Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej laski
nie che broń boziu marudzić ,ale pierwszy raz od dwóch lat mam katar no masakra jakaś, muszę dziś kupić sobie jakieś krople bo kurde jak mi na gardło zejdzie to będę kaszleć
najważniejsze że gorączki nie mam, tylko popołudniami i wieczorem strasznie mi zimno jest, ale spoko, damy radę
Lara dzidzia pięknaLaRa lubi tę wiadomość
-
Cześć Smoku, miło że wpadłaś do nas.
Arienna ja początek ciąży na tym etapie co Ty też zaczęłam od choroby - zapalenie ucha i ból gardła.
Widzę że w ogóle dziewczynki co w ciążę zachodzą zaraz coś łapią. Może zaciążenie osłabia organizm?
Ja wczoraj wieczorem odpadłam bo niestety dalej męczyły mnie wymioty i od rana też nie najlepiej. -
Krokodylica wrote:
Arienna ja początek ciąży na tym etapie co Ty też zaczęłam od choroby - zapalenie ucha i ból gardła.
Widzę że w ogóle dziewczynki co w ciążę zachodzą zaraz coś łapią. Może zaciążenie osłabia organizm?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej,
Zdrowiejcie kobietki.
Kuźwa, jak się człowiek nie wyśpi jest fatalnie...spać nie mogłam, lipa.
Mam dzisiaj trochę biegania więc nie będzie raczej drzemki w dzień, trzeba jakoś przetrwać... wrrrrr.
Miłego dnia, mimo wszystkoKrokodylica, justta, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
i ja dolaczam do grona niewyspanych za to teraz bym sobie pospala a tu nie ma jak
Arienna, ja od poczatku pierwszej ciazy (i przez cala ciaze) non stop chorowalam na poczatku 2 ciazy rowniez przeziebienie mnie dorwalo a teraz tez jestem przeziebiona co pare tyg.
org. jest oslabiony w ciazy i latwo o infekcje. odpoczywaj. mam nadz.,ze raz dwa Ci przejdzie.
Uciekam sie szykowac, bo zaraz opiekunka do dzieci przychodzi a ja musze do biura znow podjechac
milego dnia!!! -
beszka wrote:aaaa a wiecie co ja czuje od paru dni...codziennie nad ranem, gdy mam pelen pecherz, klade sie na plecach i jak reka pomacam, to czuje wyraznie jakies zgrubienie. to cos jest w roznych pozycjach a wielkoscia odp. wielkosci dziecka na tym etapie ciazy. pamietam, ze w poprzednich ciazach tez tak mialam, ale nie tak wczesnie. czyzby to dziecko? jestem bardzo ciekawa i wypatruje wizyty
gdy pojde siusiu i pecherz juz nie jest pelny, to nie ma tego zgrubienia- identycznie miaam z chlopcami i to na bank byly dzieciaki w brzuchu.Jennifer lubi tę wiadomość
-
Hi,
Melduje ze tabletka euthyroxu wzięta, tzn 1/2 tabletki, bo mam brać naprzemiennie do niedzieli; 1/2 - 1. Od pon już normalnie po całej.
Kroko - no masakra!!!! Ile Ty sie nacierpisz biedactwo patrząc jak sie męczysz to mogę szczerze powiedzieć ze moja ciąża prZechodzi bezobjawowo choć cały czas chodzę z zapchanym nosem ( normalne)i kicham ( nie wiem czy normalne) .
W każdym razie współczuje Ci strasznie.
Arienna, po takiej miksturze to polaczylabym sie z Kroko przy porcelanie. Wiem ze dobre, ale u mnie nie do przełknięcia
Miłego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Arienna ja właśnie przechodzę takie zapalenie. Byłam u lekarza i zaleciła mi: płukanie gardła ziołami "septosan" 2x dziennie, na kaszel syrop sosnowy, dużo pić (chyba żeby flegmę rozrzedzić) i robić sobie pastę imbirowo - cytrynowo - miodową (to był akurat mój pomysł i bardzo się lek spodobał) no i herbatę z sokiem malinowym (nie syropem do rozcieńczania a sokiem).
Zauważyłam że septosan bardzo fajnie łagodzi potworny ból gardła, co ma również lepszy wpływ na uszy. ale działa pomalutku... imbir fajnie robi na gardłoKrokodylica, Jennifer lubią tę wiadomość
-
LaRa wrote:Arienna, po takiej miksturze to polaczylabym sie z Kroko przy porcelanie. Wiem ze dobre, ale u mnie nie do przełknięcia
tylko jeszcze kichanie mnie męczy -
Yasmin wrote:Arienna ja właśnie przechodzę takie zapalenie. Byłam u lekarza i zaleciła mi: płukanie gardła ziołami "septosan" 2x dziennie, na kaszel syrop sosnowy, dużo pić (chyba żeby flegmę rozrzedzić) i robić sobie pastę imbirowo - cytrynowo - miodową (to był akurat mój pomysł i bardzo się lek spodobał) no i herbatę z sokiem malinowym (nie syropem do rozcieńczania a sokiem).
Zauważyłam że septosan bardzo fajnie łagodzi potworny ból gardła, co ma również lepszy wpływ na uszy. ale działa pomalutku... imbir fajnie robi na gardłoYasmin lubi tę wiadomość
-
Hejka kochane kurujcie się ja też zaczęłam ciąże od przeziębienia, to raczej częste jest. Mleko z miodem i czosnkiem i przechodzi to moja stała miksturka jak coś mnie łapie
Beszka gratuluję kolejnego tygodnia ja lubię środy bo u mnie też się zaczyna nowy
Nenuś lataj lataj po tym mieście, tylko wracaj
-
hehe zjadłam śniadanie i chyba się zmęczyłam ok godzina kimy i wstaję bo mam dużo rzeczy do pozałatwiania czas rozciągnąć się nie chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:49
-
Arienna wrote:o zapiszę sobie, ale mam cichą nadzieję że nie będę musiała próbować bo póki co t tylko katar mnie meczy
Jennifer lubi tę wiadomość