X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Julka dziękujemy oboje :)
    Ślub i wesele było przepiękne. Bałam się że przez moje choróbsko nie pójdę. Na szczęście dałam radę. Nawet wytańczyłam się na max-a. Kolejna "impreza" za dokładnie jakieś 3 miesiące. Wtedy to córeczka pokaże mamusi jak się "bawi"...
    Dziś są poprawiny tzn już trwają. Mieliśmy nocleg, ale stwierdziłam, że wrócimy do domu w nocy.No i dobrze zrobiłam, bo położyłam się spać o 4-tej i do 6-tej nie mogłam zasnąć tak mnie głowa bolała. Masakra jakaś. Jeszcze do tego przytkany nos.
    Cieszę się, że obowiązek przyjacielski został spełniony, że byłam na tym weselu. Teraz mogę zabrać się za inne rzeczy. Teraz zamiast sukienki będę szukać koszul do porodu ;)

Mama-julka, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta fajnie ze wesele udane:-) wybawilas sie i pewnie pojadlas;-)

Ale tu cisza dzis:-S

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dajesz nadzieję, My idziemy na wesele 10-10, i też mam nadzieję się pobawić trochę :)

Marta0912 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa - nie bardzo chciałam się objadać, bo bałam się wzdęć, więc tak subtelnie. Czego teraz żałuję, bo takie pyszności były. No, ale często tak jest, że człowiek na weselu mało zjada, a jak przychodzi do domu i przypomina sobie o tych cudach i żałuje ;)

rewelka - to tez zależy od dyspozycji dnia. Myślałam, że zatańczę dwa razy i przesiedzę przy stole, ale nic z tych rzeczy ;) Jak już przyszło co do czego wykorzystałam ten czas. Zresztą jak chwilę siedziałam to nos mi przytykało, a jak się ruszałam to było dużo lepiej ;)
    Jak tylko będziesz czuła się na siłach to korzystaj bo taka okazja nieprędko się pojawi w naszych sytuacjach ;)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy w przyszłym roku dwa wesela :-) pierwsze w maju a drugie we wrześniu :-) Także liczę na to, że troszkę poszaleję mimo macierzyństwa :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A my mamy w przyszłym roku dwa wesela :-) pierwsze w maju a drugie we wrześniu :-) Także liczę na to, że troszkę poszaleję mimo macierzyństwa :-D

My trzy o ktorych wiemy, a moze cos jeszcze wpadnie;-) w tym jedno u siostry rodzonej w pazdzierniku, tesciowej Małą trzeba bedzie podrzucic po pierwszych stolach;-) chociaz poki co nie widzi mi sie zostawiac z nia dziecka, wiec moze pokoik przy sali;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek my też mamy wesele w maju i wrześniu :D i też zamierzam poszalec mam nadzieję że synus będzie grzeczny ii zostanie z babcia :P

Byłam w rossmanie po pampersy i kupiłam dwie paczki a tera patrzę że pani mi tylko jedną skasowala więc już wogole miałam mega promocję :D

Marta niezła z Ciebie mamuska :D

Flakonik coz tu powiedzieć... Zazdroszcze zazdroszcze zazdrosze :) ale szalejcie ostrożnie !! :D

Marta0912 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek my też mamy wesele w maju i wrześniu :D i też zamierzam poszalec mam nadzieję że synus będzie grzeczny ii zostanie z babcia :P

Byłam w rossmanie po pampersy i kupiłam dwie paczki a tera patrzę że pani mi tylko jedną skasowala więc już wogole miałam mega promocję :D

Marta niezła z Ciebie mamuska :D

Flakonik coz tu powiedzieć... Zazdroszcze zazdroszcze zazdrosze :) ale szalejcie ostrożnie !! :D

My w maju na wesele jedziemy do Wrocławia, jakieś 250km i nie wiem jeszcze co z malutką :-) na pewno nie będziemy jej brać na salę bo się zamęczy. Myślimy jechać albo na jeden dzień (bo wesele jest dwudniowe) i zostawić ją z moją siostrą na tą jedną noc, która sama się zaoferowała, albo zabierzemy ze sobą teściową :-D

Co do pieluch to rozwaliłaś system :-D nikt Cię nie pobije w atrakcyjności zakupu pieluch :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 19:22

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Jak ubrać dzidzie na wyjście ze szpitala?
    Niebawem będę rozprawiać się z torbą szpitalną i właśnie się zastanawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 19:37

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny!
    Jak ubrać dzidzie na wyjście ze szpitala?
    Niebawem będę rozprawiać się z torbą szpitalną i właśnie się zastanawiam :)

Ja myślę, że w dużej mierze zależy od pogody :-) Na pewno jakiś sweterek lub bluza, śpiworek, czapka :-) Gdyby był siarczysty mróz to fotelik można przykryć jakimś kocykiem dodatkowo. W końcu to tylko do samochodu i z samochodu do domku :-)
    Jak masz wątpliwości to przygotuj kilka zestawów na różną pogodę i potem w dniu wyjścia ze szpitala zadzwoń do męża, który ma zestaw spakować i gitara :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja myślę, że w dużej mierze zależy od pogody :-) Na pewno jakiś sweterek lub bluza, śpiworek, czapka :-) Gdyby był siarczysty mróz to fotelik można przykryć jakimś kocykiem dodatkowo. W końcu to tylko do samochodu i z samochodu do domku :-)
    Jak masz wątpliwości to przygotuj kilka zestawów na różną pogodę i potem w dniu wyjścia ze szpitala zadzwoń do męża, który ma zestaw spakować i gitara :-D

a czy pod zimową czapkę ubierać też bawełnianą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w rossmanie i wzięłam kartę rossne. Za nic nie mogę jej aktywować. Miała może któraś z Was taki problem? Kupiłam chusteczki z babydream w dwupaku bo była promocja. "Sroka o" dobrze o nich pisała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wesele w sierpniu w Irlandii i planujemy małą zostawić na 3-5 dni z dziadkami (moimi rodzicami) na miejscu też jest siostra, która ma dwójkę dzieci, więc jakoś sobie poradzą :)

Alicja - też myślę, że ubiór na wyjście zależy od pogody. A z tą czapką to zobaczę, w zależności od wielkości. Jak zimowa będzie trochę za duża, to założę cienką bawełnianą pod, a jak będzie ok to nie, bo moja zimowa jest podszyta od spodu bawełną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Byłam dzisiaj w rossmanie i wzięłam kartę rossne. Za nic nie mogę jej aktywować. Miała może któraś z Was taki problem? Kupiłam chusteczki z babydream w dwupaku bo była promocja. "Sroka o" dobrze o nich pisała.

Ja trochę się namęczyłam na ich stronie, ale w końcu aktywowałam. Ale od sprzedawczyni słyszałam, że dużo ludzi ma problemy. Mam ją drugi miesiąc to parę razy mi się przydała :-) Już jakieś chusteczki stamtąd kupiłam.

Co do srokao.pl to zanim coś kupię to muszę zerknąć ile chemii jest w czymś. Stało się to jakąś obsesją he he.

Ola_45 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Dziewczyny Wasze maluchy też mają takie dni leniucha? Mój wczoraj szalał, a dzisiaj puka co jakiś czas, ale jakoś tak mało...

Mój jak jednego dnia był mało aktywny to myślałam, że wykituję ze zmartwienia. Na drugi dzień już było tak jak zawsze. Widocznie ludzie już w brzuchu mają lepsze i gorsze dni ;-)

Suerte lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mój jak jednego dnia był mało aktywny to myślałam, że wykituję ze zmartwienia. Na drugi dzień już było tak jak zawsze. Widocznie ludzie już w brzuchu mają lepsze i gorsze dni ;-)

Dokładnie mama-julka :) przecież to nie roboty tylko dzieciaki :) no i pewnie dużo zależy od naszego humoru, samopoczucia, tego co robimy jemy i wogole wszystkiego :D nie ma co się stresowac :P

Suerte lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakmu Was z rozstepami?? Bo ja za każdym razem boje się rozebrać od jakiegoś czasu co zastane :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jakmu Was z rozstepami?? Bo ja za każdym razem boje się rozebrać od jakiegoś czasu co zastane :P

Mi powiększają się rozstępy na brzuchu z poprzedniej ciąży. Poza tym nic nowego nie przybywa. Pewnie na razie ;-) Tamte na brzuchu zrobiły się dopiero na dwa tygodnie przed porodem :-(

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, rzadko się odzywam, ale może mnie pamiętacie :)
    U mnie wszystko w porządku, w poniedziałek miałam wizytę u gina, ale bez usg, tylko zwykłe badanie i posłuchaliśmy serduszko :) 19.10. mam usg trzeciego trymestru. Nie mogę uwierzyć, że czas tak szybko leci, to już trzeci trymestr :D

Od jakiegoś czasu czytam wątek na bieżąco, ale i nadrabiam zaległości wstecz. Fajnie czytać o Waszych przygotowaniach o wyprawkach, wózkach, ubrankach itd. :D My też powoli kompletujemy wszystko, co potrzebne.

Zakochałam się w produktach Miko Minky :) Kliknęłam dzisiaj rożek, ale kusiło mnie żeby kupić jeszcze kocyk. Na razie się powstrzymałam, ale jak rożek na żywo zachwyci mnie tak jak na zdjęciach, to chyba się skuszę ;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ