X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Alicja trzymam kciuki :)

Obudziłam się dziś rano z zapaleniem dróg moczowych. I co teraz? wizyte mam umówioną na 22 kwietnia, no raczej nie wytrzymam.... Ratować sie jakąś żurawina czy przyspieszyć wizytę ?
    Idź do lekarza z tym zapaleniem ale furaginę możesz brac bo ja w 1 ciąży brałam.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile mnie nie było...zaledwie 2-3 dni? i tyle do czytania... :O :) Witam,jak samopoczucia? Ja dziś badania robiłam mocz krew i glukoza,wiecej mi gin nie zalecil i w czwartek już wiztya. Moja Mama i Siotra już wie o ciąży,Tata jeszcze dziwnym trafem nie ;) Wczoraj odwoziłam Wujka i Ciotke to tez mnie się zapytali "czy ja czasem nie przy nadziei?" hehe zasmialam się i powiedziałam czemu tak mowia? To nie potrafili odpowiedzieć ;) to już nie zaprzeczalam i tylko tyle osob wie :)
    Aha i Witam Nowe Ciezarowki,ktorych jeszcze nie wdziałam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:55

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja cudowne wieści, że jednak ciąża jest i się rozwija! :-) Teraz musi być dobrze! trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoją fasolkę... :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Cześć!dziewczyny jestem załamana jak kładłam się spać to zauważyłam że w ogóle mnie brzuch nie boli nic go nie czuje i tak jest do teraz;( wpadłam w straszną panikę i myślę, ze już jest po wszystkim ;(
    A ja od wczoraj panikuję, że brzuch mnie boli tak bardzo, że nawet spać nie mogę ;-) I kto tu dogodzi kobiecie w ciąży? ;-) Najlepiej to powinni nas na stałe do usg podłączyć,to może wtedy wreszcie byłybyśmy spokojne ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wieczorem brzuch pobolewa, jak się poloze na brzuchu to od razu musze na plecy się polozyc bo nie dam rady tak nawet lezec i wogole mnie cholera zoladek dość często boli :/ nie wiem dlaczego,mam zaparcia a jak już uda mi się zalatwic to po trochu i co pare minut mnie czasem lapnie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Mnie tez wieczorem brzuch pobolewa, jak się poloze na brzuchu to od razu musze na plecy się polozyc bo nie dam rady tak nawet lezec i wogole mnie cholera zoladek dość często boli :/ nie wiem dlaczego,mam zaparcia a jak już uda mi się zalatwic to po trochu i co pare minut mnie czasem lapnie..

Też mam zaparcia i też mnie boli a to żołądek, a to jelita.
    A co do objawów to raz mam raz nie mam, ale jakoś nie analizuję każdej godziny .

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:41

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na takie bole podbrzusza dostalam Luteine i pomoglo , teraz juz lekarz nie chcial mi jej dawać ale Powiedzialam mu ze mam je nadal po wysilku to dostalam :P Boje sie tak nagle ja odstawic teraz :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez żoładek boli teraz czesto . Mam brac controloc ale wiekszej poprawy nie widze ;/

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Dla mnie wizyta na kibelku to teraz stres... zaparcia i ból jelit... do tego boję się że mi ziarenko wypadnie :D
    Ja jestem chyba wyjątkiem, bo całe życie męczę się z zaparciami , a jak jestem w ciąży to mam 9 miesięcy luzu :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja już czuję, że dzisiaj czas mi się będzie dłużył jak nie wiem co, do tej 16.00 i USG...
    chyba nigdy nie pójdę na wizytę na luzie, zawsze jest stres... :/

Ja mam po 12 a mi już się strasznie dłuży, mimo że mnie ma kto czas zająć bo przy dziecku nie da się nudzić :-) a stres to już mnie od wczoraj meczy czy aby wszystko będzie dobrze :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja na takie bole podbrzusza dostalam Luteine i pomoglo , teraz juz lekarz nie chcial mi jej dawać ale Powiedzialam mu ze mam je nadal po wysilku to dostalam :P Boje sie tak nagle ja odstawic teraz :D
    Ja biore luteinę tez a i tak mnie boli czasem wieczorem,o przeciąganiu się w lozku czasem mogę zapomnieć bo tak potrafi mocno mnie zaboleć w podbrzuszu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty ! :-) Ja wczoraj tez mega stres, pare razy na kiblu bylam z nerwow :D Bedzie dobrze !!! :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialam sobie,ze dziś miałam nie mila sytuacje w lab jak poszlam zdawać kre itp. Mianowicie stalam już przed drzwiami do pobrania a za mna jak nigdy malusia kolejka dwie TYLKO dwie osoby. Zaraz po mojej prawej przy drzwiach stanela dziewczyna,rozpiela się,odslonila brzuch,ktorego "nie było jeszcze widać" na moje oko początek ciąży tak jak my..i tak se mysle ciekawe czy skoczy przede mna,zeby wejść. Drzwi się otwierają,wychodzi kobieta z dziecmi która przepuscilam i probuje wejść a tu Ona się wciska. Wkurzylam się i powiedziałam Jej gdzie się wciska jak jest moja kolej. A ta wytepatowana paniusia z krzykiem do mnie,ze Ona jest w ciąży ma pierwszeństwo.... Ja stanelam w drzwiach i powiedziałam do Niej czy nie łaska zapytać czy może ja w ciąży tez czasem nie jestem?! a Ona do mnie,ze ja w kolejce z boku stoje wiec pewnie nie jestem, ja powiedziałam dla Niej,ze Jej korona z glowy nie spadnie jak stanie w kolejke gdzie sa tylko 2 osoby szczególnie,ze to jest jeszcze wczesna ciaza i nawet brzucha Jej nie widać i weszłam do gabinetu. No kurde wkurzyla mnie,za te wogole chamstwo jakies,za podniesienie glosu i wogole. Co za ludzi :O
    Ne wiem co o tym sadzicie,moze to ja cos zle powiedziałam,ale wydaje mi się,ze to już lekka przesada,zeby tak się zachować.

Hashija, halwaya, Renia7910 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja już czuję, że dzisiaj czas mi się będzie dłużył jak nie wiem co, do tej 16.00 i USG...
    chyba nigdy nie pójdę na wizytę na luzie, zawsze jest stres... :/

Ja też mam dzisiaj wizytę na 16 i czuje się tak samo :P ale wynajduje sobie jakieś zajęcia, żeby o tym tyle nie myśleć, dom już posprzątany, zaraz biorę się za zupę, dziś w menu ogórkowa (mniam), i chyba mężowi ciasto jakieś upiekę co by nie mówił, że żonka teraz o niego nie dba i jakoś ten czas powinien zlecieć mam nadzieję :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja zobaczyłam w 5t6d;)

Chichibi nie wiem.

Coś inso i naox się nie odzywają...
    Już jestem,Swieta miałam to zalatana ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wy też tak macie ze cycki was bolą w nocy? mi w ciągu dnia jakoś szczególnie nie doskwierają, poczuje je dopiero jak je dotknę i sutki są wrażliwe, a w nocy bolą tak, że aż się budzę. Zastanawiam się czy to może dlatego, że w ciągu dnia mają oparcie w staniku.

Renia7910 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymam kciuki,dopiero doczytałam co się dzieje u Ciebie.
    Madzisek mnie tez bola,a jak zdejme wieczorem stanik....p matko jedyno...po prostu liznąć nieba mogę wtedy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bola w dzien a w nocy mniej :D odmienilo mi sie :p Ale czuje teraz jak mi promieniuje na noge takie uczucie jakby ucisku , ałć az podskoczyłam :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ