Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Szok. Ciekawe w jakim to bylo szpitalu...
http://dzielnyfranek.blogspot.com/2015/09/nasze-gramy-szczescia-czyli-o-tym-czego.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
pati_zuzia wrote:aaa jesli chodzi o inne grupy to ja sie udzielam tylko tutaj
chyba na inne by nie bylo czasu
a kombinezon po Gabrysiu oddaje szwagierce, bo tu zimy jako takich nie ma i Gabrys mial tylko ubrany na wyjscie ze szpitala i tonal w nim, a jak dorosl to juz zimy nie bylo
ale on byl malutki choc przez miesiac urosl 8 cm,ale kombinezon i tak byl za duzy i kupilamteraz mniejsze wdzianko z H&M
http://www.hm.com/gb/product/10670?article=10670-A, powinno starczyc jak na angieslka pogodebo akurat była przecena u nas w hm za £5
pati_zuzia lubi tę wiadomość
Maksymilian
-
revvelka wrote:Też kupiłam w końcu ten kombinezon tylko większy 62-68
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a5443935e3f.jpg
Acikk Twój zakup też bardzo ładny
To ja też taki mam w rozm.najmniejszym, bo po córce został ale niestety różowy, więc dla chłopaka nie za bardzo. Ja odkupiłam mój od znajomej, więc aż tak drogi nie był
, a użyty był tylko raz.
Wczoraj miałam wizytę 28+1 młody waży 1280 g i ułożony jest pośladkowo.
Wózek wczoraj kupiliśmy, baby jogger city select, bo wrazie czego zamontuje drugie siedzisko i dwulatka jeszcze pojeździ. Kupiliśmy też fotelik Maxi Cossi Cabriofix, także zakupy pełną parą trwają. Zamówiłam też komplet do kołyski z minky i bawełny ale to jest szyte i dopiero w październiku będę miała.
Dziewczyny gdzie zamawiałyśce koszule do szpitala? przeglądam i nie wiem które wybrać, a wiem że już macie, pomóżcie. Jaki szlafrok bierzecie do szpitala, bo ja mam w domu, ale jest taki gruby i zajmuje bardzo dużo miejsca w torbie.
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Może komuś się przyda
http://ciaza.siostraania.pl/jak-zmniejszyc-lek-przed-porodem/
Spoko stronka, fajne tematy sa poruszane na blogu.
Dziewczyny czy Wasze piersi bardzo sie zmienily? Moje urosly jedynie o jeden rozmiar, natomiast mam bardzo male brodawki, boje sie ze ciezko bedzie mi karmic, chyba od razu zaopatrze sie w nakladki do karmienia. Myslalam ze kazdej kobiecie w ciazy piersi rosna no ale jak widac, nieczytalam troche na ten temat i wiem ze ilosc ppkarmu nie zalezy od wielkosci piersi, ale boje sie ze bede miala problem z przystawianiem Malej.
-
Justyna dla mnie nr dawalas i ma go yez flakonik
Mama julka nie wiem czy 5 kg to malo,ja mam 5,5kg na tym etapie na plusie i gin nic nie powiedzial,a Mala wazy 1500g ok teraz. Tylko,ze ja nadwage przed ciaza mialam ok 10kg. Bo przy moim wzroscie 160cm to.powinnam tyle i wazyc a na starcie wazylam jakies 72kg?
Alicja ja mam liste a nie anielica
Tak Pchelka dla mnie dawalasWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:32
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Mam wręcz prawie identyczne wyniki, mój gin nie stwierdził u mnie cukrzycy. Tak jak pisza dziewczyny teraz normy sa wyzsze i Twoje jak najbardziej w nich sie mieszcza.
Dokładnie!
Nie siejcie paniki dziewczyny, to są na prawdę dobre wyniki! -
Eve_84 wrote:Ja bede kupować Camarelo ale nie wiem czy Carera czy inny model. Carera ma dobre opinie, koleżanka ma i jest zadowolona.
Ja też zastanawiam się nad wózkiem camarelo a szczególnie pomiędzy modelem carera albo q sport, ale raczej nastawiamy się na zakup carery. Znajomi maja i też sobie chwala ten wózek. Dla mnie niesamowitym plusem przemawiającym za jego kupnem jest jego waga- 12kg. A poza tym cena też przystepna- w sklepie niedaleko znalazłam ten model za 1400Eve_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jeśli chodzi o cukrzycę w ciąży, to tu nie ma co straszyć, ale też nie wolono tego bagatelizować. Każda ma na swoje wyniki i normy podane. Jeśli wyniki są ponad normę tzn jest cukrzyca i trzeba coś z tym zrobić, bo nam może nie szkodzi ale dziecku tak.
U mnie wyglądało to tak, że pobierają krew przed wypiciem glukozy 75g i 2 godz po wypiciu. a wyniki i normy jak poniżej:
na czczo - 83,5 gdzie norma 70-99 mg/dl
po 2 h - 110,6 gdzie norma do 140 mg/dl
moje laboratorium to Diagnostyka Sp. z o.o.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:jeśli chodzi o cukrzycę w ciąży, to tu nie ma co straszyć, ale też nie wolono tego bagatelizować. Każda ma na swoje wyniki i normy podane. Jeśli wyniki są ponad normę tzn jest cukrzyca i trzeba coś z tym zrobić, bo nam może nie szkodzi ale dziecku tak.
U mnie wyglądało to tak, że pobierają krew przed wypiciem glukozy 75g i 2 godz po wypiciu. a wyniki i normy jak poniżej:
na czczo - 83,5 gdzie norma 70-99 mg/dl
po 2 h - 110,6 gdzie norma do 140 mg/dl
moje laboratorium to Diagnostyka Sp. z o.o.
Tylko, że w zeszłym roku zostały wprowadzone nowe normy i granica 140 jest już nieaktualna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełkaa tak jak czytałaś rozmiar piersi nie ma nic do rzeczy. O ile się nie mylę to one nabrzmiewają jak się zaczyna laktacja. Mi urosły piersi o 1 rozmiar ale brodawy mam wielkie jak oko cyklonu
dobrze ze nie bola chociaz tak jak na poczatku. I tez na pewno zaopatrze sie w jeden zestaw nakładek zeby były w razie czego.
-
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Ja nie jestem z Krakowa, ale moja mama bywa tam często i podobno na Sławkowskiej 9 jest bardzo fajny butik, dostałam ekstra kombinezon zimowy i parę słodkich body. Wszystko świetnej jakości.
Gosia jak tam się czujesz lezysz czy chodzisz? Ją jak 10 min pochodze to już mnie brzuch boli i nie mam sił także kondycji zero;) -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Justyna dla mnie nr dawalas i ma go yez flakonik
Mama julka nie wiem czy 5 kg to malo,ja mam 5,5kg na tym etapie na plusie i gin nic nie powiedzial,a Mala wazy 1500g ok teraz. Tylko,ze ja nadwage przed ciaza mialam ok 10kg. Bo przy moim wzroscie 160cm to.powinnam tyle i wazyc a na starcie wazylam jakies 72kg?
Alicja ja mam liste a nie anielica
Tak Pchelka dla mnie dawalas
A mogłabyś mi dosłać tą listę którą masz?
Ja poskładałabym ją razem z moją i zebrałabym do kupy wszystkie numery. -
My wczoraj załatwiliśmy już sprawę rodziców chrzestnych
teraz tylko musimy po porodzie poczekać na rozmowę z księdzem podczas kolędy na neutralnym gruncie
bo brat męża nie ma bierzmowania i zobaczy co nasz księżulek powie na to, bo jak będzie robił problemy to pójdziemy do innego kościoła
-
Madzisek wrote:My wczoraj załatwiliśmy już sprawę rodziców chrzestnych
teraz tylko musimy po porodzie poczekać na rozmowę z księdzem podczas kolędy na neutralnym gruncie
bo brat męża nie ma bierzmowania i zobaczy co nasz księżulek powie na to, bo jak będzie robił problemy to pójdziemy do innego kościoła
A nie może szybko bierzmowania zrobić, wiem że się da, nie wiem jak ale się da, czy to typ że nie zrobi? -
alicja_ wrote:Dziewczyny - co na opryszczkę?
Czosnekja w czasie ciąży miałam 2 razy opryszczkę. Przekrój ząbek czosnku i posmaruj opryszczkę. I pocieraj tak z 4 razy dziennie. Oczywiście do każdego pocierania nowy ząbek. Czosnek działa antybakteryjnie i szybko wysusza opryszkę, plus nie dopuszcza do rozszerzenia jej dalej
Paste ciężko ściągnąć z opryszczkialicja_ lubi tę wiadomość