Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,tez sie witam! Niebo dzis ladne i jest slonecznie:) ale ciekawe jak temperatura na podworeczku. Wstalam i dwie suszarki prania musialam pozdejmowac,ale juz dzis mi sie nie chce tego prasowac:p wrzucilam do komody i jak przyjdzie czas to wyprasuje;) wogole to ciekawe czy jeszcze prac znowu tego nie bede hehhe;)
    Milego dnia,ja ide zaraz siw ogarnac tzn wlosy pomaluje bo chamski juz odrost i henne zrobie bo zbladly brwi;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Ja się witam dzisiaj :) już w 30 tygodniu :) jeszcze trzy dni i od czwartku zwolnienie ;) z jednej strony się cieszę a z drugiej trochę dziwnie, że do pracy nie trzeba będzie chodzić :)

rewelka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, chociaż w głowoe trochę pochmurno, odebralam wyniki obciąženia glukozą wczoraj i wyszło mi 93 na czczo i 153 po 2h/obciążenie 75gr- czyli dokladnie tyle ile wynoszą dolne wartości nowych norm cukrzycy ciążowej. Nie wiem czy dzwonić do lekarza,czy poczekać tydzień na wizytę grzecznie,skoro wartosci są na granicy, a przz ten czas ograniczyć jeszcze bardziej cukier i owoce. Eh,chociaż wiem ze dieta cukrzycowa to nie tylko ograniczanie cukrow...Dół w głowie,bo wiadomo że dla Maluszka wiele zrobie, ale najpierw podłamał mnie zakaz ćwiczeń i basenu, potem nakaz siedzenia w domu i polegiwania a teraz jeszcze to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:43

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A za ile szt pampersow te 19,99 :)?? I ile zakupilas :D?

W paczce są 43 sztuki :-) zaopatrzyłam się w 2 paczki :-) Sprawdzałam ceny na allegro i nawet tam są droższe :-) Tylko trzeba mieć kartę Rossnę :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo dużo Ci wyszło, może lepiej skontaktuj się jutro z ginem.
    Moniek dzięki za info, chyba się skuszę :) wreszcie kartę zarejestruję.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Ostatnio czuję się wiecznie zmęczona i senna. Wstajemy po 7, a padam koło 21. Nie czuję się wyspana i z rana okropnie ziewam. Wypijam 2 kawy dziennie i brak efektów. Ostatnia morfologia wykazała niski poziom hemoglobiny, bo 11.5. Dlatego moja gin zapisała mi żelazo z wit. C. Ona twierdzi, że stąd to zmęczenie. Biorę to żelazo już 10 dni i nie widzę poprawy. Czy wy też jesteście takie wycieńczone?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    W paczce są 43 sztuki :-) zaopatrzyłam się w 2 paczki :-) Sprawdzałam ceny na allegro i nawet tam są droższe :-) Tylko trzeba mieć kartę Rossnę :-)
    To i ja sie zaopatrze faktycznie dobra cena bo to niecale 50 gr za sztuke:)
    Ja wlasnie tez sie w koncu zarejestrowalam bo teraz sie bedxie przydawac ta karta :P

A ja sie witam z lozka wlasnie sie obudzilam:D normalnie rekordy juz bije :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie :)
    Jaki rozmiar czapeczki zimowej kupujecie swoim maluchom?? I czy kupujecie osobna (mniejsza) na wyjscie ze szpitala??? Bo ja szukam czegos odpowiedniego, w sklepach najmniejsza jaka znalazlam miala rozmia 40/42, a od ekspedientki dowiedzialam sie ze taka bedzie za duza :/

• Matleena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:51

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekordy w późnym wstawaniu też biję, właśnie wstałam i jem śniadanie. Niestety ostatnio też jestem ciągle zmęczona i senna. Na ostatniej wizycie miałam hemoglobinę 11.6 co było wzrostem z 10.5 po żelazie, ale nie zauważyłam zmianybw samopoczuciu, tak więc genoweffa nie liczyłabym na jakąś diametralną zmianę po żelazie - chyba, że w wypróżnieniach :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mnie nie przestaje zaskakiwac. Myslalam ze ten wyjazd do Pragi to na nasza rocznice slubu ktora przypada we wtorek i wmowil mi ze dzisiaj musimy wracac bo jutro do pracy musi isc. A ten moj kochany wzial sobie urlop na caly tydzien i zabiera mnie jutro do Francji <3 Mowi ze to nasza ostatnia rocznica w dwojke wiec musimy jeszcze gdzies dalej wyskoczyc sami :) Troche sie obawiam lotu samolotem, mam nadzieje ze nie urodze gdzies w samolocie albo w Paryżu. :D
    Takze dzisiaj wracamy do Krakowa, spakowac sie i jutro lecimy.

A tesciowa juz zaprasza nas do siebie z dziewczynkami najlepiej od razu jak tylko sie urodzą...... Zrobila juz nim nawet pokoik i wyslala zdjecia...
    http://iv.pl/images/6535191852526283111.jpg
    http://iv.pl/images/7666952858670927696.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:45

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, rewelka, emilka24, moniek90, Nadulka, nick nieaktualny, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki w weselnym nastroju :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b73fd5338e03.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2df1f2c89793.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:05

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, rewelka, emilka24, moniek90, Karola1990, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, niestety w aspekcie wypróżnień zmiana nastąpiła bardzo szybko. Dlatego codziennie piję koktajl z kefiru i suszonych śliwek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dostałam pierwsze żelazo tardyferon, to była masakra, ale moja gin mi powiedziala, że różnie się reaguje na różne typy żelaza. Teraz biorę Sorbifer Durules i mam dużo mniejsze problemy. Oczywiście piję kefir i mi pomagało jedzenie kiwi na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, pięknie :-)

Flakonik, szalejecie :-D Tylko uważaj na siebie maksymalnie!

Dołączam się do pytania o rozmiar czapki zimowej i gdzie dojrzalyście coś ładnego ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Sorbifer Durules. Kiwi jadłam na czczo przed ciążą, bo lubię. Aktualnie megazgaga, dlatego próbuję z innymi owocami, ale marne efekty.
    Kurcze, piękna dziś u nas pogoda, a ja bym najchętniej się położyła i zasnęła. Niestety za jakieś pół godzinki wstanie Grześ. Mam nadzieję, że nie będzie marudny, bo jestem dziś poddenerwowana, a jego jęczenie dziś wyjątkowo mnie drażni.

Mam jeszcze jedno pytanie do was. Jak u was z biustonoszami? Ja mam wrażenie, że wszystkie są do bani. Jedne za duże, inne za ciasne. Tu coś drapie tam uciska. Nie mogę nic dobrać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja! Wreszcie udalo mi sie zalogowac i wejsc na forum!:-) a juz sie balam ze nigdy mi to sie nie uda;-)

Flakonik skad masz tyle energii??? Mnie zakupy mecza czy spacer nie mowiac o wyjezdzie do Warszawy (60km) a Ty Praga a teraz Francja, ni zazdroszcze:-) uwazaj na siebie, zebys rozpakowana nie wrocila;-)

Wlasnie... czapeczki, szukalam ale sa takie duze, jak cos znajdziecie to podrzuccie

Czy ktorejs wyszla glukoza w badaniu moczu??? Ja odebralam wyniki i mam 40mg glukozy.
    Test obciazenia glukoza robilam 3 tyg temu- 66mg, po godz 108, a po dwoch 98.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Mam jeszcze jedno pytanie do was. Jak u was z biustonoszami? Ja mam wrażenie, że wszystkie są do bani. Jedne za duże, inne za ciasne. Tu coś drapie tam uciska. Nie mogę nic dobrać.

Od drugiego miesiąca c. przywitałam się ze sportowym. I chyba jako jedyna je tutaj noszę ;-)

Pchelkaa glukoza w moczu to raczej objaw cukrzycy?

Flakonik super niespodzianka!

Marta0912 ekstra Wasze kreacje :-D

• lips Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Leżałam sobie dziś z mężem po obiadku i synek mnie tak mocno kopnął że aż się przestraszyłam i krzyknełam :) pierwszy raz tak :) aż podskoczyłam :) maż śmiał sie strasznie :) ale dziwne uczucie taki mały kosmita w brzuszku :)

nick nieaktualny, Madzisek, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:30

nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ