Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalianko, czasem dyskomfort gdy sie schylniu. jakbym cos sciskala. czasem motylki...ale czy to dziecko to nie wiem mimo, ze to moja 3 ciaza
w drugiej ciazy w skonczonym 15 tc rozpoczetym 16 czulam ruchy. przed 20 tc maz juz czul, gdy reke przylozyl a w 20 bylo widac przez skore (dla mnie to bylo b. szybko, bo w 1 ciazy baaardzo pozno czulam ruchy i bardzo delikatnie)
Konwalianka wyczytalam, ze bedziesz miala 2 synka
powiem ci ze ja to najbardzije na coreczke bylam nastawiona podczas 1 ciazy. kazalm lekarzoewi spr. 2 raz, gdy pow. mi ze to syn...za drugim razem...wiadomo tez chcialam corke, ale juz mi bardzije obojetne to bylo. oby zdorwe bylo i tak planowalismy 3 dzieci
powiem Ci ze super miec 2 synow i jeszcze z tak mala roznica wieku (u nas 2 lata). super sie swietnie bawia, opiekuja i troszcza o siebie starszy uczy mlodszego ubierania sie itp. super...wiadomo w zw. z tym, ze obaj sa chlopcami i w podobym wieku, czesto sie kloca i bija - te same zainteresowania ale jest super.
czesto maz po obiedzie bierze chlopcow na boisko. graja w pilke, czy na lodke lowic ryby...a mamusia ma czas dla siebie
teraz podczas 3 ciazy, paradokslanie, najmnije zalezy mi na corce. ba!! jak mi ktos mowi, ze na dziewczynke wygladam to czuje przerazenie - co ja z nia bede robila i takie tam rozne mysli mamTamka, konwalianka lubią tę wiadomość
-
spytałam, czy bóle miesiaczkowe sa normalne, powiedziala ze nie, i od razu wziela mnie na USG. Po stwierdzeniu ze wszystko ok, dala luteine i No-spe.
hmmm teraz czekam na 15.10. na prenatalne, tam sie okaze czy all ok -
Beszka, to właśnie ja to wczoraj dziewczynom opisywałam - takie dziwne uczucie jak się schyliłam, jakby ściśnięcie, bulgotnięcie, dziwne to było
ale wieczorem leżałam chyba z 40 minut wsłuchując się w siebie i nie czułam kompletnie nic...
odnośnie płci to nie mieliśmy z małżem kompletnie żadnych preferencji, fajnie, że będzie chłopak, ale gdyby okazał się jednak Kajtką, a nie Kajtkiem, to będziemy się cieszyć tak samo, chociaż jeden przepiękny komplecik dla chłopca już od teścia dostałam
ale fajnie Beszka piszesz o tych męskich relacjach, ja bym Ci chyba jednak życzyła córy, bo wtedy będziesz miała 100% przekrój macierzyństwa - myślę nawet w kontekście dorosłości, jak Ci córka w ciążę zajdzie, to pewnie też dla matki niesamowite emocje...
Pa Justuś, daj jutro znać jak tam tarczycaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 19:11
-
Dziewczyny dopiero teraz przeczytałam opis pod swoim suwaczkiem (rychło w czas.. akurat kończę 16 tydzień ) i nie rozumiem, co czytam - dziecko waży 28 gramów??? jakim cudem? moje ważyło 130 gram w zeszłym tygodniu... to kogo ja urodzę? zawodnika sumo? obwód główki miało przeszło 12 cm, to też niemożliwe żeby mierzyło 9 cm!
Ewik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziękuuję beszka, miedzy moimi chłopcami będzie większa różnica, bo 3,5 roku no ale jakoś będą się musieli dogadać.. ja pragnęłam dziewczynki, bo po prostu mam dość tej gamy kolorów dla chłopców.. a w moim "domu" jest przekrój wiekowy od 17 lat do 3 lat i z każdym rokiem coraz trudniej kupić coś "ładnego", a jak juz to kosztuje kupę kasy.. już teraz na spodnie dla Tymka (dres min 40zł) starczają mu na miesiąc a musi mieć co najmniej 4 szt..no ale nie smęcę - sama wiesz, jak jest.. powoli się przyzwyczajam:) i na pewno cieszę a zwłaszcza modlę się, aby nie miał takich chorób jak Tymcio...
moj chłopczyk wczoraj mial 15cm i 230gKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:wpadłam życzyć kolorowej i spokojnej nocki...
Konwalia duży i zdrowy chłopak:) - ja bardzo chciałam mieć pierwszego chłopca, ale teraz już nie umiem myśleć inaczej jak KOSIA:)
ja tez zmykam..
buziaki..
a jutro z rana wyskakuje z kasy (muszę zapłacić za płot;/) i piekę plecionkę - doczekać się nie mogeMalenq lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:haha Malenq, ja też chciałam mieć pierwszego chłopca, bo sobie wymyśliłam, że brat będzie się opiekował siostrą.. no cóz..
A ja chce facecika bo oni maja w zyciu latwiej. mniej dyskryminacji, latwiej im podrozowac samemu i wiekszy wybor kariery. Ale dziewczynki maja ten urok, wiec tez nie pogardze
witam z ranca. Maz od 20 min pod prysznicem, chyba tam utonal ;/konwalianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny