Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:poczytałam i tez chyba mam te zylaki tylko ze ja srednio 3 godz dziennie spaceruje i mam wrazenie ze jest coraz gorzej. musze sie zapisac szybciej do gina.
duze to Wasze Maleństwo juzciesze sie, ze wszystko dobrze
moze te zylaki to od ułozenia dziecka bo moje tez posladkowo:/
Moze od ulozenia. Mi kazal spacerowac bo calymi dniami leze lub siedze wiec jesli odpoczynek nie pomaga to moze ruch. A jak dalej to samo to pow ze nic innego nie wymyslimy.
Dziwwczyny ile macie kocykow? -
Madzia890722 wrote:Dziewczyny, ja nie wytrzymam do porodu... od kilku dni płaczę z bólu.. tak mnie okropnie kręgosłup boli, że już nie wiem co ze sobą zrobić... w soboty na niedzielę w nocy byłam na IP, bo mam bóle jak na okres, ale oczywiście jak zawsze ktg nie wykazało skurczy a szyjka długa i zamknięta. Wychodzi na to, że ten ból kręgosłupa mi promieniuje tak na brzuch... ja chyba zwariuję... ból kręgosłupa, do tego tępy ból brzucha, żadna pozycja nie pomaga a ból nie do zniesienia...najgorsze jest to, że wiem, że będzie gorzej, bo brzuch dalej rośnie... dziś kupiłam sobie tą poduszkę o której pisałyście, ale dzięki niej ból nie minie, jedynie może się nie nasilać.
Perspektywa jeszcze dwóch miesięcy w takich bólach jest straszna. I boję się bardzo, że przez ten ból przegapię później bóle porodowe, bo objawiają się podobnie... albo, że teraz stracę czujność, że zacznie się szyjka przez nie skracać...7w3d 💔 -
Pchelkaa wrote:Moze od ulozenia. Mi kazal spacerowac bo calymi dniami leze lub siedze wiec jesli odpoczynek nie pomaga to moze ruch. A jak dalej to samo to pow ze nic innego nie wymyslimy.
Dziwwczyny ile macie kocykow?
eh, właśnie Olka usypiałam na 1 drzemkę, odłożyłam, wstał i co? kupa ....czeka mnie wietrzenie sypialni bo smrodek nieziemski
uroki macierzyństwa
7w3d 💔 -
Mam pytanie: czy wiecie jak to jest ze znieczuleniem u dentysty? Będę mogła iść zaleczyć zabka bez bólu w ciaży? Dodam, że ginekolog nie widzi przeciwskazań, ale wolę sie upewnić...może któraś z Was leczyła ząbki w ciązy i skorzystała ze znieczulenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 08:27
-
Madzia też mi się wydaje że musisz rozruszać kręgosłup może jakieś ćwiczenia delikatne? Mnie tak koło 5 miesiąca często bolał i po ćwiczeniach było lepiej, albo jak któraś napisała do fizjoterapeuty.
Pchelkaa Ja mam dwa kocyki, jeden robiony na szydełku a drugi taki gruby.
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:no mojemu już na te opuchnięte wargi skarżyłam się dwie wizyty temu i też powiedział, że za wiele na to nie pomoże, ale nie stwierdził wtedy żylaków tylko po prostu powiedział, że w ciąży objętość krwi wzrast i może tak się dziać, że wargi puchną i pobolewają. Ostatnio mi zalecił więcej odpoczywać i nie dźwigać, ale weź to zrób przy roczniaku - niemożliwe.
eh, właśnie Olka usypiałam na 1 drzemkę, odłożyłam, wstał i co? kupa ....czeka mnie wietrzenie sypialni bo smrodek nieziemski
uroki macierzyństwa
Oj wyobrazam sobie ten smrodek, chlopcy siostry niby 3 msc dopiero maja a walą jak dorosli:-Djustyna14 lubi tę wiadomość
-
Evka wrote:Mam pytanie: czy wiecie jak to jest ze znieczuleniem u dentysty? Będę mogła iść zaleczyć zabka bez bólu w ciaży? Dodam, że ginekolog nie widzi przeciwskazań, ale wolę sie upewnić...może któraś z Was leczyła ząbki w ciązy i skorzystała ze znieczulenia?
Evka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
No zapisałam się właśnie na jutro, nie wiem czy bedzie znieczulać bo mi sie plomba wymyła po prostu ale nie wiem czy tam sie nie wdała jakas próchnica. No i chce zrobić piaskowanie, mam nadz ze pomoże, bo w ciazy zrobił mi sie osad na gornych ząbkach przy linii z dziąsłami i nie da się go zmyć a to wygląda jakbym nie umyła zębów
Gorzej jak sie z tym nic nie da zrobić...
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Mam pytanie: czy wiecie jak to jest ze znieczuleniem u dentysty? Będę mogła iść zaleczyć zabka bez bólu w ciaży? Dodam, że ginekolog nie widzi przeciwskazań, ale wolę sie upewnić...może któraś z Was leczyła ząbki w ciązy i skorzystała ze znieczulenia?
Można korzystać ze znieczulenia.
Mój dentysta ma w swojej ofercie znieczulenie The Wand - dla dzieci i kobiet w ciąży. Stosowałam je wielokrotnie również przed ciążą i jest na prawdę komfortowe i bezpieczne.Evka lubi tę wiadomość
-
Evka wrote:No zapisałam się właśnie na jutro, nie wiem czy bedzie znieczulać bo mi sie plomba wymyła po prostu ale nie wiem czy tam sie nie wdała jakas próchnica. No i chce zrobić piaskowanie, mam nadz ze pomoże, bo w ciazy zrobił mi sie osad na gornych ząbkach przy linii z dziąsłami i nie da się go zmyć a to wygląda jakbym nie umyła zębów
Gorzej jak sie z tym nic nie da zrobić...
Evka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Ja póki co nie mam jeszcze żadnego kocyka. W ogóle jeśli chodzi o wyprawkę to mam tylko kilka kompletów ubranek, 2 bawałniane czapeczki i 6 par skarpetek. Poza tym wózek i mebelki.
Reszty nawet jeszcze nie wybrałam i nie zrobiłam listy. Ciągle odkładam na czas gdy będę na l4, ale chyba musze sie tym zajac odrobine wczesniej... -
Ja mam kilka kocyków z pepco, ale jeden robię sama na szydełku - mam nadz. ze uda mi sie go skończyć bo zostało jeszcze kupe pracy.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6074a5334f7e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:37
alicja_, Asiowa, Ola_45, Madzisek, Nadulka, Eve_84, moniek90, pati_zuzia, Mama-julka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny