X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    i jak? urodziła naturalnie?

Nie nie, cesarke jej robili

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-D Ja też nie mam problemów ze snem :-D na siku wstaję tylko raz, czasem dopiero o 8 rano idę :-D wczoraj rano przeżyłam szok...obudziłam się o 10:30!! Ale chodzę spać około północy, bo wcześniej słucham jak mąż czyta do brzucha Kubusia Puchatka :-D
    Niestety dzisiejsza noc należy do mniej udanych :-( przypałętała się jakaś infekcja, gardło boli i nos się powoli zatyka. Ratuje się herbatą z miodem lipowym i żurawiną leśną zbieraną przez moją mamę, mam jeszcze robiony syrop sosnowy, mam nadzieję, że pomoże, nie widzi mi się choroba :-(

relgh371b3i8nmn1.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:31

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A ile sie człowiek nastęka w nocy przy zmianie pozycji...eh jak starowinka jakaś.
    Z czego masz te bóle?
    Ja sie własnie umowiłam, zeby fizjoterapeuta podjechał do mnie w poniedziałek zobaczymy czy masaz pomoze, a jak nie to moze te plastry na plecy - któraś z dziewczyn o tym pisała. Ciekawe jak one działają.
    plastry sa w ciazy zabronione.

Suerte lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aaaa i zaczynam 32 tydz :D czyli ze jeszcze 8?? Ale jak too:P

Znajoma dzis urodzila synka a miala cc zaplanowane na poniedzialek:P ale dostala skurczow i trza bylo pedzic:D

A mozna wiedzieć jakie miała wskazanie na cc? Bo ja też mam mieć cc i boje sie że jak wcześniej sie coś zacznie to nie uwzględnia mi tego skierowania.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) nadrobiłam Was :) ja codziennie wstaje ok 6.30 wiec moge tylko pomazyc zeby pospac do 10 :/

dzis juz progi w domu polakierwałam, jutro pewnie trzeba bedzie przytrzec i drugi raz. teraz Olka na kolanach usypiam i zaraz sama poleze i odpoczne.

ustaliłam wstepny termin przeprowadzki na 17.10 :) oby maz szybko skonczył to malowanie :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d280e77b3059.jpg posciel do wozeczka

moniek90, justyna14, mandarynkaa, MeGi2986, Kate4, kwiatakacji, lilianna, Mama-julka, pati_zuzia, Karola1990, Marta0912 lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/558070966e18.jpg lozeczko ze wszystkim ale imie bedzie inne. [Podoba wam sie

moniek90, justyna14, mandarynkaa, MeGi2986, Kate4, kwiatakacji, lilianna, Mama-julka, pati_zuzia, Madzisek, Karola1990, Marta0912 lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/558070966e18.jpg lozeczko ze wszystkim ale imie bedzie inne. [Podoba wam sie

Ola śliczne te pościele!! :-) Uwielbiam takie kolory :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) nadrobiłam Was :) ja codziennie wstaje ok 6.30 wiec moge tylko pomazyc zeby pospac do 10 :/

dzis juz progi w domu polakierwałam, jutro pewnie trzeba bedzie przytrzec i drugi raz. teraz Olka na kolanach usypiam i zaraz sama poleze i odpoczne.

ustaliłam wstepny termin przeprowadzki na 17.10 :) oby maz szybko skonczył to malowanie :)

Lakierowałaś progi? Lakier strasznie śmierdzi...wywietrz mieszkanie i nie wdychaj tego broń Boże!! :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Lakierowałaś progi? Lakier strasznie śmierdzi...wywietrz mieszkanie i nie wdychaj tego broń Boże!! :-)
    tak, ale w domu w którym jeszcze nie mieszkamy przy otwartych drzwiach w których te progi są :) zeszło mi ze wszystkim 30 min, więc się nie nawdychałam, a teraz się wietrzy a ja już na starych śmieciach :) korciło mnie już tydzień, a ze mąż wczesniej nie polakierował to dziś sama poszłam. strasznie się czuję , nie mogąc przy niczym pomóc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 10:44

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    A mozna wiedzieć jakie miała wskazanie na cc? Bo ja też mam mieć cc i boje sie że jak wcześniej sie coś zacznie to nie uwzględnia mi tego skierowania.

No w sumie to takie że pierwsze dziecko też miała przez CC i chyba lekarze nie chcieli ryzykowac

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak, ale w domu w którym jeszcze nie mieszkamy przy otwartych drzwiach w których te progi są :) zeszło mi ze wszystkim 30 min, więc się nie nawdychałam, a teraz się wietrzy a ja już na starych śmieciach :) korciło mnie już tydzień, a ze mąż wczesniej nie polakierował to dziś sama poszłam. strasznie się czuję , nie mogąc przy niczym pomóc :/

Ja też czuję taką niemoc jak widzę męża, który sprząta całe mieszkanie, myje podłogi, ściera kurze, lata z odkurzaczem, pranie rozwiesza, potem jedzie po zakupy. A chodzi na 6 rano do pracy, pracuje w kopalni i nie leży tam do góry brzuchem, często również w soboty. No ale tak wyglądają jego dni odkąd mnie lekarz kazał się oszczędzać ze względu na skróconą szyjkę. Chodzę za nim i dopytuję, czy może w czymś mu jednak mogę pomóc. Ale dostaję tylko burę, że mam nie myśleć o głupotach tylko sobie usiąść i odpocząć :-D

gosia mmr, pati_zuzia, Suerte, Marta0912 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja też czuję taką niemoc jak widzę męża, który sprząta całe mieszkanie, myje podłogi, ściera kurze, lata z odkurzaczem, pranie rozwiesza, potem jedzie po zakupy. A chodzi na 6 rano do pracy, pracuje w kopalni i nie leży tam do góry brzuchem, często również w soboty. No ale tak wyglądają jego dni odkąd mnie lekarz kazał się oszczędzać ze względu na skróconą szyjkę. Chodzę za nim i dopytuję, czy może w czymś mu jednak mogę pomóc. Ale dostaję tylko burę, że mam nie myśleć o głupotach tylko sobie usiąść i odpocząć :-D

Moniek a na której kopalni i co robi :D jeśli można :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:

Gdzie Ty takiego znalazłaś! :D Skarb :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No w sumie to takie że pierwsze dziecko też miała przez CC i chyba lekarze nie chcieli ryzykowac

Ooo to tak jak ja :) Dzięki, podniosłaś mnie na duchu :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do porodów sn czy cc, to ja pierwszy poród miałam sn i nie wspominam go zbyt dobrze ale jakoś strasznie boję się cc. nie wiem czemu...

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Wiem o czym mowisz, u Nas remont w mieszkaniu a ja jedynie moge siedziec i patrzec, a tak to pomalowalabym cos czy bym juz lazienke posprzatala a przeciez z brzuchem nie bede skakala po drabinie ze scierka w reku myjac plytki, poza tym mąz nie pozwala mi nic robic:-( pojechal wlasnie malowac kuchnie.

Powiedzcie czy Wy tez tak macie bo chyba jestem nienormalna. W poniedzialek mialam wizyte, przed wizyta z tydz czasu mialam skurcze, brzuch mnie bolal i szyjka, wiec mega uwazalam na siebie prawie nic nie robilam. Na wizycie lekarz powiedzial ze wszystko super, a skurcze to HB, wiec normalne. Wiec ja we wtorek sru na zakupy na prawie caly dzien, pozniej do mieszkania pomylam listwy, wczoraj tak samo, a w nocy bol brzucha, skurcze, masakra. I znowu sie martwie. Zawsze tak mam po wizycie, ze jak lekarz powie ze wszystko dobrze to ja latam trzese sie, a pozniej cierpie i martwie sie:-( ale chce ten czas jeszcze jako tako wykorzystac.

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiruję bezwzględnie wszystko- kocyki, rożki, kołderki...
    A do wanienki zamierzam kupić leżaczek frotte, miała być gąbka ale wydaje mi się bardzo niehigieniczna.

noc miałam tragiczną, co godzinę wstawałam na siusiu bo miałam tak straszną zgagę że jak nigdy wypiłam prawie karton mleka.

W Auchan promocja: proszek Lovela za 26,95 1,8kg + drugi za 1 grosz :)

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ