X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:06

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co za masakra weszlam za szybko po schodach i od 10 min nie umiem zlapac oddechu :P co za porażka jak tu przetrwac te 2 m-ce jak człowiek taki niepełnosprawny :D

Jezdzicie autami jeszcze? W sensie czy prowadzicie ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:31

l22ntv73ogvn473k.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Jezu co za masakra weszlam za szybko po schodach i od 10 min nie umiem zlapac oddechu :P co za porażka jak tu przetrwac te 2 m-ce jak człowiek taki niepełnosprawny :D

Ja jeżdżę samochodem jako kierowca :-) Nie wyobrażam sobie nie jeździć i być zdana wyłącznie na męża. Ale fakt, odkąd lekarz zalecił mi oszczędny tryb życia jeżdżę tylko w krótkie trasy, max 20km w jedną stronę i to jak muszę.

relgh371b3i8nmn1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:56

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Nawet mi o rozstępach nie przypominaj. Pośladki popękane, 3 ryski na lewej piersi i ostatnio doszły jeszcze rysy na udach, póki co delikatne ale mimo smarowania się rozrastają...Teraz walczę ambitnie i smaruję brzuch, żeby chociaż jego to ominęło...

A smarowałaś wcześniej pośladki i piersi czy poprostu je omijałaś i dlatego te rozstępy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Pchełkaa, może spróbuj pougniatać brzuch albo trochę nim poruszać i zobacz czy mała się ruszy. U mnie z reguły w sytuacjach kiedy się o dziecko denerwuję wystarcza i mały reaguje. Może ma taki dzień po prostu leniwy :)

Mi lekarz ostatnio powiedział, żeby narobić hałasu i puścić muzykę - nie wiem ile w tym prawdy:D Do tego dobrze podnieść sobie glukozę - zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja właśnie wstalam :DD i to tylko dlatego że za ściana coś wiercili i się obudzilam haha masakra jeszcze trochę i całą ciążę już do końca przespie :D

Staniki ładne tzn na necie wyglądają ładnie są też w h&m jak będę to poogladam. Ja też właśnie nie chce takich zwykłych "szmaciokow" tylko jakieś lekko usztywnione żeby jakis kształt te cycki miały :)

Dokładnie pchelkaa polez na plecach i ponaciskaj troche mój zawsze szaleje jak na plecach poleze przed TV czy coś :)

Dokładnie!!!!!! :D ja też jestem przeciwna wszelkim SZMACIAKOM :D
    Nie chcę wyglądać jak matka polska w dresie z obwiśniętymi piersiami :D
    Zamówiłam właśnie ładny czarny usztywniany :)

Nadulka lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:51

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze jezdze i zastanawiam się jak długo jeszcze :P

Dziewczynki na piszcie proszę co kupujecie z kosmetyków dla dzidzi, coś do mycia ciała i włosków, coś do smarowania, coś do pupy i co jeszcze??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny nie ma co panikowac:-) meza wyslalam do sklepu po czekolade;-)

Acik to moja tesciowa jeszcze lepiej, moj maz mial 5 msc jak sie okazalo ze tesciowa znowu w ciazy i to z blizniakami!:-D

Nadulka lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję jeszcze kremik na mróz do buźki i rzeczy pielęgnacyjne, coś do pępka, woda morska do noska, sól fizjologiczna

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dokładnie!!!!!! :D ja też jestem przeciwna wszelkim SZMACIAKOM :D
    Nie chcę wyglądać jak matka polska w dresie z obwiśniętymi piersiami :D
    Zamówiłam właśnie ładny czarny usztywniany :)

A na jaki rozm sie zdecydowalas? Taki jak nosisz teraz czy jeden/dwa wiekszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Dziewczynki na piszcie proszę co kupujecie z kosmetyków dla dzidzi, coś do mycia ciała i włosków, coś do smarowania, coś do pupy i co jeszcze??

Do pepuszka:-)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Witam się po weekendzie. Leże sobie w łóżku, nadrabiam zaległości i odpoczywam bo wczoraj wieczorem dopadły mnie bardzo nieprzyjemne bóle brzucha i Mąż mnie namówił na dzień urlopu.
    W piątek byłam w delegacji (Kraków-Katowice) wróciłam do domu po 20. W międzyczasie dowiedziałam się, że Teściowa która miała przyjechać na kawę (co wcale mi nie odpowiadało) ma zamiar zostac u nas na cały weekend... Miałam ją zatem na głowie przez 2 dni- wraz z wiecznie jeczacym psem w pakiecie. Przeżyłam, chociaż było ciężko. Dobrze że dzisiaj mogę chwilę odetchnąć.
    Przyjechało do mnie łóżeczko, materacyk i zestaw gryzaków i grzechotek po dzieciakach mojego kuzyna. Zastanawiam się jak takie zabwaki wyczyścić? Czy jak je wyparzę to coś się z nimi stanie?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    pati_zuzia, mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie znowu :P jak oni tu w UK wypisuja nawet i po 2 godz po porodzie to co potem jak dziecko dostanie żółtaczki?
    Moj synek dostal w domu, i przeszlo sama, polozna kazala wystawiac go do okna,zeby lapal promienie sloneczne,naswietlal sie; ;) i przystawiac czesto do piersi. U nas minela dosc szybko. Napoczatku codziennie przychodzi polozna wiec zawsze mozesz sie doradzic,alebo isc do lekarza badz szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 12:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ja jeżdzę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

-krem na odparzenia Sudocrem
    -krem ochronny na każdą pogodę Nivea
    -szampon
    -mleczko do ciała od 1 dnia życia
    -chusteczki do pupy
    -maść linomag
    -patyczki do uszu - kupować czy nie? Ponoć są niebezpieczne.
    -puder nivea
    -żel do ciała
    -płyn do kąpieli
    -kubek do mycia głowy i rondo kąpielowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 12:51

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A na jaki rozm sie zdecydowalas? Taki jak nosisz teraz czy jeden/dwa wiekszy?

Ja kupiłam taki jak teraz noszę..
    Przez całą ciąże moje piersi ani drgnęły - cały czas mam ten sam rozmiar. Jak będzie przy laktacji, nie wiem, ale jakoś nie chciałam ryzykować i kupować wielkiego stanika.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:38

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ