X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie tez zero rozstępów a szczerze to niczym sie nie smaruje bo na razie nie czuje potrzeby- brzuszek nie swedzi a skóre mam nawilzona od pilingu ktory dwa razy w tyg robie. mam nadzieje ze tak zostanie :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś przejrzałam w końcu co mam z ciuszków dla dziecka i jest tego masę także dużo dokupować nie będę. Większość rzeczy w rozmiarach 56 i 62 mam w uniwersalnych kolorach więc czy to chłopak czy dziewczynka to bez różnicy. Mam też sporo ciuszków nowych dla córki typowo więc oby oby :) Na razie wszystko odłożyłam i czeka na pranie aż się przeprowadzimy.Zaczęłam też tworzyć sobie listę co mi będzie potrzebne i dziecku jeszcze i największy problem mam z wyborem staników bo za chiny nie wiem jaki rozmiar :/ także przez neta nie zamówie, muszę gdzieś jechać przymierzyć i dopiero kupić.

pchelkaa jak tam???

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstalam :DD i to tylko dlatego że za ściana coś wiercili i się obudzilam haha masakra jeszcze trochę i całą ciążę już do końca przespie :D

Staniki ładne tzn na necie wyglądają ładnie są też w h&m jak będę to poogladam. Ja też właśnie nie chce takich zwykłych "szmaciokow" tylko jakieś lekko usztywnione żeby jakis kształt te cycki miały :)

Dokładnie pchelkaa polez na plecach i ponaciskaj troche mój zawsze szaleje jak na plecach poleze przed TV czy coś :)

Ola_45, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobijacie mnie z tym spaniem :/ ja chodzę spać ok 22.30 i wstaje codziennie o 6.30 plus w nocy z 5 razy :/ już nie pamiętam co to wyspanie się ani przespana noc, ale jakoś daje rade, choć wieczorem już ledwo ledwo. najbardziej boję się, że nie donoszę ciąży :/ takie jakieś ostatnie mam czarne myśli :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    i jak sytuacja???

Ruszyla sie wreszcie ok 10. Ale jest i tak malo ruchliwa jak na ta pore dnia. Moze ma gorszy dzien. Dobrze ze dzis mam wizyte popoludniu bo inaczej bym zwariowala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez nie wiem co ze stanikiem. Teraz mam rozm 75c, kupowac taki czy wiekszy? Wydaje mi sie ze jak bedzie pokarm to beda wieksze, ale jak kupie za duzy?

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ruszyla sie wreszcie ok 10. Ale jest i tak malo ruchliwa jak na ta pore dnia. Moze ma gorszy dzien. Dobrze ze dzis mam wizyte popoludniu bo inaczej bym zwariowala.

Nie martw się :-) Najważniejsze, że się rusza :-) Ja też zazwyczaj czułam ruchy o stałych porach, jak się kładłam spać, potem około 5 rano zaczynała mnie kopać. Ale teraz już nie zauważam tej regularności. Ruchy też się zdecydowanie zmieniły. Są takie subtelniejsze, nie są to mocne kopniaki jak wcześniej tylko takie szuranie nóżek, rączek, czkawki i przekręcanie :-) Nie są tak gwałtowne jak wcześniej, bo maluszek ma mniej miejsca :-) Najważniejsze, że daje o sobie znać :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    spróbuj zjeść coś słodkiego, albo wypić szklankę coli i poleż z 15-20 min, powinna zacząć szaleć. W ciąży z Olkiem też miałam taki jeden dzień, że mało się ruszał wieczorem w ogóle, ani słodkie ani nic nie pomogło, po 4 godzinach wyczekiwania na kopnięcie pojechaliśmy na ip i okazało się, że smacznie śpi :)

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:51

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    I tez nie wiem co ze stanikiem. Teraz mam rozm 75c, kupowac taki czy wiekszy? Wydaje mi sie ze jak bedzie pokarm to beda wieksze, ale jak kupie za duzy?
    no właśnie, też nie wiem jak to będzie wyglądać, bo w ciązy z Olkiem to cycki mi urosły od razu a teraz w ogóle, więc nie wiem jak to będzie dalej :/ co ciąża to inaczej, a do szpitala muszę coś wziąć, więc kupię chyba na początek taki, żeby na zapinaniu można było sobie w obwodzie dodać w razie co, a miseczki ciut większe niż teraz mam, bo na pewno od pokarmu trochę urosną, a później najwyżej coś będę dokupować.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dobijacie mnie z tym spaniem :/ ja chodzę spać ok 22.30 i wstaje codziennie o 6.30 plus w nocy z 5 razy :/ już nie pamiętam co to wyspanie się ani przespana noc, ale jakoś daje rade, choć wieczorem już ledwo ledwo. najbardziej boję się, że nie donoszę ciąży :/ takie jakieś ostatnie mam czarne myśli :/
    Justyna ale synek Cię budzi czy po prostu spać nie możesz??
    Ja już się dziwie że tyle spie ale z drugiej strony wychodzenia z założenia że skoro tyle potrzebuje to spie bo przecież zadowolona mama to zadowolone dzidzi :D tak myślę że moje dzidzi musi być strasznie zadowolone:P
    Mój tesc ostatnio przy mnie gadal z kimś przez tel i ta osoba się pytala jak ja się czuje a teściu mówi no kurde agatka zadowolona uśmiechnięta wogole nie steka i nie narzeka tak jak moja jak w ciaza ch była ...:P

Justyna nie martw się będzie dobrze :* moja mama też tak miała dzieci jak Ty między mna a bratem jest rok i 2 m-ce :) i też była wykończona a ja do tego byłam nie planowana :P a potem mówi że była najszczęśliwsza i za nic by nie zamieniła :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    witamy ;-)
    Macie juz wybrane imie?;)

Jeszcze nie mamy. W pierwszej ciąży od razu wiedzieliśmy jak córce dać na imię, a teraz ciężko się nam zdecydować. Bierzemy pod uwagę takie imiona jak Zosia, Amelka, Wiktoria.

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Ze stanikiem też mam problem. Jeszcze nie kupiłam, bo nie wiem na ile mi się piersi jeszcze zmienią. Podobno najbardziej piersi rosną po porodzie, kiedy zaczyna się laktacja, więc może kupię sobie jakiś zwykły na początek a potem kupię lepsze jak już będę wiedziała jaki rozmiar, bo szkoda by mi było się wykosztować, a potem piersi zmienią rozmiar i co?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie stresuj się tak, mój też ma czasami takie leniwe dni. Twoja córcia pewnie też ma taki. Albo zbiera siły na wizytę, żeby poharcować przed głowicą ;)

A w ogóle kto ma dziś wizytę?

Właśnie pchelkaa daj dzidzi pospac, potem się urodzi to będziesz chciała by spala :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę kupić jeden taki bardziej elastyczny a potem już dokupować usztwniane,jak rozmiar będzie wiadomy.

Moja mała też ma różne dni jeżeli chodzi o ruchliwość, ma swoje pory, ale zdarzają się dni,że muszę do niej pukać w brzuszek.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Justyna ale synek Cię budzi czy po prostu spać nie możesz??
    Ja już się dziwie że tyle spie ale z drugiej strony wychodzenia z założenia że skoro tyle potrzebuje to spie bo przecież zadowolona mama to zadowolone dzidzi :D tak myślę że moje dzidzi musi być strasznie zadowolone:P
    Mój tesc ostatnio przy mnie gadal z kimś przez tel i ta osoba się pytala jak ja się czuje a teściu mówi no kurde agatka zadowolona uśmiechnięta wogole nie steka i nie narzeka tak jak moja jak w ciaza ch była ...:P

Justyna nie martw się będzie dobrze :* moja mama też tak miała dzieci jak Ty między mna a bratem jest rok i 2 m-ce :) i też była wykończona a ja do tego byłam nie planowana :P a potem mówi że była najszczęśliwsza i za nic by nie zamieniła :)
    spać mogę, niestety Olek jeszcze w nocy zjada butlę, ze dwa razy na siusiu i ze dwa razy do Olka albo przykryć albo wziąć do nas do łóżka bo płacze, ale też bym nie zamieniła moich dzieciaczków na nic :) mimo zmęczenia jestem szczęśliwa :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co powiecie na imię dla dziewczynki Anastazja?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba, mężowi nie. Moja babcia tak miała na imię.

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Mi się podoba, mężowi nie. Moja babcia tak miała na imię.
    my chcialiśmy dzieci na jedną literę nazywać więc gdyby była córka to pewnie Anastazja, a dla synka ja chciałam już nie na A - Seweryn, ale jeszcze męża muszę przekonać :)

Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:56

justyna14 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ