X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Mama Julka są dwie rewelki Ją przez w i druga przez vv :)

Evvik " jakieś zdechle zwierzę" rozwaliło mnie :) leże i się chichram do siebie :p
    I to prawda w sklepach wózki wyglądają inaczej :)

Ale się nie obraziłaś :-)
    A było mi coś dziwnie, że musisz leżeć ;-) Coś dzwoniło, ale nie wiadomo w jakim kościele.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale się nie obraziłaś :-)
    A było mi coś dziwnie, że musisz leżeć ;-) Coś dzwoniło, ale nie wiadomo w jakim kościele.
    Nie tak łatwo mnie obrazić :) i rozumiem jest nas tu dużo :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz pekne. Ostatnio mam taki apetyt. Wpycham w siebie doslownie wszystko. Jem za 3 osoby. Serio. Jakbym podliczyla kalorie to by wyszlo chyba z miljon...:O
    Tragedia . zjadam 3 kolacje. O 18,o 19 i o 20...chyba nikt mnie nie pobije

alicja_, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Nie tak łatwo mnie obrazić :) i rozumiem jest nas tu dużo :)

Nie, chodzi mi o nick. Taki podobny :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze ktoras z dziewczyn ktore nam zniknely napisze niedlugo ze juz urodzila :P

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Zaraz pekne. Ostatnio mam taki apetyt. Wpycham w siebie doslownie wszystko. Jem za 3 osoby. Serio. Jakbym podliczyla kalorie to by wyszlo chyba z miljon...:O

Ja nie bo jem podwójnie. Po podwójnym obiedzie jestem jeszcze głodna he he.
    Może Kate Cię pobije ;-)

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma smiacia, zdechle to zdechle, nawet jesli myszne i mieciutkie;)
    No to wiecej fotek ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3c6479279dc.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d8b16ba9523.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dbdfa89e850.jpg

pati_zuzia, Madzisek, Pchełka, moniek90, Flakonik, Matleena, kwiatakacji, Kate4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Dzisiaj kolejny dzień spędziłam na wybieraniu wózka ( w sieci) i dalej jestem w kropce. Od początku podoba mi się riko nano i brano, ale już sama nie wiem rzez tą spacerówkę. Któraś z Was pisała dzisiaj o Camarelo carera, maie z nim jakieś doświadczenia? F

Mam identyczny problem. Kiedy podoba mi się gondola to już spacerówka nie bardzo. Oglądałam dzisiaj "na żywo" te wózki camarelo. Oglądałam też i spodobał mi się carmond s-line coś nestor jeszcze pisało(ma bardzo zgrabną spacerówkę). W internecie natomiast wynalazłam "prestige" i "anex", ale problem że chciałabym zobaczyć i dotknąć, ale na Dolnym Śląsku ich nie sprzedają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:06

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Mieszkam w niemczech, gdzie sie tam dzis juz uzalalam, ze daleko od mamy...

Odnosnie jedzenia, to ja mam swira na wszystko... dochodze, ze nie mam juz jak oddychac, a dalej cos bym wtrusiala.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze ktoras z dziewczyn ktore nam zniknely napisze niedlugo ze juz urodzila :P

Masz niezawodną intuicję?
    Ja bym się załamała gdybym zaczęła rodzić. Wolę oglądać Moje 600... niż być na ich miejscu. Muszę tę myśl wyrzucić z głowy! U mnie to zdecydowanie za wcześnie :-( Ty jesteś cztery tygodnie do przodu, to co innego :-)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobaja mi się te wózki, tylko te 3 koła wolę 4 :) zdechłe zwierzę jest fajne :)

Ale mój Tobi dziś aktywny, cały dzień jak nie kopie to się przeciąga, niej już mój K wraca po pracy to rękę położy i się uspokoi :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Podobaja mi się te wózki, tylko te 3 koła wolę 4 :) zdechłe zwierzę jest fajne :)

Ale mój Tobi dziś aktywny, cały dzień jak nie kopie to się przeciąga, niej już mój K wraca po pracy to rękę położy i się uspokoi :)

dla mnie trzy sa ok, przejechalam z pierwszym synkiem na trzech kolach, zwykle te wozki sa lzejsze i mniejsze. Dobre w tym wozku sa rowniez pompowane kola, nie jest twardy dla dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno się nie odzywałam ale podczytuję Was co jakiś czas.
    Przeczytałam, że któraś z Was miała problem z testem glukozy. Ja też miałam wynik lekko ponad normę 96-128-121. Dziś byłam u diabetologa i stwierdził po tym wyniku cukrzycę. Dostałam glukometr i mam mierzyć cukier. Oczywiście ścisła dieta. Zdziwiłam się, że miałyście wyniki powyżej 140 i lekarze kazali się nie martwić. Ja osobiście jestem trochę przerażona bo cukrzyca oznacza u mnie całkowitą zmianę trybu życia. Ale oczywiście dla dziecka wszystko bo wiadomo zbyt wysoki cukier szkodzi maleństwu. To chyba tyle. Gratuluję wszystkim mamusiom zdrowych maleństw;) uważajcie na siebie i na maluchy ;)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Mieszkam w niemczech, gdzie sie tam dzis juz uzalalam, ze daleko od mamy...

A gdzie dokładnie mieszkasz, jeśli mogę zapytać ? Ja też z Niemcowni ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka bo jest Rewelka i revvelka :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Hej dawno się nie odzywałam ale podczytuję Was co jakiś czas.
    Przeczytałam, że któraś z Was miała problem z testem glukozy. Ja też miałam wynik lekko ponad normę 96-128-121. Dziś byłam u diabetologa i stwierdził po tym wyniku cukrzycę. Dostałam glukometr i mam mierzyć cukier. Oczywiście ścisła dieta. Zdziwiłam się, że miałyście wyniki powyżej 140 i lekarze kazali się nie martwić. Ja osobiście jestem trochę przerażona bo cukrzyca oznacza u mnie całkowitą zmianę trybu życia. Ale oczywiście dla dziecka wszystko bo wiadomo zbyt wysoki cukier szkodzi maleństwu. To chyba tyle. Gratuluję wszystkim mamusiom zdrowych maleństw;) uważajcie na siebie i na maluchy ;)

W 2014 roku Polskie Towarzystwo Diabetologiczne (PTD) zmieniło kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej.

Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

--> stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    --> stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    --> stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Rozmawiałam o tym ostatnio po raz kolejny z lekarzami, bo mój wynik był na granicy starych norm (tj. 7,9). W nowych normach się mieszczę, dziewczyny które mają 140 i trochę powyżej - również :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:21

evvik, rewelka, Nadulka, alisss871, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    A gdzie dokładnie mieszkasz, jeśli mogę zapytać ? Ja też z Niemcowni ;)

Pomiedzy Bonn i Kolonia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mama Julka bo jest Rewelka i revvelka :D

Rewelka przez "W" mi przypomniała :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    W 2014 roku Polskie Towarzystwo Diabetologiczne (PTD) zmieniło kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej.

Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

--> stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    --> stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    --> stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Rozmawiałam o tym ostatnio po raz kolejny z lekarzami, bo mój wynik był na granicy starych norm (tj. 7,9). W nowych się mieszczę, dziewczyny które mają 140 - również się mieszczą :)

Ja też słyszałam o tym i dlatego nie przejmowałam. Dopiero wczoraj dostałam skierowanie do diabetologa od gina. Dzis zadzwonilam sie umowic (to prywatna poradnia z umowa podpisana na nfz) i po podyktowaniu wyniku kazali mi przyjechac za 2 h (mimo, ze terminy zajete do stycznia maja). Diabetolog prosila o wyniki tsh, mierzyla cisnienie i wazyla. Po czym powiedziala, ze mam cukrzyce. Dostalam recepte na paski do mierzenia cukru i cial ketonowych w moczu. Odbylam tez szkolenie u diabetyka z obslugi glukometru i diety w cukrzycy. Potem oddalam mocz i krew i po kilku minutach byl wynik. Fakt bylam glodna ale cukier 75 wiec ok. Nastepna wizyte mam 13 pazdziernika i wtedy mi zrobia ekg. Tez nie przypuszczalam, ze tak niski wynik to cukrzyca ale z lekarzem kłócić się nie będę. Tak czy siak bede stosowac sie do zaleceń. Wolę dmuchac na zimne. Tak tylko napisałam bo widzę, że różne sa podejscia lekarzy do tego tematu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atu cos o pepuszkach :) http://www.supermamy.pl/maluszek/2966/Jak-dbac-o-pepuszek-noworodka.html

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ