X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki idę się położyć, do jutra , ja rano lecę zbadać moje tsh, miłej nocki paaa

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko, czasem dyskomfort gdy sie schylniu. jakbym cos sciskala. czasem motylki...ale czy to dziecko to nie wiem mimo, ze to moja 3 ciaza ;)

w drugiej ciazy w skonczonym 15 tc rozpoczetym 16 czulam ruchy. przed 20 tc maz juz czul, gdy reke przylozyl a w 20 bylo widac przez skore (dla mnie to bylo b. szybko, bo w 1 ciazy baaardzo pozno czulam ruchy i bardzo delikatnie)

Konwalianka wyczytalam, ze bedziesz miala 2 synka <3
    powiem ci ze ja to najbardzije na coreczke bylam nastawiona podczas 1 ciazy. kazalm lekarzoewi spr. 2 raz, gdy pow. mi ze to syn...za drugim razem...wiadomo tez chcialam corke, ale juz mi bardzije obojetne to bylo. oby zdorwe bylo <3 i tak planowalismy 3 dzieci ;)

powiem Ci ze super miec 2 synow i jeszcze z tak mala roznica wieku (u nas 2 lata). super sie swietnie bawia, opiekuja i troszcza o siebie :) starszy uczy mlodszego ubierania sie itp. super...wiadomo w zw. z tym, ze obaj sa chlopcami i w podobym wieku, czesto sie kloca i bija - te same zainteresowania ;) ale jest super.

czesto maz po obiedzie bierze chlopcow na boisko. graja w pilke, czy na lodke lowic ryby...a mamusia ma czas dla siebie :P

teraz podczas 3 ciazy, paradokslanie, najmnije zalezy mi na corce. ba!! jak mi ktos mowi, ze na dziewczynke wygladam ;) to czuje przerazenie - co ja z nia bede robila ;) i takie tam rozne mysli mam ;)

Tamka, konwalianka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spytałam, czy bóle miesiaczkowe sa normalne, powiedziala ze nie, i od razu wziela mnie na USG. Po stwierdzeniu ze wszystko ok, dala luteine i No-spe.
    hmmm teraz czekam na 15.10. na prenatalne, tam sie okaze czy all ok :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykupiliscie pakiet premium? bo mi sie skonczyl i sie zastanawiam. w sumie paru info w tym ciazowym kalenadarzu brakuje i ktrotsze opisy poszczegolnych tyg. ciazy sa....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi sie skonczylo, ale nie kupuje :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, to właśnie ja to wczoraj dziewczynom opisywałam - takie dziwne uczucie jak się schyliłam, jakby ściśnięcie, bulgotnięcie, dziwne to było

ale wieczorem leżałam chyba z 40 minut wsłuchując się w siebie i nie czułam kompletnie nic...

odnośnie płci to nie mieliśmy z małżem kompletnie żadnych preferencji, fajnie, że będzie chłopak, ale gdyby okazał się jednak Kajtką, a nie Kajtkiem, to będziemy się cieszyć tak samo, chociaż jeden przepiękny komplecik dla chłopca już od teścia dostałam ;)

ale fajnie Beszka piszesz o tych męskich relacjach, ja bym Ci chyba jednak życzyła córy, bo wtedy będziesz miała 100% przekrój macierzyństwa - myślę nawet w kontekście dorosłości, jak Ci córka w ciążę zajdzie, to pewnie też dla matki niesamowite emocje...

Pa Justuś, daj jutro znać jak tam tarczyca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 19:11

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero teraz przeczytałam opis pod swoim suwaczkiem (rychło w czas.. akurat kończę 16 tydzień ;) ) i nie rozumiem, co czytam - dziecko waży 28 gramów??? jakim cudem? moje ważyło 130 gram w zeszłym tygodniu... to kogo ja urodzę? zawodnika sumo? obwód główki miało przeszło 12 cm, to też niemożliwe żeby mierzyło 9 cm!

Ewik lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    info w suwaczku sa uniwersalne, u mnie tez jest inaczej

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamciu na tym etapie ciąży głowa to ponad połowa dziecka.....taka prawda, ja mówiłam mały "cudak".......a co do gramów to się nie znam, bo mi gin podał wagę przybliżoną dopiero na połówkowym.....:-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuuję beszka, miedzy moimi chłopcami będzie większa różnica, bo 3,5 roku no ale jakoś będą się musieli dogadać.. ja pragnęłam dziewczynki, bo po prostu mam dość tej gamy kolorów dla chłopców.. a w moim "domu" jest przekrój wiekowy od 17 lat do 3 lat i z każdym rokiem coraz trudniej kupić coś "ładnego", a jak juz to kosztuje kupę kasy.. już teraz na spodnie dla Tymka (dres min 40zł) starczają mu na miesiąc a musi mieć co najmniej 4 szt..no ale nie smęcę - sama wiesz, jak jest.. powoli się przyzwyczajam:) i na pewno cieszę a zwłaszcza modlę się, aby nie miał takich chorób jak Tymcio...

moj chłopczyk wczoraj mial 15cm i 230g

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadłam życzyć kolorowej i spokojnej nocki...:)

Konwalia :) duży i zdrowy chłopak:) - ja bardzo chciałam mieć pierwszego chłopca, ale teraz już nie umiem myśleć inaczej jak KOSIA:)

konwalianka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    wpadłam życzyć kolorowej i spokojnej nocki...:)

Konwalia :) duży i zdrowy chłopak:) - ja bardzo chciałam mieć pierwszego chłopca, ale teraz już nie umiem myśleć inaczej jak KOSIA:)
    haha Malenq, ja też chciałam mieć pierwszego chłopca, bo sobie wymyśliłam, że brat będzie się opiekował siostrą.. no cóz..będzie się teraz opiekował bratem :P hehe

ja tez zmykam..
    buziaki..
    a jutro z rana wyskakuje z kasy (muszę zapłacić za płot;/) i piekę plecionkę - doczekać się nie moge :)

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu...zepsuła mi się podstawka na laptopa ;/ Wcześniej go na cyckachtrzymałam a teraz bolą i się nie da ;/

A takw ogóle to wpadłam życzyć miłej nocki :D
    Ja mam dzisiaj jeszcze zadanie bojowe poskładać ciuchy po praniu ;/ Ble.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy mamuski :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jol jol

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    haha Malenq, ja też chciałam mieć pierwszego chłopca, bo sobie wymyśliłam, że brat będzie się opiekował siostrą.. no cóz..

A ja chce facecika bo oni maja w zyciu latwiej. mniej dyskryminacji, latwiej im podrozowac samemu i wiekszy wybor kariery. Ale dziewczynki maja ten urok, wiec tez nie pogardze :)

witam z ranca. Maz od 20 min pod prysznicem, chyba tam utonal ;/

konwalianka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam, ze maja latwiej, ale moj nie zgadza sie z tym pogladem.
    Po sniadaniu chwile leze, ukladam w brzuchu i pedze do roboty.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa zdazysz urodzic przed 30-stka?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

ja również uważam, że chłopcy mają łatwiej......

miłego dzionka brzuchatki:)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!

smoczyca, witaj.. to już tak na stałe? czy tylko odpoczynek?

nieukowa- mam nadzieję, że mąż jednak nie popłynął.. czasem moze się jeszcze przydać :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ