X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki spoko mój mąż mi ciągle powtarza że jestem alkoholiczką jak zaczynam opowiadać czego to się nie napije jak już bede mogła :P w sumie dobrze że w tej ciazy jestem bo przed ciąża już naprawdę ostro dawalismy w palnik :P

kwiatakacji, Pola_27, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi, to ja startowałam z poziomu 50kg,a teraz już jest 61...Oprócz wystającego brzucha nie widać jakoś szczególnie tych dodatkowych kg. Mam tylko nadzieję,że na koniec nie będzie coś w stylu "+20kg" lub więcej :D

genoweffa lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki spoko mój mąż mi ciągle powtarza że jestem alkoholiczką jak zaczynam opowiadać czego to się nie napije jak już bede mogła :P w sumie dobrze że w tej ciazy jestem bo przed ciąża już naprawdę ostro dawalismy w palnik :P
    My podobnie, najgorsze jest to że do tej pory chodzimy do znajomych i mąż się niczym nie przejmuje a ja popijam herbatkę. Wściekam się wtedy:P Ja już powiedziałam szwgierce żeby do szpitala pod pazuchą przyniosła pół litra i paczkę fajek :D Mąż też się śmieje, że jak się dossam to skończę w AA. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 14:27

• balbo Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja słyszałam zaś, że są dozwolone.
    W internecie też pełno jest artykułów, że są bezpieczne.
    "Kinesiotaping to metoda wręcz idealna dla kobiet w ciąży ze względu na:
    -bezbolesność
    -działanie jedynie na warstwy powierzchniowe
    -brak zawartości jakichkolwiek substancji leczniczych.
    Kinesiotaping to metoda w pełni bezpieczna dla mamy jak i rozwijającego się w jej łonie dziecka."

Więcej np. tu: http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/users/15/3318

niedozwolone są wszelkie plastry rozgrzewające - bo jak sama nazwa wskazuje, rozgrzewają i zawierają substancje lecznicze, które przesdostaja sie do organizmu.

Za to pozostaje tak jak pisała Alicja kinesiotaping - świetna metoda plastrowa.

Waga 6 plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 14:38

alicja_, Suerte lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spoko, nie jestescie same, dołaczam sie do grona utajnionych alkoholiczek ;) :P
    My przed ciaza lubilismy sobie robic wieczorek, sami we dwoje, romantycznie z mnóstwem żarcia i bimberku:D tańce, spiewy, przytulańce i wiadomo jak się konczyło :P i ostatnio coraz powtarzam, ze tesknie za takim wieczorem i na pewno jak juz urodze to sobie jeden wieczor odbijemy, oczywiscie jak gin da zielone światełko :P

Pola_27, ZieloneOliwki, alicja_ lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    My podobnie, najgorsze jest to że do tej pory chodzimy do znajomych i mąż się niczym nie przejmuje a ja popijam herbatkę. Wściekam się wtedy:P Ja już powiedziałam szwgierce żeby do szpitala pod pazuchą przyniosła pół litra i paczkę fajek :D Mąż też się śmieje, że jak się dossam to skończę w AA. :D

No jak idziemy do znajomych to mój też się nie przejmuje :P no ale z drugiej strony co, mam mu żałować bo ja nie mogę ... Bez sensu :P zresztą już się trochę przyzwyczailam :)
    Ja już mam kolekcję weselnych w szefce bo byliśmy na 3 weselach na których nie pilam :D

Mąż mi powiedział że jak już odstawie Antka od cyca to on mi osobiście poleci po 0,7 i będzie mi polewal :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Czemu są zabronione?
    w poprzedniej ciazy chciałam z nich korzystac i na nich jest napisane, jesli obrze pamietam ze ciezarne tylko po konsultacji z lekarzem. chodzi pewnie o to, ze rozgrzwanie jednego miejsca w ciazy, zazwyczaju dołu pleców jest nie wskazane.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny spoko, nie jestescie same, dołaczam sie do grona utajnionych alkoholiczek ;) :P
    My przed ciaza lubilismy sobie robic wieczorek, sami we dwoje, romantycznie z mnóstwem żarcia i bimberku:D tańce, spiewy, przytulańce i wiadomo jak się konczyło :P i ostatnio coraz powtarzam, ze tesknie za takim wieczorem i na pewno jak juz urodze to sobie jeden wieczor odbijemy, oczywiscie jak gin da zielone światełko :P

Oj tak u nas też tak było :D uwielbialam te wieczorki zawsze było ostro :D

MeGi2986, Ola_45, Pchelkaa, gosia mmr lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A w jakim plynie pierzecie? Ja czesc wypralam w proszku ale musze kupic teraz nowa paczke wiec moze plyn bym kupila
    ja najpierw w dzidziusiu prałam a w jelpie płukałam a teraz do tego i do tego uzywam białego jelenia. ale dla noworodka chyba zakupie na poczatek znów dzidziusia

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42

alicja_ lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wódki nie piję, ale za to uwielbiam, whisky, rum czy gin z colą czy spritem itp, ostatnio mąż pił whisky z colą i miał taki cudowny chuch... już tak mi się chce że nawet powdychać jest dobrze... albo Baileys mmmm, ale mi narobiłyście smaka, w carrefourze ostatnio widziałam syrop Irish Cream bez alkoholu, muszę sobie zakupić, chociaż znając życie nawet podobne nie będzie.

gosia mmr lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Mnie to jakoś do wódeczki nie ciągnie bo nigdy jej nie lubiłam. Ale winka to bym się napiła :) Albo piwerka jakiegoś :)
    Także nie jesteście same :D
    za mna chodzi szampan i whisky z cola i lodem :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj trochę wymarzlam i marzylam o grzancu :P takim jak na nartach MMM :D

justyna14, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja wczoraj trochę wymarzlam i marzylam o grzancu :P takim jak na nartach MMM :D
    mniam :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja wódki nie piję, ale za to uwielbiam, whisky, rum czy gin z colą czy spritem itp, ostatnio mąż pił whisky z colą i miał taki cudowny chuch... już tak mi się chce że nawet powdychać jest dobrze...

I co, postanowilas go przelecieć :D? On zadowolony że tak na Ciebie działa a to te whisky :DD :P

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka "cudowny chuch", padlam:-D hahahaha.
    Tez marze o takich wieczorkach:-) po porodzie dzieciaczki pewnie nie pozwola Nam na takie wieczory;-)

A dlugo po porodzie czeka sie na zielone swiatlo co do seksu? I jak to jest przy sn a jak przy cc
    ?

A gdzie Pchełka? Dawno sie nie odzywała, chłopcy wrócili do szkoły to pewnie zabiegana. Mam nadzieje ze u niej wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 29 tygodniu plus żabka gratis :-D

28jf7fq.jpg

Acikk, Madzisek, gosia mmr, mandarynkaa, Karola1990, Nadulka, MeGi2986, moniek90, genoweffa, ZieloneOliwki, pati_zuzia, ola25, Ola_45, Kate4, kwiatakacji, lilianna, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A gdzie Pchełka? Dawno sie nie odzywała, chłopcy wrócili do szkoły to pewnie zabiegana. Mam nadzieje ze u niej wszystko ok.

Swój do swego ciągnie hi hi. Wy owadziki jedne :-D A w sumie racja, dawno jej tu nie było :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe:-) przejrzałam pierwsze kilka stron forum, kurcze jakie to byly stresy, beta, cien cienia, pierwsze wizyty, wizyty serduszkowe:-D a teraz stare wyjadaczki:-D

Dziewczyny- naox, annielica, muamua, halwaya- co u Was? Jak znosicie w sumie juz koncowke ciazy?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 15:21

alicja_, Suerte lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja słyszałam zaś, że są dozwolone.
    W internecie też pełno jest artykułów, że są bezpieczne.
    "Kinesiotaping to metoda wręcz idealna dla kobiet w ciąży ze względu na:
    -bezbolesność
    -działanie jedynie na warstwy powierzchniowe
    -brak zawartości jakichkolwiek substancji leczniczych.
    Kinesiotaping to metoda w pełni bezpieczna dla mamy jak i rozwijającego się w jej łonie dziecka."

Więcej np. tu: http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/users/15/3318

Ja jestem oklejana od 2 tygodni - sam ginekolog mi poradzil i jest wielka wielka ulga.
    Naprawde polecam!!

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ