SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos bardzo stresuje sie dzisiejsza wizyta. Mam jakies zle przeczucia, a w dodatku Mała znowu tak nisko kopie w szyjke ze boje sie ze wyjdzie, masakra. Czy tak bedzie juz do porodu?:-o

• akira Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Tylko boję sie co będzie jak wcześniej się coś zacznie..a jego nie będzie na dyżurze. A ty też byś chciała CC?
    Dostaniesz od niego skierowanie na cc. Poza tym wyznaczy Ci datę, zapewne po skończonym 39 tc. Ja pierwszą cc miałam planowaną, ciecie było w 39t1d.
    mandarynkaa wrote:
    A ty też byś chciała CC?
    Tak, chcę cc.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jakos bardzo stresuje sie dzisiejsza wizyta. Mam jakies zle przeczucia, a w dodatku Mała znowu tak nisko kopie w szyjke ze boje sie ze wyjdzie, masakra. Czy tak bedzie juz do porodu?:-o

Nie nakręcaj się tak kobieto!!! To kopanie nie jest oznaką zbliżającego się porodu. Ja przez ostatnie tygodnie też dostawałam takie ciosy. Nie są przyjemne, ale cóż ;-) Zobaczysz, dowiesz się że masz dzidzię głową w dół i że wszystko ok :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie nakręcaj się tak kobieto!!! To kopanie nie jest oznaką zbliżającego się porodu. Ja przez ostatnie tygodnie też dostawałam takie ciosy. Nie są przyjemne, ale cóż ;-) Zobaczysz, dowiesz się że masz dzidzię głową w dół i że wszystko ok :-D :-D :-D
    Dzieki:-) tego potrzebowalam:-D panikuje bo od poczatku z ciaza bylo cos nie tak, a to plamienia, a to skurcze, problem z nerkami czy lezenie kilka tyg w szpitalu, nie wierze poprostu ze teraz jest ok i wyszukuje chyba zlych sygnalow, jestem przewrazliwiona. Odezwe sie po wizycie z dobrymi informacjami:-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh dziewczyny pojechalam z mama na zakupy coś SOBIE kupić :)...
    I kupiłam kosmetyki dla Antka, reczniczki, misia i czape zimowa :D a dla siebie yhmm pomidory :P

kwiatakacji, Marta0912, Matleena, MeGi2986, moniek90, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ohhh dziewczyny pojechalam z mama na zakupy coś SOBIE kupić :)...
    I kupiłam kosmetyki dla Antka, reczniczki, misia i czape zimowa :D a dla siebie yhmm pomidory :P

Ale Sobie nakupowałaś huhuhuuu i co z tymi pomidorami zrobisz?

Pchelkaa swój limit złego wyczerpałaś teraz będzie tylko dobrze :)

Tinusia nie przejmuj się gadaniem, ludzie są zawistni i nie myślą co mówią .

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ale Sobie nakupowałaś huhuhuuu i co z tymi pomidorami zrobisz?

Yyyyy ... Kanapkę :D??

Madzisek, alicja_, rewelka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Acikk narobilas mi ochoty na kanapkę z pomidorem :-P

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, mnie również smaka zrobiłaś - już wiem co na kolację zjem :D

Widzę dziewczyny, że rozmawiałyście o środkach pielęgnacyjnych dla maluszka.
    Ja do kąpieli mam zamiar kupić emolium lub oliatum - najmniejsze pojemności - ponoć bardzo wydajne.
    Jeśli chodzi o kremy do pupki po zmianie pieluszki lub do ciałka po kąpieli między fałdki wszelakie, położna odradziła oliwkę - zatyka pory. Więc skuszę się na krem pielęgnacyjny, czy to nivea sos, linomag lub bephanten.
    Odparzenia - najmniejsze opakowanie czegokolwiek, byle nie sudocremu - bardzo silny środek jak dla maluszka.
    No i higiena pępuszka - spirytus 96%, rozcieńczę go w proporcji 2:1 z wodą. Położna i dziewczyny na forach odradzają octenisept ze względu na mega niską zawartość alkoholu w nim - mają bardzo dobry marketing, i wszędzie go wciskają, nawet w szpitalach no i pępuszek o wiele wiele dłużej się goi, cholera wie gdzie fenomen tego produktu.

Takie informacje wyczytałam i uzyskałam na szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 18:52

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ja mam od dziś 30 tydzien O.o ojoj, jak ten czas leci haha :)

Madzisek, Mama-julka, Evka, alicja_, MeGi2986, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a ja po staremu kupuje do pępka fiolet. Przy córce i na szkole rodzenia i w szpitalu kazali kupić waciki leko nasączone spirytusem i powiem wam że mało dawały. Pepuszek strasznie długo się trzymał, zaczął się odzywać z jednej strony tylko i położna mówiła żebyśmy kupili właśnie fiolet. Zaczęłam smarować i po kilku dniach kikut odpadł, w miejscu gdzie odchodził po tych gazikach mała ma wystający Pepuszek a tam gdzie oderwał się po smarowaniu fioletem jest ładniutki, wklęsły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:14

Evka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też nam odradzano te waciki, bo nie dojdzie się niby tam gdzie się powinno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:17

wnidzbmhunwbroqa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    i jak? co lekarz na te wargi powiedział? mam nadzieje, ze wszystko dobrze

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie że Was zainspirowały moje zakupy ha ha :D smacznego :D

A taka mamy czapeczke jest wełniana a w środku mieciutki polarek więc chyba dobra bedzie :) 2qw1jqe.jpg

Mama-julka, justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem dziewczynki, że zarwałam dziś noc i to na własne życzenie ;-)
    Chciałam zobaczyć "krwawy księżyc". Parę razy się budziłam, ale od trzeciej czatowałam w łazience już na dobre. Siedziałam z nogami w wannie i patrzałam w okno :-) W końcu się doczekałam. Na początku myślałam, że mam omamy, ale okazało się, że to i powiem: ekstra! Księżyc miał kolor miedziany, a potem pomarańczowy. Nie wiem kto widział go w czerwieni :-\ W sumie siedziałam tak 1,5h póki nie zerwał się wiatr, który nawiewał co chwile chmury i psuło to efekt. Ale w sumie warto było bo tak przez godzinę super księżyc :-D
    Następna taka okazja za 16 lat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 20:08

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, Pchelkaa jakieś sprawozdanko by się przydało :-\ Jak wizyta?

Acikk gratuluję zakupów. Nie ma jak zadowolona mama, która kupi coś dla siebie :-D

Acikk lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma- wózek piękny, szkoda że ja już kupiłam:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam sie w 32 tyg niemialam dostepu do neta i ciezko was nadrobic tyle piszecie :) my w srode idziemy na usg 3 trymestru i juz sie nie moge doczekac kiedy zobaczymy nasze malenstwo a daje popalic czasem az boli ale kocham to uczucie :) U mnie rozstepu niestety sa i to spore ale moja mama tez miala wiec mysle ze to po niej to mam i trzeba bedzie sie z nimi zaprzyjaznic :)

ZieloneOliwki bardzo sie ciesze ze sie odezwalas wkoncu bo wszystkie tu sie martwilysmy o ciebie i dobrze ze juz u ciebie lepiej dbajcie o siebie i wiecej prosze takiego stracha nam nie napedzac :

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    wrrr martwie sie! daj znak że wszystko ok....

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pchelkaa, Pchelkaa jakieś sprawozdanko by się przydało :-\ Jak wizyta?

Acikk gratuluję zakupów. Nie ma jak zadowolona mama, która kupi coś dla siebie :-D

Jestem! :-) wszystko dobrze, musielismy z Mezem to uczcic zakupami w tesco dla córci i kolacja na miescie:-) ulozona posladkowo (a mialam przeczucia ze glowką :-D ), na wargi spuchniete potwierdzil zylaki, zalecil wiecej spacerow (od tygodnia kisze sie w domu i przyznam ze ruchu to nie mam wcale) i powinno byc lepiej. Mam w tym tyg jeszcze powtorzyc badanie moczu zeby zobaczyc czy glukoza bedzie. Nastepna wizyta 19.10 z ktg. Aha i Nasza córeczka waży juz 2050g! Gigant!:-D jak tak dalej bedzie rosla to niech lepiej sie nie przekreca hahah:-D

Madzisek, ania14, Mama-julka, MeGi2986, Karola1990, rewelka, justyna14, moniek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ