X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • amos Koleżanka

Wysłany: 24 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my do drugiej córki na matkę chrzestną wzięliśmy naszą chrześnicę która nie miała skończonych 16 lat i bierzmowania :), chrzciliśmy w maju a ona dopiero w październiku miała mieć bierzmowanie. Napiszę tylko tyle że to zależy od księdza i jego dobrej woli :).

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie ma się co śmiać. Kuzyn męża ma siostrę i Jego żona też ma siostrę i żadne nie chciało odpuścić, więc zarówno pierwsze jak i drugie dziecko u nich ma dwie matki chrzestne.

A ja nie powiedziałam, że coś nie halo. U nas to taki stereotyp, że chrzestni muszą być innej płci.

• evvik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Kurcze z tymi chrzestnymi to zawsze jakies "ale". Jak ktos ma liczna i zrzyta rodzine to jeszcze w ramach kompromisu idzie sie dogadac. Ale jak ma sie naprawde nieliczna to dla pierwszego dziecka moze i sie chrzestni w rodzinie znajda ale dla kolejnego to tylko wsrod przyjaciol szukac bo coz innego poradzic.

Calkiem jak u mnie mam jednego brata, a moj maz nie ma rodzenstwa. Przy drugim dziecku zaczynamy miec problem ;)

• evvik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

hhmmmm... a tak wogole, to dziendoberek sie z Paniami :D,
    jak samopoczucie i malenstwa? Pogoda ducha i na zewnatrz dopisuje ?:)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja tam też wolę innej płci. Potem dziecku będzie trzeba tłumaczyć czemu wszyscy mają i mamę i tatę chrzestnych a ono ma dwie matki czy dwóch ojców.

Większy problem to mają jednopłciowi rodzice ;-)

Evvik pogoda spoko loko. Jak co dzień obudziłam się z wielkim leniem. O! Pranie muszę powiesić. I dziś pierwsze zebranie w szkole syna.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o chrzest to kościół może odmówić tylko wtedy jeśli oboje rodzice są niewierzący , jeśli choć jedno wierzy i praktykuje to nie może ksiądz odmówić chrztu dziecku. A bierzmowanie do bycia chrzestnym/ną z tego co ja się orientuję jest wymagane.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no to ja mam najgrosza sytuację bo mój pratner nie ma ani chrztu ani sakramentu komuni ani bierzmowania gdyż jego mama jest świadkiem Jehowy. Nigdy mi to nie przeszkadzało ale teraz kiedy dziecko ma przyjść na świat nie wiem co robić .. chce chrztu i innych sakrentow dla synka ale obawiam się ze będę musiała być jako samotna matka i to mnie dobija bo D.nie chce przyjmowac sakramentów ponieważ jak twierdzi nie będzie księdza oszukiwał ze jest wierzący bo ani religia świadka go nie obchodzi ani nasza...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    hhmmmm... a tak wogole, to dziendoberek sie z Paniami :D,
    jak samopoczucie i malenstwa? Pogoda ducha i na zewnatrz dopisuje ?:)

Dopisuje :D za godzinę zobacze synka :)
    Podobnie jak mama Julka obudzilam się z wieeeelkim leniem ale to już standard u mnoe :D nie mam wyrzutpw sumienia bo wiem że potem dluuuugo nie będzie czasu na lenia :D

Ola_45, justyna14, Marta0912, moniek90, MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:41

justyna14, Mama-julka, Suerte, Tinusia, Pchelkaa, Chichibi, annielica, Madzia890722, Piegus lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzestnych to u mnie rokowania słabe ;)
    Ja nie mam rodzeństwa, a mój ma brata, z którym mamy zero kontaktów (dziwny model,ma 38 lat i dopiero ponad 2 lata temu poznał kobietę i się do niej wyprowadził, bo tak tylko z matką tzn z jej finansami, które do tej pory nawet na odległość pilotuje. Materialista okropny). Tak więc jako chrzestnego za nic w świecie, zwłaszcza, że nie wiem czy jakiś zazdrosny jest czy jak, bo odkąd dowiedział się o dziecku w rodzinie to nawet nie zadzwonił, nie pogratulował.
    Mam też kuzyna, ale on ma dziwne podejście i jest jak "chorągiewka na wietrze".
    Ja chcę żeby chrzestni interesowali się tym dzieckiem, żeby je lubili. Nie chodzi mi o prezenty czy coś w tym stylu.
    Tak sobie myślę, że wybiorę kolegę, do którego idziemy w sobotę na wesele. No, a chrzestną to wariantów brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:26

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja juz to zrobilam,mam tylko tyle nr bo to nr z przed paru miechow;)

A co do opryszczki to u mnie tylko plasterki sie sprawdzaly,a jak duuuuzo mnie wysypalo to jakas masc ale nie pamietal nazwy. Masc cynkowa i tribiotic to Malz zawsze stosuje ale u Niego problem to nie opryszczka tylko zajady,opryszczki chyba w zyciu nigdy nie mial.

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Hmm no to ja mam najgrosza sytuację bo mój pratner nie ma ani chrztu ani sakramentu komuni ani bierzmowania gdyż jego mama jest świadkiem Jehowy. Nigdy mi to nie przeszkadzało ale teraz kiedy dziecko ma przyjść na świat nie wiem co robić .. chce chrztu i innych sakrentow dla synka ale obawiam się ze będę musiała być jako samotna matka i to mnie dobija bo D.nie chce przyjmowac sakramentów ponieważ jak twierdzi nie będzie księdza oszukiwał ze jest wierzący bo ani religia świadka go nie obchodzi ani nasza...

Z chrztem dziecka nie powinnaś mieć problemów. Ksiądz nie powinien odmówić bo jak to się mówi "nie jest niczemu winne".
    U mnie w rodzinie też jest takie małżeństwo i ochrzczono obydwoje dzieci. Co do komuni starszego to widzisz, nawet nie wiem, a młodsze w tym roku powinno mieć.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Tak na chłopski rozum, to księża sporo racji mają. Chrzcząc dziecko chcemy, żeby należało do Kościoła, do wspólnoty osób wierzących, modlacych się, praktykujących obrzędy tego kościoła (ja akurat jestem z tych, co uważają, że nie istnieje takie coś jak wierzący niwpraktykujacy. Albo się jest członkiem Kościoła Rzymskokatolickiego i się praktykuje, albo się tworzy swoje nowe, własne wyznanie, w którym zasady są zupełnie inne, np ze można sobie wierzy,, ale nie trzeba w niedzielę być na mszy. Ale wtedy nie powinno się mówić, że się jest katolikiem, bo z katolicyzmem to nie ma nic wspólnego). Więc jeśli ktoś chrzci dziecko i mówi przy tym chrzcie, że zobowiązuje się je wychować tak jak Kościół Katolicki wymaga i będzie dla tego dziecka przykładem, to jak ma to zrobić pozostając w związku niesakramentalnym, który jest zaprzeczeniem tego wszystkiego, albo nie posiadając sakramentów, które dla osoby wierzacej są bardzo ważne? My tak czasem chcemy, żeby Kościół robił dla nas wszystko, bo tak się przyzwyczailiśmy. A zapominamy o sensie chrztu, komunii czy bierzmowania.
    zgadzam się w 100%, sam Chrzest Św. to sakrament a nie tylko impreza dla rodziny. Dla mnie np było bardzooooo ważne, żeby Olek był ochrzczony możliwie najszybciej, bez względu na cokolwiek i miał niecałe 2 miesiące jak przyjął Chrzest Św., nie wyobrażam sobie podawać do chrztu dziecka już chodzącego. Bo jakby nie daj Bóg, coś się stało tej kruszynce zanim ją ochrzcimy to nigdy bym sobie nie wybaczyła. Ja byłam chrzczona jak miałam miesiąc i dwa dni :) także dla chcącego nic trudnego :)

Matleena, Tinusia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się pochwalić :)

Olek zaczyna stawiać swoje pierwsze kroki :)

mąż właśnie maluje nasze "apartamenty", wczoraj zamówiłam karnisze na cały dół, przyjechały panele do trzech sypialni na górze, firanki już czekają :) kurcze coraz bliżej przeprowadzki i coraz bardziej to wszystko realne :) ale się ciesze :)

Marta0912, Mama-julka, Matleena, alicja_, moniek90, Pchelkaa, Nadulka, MeGi2986, Pola_27, kwiatakacji, Madzisek, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:38

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:38

justyna14 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Z chrztem dziecka nie powinnaś mieć problemów. Ksiądz nie powinien odmówić bo jak to się mówi "nie jest niczemu winne".
    U mnie w rodzinie też jest takie małżeństwo i ochrzczono obydwoje dzieci. Co do komuni starszego to widzisz, nawet nie wiem, a młodsze w tym roku powinno mieć.
    No mam nadzieję i bardzo bym chciała żeby D.mogl tez stać z nami a nie sama jak palec. Będziemy szukać kosciola który zgodzi się na taki chrzest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A tak w ogóle to witam się w 32 tygodniu!! :-D

wow :D!
    Gratulacje:)

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady co do opryszczki. Będę próbować z nią walczyć, mam nadzieje, że się uda. :)

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ