Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dziś przejrzałam w końcu co mam z ciuszków dla dziecka i jest tego masę także dużo dokupować nie będę. Większość rzeczy w rozmiarach 56 i 62 mam w uniwersalnych kolorach więc czy to chłopak czy dziewczynka to bez różnicy. Mam też sporo ciuszków nowych dla córki typowo więc oby oby
Na razie wszystko odłożyłam i czeka na pranie aż się przeprowadzimy.Zaczęłam też tworzyć sobie listę co mi będzie potrzebne i dziecku jeszcze i największy problem mam z wyborem staników bo za chiny nie wiem jaki rozmiar
także przez neta nie zamówie, muszę gdzieś jechać przymierzyć i dopiero kupić.
pchelkaa jak tam???alicja_ lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ja właśnie wstalam :DD i to tylko dlatego że za ściana coś wiercili i się obudzilam haha masakra jeszcze trochę i całą ciążę już do końca przespie
Staniki ładne tzn na necie wyglądają ładnie są też w h&m jak będę to poogladam. Ja też właśnie nie chce takich zwykłych "szmaciokow" tylko jakieś lekko usztywnione żeby jakis kształt te cycki miały
Dokładnie pchelkaa polez na plecach i ponaciskaj troche mój zawsze szaleje jak na plecach poleze przed TV czy cośOla_45, alicja_ lubią tę wiadomość
-
dobijacie mnie z tym spaniem
ja chodzę spać ok 22.30 i wstaje codziennie o 6.30 plus w nocy z 5 razy
już nie pamiętam co to wyspanie się ani przespana noc, ale jakoś daje rade, choć wieczorem już ledwo ledwo. najbardziej boję się, że nie donoszę ciąży
takie jakieś ostatnie mam czarne myśli
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Ruszyla sie wreszcie ok 10. Ale jest i tak malo ruchliwa jak na ta pore dnia. Moze ma gorszy dzien. Dobrze ze dzis mam wizyte popoludniu bo inaczej bym zwariowala.
Nie martw sięNajważniejsze, że się rusza
Ja też zazwyczaj czułam ruchy o stałych porach, jak się kładłam spać, potem około 5 rano zaczynała mnie kopać. Ale teraz już nie zauważam tej regularności. Ruchy też się zdecydowanie zmieniły. Są takie subtelniejsze, nie są to mocne kopniaki jak wcześniej tylko takie szuranie nóżek, rączek, czkawki i przekręcanie
Nie są tak gwałtowne jak wcześniej, bo maluszek ma mniej miejsca
Najważniejsze, że daje o sobie znać
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Pchelkaa wrote:Ruszyla sie wreszcie ok 10. Ale jest i tak malo ruchliwa jak na ta pore dnia. Moze ma gorszy dzien. Dobrze ze dzis mam wizyte popoludniu bo inaczej bym zwariowala.7w3d 💔
-
Pchelkaa wrote:I tez nie wiem co ze stanikiem. Teraz mam rozm 75c, kupowac taki czy wiekszy? Wydaje mi sie ze jak bedzie pokarm to beda wieksze, ale jak kupie za duzy?
co ciąża to inaczej, a do szpitala muszę coś wziąć, więc kupię chyba na początek taki, żeby na zapinaniu można było sobie w obwodzie dodać w razie co, a miseczki ciut większe niż teraz mam, bo na pewno od pokarmu trochę urosną, a później najwyżej coś będę dokupować.
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:dobijacie mnie z tym spaniem
ja chodzę spać ok 22.30 i wstaje codziennie o 6.30 plus w nocy z 5 razy
już nie pamiętam co to wyspanie się ani przespana noc, ale jakoś daje rade, choć wieczorem już ledwo ledwo. najbardziej boję się, że nie donoszę ciąży
takie jakieś ostatnie mam czarne myśli
Ja już się dziwie że tyle spie ale z drugiej strony wychodzenia z założenia że skoro tyle potrzebuje to spie bo przecież zadowolona mama to zadowolone dzidzitak myślę że moje dzidzi musi być strasznie zadowolone:P
Mój tesc ostatnio przy mnie gadal z kimś przez tel i ta osoba się pytala jak ja się czuje a teściu mówi no kurde agatka zadowolona uśmiechnięta wogole nie steka i nie narzeka tak jak moja jak w ciaza ch była ...
Justyna nie martw się będzie dobrze :* moja mama też tak miała dzieci jak Ty między mna a bratem jest rok i 2 m-cei też była wykończona a ja do tego byłam nie planowana
a potem mówi że była najszczęśliwsza i za nic by nie zamieniła
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:I tez nie wiem co ze stanikiem. Teraz mam rozm 75c, kupowac taki czy wiekszy? Wydaje mi sie ze jak bedzie pokarm to beda wieksze, ale jak kupie za duzy?
Ze stanikiem też mam problem. Jeszcze nie kupiłam, bo nie wiem na ile mi się piersi jeszcze zmienią. Podobno najbardziej piersi rosną po porodzie, kiedy zaczyna się laktacja, więc może kupię sobie jakiś zwykły na początek a potem kupię lepsze jak już będę wiedziała jaki rozmiar, bo szkoda by mi było się wykosztować, a potem piersi zmienią rozmiar i co? -
Matleena wrote:Nie stresuj się tak, mój też ma czasami takie leniwe dni. Twoja córcia pewnie też ma taki. Albo zbiera siły na wizytę, żeby poharcować przed głowicą
A w ogóle kto ma dziś wizytę?
Właśnie pchelkaa daj dzidzi pospac, potem się urodzi to będziesz chciała by spala -
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Justyna ale synek Cię budzi czy po prostu spać nie możesz??
Ja już się dziwie że tyle spie ale z drugiej strony wychodzenia z założenia że skoro tyle potrzebuje to spie bo przecież zadowolona mama to zadowolone dzidzitak myślę że moje dzidzi musi być strasznie zadowolone:P
Mój tesc ostatnio przy mnie gadal z kimś przez tel i ta osoba się pytala jak ja się czuje a teściu mówi no kurde agatka zadowolona uśmiechnięta wogole nie steka i nie narzeka tak jak moja jak w ciaza ch była ...
Justyna nie martw się będzie dobrze :* moja mama też tak miała dzieci jak Ty między mna a bratem jest rok i 2 m-cei też była wykończona a ja do tego byłam nie planowana
a potem mówi że była najszczęśliwsza i za nic by nie zamieniła
mimo zmęczenia jestem szczęśliwa
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
kwiatakacji wrote:Mi się podoba, mężowi nie. Moja babcia tak miała na imię.
Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość
7w3d 💔