X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Yasminko to trzymam kciuki za twoją hemoglobinę niech idzie do góry ;-) ja za dwa tygodnie robię morfoliogię i glukozę tą 2h, matko jak ja tam wysiedzę.
    dziękuję :*
    wrrrrrrrr właśnie to badanie też miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:03

Jennifer lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Smoku :D Nie znikaj na tak długo :)

Przynajmniej tutaj trochę łatwiej nadrobić niż na ovu ^^
    Ale do czasu, jak się dziewczyny zlecą to do końca roku zrobi się tłok jak na Krupówkach :D

konwalianka, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Smoczku nie zauważyłam Ciebie, dawno Cię nie było ;-) co słychać?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy robi sie ta krzywa cukrowa? Bo jak na razie miałam tylko badanie glukozy na czczo.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yaśmin, to zerknij na składy witamin i porównaj..może się okazać ze jest wiecej zelaza..inaczej czeka Cię biofer albo terdyferon ;/ a je się cieżko przyjmuje, bo muli okropnie i trzeba na czczo na 2h przed posiłkiem..wiec lepiej próbowac innych..no i pokrzywę pij

mnie też niedługo czeka obciążenie glukozą, pamiętajcie o cytrynie!

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Yaśmin, to zerknij na składy witamin i porównaj..może się okazać ze jest wiecej zelaza..inaczej czeka Cię biofer albo terdyferon ;/ a je się cieżko przyjmuje, bo muli okropnie i trzeba na czczo na 2h przed posiłkiem..wiec lepiej próbowac innych..no i pokrzywę pij

mnie też niedługo czeka obciążenie glukozą, pamiętajcie o cytrynie!
    o ciup :/ no właśnie pokrzywę piłam sumiennie od roku i wszystko było super ale ostatnie 3 tygodnie zaniedbałam i teraz mam :(
    Poszperam o tych Twoich tabletkach. Dziękuję

konwalianka, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta krzywa to chyba jakos po polowie..
    Nieukowa: ja tez zdaze :) ale tylko na 1.5 miesiaca przed ..

Dobra czas do pracy wracac, a nie po forum latac

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała 33 lata jak urodzę swoje pierwsze dziecko :)

Krokodylica, Tamka, Malenq, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    ja będę miała 33 lata jak urodzę swoje pierwsze dziecko :)
    nie czekaj za długo z drugim.. po I łatwiej zajść zaraz po laktacji czy też nawet w trakcie.. z perspektywy czasu stwierdzam, że zbyt długie czekanie to głupota..żałuję, ze nie chciałam "dać" się namówić mężowi wcześniej.. 2 lata miedzy dziećmi to fajna różnica, nie ma zazdrości, a dzieci bawią i rozwijają się razem:)

moj drugi chłopczyk zawita do nas na 4 miesiące przed naszymi 33 urodzinami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:36

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa. I taki plan mam żeby właśnie pójść za ciosem :) mąż jest tego samego zdania. Jeżeli tylko nie dopadnie mnie jakiś głupi szok i medycznie będzie ok to nie czekam nawet minuty dłużej niż to będzie konieczne. Nawet już w pracy to ogłosiłam :D tym bardziej, ze mam wszelkie warunki ku temu. Mama emerytka i teść emeryt w mieście ościennym

konwalianka, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziękuję za drugie, jak mam się tak znowu męczyć to moje dziecko będzie jedynakiem. Zapowiedziałam to ostatnio mężowi ale coś kręcił nosem. :)

A dla przeziębionych dziewczynek - mnie wyleczył syrop z cebuli, wcale nie jest taki ohydny jak się wydaje, a naprawdę pomaga.

• justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara krzywa cukrowa jakoś po 24 tygodniu ale różnie robią, coś koło tego czasu ciaży ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli po połowie :) ok
    W piatenieczunieczek jadę do mamusi :) chyba powiem żeby zrobiła mi ten syrop z cebuli. Stać moze wiec sie nada.
    Mama robi jeszcze syrop z cytryny chyba z czosnkiem, podpytam i dam znac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:51

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa możesz sobie zrobić, kroisz drobniutko jedną cebulę i zasypujesz cukrem, przykrywasz i odstawiasz na kilka godzin aż puści sok. Odlewasz i gotowe. :)

LaRa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara też kiedyś ten syrop z cytryny z czosnkiem piłam też jest dobry na przeziębienia

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Beszka, a my dzisiaj 17 tydzień zaczynamy ;)

No i zapomniałam rano, że miałam się macać po pełnym pęcherzu i szukać smrodka! dopiero jak na kibelku z ulgą usiadłam to sobie przypomniałam, ale za późno było :/

co do przeziębień i kataru to polecam mój zestaw, który mnie wyleczył z zapalenia zatok - sinupret - ziołowy lek, rewelacja! kropelki do nosa prenaten, są też tabletki na gardło ale z propolisem a ja uczulona jestem o dziwno na niego, chociaż miód mogę zajadać i syropek z cebuli - tak jak mówi Kroko

zdrówka!

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijko, grzecznie melduję że drink w pokrzywy zaliczony :D

Tamka, konwalianka, justta, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież mam anemię od początku ciąży. Te pokrzywe w aptece można kupić ? Mama niedługo przyjeżdża to by mi przywiozła :)

Konwalianki a dlaczego sądzisz ze jeśli sa 2 lata różnicy miedzy rodzeństwem , to nie ma zazdrości?
    U nas niestety było strasznie :( łącznie z biciem Leosia :( generalnie pierwszy rok półtora było cieżko samej z 2 z tak mąka różnica wieku. Teraz jest super :)

Ja sadze ze wszystko zależy od dziecka ;) znam i 8latke która była zazdrosna.

Rozmawialiśmy z Janem dużo i wydawało nam sie, ze był przygotowany. NO i fakt cieszył sie przez pierwsze kilka dni. Gdy zorientował sie ze dzidzius zostaje na zawsze i trzeba sie, jakby nie było, dzielić rodzicami to sie rożne akcje zaczęły ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Ja rownież mam anemię od początku ciąży. Te pokrzywe w aptece można kupić ? Mama niedługo przyjeżdża to by mi przywiozła :)

Konwalianki a dlaczego sądzisz ze jeśli sa 2 lata różnicy miedzy rodzeństwem , to nie ma zazdrości?
    U nas niestety było strasznie :( łącznie z biciem Leosia :( generalnie pierwszy rok półtora było cieżko samej z 2 z tak mąka różnica wieku. Teraz jest super :)

Ja sadze ze wszystko zależy od dziecka ;) znam i 8latke która była zazdrosna.

Rozmawialiśmy z Janem dużo i wydawało nam sie, ze był przygotowany. NO i fakt cieszył sie przez pierwsze kilka dni. Gdy zorientował sie ze dzidzius zostaje na zawsze i trzeba sie, jakby nie było, dzielić rodzicami to sie rożne akcje zaczęły ;)
    tak w aptece. Dostaniesz w saszetkach lub luzem. ta luzem wychodzi o wiele taniej, a zaparzać możesz w tych koszyczkach to herbaty. Ale ta saszetkowa to też nie duży majątek. Oprucz dobrego wpływu na krew jest to ogólnie najzdrowsze zioło jakie istnieje i ma bardzo korzystny wpływ na skórę i włosy. Trochę obniża ciśnienie. Zakiś sobie też buraki. nawet w chemioterapii lekarze zalecają na krew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 11:55

Jennifer lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka to prawda że różnie bywa z tą zazdrością, ja znam przypadek i 10 lat różnicy jak i 2 i zazdrość była, to chyba normalne że już się nie jest tym jedynym, oczkiem w głowie, ale przechodzi, a jak jest taka mała różnica wieku to tak jak mówisz dzieci mają podobne zainteresowania i mogą się razem bawić ;-) ja też mam plan jak najszybciej postarać się o następnego bobaska, zobaczymy jak to wyjdzie i czy lekarz pozwoli

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ