X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może jednak rok różnicy i nie ma zazdrości? między mną a siostrami było 3 lata różnicy, tzn. tak się rodziłyśmy..co 3 lata; u mojego meza co 2 lata i teściowa mówiła, że to suuper różnica, bo Paweł nie był zazdrosny o Krzyśka itd.. ale jak widać, można wsadzić miedzy bajki jej opowieści.. w każdym razie najlepiej mieć dziecko rok po roku :) hehe, wtedy jedno nie wie, że może być samo i przyjmuje to "naturalnie" coś jak u bliźniaków - wiec sory, dziewczyny bierzcie się za robotę pół roku po narodzinach :P :D

Beszka jakie imie planujecie dla malucha? macie coś "wymyślone"?

Mój P strasznie zafiksowany właśnie na Jana..ale u nas tylu ich jest, nie chciałabym aby było w klasie ich 3 ;/ dziś nie mogąc spać..wymyśliłam imię, ale mąż się ma "zastanowić", na szczęście chociaż tyle, a nie od razu skreślać..

dziewczyny, a WY? jakie imie dla chłopca? mam pustkę

justta lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla chlopca szukam imienia krótkiego, najlepiej 4 literowego :)
    ale Olaf, Igor, Adam, Alex(ks) odpadaja :) mi sie podoba Eryk, ale do meza nie przemawia. Ewentualnie Oskar moglby byc.
    A dla dziewczynki mam bardzo duzo imion.
    Ale jak sie okaze co bedzie to dopiero wtedy bedziemy szukac. Tak zeby pasowalo do nazwiska :)

justta lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wode mi wylaczyli :( podobno do 18 bede bez wody :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to tym razem imion męskich mamy długa listę. Żeńskich brak ;) jakieś pomysły sa ale nic konkretnego. Na pewno imię wybierzemy po porodzie. Chcemy po nać trochę dziecko i zobaczyć co bardziej pasuje. Imię musi byc międzynarodowe. Maź polskich imion nie wynosi np. Przemysław czy Małgorzata.

Dla Leo wybraliśmy imię jeszcze w ciąży. Maź szybko dok wysłał a potem okazało sie ze Gustaw bardziej do niego pasuje ;) także teraz poczekamy ;)

Ja buraków nie wypije i nie zjem. Odrzuca mnie. Niestety mdłości i wymioty czasem nadal męczą :(

Ale jako ciekawostkę powiem, ze naszej niani siostrzenica bierze chemię - białaczka :( i lekarz zabronił jej spożywania buraków. Ma jeść wątróbkę wołowa i wołowinę.

Mi wołowina ostatnio super podniosła poziom hemoglobiny. Teraz tez chyba poproszę męża by stęka przygotował w weekend ;) (generalnie nie jadam bo nie lubią - jedynie w ciąży mi smakuje ;) )

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wybrane Leoś będzie ;-) też lubię krótkie i konkretne imiona, moja córeczka miała na imię Iga. Konwalianka wkońcu dojdziecie do jakiegoś porozumienia ;-)

Krokodylku zaraz się wybieram to tego textila czy jak mu tam, zobaczę co u nas mają ;-)

Na podniesienie hemoglobiny polecam też miód gryczany, ma duży poziom żelaza wysoko przyswajalnego i przyczynia się do podwyższenia hemoglobiny właśnie, ja jem od dzisiaj ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 12:19

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my własnie mieliśmy dla dziewczynki postanowione, klepnięte.. dla chłopca pustka :/ jakoś z Tymkiem było łatwiej, samo do nas "przyszło"

justta - ale Leon czy Leonidas?

a ja wczoraj zrobiłam zakupy na tym portalu txm24.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 12:18

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka Leon ;-) (Leonidas to na niego mówię, bo jest takim małym Spartaninem, jak król Leonidas - kopie nieźle)

6b80e482669005b7med.jpg

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 12:27

konwalianka, LaRa, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Justa nasz młodszy tez Leon i rownież często mowię o nim Leonidas ;)

Straszy ti Jan ale gdyby mój maź był Polakiem i mieszkalibysmy w PL to byłby Franciszek / Franek.

Teraz na liście dla 3 jest M.in. Fredrik i Frank ale polskie wersje bardziej mi sie podobają

justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejjjjuuuuu nie wiem czy to po tych tabletach czy co, ale nie mam sily dzis na nic, na nic.
    boje sie wyjsc z psem na spacer bo mam wrazenie ze wlece w krzaki :P
    masakra, odcieli mi wode do 18, ale dlaczego ktos mi prad z organizmu odciął??? Ja sie pytam????

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka jest też w aptekach i w lepszych supermarketach gotowy sok z pokrzywy, w szklanych butelkach. I wtedy pijesz sobie np kieliszek takiego soku dziennie.

jussta jak wrócisz to pochwal się co upolowałaś bo na pewno cos ciekawego znajdziesz!

konwalia też zrobiłam wczoraj zamówienie w tym sklepie internetowym textil market bo na internecie mają dużo rzeczy co nie ma u nas na miejscu i na odwrót, te co są na miejscu nie ma ich na internecie. Ale ogólnie rzeczy fajne a i ceny niskie. Też się pochwal co kupiłaś. :D Uwielbiam oglądać takie dzieciowe rzeczy. :D

beszka ja właśnie dla synka chcę Franek ale mojemu mężowi się nie podoba, na razie pertraktujemy. Dla dziewczynki mam Zuzia, mężowi się podoba więc przynajmniej tyle. ;) Ale lekarz dał mi ostatnio do zrozumienia że raczej dziewczynka więc chyba kłótnie o imię nas ominą. :)

LaRa jak znajdziesz jakieś źródło energii to sie podziel. :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa - e woda, to pół biedy, jak wiesz, że to zrobią:)

mnie ostatnio prąd wyłączyli..od 8 do 15! dziady, tyle godzin bez jedzenia, picia z chorym dzieckiem..myślałam, że oboje z Tymkiem kręćka dostaniemy..

beszka, no właśnie na liście P też jest Franek.. wczesniej mówilismy o Antosiu i nawet mi się podobało, ale ostatnio mi oświadczył, że to imie nie wchodzi w grę, z jakiś tam rodzinnych przyczyn.. Fredrik to po polsku Fryderyk? Jakie jest tego zdrobnienie? Bo właśnie ja szukam imienia, które można jakoś "zdrobnić"

ale mnie zmogło..a jak wstałam, to brzuch mnie boli i do tego zimno mi diabelsko - buu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Fryderyk odpada bo kumpela ma syna Frydzia i nie chcr zeby bylo ze kopiuje, tak samo odpada Cyprian i Ignacy :)
    Krokus tez Ci sie baterie rozładowały????

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa rozładowały mi się kompletnie.
    Mój mąż dzisiaj do mnie mówi że jestem jakaś bez siły, a ja mu mówię że jak by wymiotował 2 miesiące to też by nie miał siły.
    Ale chyba się zlitował nade mną mięczakiem i śniadanko mi zrobił. :)

konwalianka, LaRa lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, Ty masz prawo po takim maratonie byc bez sily.
    Tylko czemu mnie to dzis dopadlo?? stawiam ze to serio dzialanie Luteiny :(
    ide na szybki spacer z psem po osiedlu i chyba trzeba bedzie sie w lozku zakokonowac :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda mnie dzisiaj dobija, najchętniej położyłabym się spać :/ leżałam do 12 po czym się zwlekłam, ogarnęłam kuchnię, stłukłam kubek, zaczęłam odkurzać, nastawiłam pranie i opadłam z sił, pies mnie zmolestował ładując się na kolana, niby tylko 14 kg ale przywalić potrafi

Nam się bardzo podoba Stanisław, Jan, Franciszek, Antoni etc. ale dookoła jest ich tylu, że jednak odpuściliśmy imię staropolskie

Justa, moja przyjaciółka ma Leosia ale to Leonard :) uśmiałam się z Leonidasa

Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa ja nie miałam takich dolegliwosci po lutce, ale miałam dopochwowo, a Ty jak masz?

Tamka - wszystkie imiona, które wymieniłaś.. jakoś mi się podobają, ale szału nie ma (dla mnie), mężowi wszystkie za wyj. Antoni, ale właśnie jest ich tylu.. z dziewczynką nie byłoby problemu - miała być Karolinka lub Iza a teraz klops..

dziś zapodałam mężowi pod "analizę" Julian lub Juliusz i twardo myśli:) podoba mi się też Mikołaj, ale on nie chce ;/

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, lutke mam dopochwowo, wlasnie bylam w wc i cale majty mam biale, chyba za plytko wsadzilam, czy tak ma byc? (sorry za obrazowosc)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie pomogę, ja brałam duphaston doustnie

Konwalianka, u nas Julian też był na tapecie i jeszcze się nad nim zastanawiam, chociaż teść krzyczał, że kategorycznie nie, ale głównie chodzi o to, że przyzwyczaiłam się do Kajtka i tak z nim rozmawiam , więc chyba już zostanie Kajetan

Krokodylica, konwalianka, LaRa, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa - to normalne.. ja i tak zawsze jak rano wstawałam, a wkładałam na noc, to do 10 wszystko "wylazło" na wkładkę.. a jak "dobiłam" i poranną tabletką, to dopiero ok 14 miałam spokój, bo wszystko wypłynęło, w każdym razie tak ma byc, bo co trzeba to się podobno wchłania

oo widzisz Tamka, a ja myślałam, ze to takie oryginalne imię :) hehe

LaRa, Tamka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, co myślicie o puszczaniu dzidzi muzyki? moja dzidzia bardzo żywo reaguje na dźwięki. Pamiętam, ze są opracowane chyba zestawy muzyki dla dzieci w brzuchu mamy. Znacie moze taką listę tytułów?

Jennifer, zahra lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ