X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pola, to na pewno dla Ciebie przykre ale staraj się nie podchodzić emocjonalnie do tej sytuacji. Najważniejsza jesteś teraz Ty i Maleństwo:)
    Ja też nie mam bliskich więzi ze swoją Babcią, a zawsze marzyłam o takiej prawdziwej Babci... Zazdrościłam mojemu mężowi jaką miał. Świetna kobieta, nigdy o żadnym wnuku nie zapomniała, pysznie gotowała i zawsze była taka ciepła, nawet dla mnie gdy mnie pierwszy, drugi, trzeci raz widziała.

A ja Babci nie mam, mam jedynie babke. Tak, babke! Kontaktu z nia nie utrzymuje, na Nasz slub nie przyszla bo jej corka- moja ciotka miala raka i babka uwazala ze powinnismy odwolac slub, no ale heloł! Ona zyla tylko chora byla, zmarla 5 msc po Naszym slubie. Ostatnio widzialam ja jak prosilismy ja na slub czyli 2,5 roku temu. Jak sie dowiedziala o slubie to mowila ze zycie marnuje biorac slub w tak mlodym wieku (21l) ze najpierw kariera powinna byc itp.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie moge pochwalić się moim zestawem :)
    jedyny minus to strasznie się to prasuje ;/ wszystko psikałam wodą przed prasowaniem, żelazko para na maxa a i tak nie jest wyprasowane tak jak bym chciała
    dokupiłam u nich 2 dodatkowe pościele (bede je prasowała kiedy indziej ) a i przyszedł dzisiaj 2 rożek :)
    wyprasowanie wszystkiego zajeło mi pół dnia

d9479f7abd8d53acmed.jpg
    1061596cab70ee93med.jpg
    c35107b5ffdd8563med.jpg
    7e5c724379419244med.jpg
    23fcc19f8e1c845cmed.jpg
    31f19783943344e9med.jpg
    0e6ca8fa99715784med.jpg

od kilku dni boli mnie pod pepkiem tak gdzie włosy zaczynaja rosnac ale tak na maxa :(
    ledwo chodze, w nocy nawet ciezko okrecic sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:44

pati_zuzia, gosia mmr, ola25, Madzisek, rewelka, Ola_45, Kate4, kwiatakacji, Mama-julka, Nadulka, mandarynkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa no ja nie wiem jak moglas sobie tak życie zmarnowac i wyjść za mąz, co za skandal!

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hehehe:-) przejrzałam pierwsze kilka stron forum, kurcze jakie to byly stresy, beta, cien cienia, pierwsze wizyty, wizyty serduszkowe:-D a teraz stare wyjadaczki:-D

Dziewczyny- naox, annielica, muamua, halwaya- co u Was? Jak znosicie w sumie juz koncowke ciazy?:-)

Hej;) ja podczytuje Was w wolnych chwilach. Fajnie wiedziec co słychać u innych mamusiek;) Miło, że o mnie pamiętasz;)
    Ja końcówkę znoszę powoli coraz gorzej. Jest mi ciężko, bardzo bolą mnie plecy a w nocy trudno znalezc pozycję. W dodatku mam okropną zgagę i nic nie mogę na nią poradzić bo przez cukrzycę zabroniono mi nawet ssać gaviscon przez to, że zawiera laktozę:/ mleko w niedużych ilościach ale też pomaga na chwilę. Mieszkamy teraz w domu i wieczorem już ledwo chodzę po schodach bo czuję jak bolą mnie kolana i kostki. Teraz jeszcze dostałam swędzącej wysypki na rękach i nogach więc czekam do poniedziałku i idę do lekarza bo podobno to może być cholestaza ciążowa:/
    Powoli szykujemy wyprawkę i pokoik dla córeczki. W sumie to co najważniejsze już mamy. Zostały tylko pierdółki jakieś. Prawdopodobnie urodzę pod koniec listopada bo i na ten termin mniej więcej chcą mi ustawić cc.
    We wtorek byłam na usg i malutka waży już 1720gram i ma już włoski na głowie ;) w sumie to tyle z grubsza. Trzymajcie się i dbajcie o brzuszki ;)

kwiatakacji, alicja_, Nadulka, Chichibi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyca, nie zazdroszcze:-( dobrze ze to badanie robi sie prawie na sam koniec ciazy, bo jakby tak 8 msc trzeba byloby wytrzymac na diecie to masakra. Ciesze sie ze u Was wszystko ok:-) Widze ze koncowka ciazy wszystkim doskwiera- bol plecow, zgaga, brak dogodnej pozycji, na szczescie juz blizej konca niz dalej;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    wreszcie moge pochwalić się moim zestawem :)
    jedyny minus to strasznie się to prasuje ;/ wszystko psikałam wodą przed prasowaniem, żelazko para na maxa a i tak nie jest wyprasowane tak jak bym chciała
    dokupiłam u nich 2 dodatkowe pościele (bede je prasowała kiedy indziej ) a i przyszedł dzisiaj 2 rożek :)wanie wszystkiego
    wyprasowanie wszystkiego zajeło mi pół dnia

od kilku dni boli mnie pod pepkiem tak gdzie włosy zaczynaja rosnac ale tak na maxa :(
    ledwo chodze, w nocy nawet ciezko okrecic sie

Czekamy na fotki! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Cukrzyca, nie zazdroszcze:-( dobrze ze to badanie robi sie prawie na sam koniec ciazy, bo jakby tak 8 msc trzeba byloby wytrzymac na diecie to masakra. Ciesze sie ze u Was wszystko ok:-) Widze ze koncowka ciazy wszystkim doskwiera- bol plecow, zgaga, brak dogodnej pozycji, na szczescie juz blizej konca niz dalej;-)

Dla mnie to jak prawdziwa kara bo moją jedyną zachcianką ciążową są słodycze :( taką mam na nie ochotę, że potrafię się popłakać jak wejdę do sklepu i widzę czekokady albo gdy oglądam tv i leci reklama batonika. Robię to dla malutkiej. I modlę się by po ciąży wszystko wróciło do normy... Podobno cukrzyca w ciąży zwiększa ryzyko, zachorowania w późniejszym okresie na cukrzycę typu II. Jest też zwiększone ryzyko, że kiedyś dziecko może ją mieć. No i w kolejnej ciąży też jest duże prawdopodobieństwo, że będę ją miała...

• ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    A jak to zamowic i zobaczyc produkty, bo weszlam na facebooka ale nie widze gdzie mozna zamowic?
    Napisz w wiadomosci prywatnej. Wtedy wszystko dogadacie .Bardzo mila Pani .

stars2345 lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czekamy na fotki! :-)

nie wiem czemu wstawiły mi się 3 te same ;/ długo zdjecia ładowały się na fotosik

• rewelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie brzuchy wrzucacie macie i mój :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04f94bb9729f.jpg

Pola nie daj się babci!!

Madzisek, Ola_45, genoweffa, kwiatakacji, pati_zuzia, Mama-julka, lilianna, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Rewelka, seksi mamuska z Ciebie ! :DD

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No no Rewelka, seksi mamuska z Ciebie ! :DD

Nie mniej niż Ty, ale serio jak patrzę na zdjęcia dziewczyn to powoli w kompleksy popadam :) tu jakoś dość korzystnie wyszłam.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah mowisz magią fotografii :D jasne jasne ;) no cóż zrobić, będziemy seksi mamuskami :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania cudowny zestaw!! Rewelka masz rewelacyjny brzusio

ania14, rewelka lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0602cdb203ae.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa2d42015da7.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c44e798d1431.jpg

ania14, Madzisek, Ola_45, genoweffa, rewelka, kwiatakacji, Kate4, pati_zuzia, Mama-julka, lilianna, Nadulka, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakolo 5 kg do przodu. A ciuszki kupilam przypadkiem nie moglam sie oprzeć

alicja_ lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27a8522b63d2.jpg
    No to ja też się pokaże chociaż mam wrażenie że mi od jakichś dwóch miesiecy brzuch stoi w miejscu. Ostatnio znajomi mi mówią że mam mały brzuch i wcale nie widać że to 7 miesiąc. I faktycznie ja nawet buty jeszcze sama sobie wiąże :-)
    Ostatnio gadałam że znajomą która ma termin tydzień po mnie i widac było że zmęczona jest strasznie, zasapana a jakoś latam ostatnio jak Skowronek tylko niewygodnie leżeć i siedzieć :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 18:44

rewelka, kwiatakacji, Kate4, pati_zuzia, Mama-julka, genoweffa, lilianna, Nadulka, moniek90, ola25, Flakonik lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dla mnie to jak prawdziwa kara bo moją jedyną zachcianką ciążową są słodycze :( taką mam na nie ochotę, że potrafię się popłakać jak wejdę do sklepu i widzę czekokady albo gdy oglądam tv i leci reklama batonika. Robię to dla malutkiej. I modlę się by po ciąży wszystko wróciło do normy... Podobno cukrzyca w ciąży zwiększa ryzyko, zachorowania w późniejszym okresie na cukrzycę typu II. Jest też zwiększone ryzyko, że kiedyś dziecko może ją mieć. No i w kolejnej ciąży też jest duże prawdopodobieństwo, że będę ją miała...

Na Twoim miejscu to samo bym przezywala. Suostra w ciazy miala cukrzyce, a po ciazy ani sladu, wyniki super.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki mój powiedział że będzie mi polewal aż się porzygam :P taki miły :DD

Pchelkaa jestem wzrokowcem :D dlatego jak któras z dziewczyn zmienia tu fotke to sie potem zastanawiam kto to :D
    Acikk
    Ja mam tak samo, ciężko mi się potem połapać.

tb73hdge49irrilb.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42

ania14 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ