Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki spoko mój mąż mi ciągle powtarza że jestem alkoholiczką jak zaczynam opowiadać czego to się nie napije jak już bede mogła :P w sumie dobrze że w tej ciazy jestem bo przed ciąża już naprawdę ostro dawalismy w palnik :P

nick nieaktualny, Pola_27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi, to ja startowałam z poziomu 50kg,a teraz już jest 61...Oprócz wystającego brzucha nie widać jakoś szczególnie tych dodatkowych kg. Mam tylko nadzieję,że na koniec nie będzie coś w stylu "+20kg" lub więcej :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki spoko mój mąż mi ciągle powtarza że jestem alkoholiczką jak zaczynam opowiadać czego to się nie napije jak już bede mogła :P w sumie dobrze że w tej ciazy jestem bo przed ciąża już naprawdę ostro dawalismy w palnik :P
    My podobnie, najgorsze jest to że do tej pory chodzimy do znajomych i mąż się niczym nie przejmuje a ja popijam herbatkę. Wściekam się wtedy:P Ja już powiedziałam szwgierce żeby do szpitala pod pazuchą przyniosła pół litra i paczkę fajek :D Mąż też się śmieje, że jak się dossam to skończę w AA. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 14:27

• balbo Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja słyszałam zaś, że są dozwolone.
    W internecie też pełno jest artykułów, że są bezpieczne.
    "Kinesiotaping to metoda wręcz idealna dla kobiet w ciąży ze względu na:
    -bezbolesność
    -działanie jedynie na warstwy powierzchniowe
    -brak zawartości jakichkolwiek substancji leczniczych.
    Kinesiotaping to metoda w pełni bezpieczna dla mamy jak i rozwijającego się w jej łonie dziecka."

Więcej np. tu: http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/users/15/3318

niedozwolone są wszelkie plastry rozgrzewające - bo jak sama nazwa wskazuje, rozgrzewają i zawierają substancje lecznicze, które przesdostaja sie do organizmu.

Za to pozostaje tak jak pisała Alicja kinesiotaping - świetna metoda plastrowa.

Waga 6 plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 14:38

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spoko, nie jestescie same, dołaczam sie do grona utajnionych alkoholiczek ;) :P
    My przed ciaza lubilismy sobie robic wieczorek, sami we dwoje, romantycznie z mnóstwem żarcia i bimberku:D tańce, spiewy, przytulańce i wiadomo jak się konczyło :P i ostatnio coraz powtarzam, ze tesknie za takim wieczorem i na pewno jak juz urodze to sobie jeden wieczor odbijemy, oczywiscie jak gin da zielone światełko :P

Pola_27, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    My podobnie, najgorsze jest to że do tej pory chodzimy do znajomych i mąż się niczym nie przejmuje a ja popijam herbatkę. Wściekam się wtedy:P Ja już powiedziałam szwgierce żeby do szpitala pod pazuchą przyniosła pół litra i paczkę fajek :D Mąż też się śmieje, że jak się dossam to skończę w AA. :D

No jak idziemy do znajomych to mój też się nie przejmuje :P no ale z drugiej strony co, mam mu żałować bo ja nie mogę ... Bez sensu :P zresztą już się trochę przyzwyczailam :)
    Ja już mam kolekcję weselnych w szefce bo byliśmy na 3 weselach na których nie pilam :D

Mąż mi powiedział że jak już odstawie Antka od cyca to on mi osobiście poleci po 0,7 i będzie mi polewal :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Czemu są zabronione?
    w poprzedniej ciazy chciałam z nich korzystac i na nich jest napisane, jesli obrze pamietam ze ciezarne tylko po konsultacji z lekarzem. chodzi pewnie o to, ze rozgrzwanie jednego miejsca w ciazy, zazwyczaju dołu pleców jest nie wskazane.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny spoko, nie jestescie same, dołaczam sie do grona utajnionych alkoholiczek ;) :P
    My przed ciaza lubilismy sobie robic wieczorek, sami we dwoje, romantycznie z mnóstwem żarcia i bimberku:D tańce, spiewy, przytulańce i wiadomo jak się konczyło :P i ostatnio coraz powtarzam, ze tesknie za takim wieczorem i na pewno jak juz urodze to sobie jeden wieczor odbijemy, oczywiscie jak gin da zielone światełko :P

Oj tak u nas też tak było :D uwielbialam te wieczorki zawsze było ostro :D

nick nieaktualny, Ola_45, nick nieaktualny, gosia mmr lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A w jakim plynie pierzecie? Ja czesc wypralam w proszku ale musze kupic teraz nowa paczke wiec moze plyn bym kupila
    ja najpierw w dzidziusiu prałam a w jelpie płukałam a teraz do tego i do tego uzywam białego jelenia. ale dla noworodka chyba zakupie na poczatek znów dzidziusia

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wódki nie piję, ale za to uwielbiam, whisky, rum czy gin z colą czy spritem itp, ostatnio mąż pił whisky z colą i miał taki cudowny chuch... już tak mi się chce że nawet powdychać jest dobrze... albo Baileys mmmm, ale mi narobiłyście smaka, w carrefourze ostatnio widziałam syrop Irish Cream bez alkoholu, muszę sobie zakupić, chociaż znając życie nawet podobne nie będzie.

gosia mmr lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Mnie to jakoś do wódeczki nie ciągnie bo nigdy jej nie lubiłam. Ale winka to bym się napiła :) Albo piwerka jakiegoś :)
    Także nie jesteście same :D
    za mna chodzi szampan i whisky z cola i lodem :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj trochę wymarzlam i marzylam o grzancu :P takim jak na nartach MMM :D

justyna14, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja wczoraj trochę wymarzlam i marzylam o grzancu :P takim jak na nartach MMM :D
    mniam :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja wódki nie piję, ale za to uwielbiam, whisky, rum czy gin z colą czy spritem itp, ostatnio mąż pił whisky z colą i miał taki cudowny chuch... już tak mi się chce że nawet powdychać jest dobrze...

I co, postanowilas go przelecieć :D? On zadowolony że tak na Ciebie działa a to te whisky :DD :P

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka "cudowny chuch", padlam:-D hahahaha.
    Tez marze o takich wieczorkach:-) po porodzie dzieciaczki pewnie nie pozwola Nam na takie wieczory;-)

A dlugo po porodzie czeka sie na zielone swiatlo co do seksu? I jak to jest przy sn a jak przy cc
    ?

A gdzie Pchełka? Dawno sie nie odzywała, chłopcy wrócili do szkoły to pewnie zabiegana. Mam nadzieje ze u niej wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 29 tygodniu plus żabka gratis :-D

28jf7fq.jpg

Acikk, Madzisek, gosia mmr, nick nieaktualny, Karola1990, Nadulka, nick nieaktualny, moniek90, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ola25, Ola_45, nick nieaktualny, nick nieaktualny, lilianna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A gdzie Pchełka? Dawno sie nie odzywała, chłopcy wrócili do szkoły to pewnie zabiegana. Mam nadzieje ze u niej wszystko ok.

Swój do swego ciągnie hi hi. Wy owadziki jedne :-D A w sumie racja, dawno jej tu nie było :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe:-) przejrzałam pierwsze kilka stron forum, kurcze jakie to byly stresy, beta, cien cienia, pierwsze wizyty, wizyty serduszkowe:-D a teraz stare wyjadaczki:-D

Dziewczyny- naox, annielica, muamua, halwaya- co u Was? Jak znosicie w sumie juz koncowke ciazy?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 15:21

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja słyszałam zaś, że są dozwolone.
    W internecie też pełno jest artykułów, że są bezpieczne.
    "Kinesiotaping to metoda wręcz idealna dla kobiet w ciąży ze względu na:
    -bezbolesność
    -działanie jedynie na warstwy powierzchniowe
    -brak zawartości jakichkolwiek substancji leczniczych.
    Kinesiotaping to metoda w pełni bezpieczna dla mamy jak i rozwijającego się w jej łonie dziecka."

Więcej np. tu: http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/users/15/3318

Ja jestem oklejana od 2 tygodni - sam ginekolog mi poradzil i jest wielka wielka ulga.
    Naprawde polecam!!

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ