X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,tez sie witam! Niebo dzis ladne i jest slonecznie:) ale ciekawe jak temperatura na podworeczku. Wstalam i dwie suszarki prania musialam pozdejmowac,ale juz dzis mi sie nie chce tego prasowac:p wrzucilam do komody i jak przyjdzie czas to wyprasuje;) wogole to ciekawe czy jeszcze prac znowu tego nie bede hehhe;)
    Milego dnia,ja ide zaraz siw ogarnac tzn wlosy pomaluje bo chamski juz odrost i henne zrobie bo zbladly brwi;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Ja się witam dzisiaj :) już w 30 tygodniu :) jeszcze trzy dni i od czwartku zwolnienie ;) z jednej strony się cieszę a z drugiej trochę dziwnie, że do pracy nie trzeba będzie chodzić :)

rewelka, Mama-julka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, chociaż w głowoe trochę pochmurno, odebralam wyniki obciąženia glukozą wczoraj i wyszło mi 93 na czczo i 153 po 2h/obciążenie 75gr- czyli dokladnie tyle ile wynoszą dolne wartości nowych norm cukrzycy ciążowej. Nie wiem czy dzwonić do lekarza,czy poczekać tydzień na wizytę grzecznie,skoro wartosci są na granicy, a przz ten czas ograniczyć jeszcze bardziej cukier i owoce. Eh,chociaż wiem ze dieta cukrzycowa to nie tylko ograniczanie cukrow...Dół w głowie,bo wiadomo że dla Maluszka wiele zrobie, ale najpierw podłamał mnie zakaz ćwiczeń i basenu, potem nakaz siedzenia w domu i polegiwania a teraz jeszcze to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:43

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A za ile szt pampersow te 19,99 :)?? I ile zakupilas :D?

W paczce są 43 sztuki :-) zaopatrzyłam się w 2 paczki :-) Sprawdzałam ceny na allegro i nawet tam są droższe :-) Tylko trzeba mieć kartę Rossnę :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo dużo Ci wyszło, może lepiej skontaktuj się jutro z ginem.
    Moniek dzięki za info, chyba się skuszę :) wreszcie kartę zarejestruję.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Ostatnio czuję się wiecznie zmęczona i senna. Wstajemy po 7, a padam koło 21. Nie czuję się wyspana i z rana okropnie ziewam. Wypijam 2 kawy dziennie i brak efektów. Ostatnia morfologia wykazała niski poziom hemoglobiny, bo 11.5. Dlatego moja gin zapisała mi żelazo z wit. C. Ona twierdzi, że stąd to zmęczenie. Biorę to żelazo już 10 dni i nie widzę poprawy. Czy wy też jesteście takie wycieńczone?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    W paczce są 43 sztuki :-) zaopatrzyłam się w 2 paczki :-) Sprawdzałam ceny na allegro i nawet tam są droższe :-) Tylko trzeba mieć kartę Rossnę :-)
    To i ja sie zaopatrze faktycznie dobra cena bo to niecale 50 gr za sztuke:)
    Ja wlasnie tez sie w koncu zarejestrowalam bo teraz sie bedxie przydawac ta karta :P

A ja sie witam z lozka wlasnie sie obudzilam:D normalnie rekordy juz bije :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie :)
    Jaki rozmiar czapeczki zimowej kupujecie swoim maluchom?? I czy kupujecie osobna (mniejsza) na wyjscie ze szpitala??? Bo ja szukam czegos odpowiedniego, w sklepach najmniejsza jaka znalazlam miala rozmia 40/42, a od ekspedientki dowiedzialam sie ze taka bedzie za duza :/

• Matleena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:51

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekordy w późnym wstawaniu też biję, właśnie wstałam i jem śniadanie. Niestety ostatnio też jestem ciągle zmęczona i senna. Na ostatniej wizycie miałam hemoglobinę 11.6 co było wzrostem z 10.5 po żelazie, ale nie zauważyłam zmianybw samopoczuciu, tak więc genoweffa nie liczyłabym na jakąś diametralną zmianę po żelazie - chyba, że w wypróżnieniach :)

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mnie nie przestaje zaskakiwac. Myslalam ze ten wyjazd do Pragi to na nasza rocznice slubu ktora przypada we wtorek i wmowil mi ze dzisiaj musimy wracac bo jutro do pracy musi isc. A ten moj kochany wzial sobie urlop na caly tydzien i zabiera mnie jutro do Francji <3 Mowi ze to nasza ostatnia rocznica w dwojke wiec musimy jeszcze gdzies dalej wyskoczyc sami :) Troche sie obawiam lotu samolotem, mam nadzieje ze nie urodze gdzies w samolocie albo w Paryżu. :D
    Takze dzisiaj wracamy do Krakowa, spakowac sie i jutro lecimy.

A tesciowa juz zaprasza nas do siebie z dziewczynkami najlepiej od razu jak tylko sie urodzą...... Zrobila juz nim nawet pokoik i wyslala zdjecia...
    http://iv.pl/images/6535191852526283111.jpg
    http://iv.pl/images/7666952858670927696.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:45

kwiatakacji, pati_zuzia, genoweffa, aannkkaa, Marta0912, Madzisek, Matleena, Mama-julka, dorciamw, rewelka, emilka24, moniek90, Nadulka, MeGi2986, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki w weselnym nastroju :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b73fd5338e03.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2df1f2c89793.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:05

genoweffa, revvelka, kwiatakacji, Flakonik, Pchełka, Madzisek, pati_zuzia, Mama-julka, dorciamw, rewelka, emilka24, moniek90, Karola1990, Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, niestety w aspekcie wypróżnień zmiana nastąpiła bardzo szybko. Dlatego codziennie piję koktajl z kefiru i suszonych śliwek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dostałam pierwsze żelazo tardyferon, to była masakra, ale moja gin mi powiedziala, że różnie się reaguje na różne typy żelaza. Teraz biorę Sorbifer Durules i mam dużo mniejsze problemy. Oczywiście piję kefir i mi pomagało jedzenie kiwi na czczo.

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, pięknie :-)

Flakonik, szalejecie :-D Tylko uważaj na siebie maksymalnie!

Dołączam się do pytania o rozmiar czapki zimowej i gdzie dojrzalyście coś ładnego ;-)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Sorbifer Durules. Kiwi jadłam na czczo przed ciążą, bo lubię. Aktualnie megazgaga, dlatego próbuję z innymi owocami, ale marne efekty.
    Kurcze, piękna dziś u nas pogoda, a ja bym najchętniej się położyła i zasnęła. Niestety za jakieś pół godzinki wstanie Grześ. Mam nadzieję, że nie będzie marudny, bo jestem dziś poddenerwowana, a jego jęczenie dziś wyjątkowo mnie drażni.

Mam jeszcze jedno pytanie do was. Jak u was z biustonoszami? Ja mam wrażenie, że wszystkie są do bani. Jedne za duże, inne za ciasne. Tu coś drapie tam uciska. Nie mogę nic dobrać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja! Wreszcie udalo mi sie zalogowac i wejsc na forum!:-) a juz sie balam ze nigdy mi to sie nie uda;-)

Flakonik skad masz tyle energii??? Mnie zakupy mecza czy spacer nie mowiac o wyjezdzie do Warszawy (60km) a Ty Praga a teraz Francja, ni zazdroszcze:-) uwazaj na siebie, zebys rozpakowana nie wrocila;-)

Wlasnie... czapeczki, szukalam ale sa takie duze, jak cos znajdziecie to podrzuccie

Czy ktorejs wyszla glukoza w badaniu moczu??? Ja odebralam wyniki i mam 40mg glukozy.
    Test obciazenia glukoza robilam 3 tyg temu- 66mg, po godz 108, a po dwoch 98.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Mam jeszcze jedno pytanie do was. Jak u was z biustonoszami? Ja mam wrażenie, że wszystkie są do bani. Jedne za duże, inne za ciasne. Tu coś drapie tam uciska. Nie mogę nic dobrać.

Od drugiego miesiąca c. przywitałam się ze sportowym. I chyba jako jedyna je tutaj noszę ;-)

Pchelkaa glukoza w moczu to raczej objaw cukrzycy?

Flakonik super niespodzianka!

Marta0912 ekstra Wasze kreacje :-D

• lips Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Leżałam sobie dziś z mężem po obiadku i synek mnie tak mocno kopnął że aż się przestraszyłam i krzyknełam :) pierwszy raz tak :) aż podskoczyłam :) maż śmiał sie strasznie :) ale dziwne uczucie taki mały kosmita w brzuszku :)

Marta0912, Madzisek, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:30

Marta0912, Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ