X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Klara87 :-)
    Nie znamy się bo nie jestem tu od początku ;-)
    Co do minky to ja skusiłam się na uszycie kompletu do wózka. Materiał jeden wyskrobałam z domu, a polar minky i to do środka (nigdy nie pamiętam jak się nazywa :-\ ) kupiłam. Dałam ok 25 zeta.
    Muszę uściślić, że ja wycięłam i fastrygowałam, i podrzuciłam mamie do zszycia. Gdybym miała maszynę to bym zrobiła to sama :-D
    Ale kocyk napewno kupię :-D

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co polecacie na suchy i męczący kaszel? :( jest strasznie nie znośny i herbata z miodem nie daje rady :(

help

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:56

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    dziewczyny co polecacie na suchy i męczący kaszel? :( jest strasznie nie znośny i herbata z miodem nie daje rady :(

help
    wizyte u lekarza :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny :) Jak minął weekend? :)
    Czy któraś z Was kupowała już staniki do karmienia? Jak tak to możecie coś polecić?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

help

Syrop z cebuli?

Alicja Ja jeszcze nie mam ale pewnie będę kupowała na intymna.pl bo są ładne :) nie chce typowych do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 08:31

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wszystkie przyszłe mamusie. Chciałabym do Was dołączyć :) Jeśli jeszcze mogę:) Termin mam na 1 grudnia. Mam już jedną córeczkę 4 letnią, teraz też spodziewamy się córki :)

Nadulka, Madzisek, alicja_, KASIAG24, pati_zuzia, Ola_45, kwiatakacji, moniek90, Marta0912, Karola1990, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-). Synuś w przedszkolu, czyli zaraz zaczynam sprzątanie, prasowanie i może zacznę prać rzeczy dla dzidziuśka Ja zamówiłam sobie narazie 2 biustonosze na intymna.pl, są bardzo ładne, usztywniane, jestem zadowolona, ale zobaczymy jak to będzie później po porodzie.

Ale jestem ostatnio zmęczona, wcześniej chodzę spać, robię sobie drzemki w dzień a i tak jak rano wstanę to z godzinę później mam chęć wracać do wyra. Hemoglobina w normie, więc nie wiem czemu tak mam.

Witam mandarynkaa :-)

• akira Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dziś zapisałam się na usg 3 trymestru, bo wczoraj miałam liczne twardnienia brzucha i mocne parcia na okolice odbytu. Sprawdzę, czy wszystko ok... Poza tym od miesiąca nic nie przytyłam i martwie się o wagę małej.
    alicja_ wrote:
    Czy któraś z Was kupowała już staniki do karmienia? Jak tak to możecie coś polecić?
    W poprzedniej ciąży kupowałam tej firmy:
    http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html
    byłam zadowolona i teraz już je z powrotem noszę.

mandarynka - witaj :-) Ja mam rowniez nispelna 4latkę w domu i czekam na druga dziewczynkę :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, ja jak narazie stanika do karmienia nie kupowałam, mam jeszcze w szafie z poprzedniej ciąży i muszę go wyciągnąć i przymierzyć czy jest ok, bo jak nie to narazie kupię zwykły jeden żeby starczył tylko do szpitala, potem dopiero kupię nowe jak biust po nawale pokarmu się unormuje :)

Ja to wogóle jakiś ciężki dzień wczoraj miałam, jakieś czarne myśli, że nie damy sobie rady finansowo przy dwójce dzieci, albo że coś mi się stanie przed porodem, ale już dzisiaj jest ok i mój humor wrócił do normy :) no i już jutro wizyta :) jupi :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:-) moze panikuje, ale nie czuje ruchow Małej:-( zawsze w nocu kilka razy mnie budzila a teraz nic:-( w dodatku zawsze ok 7-8 budzila mnie kopniakami teraz gdyby nie maz to spalabym dalej. Zjem moze cos to da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Witam, wszystkie przyszłe mamusie. Chciałabym do Was dołączyć :) Jeśli jeszcze mogę:) Termin mam na 1 grudnia. Mam już jedną córeczkę 4 letnią, teraz też spodziewamy się córki :)

witamy ;-)
    Macie juz wybrane imie?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Syrop z cebuli?

Alicja Ja jeszcze nie mam ale pewnie będę kupowała na intymna.pl bo są ładne :) nie chce typowych do karmienia.

dzięki!
    Własnie ja tez szukam takich ładnych, usztywnianych ;-)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    dzięki!
    Własnie ja tez szukam takich ładnych, usztywnianych ;-)

tez skorzystam :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    W poprzedniej ciąży kupowałam tej firmy:
    http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html
    byłam zadowolona i teraz już je z powrotem noszę.

Super, dzieki;)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a czy pod zimową czapkę ubierać też bawełnianą?

Myślę, że jeżeli czapeczka jest gruba, zasłania uszka i od wewnątrz jest w bawełny to nie ma potrzeby zakładania dodatkowej pod spód :-) Ale pewna nie jestem :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hej wszystkim:-) moze panikuje, ale nie czuje ruchow Małej:-( zawsze w nocu kilka razy mnie budzila a teraz nic:-( w dodatku zawsze ok 7-8 budzila mnie kopniakami teraz gdyby nie maz to spalabym dalej. Zjem moze cos to da.
    i jak sytuacja???

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jakmu Was z rozstepami?? Bo ja za każdym razem boje się rozebrać od jakiegoś czasu co zastane :P

Nawet mi o rozstępach nie przypominaj. Pośladki popękane, 3 ryski na lewej piersi i ostatnio doszły jeszcze rysy na udach, póki co delikatne ale mimo smarowania się rozrastają...Teraz walczę ambitnie i smaruję brzuch, żeby chociaż jego to ominęło...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:38

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:51

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ