X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Szok. Ciekawe w jakim to bylo szpitalu...

http://dzielnyfranek.blogspot.com/2015/09/nasze-gramy-szczescia-czyli-o-tym-czego.html?m=1

Aż się włos na głowie jeży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Szok. Ciekawe w jakim to bylo szpitalu...

http://dzielnyfranek.blogspot.com/2015/09/nasze-gramy-szczescia-czyli-o-tym-czego.html?m=1
    Wg zaświadceń urodził się w zJeleniej Górze....masakra, za takie odzywki bym ich chyba tam wszystkich pozwała....nrak słów :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może komuś się przyda :-)
    http://ciaza.siostraania.pl/jak-zmniejszyc-lek-przed-porodem/

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    aaa jesli chodzi o inne grupy to ja sie udzielam tylko tutaj :) chyba na inne by nie bylo czasu :) a kombinezon po Gabrysiu oddaje szwagierce, bo tu zimy jako takich nie ma i Gabrys mial tylko ubrany na wyjscie ze szpitala i tonal w nim, a jak dorosl to juz zimy nie bylo :D ale on byl malutki choc przez miesiac urosl 8 cm,ale kombinezon i tak byl za duzy i kupilamteraz mniejsze wdzianko z H&M
    http://www.hm.com/gb/product/10670?article=10670-A, powinno starczyc jak na angieslka pogode :)
    Mam dokładnie ten sam tylko czarny :) bo akurat była przecena u nas w hm za £5 :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • amos Koleżanka

Wysłany: 24 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Też kupiłam w końcu ten kombinezon tylko większy 62-68

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a5443935e3f.jpg

Acikk Twój zakup też bardzo ładny :)

To ja też taki mam w rozm.najmniejszym, bo po córce został ale niestety różowy :), więc dla chłopaka nie za bardzo. Ja odkupiłam mój od znajomej, więc aż tak drogi nie był :), a użyty był tylko raz.
    Wczoraj miałam wizytę 28+1 młody waży 1280 g i ułożony jest pośladkowo.
    Wózek wczoraj kupiliśmy, baby jogger city select, bo wrazie czego zamontuje drugie siedzisko i dwulatka jeszcze pojeździ. Kupiliśmy też fotelik Maxi Cossi Cabriofix, także zakupy pełną parą trwają :). Zamówiłam też komplet do kołyski z minky i bawełny ale to jest szyte i dopiero w październiku będę miała.
    Dziewczyny gdzie zamawiałyśce koszule do szpitala? przeglądam i nie wiem które wybrać, a wiem że już macie, pomóżcie :). Jaki szlafrok bierzecie do szpitala, bo ja mam w domu, ale jest taki gruby i zajmuje bardzo dużo miejsca w torbie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Może komuś się przyda :-)
    http://ciaza.siostraania.pl/jak-zmniejszyc-lek-przed-porodem/

Spoko stronka, fajne tematy sa poruszane na blogu.
    Dziewczyny czy Wasze piersi bardzo sie zmienily? Moje urosly jedynie o jeden rozmiar, natomiast mam bardzo male brodawki, boje sie ze ciezko bedzie mi karmic, chyba od razu zaopatrze sie w nakladki do karmienia. Myslalam ze kazdej kobiecie w ciazy piersi rosna no ale jak widac, nie :-( czytalam troche na ten temat i wiem ze ilosc ppkarmu nie zalezy od wielkosci piersi, ale boje sie ze bede miala problem z przystawianiem Malej.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dla mnie nr dawalas i ma go yez flakonik
    Mama julka nie wiem czy 5 kg to malo,ja mam 5,5kg na tym etapie na plusie i gin nic nie powiedzial,a Mala wazy 1500g ok teraz. Tylko,ze ja nadwage przed ciaza mialam ok 10kg. Bo przy moim wzroscie 160cm to.powinnam tyle i wazyc a na starcie wazylam jakies 72kg?
    Alicja ja mam liste a nie anielica
    Tak Pchelka dla mnie dawalas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:32

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Mam wręcz prawie identyczne wyniki, mój gin nie stwierdził u mnie cukrzycy. Tak jak pisza dziewczyny teraz normy sa wyzsze i Twoje jak najbardziej w nich sie mieszcza.

Dokładnie!

Nie siejcie paniki dziewczyny, to są na prawdę dobre wyniki! :)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Ja bede kupować Camarelo ale nie wiem czy Carera czy inny model. Carera ma dobre opinie, koleżanka ma i jest zadowolona.

Ja też zastanawiam się nad wózkiem camarelo a szczególnie pomiędzy modelem carera albo q sport, ale raczej nastawiamy się na zakup carery. Znajomi maja i też sobie chwala ten wózek. Dla mnie niesamowitym plusem przemawiającym za jego kupnem jest jego waga- 12kg. A poza tym cena też przystepna- w sklepie niedaleko znalazłam ten model za 1400 :-)

Eve_84 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - co na opryszczkę? :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    chyba tylko pasta do zębów bo wszystkie preparaty z tego co sie w zeszłym roku orientowałam są niedozwolone w ciąży :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o cukrzycę w ciąży, to tu nie ma co straszyć, ale też nie wolono tego bagatelizować. Każda ma na swoje wyniki i normy podane. Jeśli wyniki są ponad normę tzn jest cukrzyca i trzeba coś z tym zrobić, bo nam może nie szkodzi ale dziecku tak.
    U mnie wyglądało to tak, że pobierają krew przed wypiciem glukozy 75g i 2 godz po wypiciu. a wyniki i normy jak poniżej:

na czczo - 83,5 gdzie norma 70-99 mg/dl
    po 2 h - 110,6 gdzie norma do 140 mg/dl

moje laboratorium to Diagnostyka Sp. z o.o.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jeśli chodzi o cukrzycę w ciąży, to tu nie ma co straszyć, ale też nie wolono tego bagatelizować. Każda ma na swoje wyniki i normy podane. Jeśli wyniki są ponad normę tzn jest cukrzyca i trzeba coś z tym zrobić, bo nam może nie szkodzi ale dziecku tak.
    U mnie wyglądało to tak, że pobierają krew przed wypiciem glukozy 75g i 2 godz po wypiciu. a wyniki i normy jak poniżej:

na czczo - 83,5 gdzie norma 70-99 mg/dl
    po 2 h - 110,6 gdzie norma do 140 mg/dl

moje laboratorium to Diagnostyka Sp. z o.o.

Tylko, że w zeszłym roku zostały wprowadzone nowe normy i granica 140 jest już nieaktualna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chyba tylko pasta do zębów bo wszystkie preparaty z tego co sie w zeszłym roku orientowałam są niedozwolone w ciąży :/

kurde ;/ to nie fajnie ;/
    Ok, będę się ratować pastą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa tak jak czytałaś rozmiar piersi nie ma nic do rzeczy. O ile się nie mylę to one nabrzmiewają jak się zaczyna laktacja. Mi urosły piersi o 1 rozmiar ale brodawy mam wielkie jak oko cyklonu ;) dobrze ze nie bola chociaz tak jak na poczatku. I tez na pewno zaopatrze sie w jeden zestaw nakładek zeby były w razie czego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja nie jestem z Krakowa, ale moja mama bywa tam często i podobno na Sławkowskiej 9 jest bardzo fajny butik, dostałam ekstra kombinezon zimowy i parę słodkich body. Wszystko świetnej jakości.
    Dzięki za wszystkie podpowiedzi;) chodzi mi bardziej o jakiś grubszy sklep albo hurtownie bo chcemy takie grubsze rzeczy pokupic typu lozeczku ramienia materace itp, ubrania już mam na zapas;)

Gosia jak tam się czujesz lezysz czy chodzisz? Ją jak 10 min pochodze to już mnie brzuch boli i nie mam sił także kondycji zero;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna dla mnie nr dawalas i ma go yez flakonik
    Mama julka nie wiem czy 5 kg to malo,ja mam 5,5kg na tym etapie na plusie i gin nic nie powiedzial,a Mala wazy 1500g ok teraz. Tylko,ze ja nadwage przed ciaza mialam ok 10kg. Bo przy moim wzroscie 160cm to.powinnam tyle i wazyc a na starcie wazylam jakies 72kg?
    Alicja ja mam liste a nie anielica
    Tak Pchelka dla mnie dawalas

A mogłabyś mi dosłać tą listę którą masz?
    Ja poskładałabym ją razem z moją i zebrałabym do kupy wszystkie numery.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj załatwiliśmy już sprawę rodziców chrzestnych :) teraz tylko musimy po porodzie poczekać na rozmowę z księdzem podczas kolędy na neutralnym gruncie ;) bo brat męża nie ma bierzmowania i zobaczy co nasz księżulek powie na to, bo jak będzie robił problemy to pójdziemy do innego kościoła :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    My wczoraj załatwiliśmy już sprawę rodziców chrzestnych :) teraz tylko musimy po porodzie poczekać na rozmowę z księdzem podczas kolędy na neutralnym gruncie ;) bo brat męża nie ma bierzmowania i zobaczy co nasz księżulek powie na to, bo jak będzie robił problemy to pójdziemy do innego kościoła :)

A nie może szybko bierzmowania zrobić, wiem że się da, nie wiem jak ale się da, czy to typ że nie zrobi?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Czosnek :) ja w czasie ciąży miałam 2 razy opryszczkę. Przekrój ząbek czosnku i posmaruj opryszczkę. I pocieraj tak z 4 razy dziennie. Oczywiście do każdego pocierania nowy ząbek. Czosnek działa antybakteryjnie i szybko wysusza opryszkę, plus nie dopuszcza do rozszerzenia jej dalej :)

Paste ciężko ściągnąć z opryszczki

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ