X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ZieloneOliwki odezwała się do którejś z Was?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:41

Kate4 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek Ja mam bratową która pewnie będzie, ale wiesz jak to jest chciałoby się swoje rodzeństwo :)

Megi jak Ona w tych czasach mogła uprawiać seks przedmałżeński!! toć to hańba!! :)

Pchełkaa a jak będziesz chciała dać dziecku jakąś herbatkę np. z kopru? Może jednak butelka się przyda :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    My mamy podobny problem, tylko że oboje mamy siostry. Mąż nie ma tutaj żadnych kuzynów, wszyscy mieszkają 400km stąd, ja mam ale nie utrzymuję aż tak bliskich kontaktów, żeby prosić na chrzestnego. Pozostaje mi jeszcze szwagier, ale on już był świadkiem na naszym ślubie, żeby mój mąż mógł wziąć siostrę za świadka no i nie wiem jak to ogarnąć. Znowu mamy prosić tych samych? Znajomych za bardzo nie chcemy, bo ze znajomymi to potem różnie bywa, kontakt się urwie a dziecku potem smutno...

No właśnie moniek z tym też różnie bywa :) moja tesciowa ma bliska przyjaciółkę która jak mój mąż się urodził to bardzo chciała być chrzestną dla chłopca bo swoje miała córki tylko. Ale teściu nie pozwolił bo niby musi być z rodziny. No i wzięła tesciowa kuzynkę i mój mąż ją widział po raz ostatni na swojej komuni, potem jak pojexhalismy ją prosić na wesele to się zastanawial a kto to wogole przyjechał :P a z ta przyjaciółką teściowej do dzis się wszyscy spotykamy i żyjemy jak rodzina :)
    Także też to różnie bywa. My mamy akurat ją brata a mąż siostrę ale np jego siostra ma już 3 chrzesniakow i mam wrażenie że kolejny jej potrzebny jak świni siodło więc też mam wątpliwości czy ją brać...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Madzisek a mi sie wydaje ze znajdzie sie taki ksiadz co sie zgodzi. Mam taki przyklad w rodzinie. Ojciec dziecka i chrzestny nie mieli bierzmowania a mimo to normalnie ochrzcili dziecko i ojciec normalnie ma ślub kościelny. Znam parafie w ktorej nawet rozwodnikowi dziecka nie chcieli ochrzcic a w innej juz nie bylo z tym problemu. To wszystko zalezy od księży.
    U nas tez chrzestny nie ma bierzmowania ale dla mnie wazniejsze jakim jest czlowiekiem a nie to w ktorym kodciele udziela mi chrztu wiec chrzestnego zmieniac nie bede.

Co do rozwodników, to muszą dać ich dzieciom chrzest. To już weszło chyba za JP II. Coś nie teges z tą parafią skoro górze się przeciwstawia.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No właśnie moniek z tym też różnie bywa :) moja tesciowa ma bliska przyjaciółkę która jak mój mąż się urodził to bardzo chciała być chrzestną dla chłopca bo swoje miała córki tylko. Ale teściu nie pozwolił bo niby musi być z rodziny. No i wzięła tesciowa kuzynkę i mój mąż ją widział po raz ostatni na swojej komuni, potem jak pojexhalismy ją prosić na wesele to się zastanawial a kto to wogole przyjechał :P a z ta przyjaciółką teściowej do dzis się wszyscy spotykamy i żyjemy jak rodzina :)
    Także też to różnie bywa. My mamy akurat ją brata a mąż siostrę ale np jego siostra ma już 3 chrzesniakow i mam wrażenie że kolejny jej potrzebny jak świni siodło więc też mam wątpliwości czy ją brać...

Ja mojej siostry jeszcze do niczego nie angażowałam. Świadkiem na moim ślubie nie była, bo mąż nie miał kogo na świadka wziąć oprócz swojej siostry. Teraz z chrzestnymi mamy ten sam problem. I znowu mam siostry nie poprosić? :-( Siostra męża na dodatek nie pracuje i praktycznie wszystkie koszta spadłyby na teściów. A to byłby już jej drugi chrześniak.

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w 32 tygodniu!! :-D

Nadulka, kwiatakacji, MeGi2986, alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzięki:) potrzebowałam takiej historii, tez słyszałam że jeśli matka naprawdę chce to może karmić, tylko trzeba sie uzbroić w cierpliwość i zawziąść. Ja jestem nastawiona tylko na KP, nie kupuje nawet butelki czy laktatora. Jedynie te nakładki, musze karmic i tyle

Popieram :-D Bo nie ma nic lepszego dla dziecka niż cyc ;-)
    A o tym karmieniu, że może każda to wychodzi od wielu położnych i laktatorek. W necie czy w telewizji się tak wypowiadają.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    U mnie jest inny problem z chrzestnymi, bo mąż ma jednego brata, a Ja dwóch, bez sióstr :\ Ja oczywiście bym chciała swojego a on swojego, i taka patowa sytuacja, a jeszcze jego brat jest taki, że jak go nie weźmiemy to się może obrazić... Na szczęście u mnie normalni i w miarę rozumieją, gorzej ze mną bo bym chciała swojego :\ ale to jak walka z wiatrakami.

To niech któreś z Was odpuści i zacznijcie starania o drugie dziecko ;-)
    Albo dwóch tatusiów chrzestnych he he he.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To niech któreś z Was odpuści i zacznijcie starania o drugie dziecko ;-)
    Albo dwóch tatusiów chrzestnych he he he.

Pewnie Ja odpuszczę, ale jak nasze dziecko przejmie cechy po rodzicach chrzestnych to ... będzie bardzo zabawowe, chyba że mi się drugi brat z dziewczyną zadeklaruje i się zaręczą chociaż to bym przyszłą bratową wzięła :)

Matlena tak to jest z facetami uparci jak osły, On mi że ma jedynego brata, Ja do niego a Ja mam dwóch i o, tak samo moglibyśmy wziąć jego bratową.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    no właśnie u nas jest taka jedna bardzo fajna parafia "dla ludzi" gdzie ksiądz bez żadnego problemu ochrzcił, nam córkę mimo, że nie mamy ślubu kościelnego ani mąż bierzmowania, powiedział poprostu "a co tu dziecko jest winne, przyjdziecie to ochrzcimy" od rodziców chrzestnych nawet kartek ze spowiedzi nie wymagają bo mówią, że zostawiają to w ich sumieniu czy się pójdą wyspowiadać czy nie. TYlko, że wtedy nie pytaliśmy o bierzmowanie rodziców chrzestnych bo oboje akurat mieli. Ale obiło mi się o uszy że jak nie ma bierzmowania to oni tez problemu nie robią tylko dają oświadczenie do podpisania więc miejmy nadzieję, że się uda ;)

Syn był też ochrzczony bez bierzmowania męża i bez naszego ślubu. To nie jest wyłącznie dobra wola tej parafii o której piszesz, tylko to wyszło z Watykanu i każda parafia powinna ochrzcić każde dziecko.
    Kartek u nas nie ma w Wielkanoc, a na chrzciny, śluby czy komunie są.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Tylko, że w zeszłym roku zostały wprowadzone nowe normy i granica 140 jest już nieaktualna.
    wiesz co, jeśli laboratorium takiej normy się trzyma, to dla mnie jest aktualna. Oni są specjalistami nie ja.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z tymi chrzestnymi to zawsze jakies "ale". Jak ktos ma liczna i zrzyta rodzine to jeszcze w ramach kompromisu idzie sie dogadac. Ale jak ma sie naprawde nieliczna to dla pierwszego dziecka moze i sie chrzestni w rodzinie znajda ale dla kolejnego to tylko wsrod przyjaciol szukac bo coz innego poradzic.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Pomogła? bo JA się męczę już z miesiąc :\

Trudno powiedzieć, bo mi zawsze tak kilka dni i znika. Ten specyfik trzeba zastosować w odpowiednim momencie tzn na samym początku jak się pojawi.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Trudno powiedzieć, bo mi zawsze tak kilka dni i znika. Ten specyfik trzeba zastosować w odpowiednim momencie tzn na samym początku jak się pojawi.

To u mnie się nie nada, bo już mam długo :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie ma się co śmiać. Kuzyn męża ma siostrę i Jego żona też ma siostrę i żadne nie chciało odpuścić, więc zarówno pierwsze jak i drugie dziecko u nich ma dwie matki chrzestne.
    O kuźwa ale uparciuchy !!!

• rewelka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie ma się co śmiać. Kuzyn męża ma siostrę i Jego żona też ma siostrę i żadne nie chciało odpuścić, więc zarówno pierwsze jak i drugie dziecko u nich ma dwie matki chrzestne.

Znajomej w ostatniej chwili chrzestny też odmówił (jakoś dzień przed chrzcinami) i też ma dwie matki chrzestne, a może to nie jest głupi pomysł :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wiesz co, jeśli laboratorium takiej normy się trzyma, to dla mnie jest aktualna. Oni są specjalistami nie ja.

Tak, masz rację. Zresztą już nieraz o normach tu gadałyśmy. Ważne są normy z laboratorium w którym były robione badania, a każde ma inne.

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ