X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Byłam wczoraj u lekarza i okazało sie ze mam jakieś zakażenie. Zażywam Urosept i jakieś tabletki dopochwowe.
    Piersi przestały bolec i juz zaczynam sobie wkręcać ze coś jest nie tak... Oszaleje!
    Uwaga, mam sposób na mdłości! Kupiłam wczoraj cukierki imbirowe. Wzięłam jednego rano i po mdlosciach ani śladu :D moze i Wam pomoże :)
    Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam o ciąży, maz jedynie wie. Czaimy sie przed znajomymi. Wymyślanie powodów dla których nie pije zaczyna być juz męczące :)
    A gdzie kupiłaś te cukierki? ja próbowałam pić imbir, ale powoduje u mnie wymioty :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Alicja jestem pod wielkim wrażeniem jak pięknie walczy Twoje maleństwo :D Leo(n) (jak lew) albo Joanna waleczna :D jestem pełna nadziei!! czekam na pozytywne wieści w czwartek. a na którą masz usg??

też byłam w szoku jak bardzo walczy, ale dziś mój Jacek (jako że nie był wczoraj ze mną na usg, bo nie mogł) zadzwonił do tego ginekologa, żeby dopytać co tam na prawdę się wydarzyło wczoraj i ginekolog powiedział, że nie chciał mnie dołować, ale wygląda to bardzo źle :( Nie wiem czy nie upewnić się gdzieś u innego gina jeszcze :( Wizyta w czwartek na 15:45 :(

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja myślę, że warto iść do kogoś innego jeszcze... Nie możesz teraz przestać wierzyć w to, że będzie dobrze...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    też byłam w szoku jak bardzo walczy, ale dziś mój Jacek (jako że nie był wczoraj ze mną na usg, bo nie mogł) zadzwonił do tego ginekologa, żeby dopytać co tam na prawdę się wydarzyło wczoraj i ginekolog powiedział, że nie chciał mnie dołować, ale wygląda to bardzo źle :( Nie wiem czy nie upewnić się gdzieś u innego gina jeszcze :( Wizyta w czwartek na 15:45 :(

ale popatrz na to z tej strony. sam powiedział, że pierwszy raz widzi taką sytuację, więc Twój przypadek nie jest taki oczywisty. a wyniki bety będziesz miała jeszcze w środę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się skonsultowała jeszcze z innym lekarzem alicja. Bo co lekarz to inny pogląd na sprawę i inne doświadczenie.

A my jesteśmy już w Warszawie. O dziwo nawet ok znoszę podróż tylko plecy i nogi bolą. I spełniłam swoją zachciankę w postaci tostów i frytek z McDonalda;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja na dzień dzisiejszy mam dwóch lekarzy a później się zobaczy :-) strasznie ci kibicuje :-) i trzymam kciuki :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Udalo sie, co prawda nie sadzilam, ze pojdzie tak szybko. Jestem w 4 tyg i 6 dni.. wizyta dopiero 30.04- jeszczeeee takkkk duzo czasu... Staram sie nie stresowac i spokojnie czekac do dnia wizyty. Wierze, ze bedzie wszystko dobrze i na pierwszej wizycie zobacze bijace serduszko. Zdrowia i radosci Wam zycze!!!!

nikicia86, Poz!omka., Madzisek, m@rzenie, kwiatakacji, Flakonik, Renia7910 lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh Frytki z McDonalda !! Nie rób mi smaka ! :D
    Ja też bym na Twoim miejscu skonsultowała z innym jeszcze, z jakimś z dobrą opinią :-) Sama byłam uparta 2 lata na swojego lekarza wierzyłam że zna się na rzeczy, wreszcie poszłam do innego i proszę, jeden cykl i już jest fasoleczka :-) Tamten tylko mnie straszył, albo też łapał sie za głowe bo nie wiedział co mi jest, po szpitalach chciał gonić.. A ten lekarz od razu wiedział co robić i mnie uspokoił. Tamten powiedział mi że miałam torbiel na jajniku, 3cm. Ten lekarz jak to usłyszał, to powiedział że to nie torbiel tylko nie pęknięty pęcherzyk i to się zdarza..
    Tak więc sama po sobie wiem, że warto zmienić lekarza i skonsultować się z innym :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo Gratuluję zdrówka :-)

balbo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie jak tak czytam te wszystkie wpisy to zastanawiam się, czemu my kobiety to sobie robimy...tak się nakręcamy, stresujemy...nie mamy prawie żadnego wpływu na to czy ciąża się prawidłowo rozwinie. a tak, robienie co drugi dzień bety, stres na usg, bo za wcześnie się pójdzie i nic nie będzie widać, co nie znaczy że coś jest nie tak. ale już mamy powód do niepokoju i czarnych myśli...tak sobie myślę, że kobiety dopiero od 8 tyg. powinny być przyjmowane do dr. może to by trochę ograniczyło nerwy? wiem wiem, łatwo mówić. sama przecież już byłam no i co-teraz i tak muszę czekać na następną wizytę za 2 tyg. a mogłam zaraz po zrobieniu testu przestać o tym myśleć, i spokojnie miesiąc odczekać ;) co ma być to będzie. trzymam kciuki za fasolkę alicji, i wszystkie inne też.

Poz!omka., Tinusia, Evka, nikicia86, halwaya, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama ciągle powtarza że kiedyś to kobiety nie wiedziały nawet że zaszły w ciąże, spóźniał się okres miesiąc czy dwa i co, i te co miały poronić poroniły i wszystko oczyściło się jak już okres się pojawił i nawet nie wiedziały że były w ciąży, a te którym było pisane dziecko wreszcie dowiadywały się o ciąży, bez stresów, bez biegania na usg i do lekarza :D

No tak, ale czasy się zmieniły :D Kobiety które tak pragną swojego maleństwa zaczynają sie denerwować i doszukiwać czy wszystko tam jest dobrze, i to nakręca sie w obłędne koło :D Pamiętam jak ja zobaczyłam dwie kreski , nastepny mój dzień to panika, czy tam wszystko dobrze się rozwija, pierwsze slowa mojej koleżanki ''najważniejsze to nie dać się zwariować'' :-)

AnnaK81, Anka1101, bella88 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BALBO gratulacje :D i cierpliwości Ci życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    ''najważniejsze to nie dać się zwariować'' :-)

dokładnie

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co zrobilam tylko dwa razy bete, po tym jak wyszy dwie kreski. Wyszla prawidlowo. Tak cierpliwosc, bedzie potrzebna. Moze to dobrze, ze praca zajmuje mi tak duza czesc dnia, ze nie mam czasu by za duzo rozmyslac i sie zamartwiac....choociaz emocje i tak sa niesamowite

• ancymonek Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny! :-) Ja się dziś umówiłam na wizytę, będzie 21 kwietnia, byl jeszcze termin na dziś ale myślę, że ten późniejszy lepszy. Może już coś widac będzie :-)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie dobrnęłam do końca :P Byłam dziś na badaniach i wszystko ok :) dziewczyny nie nakręcajcie się tak. Ja doszłam do wniosku że jak ma być dobrze to będzie i już :) nie mamy na to wpływu zbytnio.

Poziomka masz racje, kiedyś było inaczej. Ale czasy się zmieniły. Jakby nie patrzeć coraz więcej par ma problemy z zajściem w ciąże więc szukają wsparcia i pomocy. Nawet na forum. Dlatego tu jesteśmy. Większość z nas musiała długo czekać na upragnione maleństwo i stąd te nasze "wariacje" żeby wszystko było dobrze. A dzisiaj w radiu słuchałam ciekawego wywiadu na temat invitro. Coraz więcej par się temu poddaje. Cieszmy się tym że w ogóle mogłyśmy zajść w ciąże bo w tych czasach to naprawdę CUD.

Renia7910 lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w poczekalni i czekam kiedy moja kolej, jak to wolno leci ale już jestem w poczekalni o tyle dobrze :-)

Madzisek lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ale są też plusy tej sytuacji, ciśnienie Ci się podniosło i szybciej krew leciała, też nie lubię takich sytuacji i zawsze zwracam uwagę ludziom.
    Ancymonek też idę 21 jestem w tym samym dniu ciąży, powinno być widać już serduszko.

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez chce mieć to całe pobieranie za sobą :D Wgl to te wszystkie badania robią z jednej próbówki ? Najbardziej boje sie tych mdłosci głodowych :P A pić wode chociaż można ? :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja juz tez chce mieć to całe pobieranie za sobą :D Wgl to te wszystkie badania robią z jednej próbówki ? Najbardziej boje sie tych mdłosci głodowych :P A pić wode chociaż można ? :D

Można pić wodę. Mi pobrali 5 fiolek :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ