X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Szok. Ciekawe w jakim to bylo szpitalu...

http://dzielnyfranek.blogspot.com/2015/09/nasze-gramy-szczescia-czyli-o-tym-czego.html?m=1

Aż się włos na głowie jeży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Szok. Ciekawe w jakim to bylo szpitalu...

http://dzielnyfranek.blogspot.com/2015/09/nasze-gramy-szczescia-czyli-o-tym-czego.html?m=1
    Wg zaświadceń urodził się w zJeleniej Górze....masakra, za takie odzywki bym ich chyba tam wszystkich pozwała....nrak słów :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może komuś się przyda :-)
    http://ciaza.siostraania.pl/jak-zmniejszyc-lek-przed-porodem/

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    aaa jesli chodzi o inne grupy to ja sie udzielam tylko tutaj :) chyba na inne by nie bylo czasu :) a kombinezon po Gabrysiu oddaje szwagierce, bo tu zimy jako takich nie ma i Gabrys mial tylko ubrany na wyjscie ze szpitala i tonal w nim, a jak dorosl to juz zimy nie bylo :D ale on byl malutki choc przez miesiac urosl 8 cm,ale kombinezon i tak byl za duzy i kupilamteraz mniejsze wdzianko z H&M
    http://www.hm.com/gb/product/10670?article=10670-A, powinno starczyc jak na angieslka pogode :)
    Mam dokładnie ten sam tylko czarny :) bo akurat była przecena u nas w hm za £5 :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • amos Koleżanka

Wysłany: 24 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Też kupiłam w końcu ten kombinezon tylko większy 62-68

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a5443935e3f.jpg

Acikk Twój zakup też bardzo ładny :)

To ja też taki mam w rozm.najmniejszym, bo po córce został ale niestety różowy :), więc dla chłopaka nie za bardzo. Ja odkupiłam mój od znajomej, więc aż tak drogi nie był :), a użyty był tylko raz.
    Wczoraj miałam wizytę 28+1 młody waży 1280 g i ułożony jest pośladkowo.
    Wózek wczoraj kupiliśmy, baby jogger city select, bo wrazie czego zamontuje drugie siedzisko i dwulatka jeszcze pojeździ. Kupiliśmy też fotelik Maxi Cossi Cabriofix, także zakupy pełną parą trwają :). Zamówiłam też komplet do kołyski z minky i bawełny ale to jest szyte i dopiero w październiku będę miała.
    Dziewczyny gdzie zamawiałyśce koszule do szpitala? przeglądam i nie wiem które wybrać, a wiem że już macie, pomóżcie :). Jaki szlafrok bierzecie do szpitala, bo ja mam w domu, ale jest taki gruby i zajmuje bardzo dużo miejsca w torbie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Może komuś się przyda :-)
    http://ciaza.siostraania.pl/jak-zmniejszyc-lek-przed-porodem/

Spoko stronka, fajne tematy sa poruszane na blogu.
    Dziewczyny czy Wasze piersi bardzo sie zmienily? Moje urosly jedynie o jeden rozmiar, natomiast mam bardzo male brodawki, boje sie ze ciezko bedzie mi karmic, chyba od razu zaopatrze sie w nakladki do karmienia. Myslalam ze kazdej kobiecie w ciazy piersi rosna no ale jak widac, nie :-( czytalam troche na ten temat i wiem ze ilosc ppkarmu nie zalezy od wielkosci piersi, ale boje sie ze bede miala problem z przystawianiem Malej.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dla mnie nr dawalas i ma go yez flakonik
    Mama julka nie wiem czy 5 kg to malo,ja mam 5,5kg na tym etapie na plusie i gin nic nie powiedzial,a Mala wazy 1500g ok teraz. Tylko,ze ja nadwage przed ciaza mialam ok 10kg. Bo przy moim wzroscie 160cm to.powinnam tyle i wazyc a na starcie wazylam jakies 72kg?
    Alicja ja mam liste a nie anielica
    Tak Pchelka dla mnie dawalas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:32

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Mam wręcz prawie identyczne wyniki, mój gin nie stwierdził u mnie cukrzycy. Tak jak pisza dziewczyny teraz normy sa wyzsze i Twoje jak najbardziej w nich sie mieszcza.

Dokładnie!

Nie siejcie paniki dziewczyny, to są na prawdę dobre wyniki! :)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Ja bede kupować Camarelo ale nie wiem czy Carera czy inny model. Carera ma dobre opinie, koleżanka ma i jest zadowolona.

Ja też zastanawiam się nad wózkiem camarelo a szczególnie pomiędzy modelem carera albo q sport, ale raczej nastawiamy się na zakup carery. Znajomi maja i też sobie chwala ten wózek. Dla mnie niesamowitym plusem przemawiającym za jego kupnem jest jego waga- 12kg. A poza tym cena też przystepna- w sklepie niedaleko znalazłam ten model za 1400 :-)

Eve_84 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - co na opryszczkę? :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    chyba tylko pasta do zębów bo wszystkie preparaty z tego co sie w zeszłym roku orientowałam są niedozwolone w ciąży :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o cukrzycę w ciąży, to tu nie ma co straszyć, ale też nie wolono tego bagatelizować. Każda ma na swoje wyniki i normy podane. Jeśli wyniki są ponad normę tzn jest cukrzyca i trzeba coś z tym zrobić, bo nam może nie szkodzi ale dziecku tak.
    U mnie wyglądało to tak, że pobierają krew przed wypiciem glukozy 75g i 2 godz po wypiciu. a wyniki i normy jak poniżej:

na czczo - 83,5 gdzie norma 70-99 mg/dl
    po 2 h - 110,6 gdzie norma do 140 mg/dl

moje laboratorium to Diagnostyka Sp. z o.o.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jeśli chodzi o cukrzycę w ciąży, to tu nie ma co straszyć, ale też nie wolono tego bagatelizować. Każda ma na swoje wyniki i normy podane. Jeśli wyniki są ponad normę tzn jest cukrzyca i trzeba coś z tym zrobić, bo nam może nie szkodzi ale dziecku tak.
    U mnie wyglądało to tak, że pobierają krew przed wypiciem glukozy 75g i 2 godz po wypiciu. a wyniki i normy jak poniżej:

na czczo - 83,5 gdzie norma 70-99 mg/dl
    po 2 h - 110,6 gdzie norma do 140 mg/dl

moje laboratorium to Diagnostyka Sp. z o.o.

Tylko, że w zeszłym roku zostały wprowadzone nowe normy i granica 140 jest już nieaktualna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chyba tylko pasta do zębów bo wszystkie preparaty z tego co sie w zeszłym roku orientowałam są niedozwolone w ciąży :/

kurde ;/ to nie fajnie ;/
    Ok, będę się ratować pastą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa tak jak czytałaś rozmiar piersi nie ma nic do rzeczy. O ile się nie mylę to one nabrzmiewają jak się zaczyna laktacja. Mi urosły piersi o 1 rozmiar ale brodawy mam wielkie jak oko cyklonu ;) dobrze ze nie bola chociaz tak jak na poczatku. I tez na pewno zaopatrze sie w jeden zestaw nakładek zeby były w razie czego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja nie jestem z Krakowa, ale moja mama bywa tam często i podobno na Sławkowskiej 9 jest bardzo fajny butik, dostałam ekstra kombinezon zimowy i parę słodkich body. Wszystko świetnej jakości.
    Dzięki za wszystkie podpowiedzi;) chodzi mi bardziej o jakiś grubszy sklep albo hurtownie bo chcemy takie grubsze rzeczy pokupic typu lozeczku ramienia materace itp, ubrania już mam na zapas;)

Gosia jak tam się czujesz lezysz czy chodzisz? Ją jak 10 min pochodze to już mnie brzuch boli i nie mam sił także kondycji zero;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna dla mnie nr dawalas i ma go yez flakonik
    Mama julka nie wiem czy 5 kg to malo,ja mam 5,5kg na tym etapie na plusie i gin nic nie powiedzial,a Mala wazy 1500g ok teraz. Tylko,ze ja nadwage przed ciaza mialam ok 10kg. Bo przy moim wzroscie 160cm to.powinnam tyle i wazyc a na starcie wazylam jakies 72kg?
    Alicja ja mam liste a nie anielica
    Tak Pchelka dla mnie dawalas

A mogłabyś mi dosłać tą listę którą masz?
    Ja poskładałabym ją razem z moją i zebrałabym do kupy wszystkie numery.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj załatwiliśmy już sprawę rodziców chrzestnych :) teraz tylko musimy po porodzie poczekać na rozmowę z księdzem podczas kolędy na neutralnym gruncie ;) bo brat męża nie ma bierzmowania i zobaczy co nasz księżulek powie na to, bo jak będzie robił problemy to pójdziemy do innego kościoła :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    My wczoraj załatwiliśmy już sprawę rodziców chrzestnych :) teraz tylko musimy po porodzie poczekać na rozmowę z księdzem podczas kolędy na neutralnym gruncie ;) bo brat męża nie ma bierzmowania i zobaczy co nasz księżulek powie na to, bo jak będzie robił problemy to pójdziemy do innego kościoła :)

A nie może szybko bierzmowania zrobić, wiem że się da, nie wiem jak ale się da, czy to typ że nie zrobi?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Czosnek :) ja w czasie ciąży miałam 2 razy opryszczkę. Przekrój ząbek czosnku i posmaruj opryszczkę. I pocieraj tak z 4 razy dziennie. Oczywiście do każdego pocierania nowy ząbek. Czosnek działa antybakteryjnie i szybko wysusza opryszkę, plus nie dopuszcza do rozszerzenia jej dalej :)

Paste ciężko ściągnąć z opryszczki

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ