X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Czy ZieloneOliwki odezwała się do którejś z Was?

niestety nie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wiesz co, jeśli laboratorium takiej normy się trzyma, to dla mnie jest aktualna. Oni są specjalistami nie ja.

Mi lekarz tłumaczył, że nie mają pozmienianych druków jeszcze,a zmiana Polskiego Towarzystwo Diabetologicznego jest obowiązująca.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Gratulacje dla synka!
    Fajnie że powoli się już urządzacie, jeszcze trochę i zajmiesz się ostatnimi przygotowaniami przed przyjściem na świat maluszka <3
    Jeju jak ja się już nie mogę doczekać tych ostatnich, drobnych przygotowań <3
    no ja na razie nic nie kupiłam dla maleństwa bo po 1 nie wiem jaka płeć nadal a po 2 nie mam gdzie już trzymać, więc czekam aż poznam płeć i do przeprowadzki. Też mi się marzy już połowa listopada :) ale szybko nam zleci :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Alicja juz to zrobilam,mam tylko tyle nr bo to nr z przed paru miechow;)

A co do opryszczki to u mnie tylko plasterki sie sprawdzaly,a jak duuuuzo mnie wysypalo to jakas masc ale nie pamietal nazwy. Masc cynkowa i tribiotic to Malz zawsze stosuje ale u Niego problem to nie opryszczka tylko zajady,opryszczki chyba w zyciu nigdy nie mial.

Dzięki wielkie.
    Kurcze tylko ten tribiotyc to antybiotyk, więc chyba nie będę ryzykować :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mi lekarz tłumaczył, że nie mają pozmienianych druków jeszcze,a zmiana Polskiego Towarzystwo Diabetologicznego jest obowiązująca.
    nie wiem, nie doszukiwałam się takich info.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja jeszcze a pro po tej opryszczki to dużo wit C w naturalnej postaci polecam, bo opryszczka to oznaka osłabienia organizmu lub nawet podziębienia więc żeby Cie jakaś choróbsko nie rozłożyła. I nie całuj się z nikim bo zarazisz :)

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    alicja jeszcze a pro po tej opryszczki to dużo wit C w naturalnej postaci polecam, bo opryszczka to oznaka osłabienia organizmu lub nawet podziębienia więc żeby Cie jakaś choróbsko nie rozłożyła. I nie całuj się z nikim bo zarazisz :)

No właśnie trochę mnie pobolewa gardło, więc chyba masz racje. Dzięki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Tak na chłopski rozum, to księża sporo racji mają. Chrzcząc dziecko chcemy, żeby należało do Kościoła, do wspólnoty osób wierzących, modlacych się, praktykujących obrzędy tego kościoła (ja akurat jestem z tych, co uważają, że nie istnieje takie coś jak wierzący niwpraktykujacy. Albo się jest członkiem Kościoła Rzymskokatolickiego i się praktykuje, albo się tworzy swoje nowe, własne wyznanie, w którym zasady są zupełnie inne, np ze można sobie wierzy,, ale nie trzeba w niedzielę być na mszy. Ale wtedy nie powinno się mówić, że się jest katolikiem, bo z katolicyzmem to nie ma nic wspólnego). Więc jeśli ktoś chrzci dziecko i mówi przy tym chrzcie, że zobowiązuje się je wychować tak jak Kościół Katolicki wymaga i będzie dla tego dziecka przykładem, to jak ma to zrobić pozostając w związku niesakramentalnym, który jest zaprzeczeniem tego wszystkiego, albo nie posiadając sakramentów, które dla osoby wierzacej są bardzo ważne? My tak czasem chcemy, żeby Kościół robił dla nas wszystko, bo tak się przyzwyczailiśmy. A zapominamy o sensie chrztu, komunii czy bierzmowania.

Popieram w 100% i tez nie pojmuje czegos takiego jak wierzacy a nie praktykujacy. Na szczescie zarowno ja jak i maz i rodzenstwo z obu stron maja wszystkie sakramenty i problemu miec nie bedziemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Tez dowiedziałam się o tym dwa lata temu: wirus opryszczki atakuje tylko do 5 albo 7 roku życia. Starsi się nią "nie zarażają".

Także Ala nie całuj dzieci, a dorosłych jeśli ich nie obrzydza :-D :-D :-D

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A jak opryszczka już pęknie to ten czosnek nie powoduje pieczenia? Pytam, bo opryszczkę poza ciążą mam dosyć często, nawet mi się w nocy śniło, że mi wyskoczyła, a o patencie z czosnkiem nie słyszałam :-)

ja nadal smarowałam, ale lekko. troche piecze ale da się zyć :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dzięki wielkie.
    Kurcze tylko ten tribiotyc to antybiotyk, więc chyba nie będę ryzykować :(

To spróbuj najpierw to podleczyć domowymi sposobami a dopiero jak będziesz mieć problem to się zastanów nad tą maścią :-) Z opryszczkami to różnie bywa, raz się praktycznie sama leczy, tydzień i po kłopocie, a czasami są bardziej upierdliwe :-) Zależy też jaka duża urośnie :-) Pilnuj, żeby jej za bardzo nie moczyć i broń boże nie odrywaj z niej nic!! :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    muszę się pochwalić :)

Olek zaczyna stawiać swoje pierwsze kroki :)

mąż właśnie maluje nasze "apartamenty", wczoraj zamówiłam karnisze na cały dół, przyjechały panele do trzech sypialni na górze, firanki już czekają :) kurcze coraz bliżej przeprowadzki i coraz bardziej to wszystko realne :) ale się ciesze :)

Duzy juz ten Wasz synek:-) zazdroszcze wykańczania domu:-) Nam musi narazie wystarczyc m3, chociaz nie wyobrazam sobie (na dzien dzisiejszy) wykonczyc i urzadzic wiekszy metraz, przy 60m byly zgrzyty i male klotnie a to o kolor a to o meble a co dopiero przy 130m;-) ale do wszystkiego czlowiek dorasta

justyna14 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Tez dowiedziałam się o tym dwa lata temu: wirus opryszczki atakuje tylko do 5 albo 7 roku życia. Starsi się nią "nie zarażają".

Także Ala nie całuj dzieci, a dorosłych jeśli ich nie obrzydza :-D :-D :-D

To by się trzymało kupy, bo mój mąż nigdy ode mnie uciekał jak miałam opryszczkę i się nie zaraził nigdy, a jesteśmy razem 10 lat. Więc faktycznie chyba jako dziecko nie miał styczności z wirusem i teraz go już nie rusza :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, dobrym pomyslem na opryszczke jest korzystanie tylko z jednych rzeczy do jedzenia, tj. talerz, szklanka itp, by wirus nie rozlazil sie po domu. Mi bardzo pomogly plasterki, bo zakrywaly to paskudstwo i nie rozsiewalam tego. Czesto myj rece a juz na pewno po zmianie plastrow... jesli masz troche plynu w rance, to przed nalozeniem plastra dotknij delikatnie paleczkami do uszu by troszke osuszyc... Mialam na poczatku ciazy te swinstwo, pierwszy raz w zyciu, nie uwierzysz jak mialam wielkie usta, bo az w trzech miejscach sie zrobila. Po 5 dniach nie bylo sladu.

Acha po sciagnieciu plastrow przykladalam na chwile cebula lub czosnek, ale naprawde na chwilke okolo 20 sekund, nastepnie wycieralam plyn paleczkami do uszu i naklejalam plaster na ilosc godzin zalecanych na opakowaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    To by się trzymało kupy, bo mój mąż nigdy ode mnie uciekał jak miałam opryszczkę i się nie zaraził nigdy, a jesteśmy razem 10 lat. Więc faktycznie chyba jako dziecko nie miał styczności z wirusem i teraz go już nie rusza :-)

A ja że mojego syna nie zaraziłam to cud bo ile razy zapomniałam, że mam to paskudztwo, a buziaki biedak dostawał :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Mialam na poczatku ciazy te swinstwo, pierwszy raz w zyciu, nie uwierzysz jak mialam wielkie usta, bo az w trzech miejscach sie zrobila. Po 5 dniach nie bylo sladu.

Opryszczka to oznaka osłabienia. Na początku c. (w ok. 2 tygodniowej) miałam paskudne przeziębienie i męczył mnie dzień i noc suchy kaszel. A takie oslabienie na początku c. często się zdarza.
    Ojcu mojej szwagierki zrobiła się opryszczka przy ustach i w nosie. Dobrze, że nie doszła do oka bo wtedy byłyby problemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Tak na chłopski rozum, to księża sporo racji mają. Chrzcząc dziecko chcemy, żeby należało do Kościoła, do wspólnoty osób wierzących, modlacych się, praktykujących obrzędy tego kościoła (ja akurat jestem z tych, co uważają, że nie istnieje takie coś jak wierzący niwpraktykujacy. Albo się jest członkiem Kościoła Rzymskokatolickiego i się praktykuje, albo się tworzy swoje nowe, własne wyznanie, w którym zasady są zupełnie inne, np ze można sobie wierzy,, ale nie trzeba w niedzielę być na mszy. Ale wtedy nie powinno się mówić, że się jest katolikiem, bo z katolicyzmem to nie ma nic wspólnego). Więc jeśli ktoś chrzci dziecko i mówi przy tym chrzcie, że zobowiązuje się je wychować tak jak Kościół Katolicki wymaga i będzie dla tego dziecka przykładem, to jak ma to zrobić pozostając w związku niesakramentalnym, który jest zaprzeczeniem tego wszystkiego, albo nie posiadając sakramentów, które dla osoby wierzacej są bardzo ważne? My tak czasem chcemy, żeby Kościół robił dla nas wszystko, bo tak się przyzwyczailiśmy. A zapominamy o sensie chrztu, komunii czy bierzmowania.
    Związek niesakramentalny wg Ciebie skreśla już ludzi z bycia wierzącym katolikiem i godnym nauczycielem dla swoich dzieci które chce ochrzcić. Ale niestety w życiu różnie bywa i często rozwód spowodowany jest przemocą domową, alkoholizmem czy innym przykrym doświadczeniem. A nie każdego stać na rozwód kościelny, który kosztuje tysiące złotych i jest czasochłonny. Temat wiary, jest często kontrowersyjny tak jak temat polityki, czy grup zawodowych. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i ja szanuje Twoje :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    to tylko ja chcę urodzić w grudniu? :D mam termin na 1 i chciałabym tak lub później, bo jakoś tak świątecznie już itp :P a jak już miałabym wybierać to po 23 listopada, bo wtedy dziecko nie będzie skorpionem :P sama nim jestem i wiem jaka jestem okropna! :P

Ja jestem zdecydowana, że chcę być znowu grudniową mamusią :-D Mam termin na 25-ego hi hi.
    Jeśli mowa o astrologii to skorpiony nie są takie złe. U mnie to albo strzelec (mam siostrę to trudniejszy przypadek ode mnie jako wodnika) albo koziorożec - uparciuch. A syna mam koziorożca.

Suerte lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:41

Tinusia, Eve_84, Madzia890722 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ