X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pola, to na pewno dla Ciebie przykre ale staraj się nie podchodzić emocjonalnie do tej sytuacji. Najważniejsza jesteś teraz Ty i Maleństwo:)
    Ja też nie mam bliskich więzi ze swoją Babcią, a zawsze marzyłam o takiej prawdziwej Babci... Zazdrościłam mojemu mężowi jaką miał. Świetna kobieta, nigdy o żadnym wnuku nie zapomniała, pysznie gotowała i zawsze była taka ciepła, nawet dla mnie gdy mnie pierwszy, drugi, trzeci raz widziała.

A ja Babci nie mam, mam jedynie babke. Tak, babke! Kontaktu z nia nie utrzymuje, na Nasz slub nie przyszla bo jej corka- moja ciotka miala raka i babka uwazala ze powinnismy odwolac slub, no ale heloł! Ona zyla tylko chora byla, zmarla 5 msc po Naszym slubie. Ostatnio widzialam ja jak prosilismy ja na slub czyli 2,5 roku temu. Jak sie dowiedziala o slubie to mowila ze zycie marnuje biorac slub w tak mlodym wieku (21l) ze najpierw kariera powinna byc itp.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie moge pochwalić się moim zestawem :)
    jedyny minus to strasznie się to prasuje ;/ wszystko psikałam wodą przed prasowaniem, żelazko para na maxa a i tak nie jest wyprasowane tak jak bym chciała
    dokupiłam u nich 2 dodatkowe pościele (bede je prasowała kiedy indziej ) a i przyszedł dzisiaj 2 rożek :)
    wyprasowanie wszystkiego zajeło mi pół dnia

d9479f7abd8d53acmed.jpg
    1061596cab70ee93med.jpg
    c35107b5ffdd8563med.jpg
    7e5c724379419244med.jpg
    23fcc19f8e1c845cmed.jpg
    31f19783943344e9med.jpg
    0e6ca8fa99715784med.jpg

od kilku dni boli mnie pod pepkiem tak gdzie włosy zaczynaja rosnac ale tak na maxa :(
    ledwo chodze, w nocy nawet ciezko okrecic sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:44

pati_zuzia, gosia mmr, ola25, Madzisek, rewelka, Ola_45, Kate4, kwiatakacji, Mama-julka, Nadulka, mandarynkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa no ja nie wiem jak moglas sobie tak życie zmarnowac i wyjść za mąz, co za skandal!

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hehehe:-) przejrzałam pierwsze kilka stron forum, kurcze jakie to byly stresy, beta, cien cienia, pierwsze wizyty, wizyty serduszkowe:-D a teraz stare wyjadaczki:-D

Dziewczyny- naox, annielica, muamua, halwaya- co u Was? Jak znosicie w sumie juz koncowke ciazy?:-)

Hej;) ja podczytuje Was w wolnych chwilach. Fajnie wiedziec co słychać u innych mamusiek;) Miło, że o mnie pamiętasz;)
    Ja końcówkę znoszę powoli coraz gorzej. Jest mi ciężko, bardzo bolą mnie plecy a w nocy trudno znalezc pozycję. W dodatku mam okropną zgagę i nic nie mogę na nią poradzić bo przez cukrzycę zabroniono mi nawet ssać gaviscon przez to, że zawiera laktozę:/ mleko w niedużych ilościach ale też pomaga na chwilę. Mieszkamy teraz w domu i wieczorem już ledwo chodzę po schodach bo czuję jak bolą mnie kolana i kostki. Teraz jeszcze dostałam swędzącej wysypki na rękach i nogach więc czekam do poniedziałku i idę do lekarza bo podobno to może być cholestaza ciążowa:/
    Powoli szykujemy wyprawkę i pokoik dla córeczki. W sumie to co najważniejsze już mamy. Zostały tylko pierdółki jakieś. Prawdopodobnie urodzę pod koniec listopada bo i na ten termin mniej więcej chcą mi ustawić cc.
    We wtorek byłam na usg i malutka waży już 1720gram i ma już włoski na głowie ;) w sumie to tyle z grubsza. Trzymajcie się i dbajcie o brzuszki ;)

kwiatakacji, alicja_, Nadulka, Chichibi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyca, nie zazdroszcze:-( dobrze ze to badanie robi sie prawie na sam koniec ciazy, bo jakby tak 8 msc trzeba byloby wytrzymac na diecie to masakra. Ciesze sie ze u Was wszystko ok:-) Widze ze koncowka ciazy wszystkim doskwiera- bol plecow, zgaga, brak dogodnej pozycji, na szczescie juz blizej konca niz dalej;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    wreszcie moge pochwalić się moim zestawem :)
    jedyny minus to strasznie się to prasuje ;/ wszystko psikałam wodą przed prasowaniem, żelazko para na maxa a i tak nie jest wyprasowane tak jak bym chciała
    dokupiłam u nich 2 dodatkowe pościele (bede je prasowała kiedy indziej ) a i przyszedł dzisiaj 2 rożek :)wanie wszystkiego
    wyprasowanie wszystkiego zajeło mi pół dnia

od kilku dni boli mnie pod pepkiem tak gdzie włosy zaczynaja rosnac ale tak na maxa :(
    ledwo chodze, w nocy nawet ciezko okrecic sie

Czekamy na fotki! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Cukrzyca, nie zazdroszcze:-( dobrze ze to badanie robi sie prawie na sam koniec ciazy, bo jakby tak 8 msc trzeba byloby wytrzymac na diecie to masakra. Ciesze sie ze u Was wszystko ok:-) Widze ze koncowka ciazy wszystkim doskwiera- bol plecow, zgaga, brak dogodnej pozycji, na szczescie juz blizej konca niz dalej;-)

Dla mnie to jak prawdziwa kara bo moją jedyną zachcianką ciążową są słodycze :( taką mam na nie ochotę, że potrafię się popłakać jak wejdę do sklepu i widzę czekokady albo gdy oglądam tv i leci reklama batonika. Robię to dla malutkiej. I modlę się by po ciąży wszystko wróciło do normy... Podobno cukrzyca w ciąży zwiększa ryzyko, zachorowania w późniejszym okresie na cukrzycę typu II. Jest też zwiększone ryzyko, że kiedyś dziecko może ją mieć. No i w kolejnej ciąży też jest duże prawdopodobieństwo, że będę ją miała...

• ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    A jak to zamowic i zobaczyc produkty, bo weszlam na facebooka ale nie widze gdzie mozna zamowic?
    Napisz w wiadomosci prywatnej. Wtedy wszystko dogadacie .Bardzo mila Pani .

stars2345 lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czekamy na fotki! :-)

nie wiem czemu wstawiły mi się 3 te same ;/ długo zdjecia ładowały się na fotosik

• rewelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie brzuchy wrzucacie macie i mój :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04f94bb9729f.jpg

Pola nie daj się babci!!

Madzisek, Ola_45, genoweffa, kwiatakacji, pati_zuzia, Mama-julka, lilianna, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Rewelka, seksi mamuska z Ciebie ! :DD

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No no Rewelka, seksi mamuska z Ciebie ! :DD

Nie mniej niż Ty, ale serio jak patrzę na zdjęcia dziewczyn to powoli w kompleksy popadam :) tu jakoś dość korzystnie wyszłam.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah mowisz magią fotografii :D jasne jasne ;) no cóż zrobić, będziemy seksi mamuskami :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania cudowny zestaw!! Rewelka masz rewelacyjny brzusio

ania14, rewelka lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0602cdb203ae.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa2d42015da7.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c44e798d1431.jpg

ania14, Madzisek, Ola_45, genoweffa, rewelka, kwiatakacji, Kate4, pati_zuzia, Mama-julka, lilianna, Nadulka, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakolo 5 kg do przodu. A ciuszki kupilam przypadkiem nie moglam sie oprzeć

alicja_ lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27a8522b63d2.jpg
    No to ja też się pokaże chociaż mam wrażenie że mi od jakichś dwóch miesiecy brzuch stoi w miejscu. Ostatnio znajomi mi mówią że mam mały brzuch i wcale nie widać że to 7 miesiąc. I faktycznie ja nawet buty jeszcze sama sobie wiąże :-)
    Ostatnio gadałam że znajomą która ma termin tydzień po mnie i widac było że zmęczona jest strasznie, zasapana a jakoś latam ostatnio jak Skowronek tylko niewygodnie leżeć i siedzieć :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 18:44

rewelka, kwiatakacji, Kate4, pati_zuzia, Mama-julka, genoweffa, lilianna, Nadulka, moniek90, ola25, Flakonik lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dla mnie to jak prawdziwa kara bo moją jedyną zachcianką ciążową są słodycze :( taką mam na nie ochotę, że potrafię się popłakać jak wejdę do sklepu i widzę czekokady albo gdy oglądam tv i leci reklama batonika. Robię to dla malutkiej. I modlę się by po ciąży wszystko wróciło do normy... Podobno cukrzyca w ciąży zwiększa ryzyko, zachorowania w późniejszym okresie na cukrzycę typu II. Jest też zwiększone ryzyko, że kiedyś dziecko może ją mieć. No i w kolejnej ciąży też jest duże prawdopodobieństwo, że będę ją miała...

Na Twoim miejscu to samo bym przezywala. Suostra w ciazy miala cukrzyce, a po ciazy ani sladu, wyniki super.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki mój powiedział że będzie mi polewal aż się porzygam :P taki miły :DD

Pchelkaa jestem wzrokowcem :D dlatego jak któras z dziewczyn zmienia tu fotke to sie potem zastanawiam kto to :D
    Acikk
    Ja mam tak samo, ciężko mi się potem połapać.

tb73hdge49irrilb.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42

ania14 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ