X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski

nie che broń boziu marudzić ,ale pierwszy raz od dwóch lat mam katar no masakra jakaś, muszę dziś kupić sobie jakieś krople bo kurde jak mi na gardło zejdzie to będę kaszleć :/
    najważniejsze że gorączki nie mam, tylko popołudniami i wieczorem strasznie mi zimno jest, ale spoko, damy radę :)

Lara dzidzia piękna :)

LaRa lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Smoku, miło że wpadłaś do nas. :)

Arienna ja początek ciąży na tym etapie co Ty też zaczęłam od choroby - zapalenie ucha i ból gardła.
    Widzę że w ogóle dziewczynki co w ciążę zachodzą zaraz coś łapią. Może zaciążenie osłabia organizm? :)

Ja wczoraj wieczorem odpadłam bo niestety dalej męczyły mnie wymioty i od rana też nie najlepiej. :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa w ogóle - zus mi w końcu wypłacił pieniądze za 3 zwolnienia, a chwilę czekałam.

konwalianka, Nieukowa, Tamka lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Arienna ja początek ciąży na tym etapie co Ty też zaczęłam od choroby - zapalenie ucha i ból gardła.
    Widzę że w ogóle dziewczynki co w ciążę zachodzą zaraz coś łapią. Może zaciążenie osłabia organizm? :)
    chyba tak, ale napoję się dziś mlekiem z miodem i czosnkiem i będzie git :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Zdrowiejcie kobietki.
    Kuźwa, jak się człowiek nie wyśpi jest fatalnie...spać nie mogłam, lipa.
    Mam dzisiaj trochę biegania więc nie będzie raczej drzemki w dzień, trzeba jakoś przetrwać... wrrrrr.
    Miłego dnia, mimo wszystko :)

Krokodylica, justta, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

i ja dolaczam do grona niewyspanych :/ za to teraz bym sobie pospala ;) a tu nie ma jak

Arienna, ja od poczatku pierwszej ciazy (i przez cala ciaze) non stop chorowalam :( na poczatku 2 ciazy rowniez przeziebienie mnie dorwalo a teraz tez jestem przeziebiona co pare tyg.
    org. jest oslabiony w ciazy i latwo o infekcje. odpoczywaj. mam nadz.,ze raz dwa Ci przejdzie.

Uciekam sie szykowac, bo zaraz opiekunka do dzieci przychodzi a ja musze do biura znow podjechac :/

milego dnia!!!

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juuupii zaczelismy 16 tc :)

konwalianka, justta, Nieukowa, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    aaaa a wiecie co ja czuje od paru dni...codziennie nad ranem, gdy mam pelen pecherz, klade sie na plecach i jak reka pomacam, to czuje wyraznie jakies zgrubienie. to cos ;) jest w roznych pozycjach a wielkoscia odp. wielkosci dziecka na tym etapie ciazy. pamietam, ze w poprzednich ciazach tez tak mialam, ale nie tak wczesnie. czyzby to dziecko? jestem bardzo ciekawa i wypatruje wizyty ;)
    gdy pojde siusiu i pecherz juz nie jest pelny, to nie ma tego zgrubienia- identycznie miaam z chlopcami i to na bank byly dzieciaki w brzuchu.
    na pewno to dzidzia :) ja też bardzo wcześnie poczułam i zobaczyłam prężące się ciałko :) też jakoś w 15 tyg :) tez nie wierzyłam samej sobie ale co innego mogło się kobicie w ciąży pojawić, napinać i zniknąć jak nie dzidzia?? :)

Jennifer lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi,
    Melduje ze tabletka euthyroxu wzięta, tzn 1/2 tabletki, bo mam brać naprzemiennie do niedzieli; 1/2 - 1. Od pon już normalnie po całej.
    Kroko - no masakra!!!! Ile Ty sie nacierpisz biedactwo :( patrząc jak sie męczysz to mogę szczerze powiedzieć ze moja ciąża prZechodzi bezobjawowo :) choć cały czas chodzę z zapchanym nosem ( normalne)i kicham ( nie wiem czy normalne) .
    W każdym razie współczuje Ci strasznie.
    Arienna, po takiej miksturze to polaczylabym sie z Kroko przy porcelanie. Wiem ze dobre, ale u mnie nie do przełknięcia :)
    Miłego dnia :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna ja właśnie przechodzę takie zapalenie. Byłam u lekarza i zaleciła mi: płukanie gardła ziołami "septosan" 2x dziennie, na kaszel syrop sosnowy, dużo pić (chyba żeby flegmę rozrzedzić) i robić sobie pastę imbirowo - cytrynowo - miodową (to był akurat mój pomysł i bardzo się lek spodobał) no i herbatę z sokiem malinowym (nie syropem do rozcieńczania a sokiem).

Zauważyłam że septosan bardzo fajnie łagodzi potworny ból gardła, co ma również lepszy wpływ na uszy. ale działa pomalutku... imbir fajnie robi na gardło

Krokodylica, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Arienna, po takiej miksturze to polaczylabym sie z Kroko przy porcelanie. Wiem ze dobre, ale u mnie nie do przełknięcia :)
    a ja lubię :) póki co dal rady ACATAR w spayu (czytałam na ulotce można stosować w ciąży i podczas karmienia też więc jest git :) )
    tylko jeszcze kichanie mnie męczy :P

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Arienna ja właśnie przechodzę takie zapalenie. Byłam u lekarza i zaleciła mi: płukanie gardła ziołami "septosan" 2x dziennie, na kaszel syrop sosnowy, dużo pić (chyba żeby flegmę rozrzedzić) i robić sobie pastę imbirowo - cytrynowo - miodową (to był akurat mój pomysł i bardzo się lek spodobał) no i herbatę z sokiem malinowym (nie syropem do rozcieńczania a sokiem).

Zauważyłam że septosan bardzo fajnie łagodzi potworny ból gardła, co ma również lepszy wpływ na uszy. ale działa pomalutku... imbir fajnie robi na gardło
    o zapiszę sobie, ale mam cichą nadzieję że nie będę musiała próbować bo póki co t tylko katar mnie meczy

Yasmin lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie... wczoraj małż odebrał moje wyniki morfologii i mam anemię. Mało czerwonych krwinek. Już zakisiłąm sobie buraki ale trzeba czekać :/
    dobrze, że 14go mam hematologa to może poratuje...

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane kurujcie się ja też zaczęłam ciąże od przeziębienia, to raczej częste jest. Mleko z miodem i czosnkiem i przechodzi to moja stała miksturka jak coś mnie łapie ;-)

Beszka gratuluję kolejnego tygodnia ;-) ja lubię środy bo u mnie też się zaczyna nowy ;-)

Nenuś lataj lataj po tym mieście, tylko wracaj

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe zjadłam śniadanie i chyba się zmęczyłam :P ok godzina kimy i wstaję bo mam dużo rzeczy do pozałatwiania czas rozciągnąć się nie chce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:49

ewebii4.png
  • Yasmin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    o zapiszę sobie, ale mam cichą nadzieję że nie będę musiała próbować bo póki co t tylko katar mnie meczy
    to raczej z syropu bym zrezygnowała na Twoim miejscu, ale seprosan bym zapodała raz dziennie skoro nie masz ostrego stanu. Ale coś sobie zadziałaj, bo teraz taki czas że moze się niepotrzebnie infekcja rozwinąć. imbir+cytryna+miód jest dobry zawsze dla każdego i świetnie uodparnia. Tylko, że dla większości nieprzyjemny w smaku...

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin a jakie tabletki łykasz? witaminy? bo ja miałam hemoglobinę 10 i po miesiącu brania pregny plus wskoczyło na 11.1

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Yasmin a jakie tabletki łykasz? witaminy? bo ja miałam hemoglobinę 10 i po miesiącu brania pregny plus wskoczyło na 11.1
    pregnaker - kwas foliowy z 18toma witaminami

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Nieukowa zdazysz urodzic przed 30-stka?

Oby :)
    Zaciążyłam na moje 29te urodziny! =^^=

Yasmin, Krokodylica, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasminko to trzymam kciuki za twoją hemoglobinę niech idzie do góry ;-) ja za dwa tygodnie robię morfoliogię i glukozę tą 2h, matko jak ja tam wysiedzę.

Yasmin lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ