Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Suwaczek pokazuje mi 69 dni do porodu

mi też
ale coś mi sie wydaje że nie dotrwam do 1 grudnia urodze w koncówce listopada
ja mam kombinezon i kurtke
w zalezności czy bedzie zimno

może i do mnie przyjdzie jutro zestaw do łóżeczka
mąż ma wolne to skręci a ja ubiore we wszystkie te elementy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 21:17
Pola_27, Flakonik, pati_zuzia, Mama-julka, moniek90, Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Gdzie ten rożek kupiłaś?
http://www.ebay.de/itm/171768182764?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=470718741240&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Primawela
Aniela Malgorzata Czaja
Ossietzkyring 37H
30457 Hannover
Deutschland
Tel. 0511 47305924
E-Mail: [email protected]
Tu sa dane do tej Pani. Jak bedziesz chciala kupic, pewnie sie dogadacie
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze teraz się przeraziłam bo lekarza mam w środę a moje wyniki glukozy toannielica wrote:Hej dawno się nie odzywałam ale podczytuję Was co jakiś czas.
Przeczytałam, że któraś z Was miała problem z testem glukozy. Ja też miałam wynik lekko ponad normę 96-128-121. Dziś byłam u diabetologa i stwierdził po tym wyniku cukrzycę. Dostałam glukometr i mam mierzyć cukier. Oczywiście ścisła dieta. Zdziwiłam się, że miałyście wyniki powyżej 140 i lekarze kazali się nie martwić. Ja osobiście jestem trochę przerażona bo cukrzyca oznacza u mnie całkowitą zmianę trybu życia. Ale oczywiście dla dziecka wszystko bo wiadomo zbyt wysoki cukier szkodzi maleństwu. To chyba tyle. Gratuluję wszystkim mamusiom zdrowych maleństw;) uważajcie na siebie i na maluchy
Na czczo 86
Po godzinie 160
Po dwóch 137
Masakra cały czas mi chodzi to po głowie bo tu dziewczyny maja wyniki ponizej 100 a ja
Mogłbys cos o diecie powiedzieć ? -
nick nieaktualnyMam wręcz prawie identyczne wyniki, mój gin nie stwierdził u mnie cukrzycy. Tak jak pisza dziewczyny teraz normy sa wyzsze i Twoje jak najbardziej w nich sie mieszcza.aannkkaa wrote:Kurcze teraz się przeraziłam bo lekarza mam w środę a moje wyniki glukozy to
Na czczo 86
Po godzinie 160
Po dwóch 137
Masakra cały czas mi chodzi to po głowie bo tu dziewczyny maja wyniki ponizej 100 a ja
Mogłbys cos o diecie powiedzieć ?
aannkkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Kurcze teraz się przeraziłam bo lekarza mam w środę a moje wyniki glukozy to
Na czczo 86
Po godzinie 160
Po dwóch 137
Mogłbys cos o diecie powiedzieć ?
Po 1 nie martw sie na zapas bo stres podnosi cukier
Mysle, ze powinnas zaufac dla lekarza. Ja nim nie jestem wiec ufam swojemu. Wole tez dmuchac na zimne bo dbajac o prawidlowy cukier w ciazy dbam nie tylko o dziecko w łonie ale też zapobiegam temu by miało cukrzece w przyszłości czy inne choroby metaboliczne.
Zasad jest sporo w diecie ale najwazniejsze to 7-8 małych posiłków w małych porcjach. Nie jemy słodyczy, soków, rozgotowanej marchewki, ziemniakow czy ryzu. Makarony gotowane al dente. Owoce jesli jemy to do posiłku bo sam owoc to nie posiłek i podnosi mocno cukier. Jemy mięsa mało tłuste, wedliny nie zmielone i nieprzetworzone. Najlepiej do kazdego posiłku jesc surowe warzywa bo korzystnie wplywaja na cukier. I zasada jest taka ze jak polaczymy tluszcz z cukrem to tłuszcze spowalnia uwalnianie cukru z posiłku. Czyli godzine po cukier bedzie ok ale po 2 mocno skoczy. Unikamy glodzenia. Pierwszy posilek ok 8 a ostatni tak 0,5 h przed pojsciem spac. Jesli w porannym moczu stwierdzimy ciala ketonowe to znaczy ze przerwa nocna jest zbyt dluga i trzeba jesc posilek pozniej, żeby ja skrocic. To tak w duzym skrocie. Jesli dieta nie zadziala i cukier bedzie na czczo powyzej 90 lub powyzej 120 godzine po posilku mozliwe ze bedzie potrzebna insulina. Aha i zeby zbic zbyt wysoki cukier zalecany wysilek czyli np.idziemy na spacer. -
nick nieaktualnyUff mam nadzieje, dziękuje za uspokojenie mej duszy :* zobaczymy za 7 dni co lekarz powie.MeGi2986 wrote:Mam wręcz prawie identyczne wyniki, mój gin nie stwierdził u mnie cukrzycy. Tak jak pisza dziewczyny teraz normy sa wyzsze i Twoje jak najbardziej w nich sie mieszcza.
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBardzo dziękujeannielica wrote:Po 1 nie martw sie na zapas bo stres podnosi cukier

Mysle, ze powinnas zaufac dla lekarza. Ja nim nie jestem wiec ufam swojemu. Wole tez dmuchac na zimne bo dbajac o prawidlowy cukier w ciazy dbam nie tylko o dziecko w łonie ale też zapobiegam temu by miało cukrzece w przyszłości czy inne choroby metaboliczne.
Zasad jest sporo w diecie ale najwazniejsze to 7-8 małych posiłków w małych porcjach. Nie jemy słodyczy, soków, rozgotowanej marchewki, ziemniakow czy ryzu. Makarony gotowane al dente. Owoce jesli jemy to do posiłku bo sam owoc to nie posiłek i podnosi mocno cukier. Jemy mięsa mało tłuste, wedliny nie zmielone i nieprzetworzone. Najlepiej do kazdego posiłku jesc surowe warzywa bo korzystnie wplywaja na cukier. I zasada jest taka ze jak polaczymy tluszcz z cukrem to tłuszcze spowalnia uwalnianie cukru z posiłku. Czyli godzine po cukier bedzie ok ale po 2 mocno skoczy. Unikamy glodzenia. Pierwszy posilek ok 8 a ostatni tak 0,5 h przed pojsciem spac. Jesli w porannym moczu stwierdzimy ciala ketonowe to znaczy ze przerwa nocna jest zbyt dluga i trzeba jesc posilek pozniej, żeby ja skrocic. To tak w duzym skrocie. Jesli dieta nie zadziala i cukier bedzie na czczo powyzej 90 lub powyzej 120 godzine po posilku mozliwe ze bedzie potrzebna insulina. Aha i zeby zbic zbyt wysoki cukier zalecany wysilek czyli np.idziemy na spacer.
gdyby okazało się ze mam to będzie bardzo przydatne póki co chociaż trochę pogranicze cukry tak dla wlasnej spokojnej duszy