X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos bardzo stresuje sie dzisiejsza wizyta. Mam jakies zle przeczucia, a w dodatku Mała znowu tak nisko kopie w szyjke ze boje sie ze wyjdzie, masakra. Czy tak bedzie juz do porodu?:-o

• akira Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Tylko boję sie co będzie jak wcześniej się coś zacznie..a jego nie będzie na dyżurze. A ty też byś chciała CC?
    Dostaniesz od niego skierowanie na cc. Poza tym wyznaczy Ci datę, zapewne po skończonym 39 tc. Ja pierwszą cc miałam planowaną, ciecie było w 39t1d.
    mandarynkaa wrote:
    A ty też byś chciała CC?
    Tak, chcę cc.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jakos bardzo stresuje sie dzisiejsza wizyta. Mam jakies zle przeczucia, a w dodatku Mała znowu tak nisko kopie w szyjke ze boje sie ze wyjdzie, masakra. Czy tak bedzie juz do porodu?:-o

Nie nakręcaj się tak kobieto!!! To kopanie nie jest oznaką zbliżającego się porodu. Ja przez ostatnie tygodnie też dostawałam takie ciosy. Nie są przyjemne, ale cóż ;-) Zobaczysz, dowiesz się że masz dzidzię głową w dół i że wszystko ok :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie nakręcaj się tak kobieto!!! To kopanie nie jest oznaką zbliżającego się porodu. Ja przez ostatnie tygodnie też dostawałam takie ciosy. Nie są przyjemne, ale cóż ;-) Zobaczysz, dowiesz się że masz dzidzię głową w dół i że wszystko ok :-D :-D :-D
    Dzieki:-) tego potrzebowalam:-D panikuje bo od poczatku z ciaza bylo cos nie tak, a to plamienia, a to skurcze, problem z nerkami czy lezenie kilka tyg w szpitalu, nie wierze poprostu ze teraz jest ok i wyszukuje chyba zlych sygnalow, jestem przewrazliwiona. Odezwe sie po wizycie z dobrymi informacjami:-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh dziewczyny pojechalam z mama na zakupy coś SOBIE kupić :)...
    I kupiłam kosmetyki dla Antka, reczniczki, misia i czape zimowa :D a dla siebie yhmm pomidory :P

kwiatakacji, Marta0912, Matleena, MeGi2986, moniek90, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ohhh dziewczyny pojechalam z mama na zakupy coś SOBIE kupić :)...
    I kupiłam kosmetyki dla Antka, reczniczki, misia i czape zimowa :D a dla siebie yhmm pomidory :P

Ale Sobie nakupowałaś huhuhuuu i co z tymi pomidorami zrobisz?

Pchelkaa swój limit złego wyczerpałaś teraz będzie tylko dobrze :)

Tinusia nie przejmuj się gadaniem, ludzie są zawistni i nie myślą co mówią .

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ale Sobie nakupowałaś huhuhuuu i co z tymi pomidorami zrobisz?

Yyyyy ... Kanapkę :D??

Madzisek, alicja_, rewelka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Acikk narobilas mi ochoty na kanapkę z pomidorem :-P

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, mnie również smaka zrobiłaś - już wiem co na kolację zjem :D

Widzę dziewczyny, że rozmawiałyście o środkach pielęgnacyjnych dla maluszka.
    Ja do kąpieli mam zamiar kupić emolium lub oliatum - najmniejsze pojemności - ponoć bardzo wydajne.
    Jeśli chodzi o kremy do pupki po zmianie pieluszki lub do ciałka po kąpieli między fałdki wszelakie, położna odradziła oliwkę - zatyka pory. Więc skuszę się na krem pielęgnacyjny, czy to nivea sos, linomag lub bephanten.
    Odparzenia - najmniejsze opakowanie czegokolwiek, byle nie sudocremu - bardzo silny środek jak dla maluszka.
    No i higiena pępuszka - spirytus 96%, rozcieńczę go w proporcji 2:1 z wodą. Położna i dziewczyny na forach odradzają octenisept ze względu na mega niską zawartość alkoholu w nim - mają bardzo dobry marketing, i wszędzie go wciskają, nawet w szpitalach no i pępuszek o wiele wiele dłużej się goi, cholera wie gdzie fenomen tego produktu.

Takie informacje wyczytałam i uzyskałam na szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 18:52

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ja mam od dziś 30 tydzien O.o ojoj, jak ten czas leci haha :)

Madzisek, Mama-julka, Evka, alicja_, MeGi2986, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a ja po staremu kupuje do pępka fiolet. Przy córce i na szkole rodzenia i w szpitalu kazali kupić waciki leko nasączone spirytusem i powiem wam że mało dawały. Pepuszek strasznie długo się trzymał, zaczął się odzywać z jednej strony tylko i położna mówiła żebyśmy kupili właśnie fiolet. Zaczęłam smarować i po kilku dniach kikut odpadł, w miejscu gdzie odchodził po tych gazikach mała ma wystający Pepuszek a tam gdzie oderwał się po smarowaniu fioletem jest ładniutki, wklęsły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:14

Evka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też nam odradzano te waciki, bo nie dojdzie się niby tam gdzie się powinno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:17

wnidzbmhunwbroqa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    i jak? co lekarz na te wargi powiedział? mam nadzieje, ze wszystko dobrze

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie że Was zainspirowały moje zakupy ha ha :D smacznego :D

A taka mamy czapeczke jest wełniana a w środku mieciutki polarek więc chyba dobra bedzie :) 2qw1jqe.jpg

Mama-julka, justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem dziewczynki, że zarwałam dziś noc i to na własne życzenie ;-)
    Chciałam zobaczyć "krwawy księżyc". Parę razy się budziłam, ale od trzeciej czatowałam w łazience już na dobre. Siedziałam z nogami w wannie i patrzałam w okno :-) W końcu się doczekałam. Na początku myślałam, że mam omamy, ale okazało się, że to i powiem: ekstra! Księżyc miał kolor miedziany, a potem pomarańczowy. Nie wiem kto widział go w czerwieni :-\ W sumie siedziałam tak 1,5h póki nie zerwał się wiatr, który nawiewał co chwile chmury i psuło to efekt. Ale w sumie warto było bo tak przez godzinę super księżyc :-D
    Następna taka okazja za 16 lat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 20:08

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, Pchelkaa jakieś sprawozdanko by się przydało :-\ Jak wizyta?

Acikk gratuluję zakupów. Nie ma jak zadowolona mama, która kupi coś dla siebie :-D

Acikk lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma- wózek piękny, szkoda że ja już kupiłam:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam sie w 32 tyg niemialam dostepu do neta i ciezko was nadrobic tyle piszecie :) my w srode idziemy na usg 3 trymestru i juz sie nie moge doczekac kiedy zobaczymy nasze malenstwo a daje popalic czasem az boli ale kocham to uczucie :) U mnie rozstepu niestety sa i to spore ale moja mama tez miala wiec mysle ze to po niej to mam i trzeba bedzie sie z nimi zaprzyjaznic :)

ZieloneOliwki bardzo sie ciesze ze sie odezwalas wkoncu bo wszystkie tu sie martwilysmy o ciebie i dobrze ze juz u ciebie lepiej dbajcie o siebie i wiecej prosze takiego stracha nam nie napedzac :

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    wrrr martwie sie! daj znak że wszystko ok....

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pchelkaa, Pchelkaa jakieś sprawozdanko by się przydało :-\ Jak wizyta?

Acikk gratuluję zakupów. Nie ma jak zadowolona mama, która kupi coś dla siebie :-D

Jestem! :-) wszystko dobrze, musielismy z Mezem to uczcic zakupami w tesco dla córci i kolacja na miescie:-) ulozona posladkowo (a mialam przeczucia ze glowką :-D ), na wargi spuchniete potwierdzil zylaki, zalecil wiecej spacerow (od tygodnia kisze sie w domu i przyznam ze ruchu to nie mam wcale) i powinno byc lepiej. Mam w tym tyg jeszcze powtorzyc badanie moczu zeby zobaczyc czy glukoza bedzie. Nastepna wizyta 19.10 z ktg. Aha i Nasza córeczka waży juz 2050g! Gigant!:-D jak tak dalej bedzie rosla to niech lepiej sie nie przekreca hahah:-D

Madzisek, ania14, Mama-julka, MeGi2986, Karola1990, rewelka, justyna14, moniek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ