X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Yasminko to trzymam kciuki za twoją hemoglobinę niech idzie do góry ;-) ja za dwa tygodnie robię morfoliogię i glukozę tą 2h, matko jak ja tam wysiedzę.
    dziękuję :*
    wrrrrrrrr właśnie to badanie też miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:03

Jennifer lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Smoku :D Nie znikaj na tak długo :)

Przynajmniej tutaj trochę łatwiej nadrobić niż na ovu ^^
    Ale do czasu, jak się dziewczyny zlecą to do końca roku zrobi się tłok jak na Krupówkach :D

konwalianka, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Smoczku nie zauważyłam Ciebie, dawno Cię nie było ;-) co słychać?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy robi sie ta krzywa cukrowa? Bo jak na razie miałam tylko badanie glukozy na czczo.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yaśmin, to zerknij na składy witamin i porównaj..może się okazać ze jest wiecej zelaza..inaczej czeka Cię biofer albo terdyferon ;/ a je się cieżko przyjmuje, bo muli okropnie i trzeba na czczo na 2h przed posiłkiem..wiec lepiej próbowac innych..no i pokrzywę pij

mnie też niedługo czeka obciążenie glukozą, pamiętajcie o cytrynie!

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Yaśmin, to zerknij na składy witamin i porównaj..może się okazać ze jest wiecej zelaza..inaczej czeka Cię biofer albo terdyferon ;/ a je się cieżko przyjmuje, bo muli okropnie i trzeba na czczo na 2h przed posiłkiem..wiec lepiej próbowac innych..no i pokrzywę pij

mnie też niedługo czeka obciążenie glukozą, pamiętajcie o cytrynie!
    o ciup :/ no właśnie pokrzywę piłam sumiennie od roku i wszystko było super ale ostatnie 3 tygodnie zaniedbałam i teraz mam :(
    Poszperam o tych Twoich tabletkach. Dziękuję

konwalianka, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta krzywa to chyba jakos po polowie..
    Nieukowa: ja tez zdaze :) ale tylko na 1.5 miesiaca przed ..

Dobra czas do pracy wracac, a nie po forum latac

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała 33 lata jak urodzę swoje pierwsze dziecko :)

Krokodylica, Tamka, Malenq, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    ja będę miała 33 lata jak urodzę swoje pierwsze dziecko :)
    nie czekaj za długo z drugim.. po I łatwiej zajść zaraz po laktacji czy też nawet w trakcie.. z perspektywy czasu stwierdzam, że zbyt długie czekanie to głupota..żałuję, ze nie chciałam "dać" się namówić mężowi wcześniej.. 2 lata miedzy dziećmi to fajna różnica, nie ma zazdrości, a dzieci bawią i rozwijają się razem:)

moj drugi chłopczyk zawita do nas na 4 miesiące przed naszymi 33 urodzinami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:36

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa. I taki plan mam żeby właśnie pójść za ciosem :) mąż jest tego samego zdania. Jeżeli tylko nie dopadnie mnie jakiś głupi szok i medycznie będzie ok to nie czekam nawet minuty dłużej niż to będzie konieczne. Nawet już w pracy to ogłosiłam :D tym bardziej, ze mam wszelkie warunki ku temu. Mama emerytka i teść emeryt w mieście ościennym

konwalianka, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziękuję za drugie, jak mam się tak znowu męczyć to moje dziecko będzie jedynakiem. Zapowiedziałam to ostatnio mężowi ale coś kręcił nosem. :)

A dla przeziębionych dziewczynek - mnie wyleczył syrop z cebuli, wcale nie jest taki ohydny jak się wydaje, a naprawdę pomaga.

• justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara krzywa cukrowa jakoś po 24 tygodniu ale różnie robią, coś koło tego czasu ciaży ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli po połowie :) ok
    W piatenieczunieczek jadę do mamusi :) chyba powiem żeby zrobiła mi ten syrop z cebuli. Stać moze wiec sie nada.
    Mama robi jeszcze syrop z cytryny chyba z czosnkiem, podpytam i dam znac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:51

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa możesz sobie zrobić, kroisz drobniutko jedną cebulę i zasypujesz cukrem, przykrywasz i odstawiasz na kilka godzin aż puści sok. Odlewasz i gotowe. :)

LaRa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara też kiedyś ten syrop z cytryny z czosnkiem piłam też jest dobry na przeziębienia

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Beszka, a my dzisiaj 17 tydzień zaczynamy ;)

No i zapomniałam rano, że miałam się macać po pełnym pęcherzu i szukać smrodka! dopiero jak na kibelku z ulgą usiadłam to sobie przypomniałam, ale za późno było :/

co do przeziębień i kataru to polecam mój zestaw, który mnie wyleczył z zapalenia zatok - sinupret - ziołowy lek, rewelacja! kropelki do nosa prenaten, są też tabletki na gardło ale z propolisem a ja uczulona jestem o dziwno na niego, chociaż miód mogę zajadać i syropek z cebuli - tak jak mówi Kroko

zdrówka!

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijko, grzecznie melduję że drink w pokrzywy zaliczony :D

Tamka, konwalianka, justta, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież mam anemię od początku ciąży. Te pokrzywe w aptece można kupić ? Mama niedługo przyjeżdża to by mi przywiozła :)

Konwalianki a dlaczego sądzisz ze jeśli sa 2 lata różnicy miedzy rodzeństwem , to nie ma zazdrości?
    U nas niestety było strasznie :( łącznie z biciem Leosia :( generalnie pierwszy rok półtora było cieżko samej z 2 z tak mąka różnica wieku. Teraz jest super :)

Ja sadze ze wszystko zależy od dziecka ;) znam i 8latke która była zazdrosna.

Rozmawialiśmy z Janem dużo i wydawało nam sie, ze był przygotowany. NO i fakt cieszył sie przez pierwsze kilka dni. Gdy zorientował sie ze dzidzius zostaje na zawsze i trzeba sie, jakby nie było, dzielić rodzicami to sie rożne akcje zaczęły ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Ja rownież mam anemię od początku ciąży. Te pokrzywe w aptece można kupić ? Mama niedługo przyjeżdża to by mi przywiozła :)

Konwalianki a dlaczego sądzisz ze jeśli sa 2 lata różnicy miedzy rodzeństwem , to nie ma zazdrości?
    U nas niestety było strasznie :( łącznie z biciem Leosia :( generalnie pierwszy rok półtora było cieżko samej z 2 z tak mąka różnica wieku. Teraz jest super :)

Ja sadze ze wszystko zależy od dziecka ;) znam i 8latke która była zazdrosna.

Rozmawialiśmy z Janem dużo i wydawało nam sie, ze był przygotowany. NO i fakt cieszył sie przez pierwsze kilka dni. Gdy zorientował sie ze dzidzius zostaje na zawsze i trzeba sie, jakby nie było, dzielić rodzicami to sie rożne akcje zaczęły ;)
    tak w aptece. Dostaniesz w saszetkach lub luzem. ta luzem wychodzi o wiele taniej, a zaparzać możesz w tych koszyczkach to herbaty. Ale ta saszetkowa to też nie duży majątek. Oprucz dobrego wpływu na krew jest to ogólnie najzdrowsze zioło jakie istnieje i ma bardzo korzystny wpływ na skórę i włosy. Trochę obniża ciśnienie. Zakiś sobie też buraki. nawet w chemioterapii lekarze zalecają na krew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 11:55

Jennifer lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka to prawda że różnie bywa z tą zazdrością, ja znam przypadek i 10 lat różnicy jak i 2 i zazdrość była, to chyba normalne że już się nie jest tym jedynym, oczkiem w głowie, ale przechodzi, a jak jest taka mała różnica wieku to tak jak mówisz dzieci mają podobne zainteresowania i mogą się razem bawić ;-) ja też mam plan jak najszybciej postarać się o następnego bobaska, zobaczymy jak to wyjdzie i czy lekarz pozwoli

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ