X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem,ze w wigilie po porodzie jadlam wszystkiego po troszeczku I Gabrysiowi nic nie bylo a mial 3 tyg wtedy. Pamietam,ze po porodzie do obiadu dostalam kukurydze,bo tu wlasnie panuje taki trend ze mozna jesc wszystko. Mam nadzieje,ze I Maksio nie bedzie kaprysni I pozwoli mamie na normalne jedzenie ;) a teraz zmykam na drzemke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:13

Nadulka lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam Was i napadl mnie szal prania:p wlasnie wstawilam biale ciuszki do prania, 60C z plynem lovelli i tak sie caly czas zastanawialam czy dac plyn do plukania czy nie ale polowa rzeczy byla ze szmateksu wiec dodalam kapke plynu do plukania,mialam kupic cocollino ale zapomnialam i dodalam swego,moze nic tam nie bedzie;) tak mysle czy nie za malo tego plynu do prabia dalam bo wlalam 100ml hmm no ubranke troche wrzucilam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:09

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to co w końcu z ZielonaOliwka?///

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nik tnic nie wie :(...

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja pytałam mamy i rodzeństwa i oni też nowych nie prali (ale nowych, które w sklepie były w worku, nie tych z wieszaków), więc też nie będę :) tzn. te ciuszki blisko ciałka tak, ale kurteczki nie... bo to tak samo jak ja sobie kupię ciuch i małego położę sobie na brzuchu, czy ktoś ze znajomych weźmie Małego na ręce :)
    a że ja wszystkie body i bluzeczki mam po siostry synku to to wrzuciłam, a kurteczki mam nowe, więc nie :)
    Ja jestem zdania, że nowe ubrania posiadają więcej bakterii niż te używane przez nas, więc wolę wyprać wszystko i mieć spokojną głowę :) Pracuję przy szwalni i widzę co dzieje się z nowymi rzeczami, więc i ze swoimi nowymi tak robię.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Inso nik tnic nie wie :(...
    Kurde :/ mam nadzieje,ze wszystko w porządku.

no kuzwa chyba pierwszy raz mnie wkurw** Malz:/ no kurdededee :/:/;/;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    co zrobił?
    nie denerwuj się :*
    jest glupi i durny jak but ;D spoko już mi przeszlo bo nie ma Go w domu i się nie pałęta pod nogami..eh Ci faceci;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Pragi. Pieknie tu <3
    Ale jutro juz musimy wracac

Witaj moniusia89.na kiedy masz termin? Macie juz imke wybrane?

My tez ostatnio myslimy jeszcze nad innymi imionami. Podoba nam sie jeszcze Nadia i Nikola albo Julia i Kasia

Nadulka lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:56

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ją jestem za obojętnie jakimi byle nie były podobne :) takie jest moje zdanie, potem pójdą do szkoły i nie dość że będą podobne to samo nazwisko i jeszcze imię podobne...
    Ale oczywiscie zrobicie jak chcecie :DD
    Julia i Kasia piękne zwyczajne i ponadczasowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:19

ania14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej podoba sie nam w wersji angielskiej Kate i Jolie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sobie zrobiłam drzemkę, ja jeszcze nic nie mam poprane, tak mnie dzięki Wam natchnienie złapało, że od poniedziałku wielkie pranie :) w sumie to racja teraz popiorę, na początku listopada zrobię "świąteczne" porządki i można iść rodzić. Chciałabym w połowie listopada się rozpakować :) Cisza tu dziś

• ania14 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Flakonik ją jestem za obojętnie jakimi byle nie były podobne :) takie jest moje zdanie, potem pójdą do szkoły i nie dość że będą podobne to samo nazwisko i jeszcze imię podobne...
    Ale oczywiscie zrobicie jak chcecie :DD
    Julia i Kasia piękne zwyczajne i ponadczasowe :)

też tak uważam :) ale to tylko moje skromne zdanie , każdy wybiera swoim dzieciom :)

moich dodatków do łóżeczka dalej nie ma ;/ dobrze że zamówiłam z wyprzedzeniem bo za chwile będzie miesiąc jak czekam ;/

zajrzałam na październikowe i tam w suwaczkach mają napisane że po 36t ciąże uznaje się za donoszoną , to tak jak ja mam np tp na 1 grudnia to od 1 listopada trzeba byc w gotowości??

Flakonik nie masz czasen nr do zielone oliwki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam :/

• rewelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nikt nic nie wie co u Zieloneoliwki a już długo się nie odzywa :/

Flakonik, też się zgadzam z Acikk że podobne imiona później mogą być uciążliwe dla dziewczynek, ale to Wasz wybór i co nie wymyślicie będzie dobrze :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po praniach,nawet niekotre ubranka juz wyschly dzieki mocy wirowania:p i tego,ze staly w domu w holu i sie suszyly. Teraz siedze na sedesie:p tak tak na sedesie bo na podlodze nie dam rady za nisko:ppp bo Laura jeszcze musi pobawic sie w kabinie garnuszkami podczas kapania..oh ;)
    Moze niedlugo sie odezwie ZielonaOliwka;/ kurczaki no

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ