X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wrrr martwie sie! daj znak że wszystko ok....

Sorki ze tak dlugo:-) wszystko ok, powiedzialam ginowi o bolu w szyjce to takie mi badanie zrobil ze ja pierd... myslalam ze go kopne noga odruchowo. Ale szyjka dluga zamknieta:-)

Jutro ruszam na miasto, fryzjer, kosmetyczka, zakupy wyprawkowe i dla siebie, ale to takie plany a pewnie skonczy sie jak u Acik:-D musze wykorzystac jutrzejszy dzien na maksa bo do dzis mialam l4, i jutro po poludniu ide do zus zaniesc kolejne do 19.10. I znowu bede sie w domu kisila :-(

justyna14 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa 2 kg??? O matko to chyba wiem kto pierwszy urodzi na naszym forum :D
    No ale dobrze że u Was dobrze :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wytrzymam do porodu... od kilku dni płaczę z bólu.. tak mnie okropnie kręgosłup boli, że już nie wiem co ze sobą zrobić... w soboty na niedzielę w nocy byłam na IP, bo mam bóle jak na okres, ale oczywiście jak zawsze ktg nie wykazało skurczy a szyjka długa i zamknięta. Wychodzi na to, że ten ból kręgosłupa mi promieniuje tak na brzuch... ja chyba zwariuję... ból kręgosłupa, do tego tępy ból brzucha, żadna pozycja nie pomaga a ból nie do zniesienia...najgorsze jest to, że wiem, że będzie gorzej, bo brzuch dalej rośnie... dziś kupiłam sobie tą poduszkę o której pisałyście, ale dzięki niej ból nie minie, jedynie może się nie nasilać.
    Perspektywa jeszcze dwóch miesięcy w takich bólach jest straszna. I boję się bardzo, że przez ten ból przegapię później bóle porodowe, bo objawiają się podobnie... albo, że teraz stracę czujność, że zacznie się szyjka przez nie skracać...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, no ale mowilas lekarzowi że aż tak bardzo Cię boli ciągle?? I nic Ci nie poradzili???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia, no ale mowilas lekarzowi że aż tak bardzo Cię boli ciągle?? I nic Ci nie poradzili???

Na poczatku ciąży mnie bolał, ale nie tak bardzo. Wtedy poleciła masaże, chodziłam i pomogło, ale teraz przez te twardnienia brzucha boję się iść na ten masaż...

O tym mocnym bólu teraz nie mówiłam mojej lekarce, bo oczywiście zaczęło mi się po wizycie u niej... a następną mam dopiero 9 października... nie mam kasy, żeby iść prywatnie, dlatego byłam na IP, ale tam mi powiedzieli, że jest wszystko ok i dołożyli mi nospe forte 3 razy na dzień...

Jedynie co to przechodzi mi na kilka godzin po paracetamolu, ale mam opory, żeby brać go codziennie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 23:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik jestem przerazons waga mojego dzieciaczka. 2 tyg temu bylismy na usg 4 d i wazyla 1550g a wczoraj juz 2050g. Jesli bedzie przybierala w takim tempie to na poczatku listopada bedzie miala ponad 3000g a przy porodzie ok 4000g. Licze ze ta waga troche zaklamana jest;-) chociaz lekarz mowil zeby malych ubranek nie kupowac. Wiec chyba w rozm 62 sie zaopatrze, bo 56 kilka mam. Jest jeszcze opcja ze dzidzia jest dluga bo maz ma 197 a ja 180:-)

Madzia to nie dobrze, a jestes na l4? W ciagu dnia raczej lezysz czy siedzisz? Mysle ze masaze to nie jest dobry pomysl. Trzymaj sie Kochana:-*
    A co do paracetamolu to bierz w najwiekszym bolu, biorac codzinnie mozesz sie na niego uodornic i nie bedzie pomagal. No i ze szkodliwoscia dla dzidzi nie wiem jak jest, noby mozna w ciazy stosowc, ale jak czesto i dlugo to nie mam pojecia.

Spac juz nie moge, wrrrr, mysle o tej wadze. A w dodatku kolor w pokoju malej wyszedl nie taki jak chcialam.

Aha na wizycie dostalam karte aktywnosci dziecka, od dzis mam zaznaczac o ktorej godz byl 10 ruch dziecka w ciagu dnia. I liste wyprawkowa i omawialam plan porodu z polozna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 06:02

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa gratuluje udanej wizyty :) mała fajna, nie martw się, więcej ciałka do kochania ;) a jaki kolorek wybrałaś?

Ja dzisiaj tez wizytuje. Ciekawe czy mały się nie przekręcił i leży dalej główką do dołu.

Madziu współczuje samopoczucia. A nie możesz telefonicznie ze swoim gin sie skontaktować i porozmawiać co na ten ból ? A moze to rwa kulszowa Ciebie dopadła i tak Ci promieniuje ??

Wogóle jak u Was z urządzaniem pokoi?? Mój mąż wpadł na pomysł ze zrobi prezent dla małego i sam uszyje mu literki ;P materiał jest, wypełnienie też, teraz czekam na realizacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 06:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowalismy sie na beckersa Misty violet, ale do fioletu to mu troche brakuje, w szary wpada z czego srednio jestem zadowolona. Ale moze przy swietle dzienn bedzie lepiej. Co do urzania pokoiku to jestemy na etapie malowania, musimy kupic meble- moze w przyszlym tygodniu.
    Megi podziwiam Twojego męża! Moj nie umialby pewnie nawet nitki na igle nawlec:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam kolor fioletowy, sama mam jedną scianę taką tylko że tikurilla malowane. No i na pewno przy swietle dziennym kolor sie rozjaśni, pytanie czy az tak zebys byla zadowolona.

Mój maz to taki ukryty plastyk i krawcowa ;) chciał nawet maszyne kupic do szycia ale stwierdzilismy ze pozyczymy od mamy. Nie moge sie juz doczekac :) na pewno sie chłop postara :)

My już prawie mamy wszystko tylko zostało dokupic dywanik i jakies naklejki ponaklejać zeby pokoik nabral bardziej dzieciecego charakteru ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej potem Was nadrobie,pisze bo kurde sie zastanawiam co robic:/ wizyte u gina swego mam w czwartek o 9:30 a od wczoraj od rana cos Dzidzka slabo soe rusza hmmm praktycznie wogole nie czulam wczoraj ruchow i az wlasnie do teraz:/ tak sie zastanawiam czy to aby nie taki poprostu jeden Jej dzien..a nie chce tez panikowac,chyba pojde nazre sie cukierek popije cola i zobacze czy bedzie skakac

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit
    Cos tam przeczytalam i patrze,ze nie tylko ja mam cichy dzien;) tzn dzidzia ma.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no dokładnie, ostatnimi czasy to dzieciaczki robią sobie dzień leniuszka ;)

Ps.no i kolejna listopadówka się rozpakowała, tym razem z bliźniaczkami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 07:00

justyna14 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże masakra już trzy z listopada :) niech nasze maluszki jeszcze poczekają :P
    Megi ja tez dzisiaj mam wizytę :) Madzia ja bym na twoim miejscu albo skontaktowała się jakoś ze swoim ginem, albo do czasu wizyty jechała na paracetamolu bo twoje nerwy i złe samopoczucie też się na maluszku odbiją.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka duża ta Twoja córcia:P Moja 2 tygodnie temu ważyła 1200 ciekawe ile dzisiaj bo mam usg III trymestru i już się nie mogę doczekać. Moja mała też się słabiej rusza może dlatego że coraz mniej miejsca ma. Dobrze, że dzisiaj wizyta;) właśnie sobie uświadomiłam, że za miesiąc to i my możemy się już rozpakowywać a ja w dalszym ciągu mam tak niewiele;P
    U nas pokój dla Małej jest szaro-różowy:) firanki już wiszą, wózek jest, meble też tylko skręcić trzeba:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ależ miałam dzisiaj durne sny... co noc mam takie jazdy, ale dzisiaj to już na maksa poszłam. Śniło mi się, że miałam USG i taki obraz centralnie z brzucha ( jak z filmu dokumentalnego, gdzie czyta Czubówna ), jak Mała pływa sobie w płynie owodniowym, bylo widać pływający naskórek w środku, wszystkie naczynką, żyłki z krwią... A Malutka tam się bawiła w najlepsze, ciągnęła za pępowinę, a ja się śmiałam jak głupia. Później natomiast kładłam panele u koleżanki :D

A ogólnie boli mnie łopatka i to tak, że siedzieć nie umiem. Chyba źle się do snu ułożyłam...

Evka lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:31

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Madzia nie chce myslec co czujesz,sama mam problemy z kregoslupem tylko u mnie bol promieniuje do bioder I ud I czasem mam problem ze wstaniem I z rozchodzeniem. U mnie to skolioza plus mlodosci zbieralam truskawki w Anglii I teraz sie odbija wszystko,w pierwszej ciazy nie mialam takich problemow choc I tak nie jest zle. Mi wlasnie duzo pomogla poduszka I masaz przed snem choc moj maz twierdzi ze jak zaczyna mnie masowac to prawie odrazu zasypia hehe... no ale ja z bolu az nie placze,biedna. Moze wyproboj pas wspomagajacy cos takiego
    http://www.mothercare.com/Nexcare-Maternity-Support-Size-8-18/495806,default,pd.html#q=Belt
    Ja osobiscie nie uzywalam,ale mi polecila znajoma. U nas mozna pozyczyc ze szpitala np. Zorientuj sie czy istnieje taka opcja,zawsze mozna sprobowac.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jestem! :-) wszystko dobrze, musielismy z Mezem to uczcic zakupami w tesco dla córci i kolacja na miescie:-) ulozona posladkowo (a mialam przeczucia ze glowką :-D ), na wargi spuchniete potwierdzil zylaki, zalecil wiecej spacerow (od tygodnia kisze sie w domu i przyznam ze ruchu to nie mam wcale) i powinno byc lepiej. Mam w tym tyg jeszcze powtorzyc badanie moczu zeby zobaczyc czy glukoza bedzie. Nastepna wizyta 19.10 z ktg. Aha i Nasza córeczka waży juz 2050g! Gigant!:-D jak tak dalej bedzie rosla to niech lepiej sie nie przekreca hahah:-D
    poczytałam i tez chyba mam te zylaki tylko ze ja srednio 3 godz dziennie spaceruje i mam wrazenie ze jest coraz gorzej. musze sie zapisac szybciej do gina.

duze to Wasze Maleństwo juz :) ciesze sie, ze wszystko dobrze :) moze te zylaki to od ułozenia dziecka bo moje tez posladkowo:/

7w3d 💔
  • Evka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Madzia, może rzeczywiście spróbuj iść do fizjoterapeuty. Mnie też bolał kregosłup i moja gin powiedziała bym szła, bo niedoczekam końca ciąży w spokoju tylko w bólach, ale jakoś poruszałam się trochę z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży i przeszło, bo nie były to bóle bardzo silne. No i Jak Eve pisze, może wartałoby się obkleić taśmami? Wiem, jak to jest z bólami kręgosłupa, bo często w moim życiu mi dokuczają przez moją skoliozę. :(

Nie mam zielonego pojęcia Eve co to za badanie, też wprawdzie ciężej mi się oddycha, mam takie poczucie czasem, że brakuje mi powietrza ale nie zdarza się to często.

Eve_84 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was dzieciaczki sie uspokajaja a u mnie zaczal szalec,ale to raczej zwiazane z lozyskiem,bo mam na przedniej scianie I teraz jak jest wiekszy I silniejszy facet to zaczynam czuc wyraznie kazdy ruch,choc I tak nie jest tak jak w pierwszej ciazy. Musze jeszcze poczekac :)

‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ