Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Suwaczek pokazuje mi 69 dni do porodu
mi też
ale coś mi sie wydaje że nie dotrwam do 1 grudnia urodze w koncówce listopada
ja mam kombinezon i kurtkew zalezności czy bedzie zimno
może i do mnie przyjdzie jutro zestaw do łóżeczka
mąż ma wolne to skręci a ja ubiore we wszystkie te elementyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 21:17
Pola_27, Flakonik, pati_zuzia, Mama-julka, moniek90, Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Gdzie ten rożek kupiłaś?
http://www.ebay.de/itm/171768182764?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=470718741240&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Primawela
Aniela Malgorzata Czaja
Ossietzkyring 37H
30457 Hannover
Deutschland
Tel. 0511 47305924
E-Mail: [email protected]
Tu sa dane do tej Pani. Jak bedziesz chciala kupic, pewnie sie dogadacieMatleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Hej dawno się nie odzywałam ale podczytuję Was co jakiś czas.
Przeczytałam, że któraś z Was miała problem z testem glukozy. Ja też miałam wynik lekko ponad normę 96-128-121. Dziś byłam u diabetologa i stwierdził po tym wyniku cukrzycę. Dostałam glukometr i mam mierzyć cukier. Oczywiście ścisła dieta. Zdziwiłam się, że miałyście wyniki powyżej 140 i lekarze kazali się nie martwić. Ja osobiście jestem trochę przerażona bo cukrzyca oznacza u mnie całkowitą zmianę trybu życia. Ale oczywiście dla dziecka wszystko bo wiadomo zbyt wysoki cukier szkodzi maleństwu. To chyba tyle. Gratuluję wszystkim mamusiom zdrowych maleństw;) uważajcie na siebie i na maluchy
Na czczo 86
Po godzinie 160
Po dwóch 137
Masakra cały czas mi chodzi to po głowie bo tu dziewczyny maja wyniki ponizej 100 a ja
Mogłbys cos o diecie powiedzieć ? -
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Kurcze teraz się przeraziłam bo lekarza mam w środę a moje wyniki glukozy to
Na czczo 86
Po godzinie 160
Po dwóch 137
Masakra cały czas mi chodzi to po głowie bo tu dziewczyny maja wyniki ponizej 100 a ja
Mogłbys cos o diecie powiedzieć ?aannkkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Kurcze teraz się przeraziłam bo lekarza mam w środę a moje wyniki glukozy to
Na czczo 86
Po godzinie 160
Po dwóch 137
Mogłbys cos o diecie powiedzieć ?
Po 1 nie martw sie na zapas bo stres podnosi cukier
Mysle, ze powinnas zaufac dla lekarza. Ja nim nie jestem wiec ufam swojemu. Wole tez dmuchac na zimne bo dbajac o prawidlowy cukier w ciazy dbam nie tylko o dziecko w łonie ale też zapobiegam temu by miało cukrzece w przyszłości czy inne choroby metaboliczne.
Zasad jest sporo w diecie ale najwazniejsze to 7-8 małych posiłków w małych porcjach. Nie jemy słodyczy, soków, rozgotowanej marchewki, ziemniakow czy ryzu. Makarony gotowane al dente. Owoce jesli jemy to do posiłku bo sam owoc to nie posiłek i podnosi mocno cukier. Jemy mięsa mało tłuste, wedliny nie zmielone i nieprzetworzone. Najlepiej do kazdego posiłku jesc surowe warzywa bo korzystnie wplywaja na cukier. I zasada jest taka ze jak polaczymy tluszcz z cukrem to tłuszcze spowalnia uwalnianie cukru z posiłku. Czyli godzine po cukier bedzie ok ale po 2 mocno skoczy. Unikamy glodzenia. Pierwszy posilek ok 8 a ostatni tak 0,5 h przed pojsciem spac. Jesli w porannym moczu stwierdzimy ciala ketonowe to znaczy ze przerwa nocna jest zbyt dluga i trzeba jesc posilek pozniej, żeby ja skrocic. To tak w duzym skrocie. Jesli dieta nie zadziala i cukier bedzie na czczo powyzej 90 lub powyzej 120 godzine po posilku mozliwe ze bedzie potrzebna insulina. Aha i zeby zbic zbyt wysoki cukier zalecany wysilek czyli np.idziemy na spacer. -
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Mam wręcz prawie identyczne wyniki, mój gin nie stwierdził u mnie cukrzycy. Tak jak pisza dziewczyny teraz normy sa wyzsze i Twoje jak najbardziej w nich sie mieszcza.
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Po 1 nie martw sie na zapas bo stres podnosi cukier
Mysle, ze powinnas zaufac dla lekarza. Ja nim nie jestem wiec ufam swojemu. Wole tez dmuchac na zimne bo dbajac o prawidlowy cukier w ciazy dbam nie tylko o dziecko w łonie ale też zapobiegam temu by miało cukrzece w przyszłości czy inne choroby metaboliczne.
Zasad jest sporo w diecie ale najwazniejsze to 7-8 małych posiłków w małych porcjach. Nie jemy słodyczy, soków, rozgotowanej marchewki, ziemniakow czy ryzu. Makarony gotowane al dente. Owoce jesli jemy to do posiłku bo sam owoc to nie posiłek i podnosi mocno cukier. Jemy mięsa mało tłuste, wedliny nie zmielone i nieprzetworzone. Najlepiej do kazdego posiłku jesc surowe warzywa bo korzystnie wplywaja na cukier. I zasada jest taka ze jak polaczymy tluszcz z cukrem to tłuszcze spowalnia uwalnianie cukru z posiłku. Czyli godzine po cukier bedzie ok ale po 2 mocno skoczy. Unikamy glodzenia. Pierwszy posilek ok 8 a ostatni tak 0,5 h przed pojsciem spac. Jesli w porannym moczu stwierdzimy ciala ketonowe to znaczy ze przerwa nocna jest zbyt dluga i trzeba jesc posilek pozniej, żeby ja skrocic. To tak w duzym skrocie. Jesli dieta nie zadziala i cukier bedzie na czczo powyzej 90 lub powyzej 120 godzine po posilku mozliwe ze bedzie potrzebna insulina. Aha i zeby zbic zbyt wysoki cukier zalecany wysilek czyli np.idziemy na spacer.gdyby okazało się ze mam to będzie bardzo przydatne póki co chociaż trochę pogranicze cukry tak dla wlasnej spokojnej duszy