Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mówiłam że szybko wszystko wyszukuje ale jestem z robotą głęboko w lesie :-P praktycznie wszystko jest ale nie mogę się wziąć za pranie, prasowanie, układanie. Mój cel to mieć wszystko skończone do listopada :-) Zobaczymy czy się uda :-P mąż dzisiaj przyniósł materacyk ze strychu żeby się dobrze przewietrzył i pokrowiec już do prania ściągnęłam, jutro chyba też się wezmę za fotelik i wkoncu porządek zrobię w szafie to przynajmniej będę miała gdzie ciuszki układać :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jest zapisana na 1str z terminem na 25.12 ;) chyba ze termin mam zmienic?

Oj, źle patrzałam, dzięki ;-) Termin pomimo taki sam :-D

• ania14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chyba żadna nie zainteresowała się moim postem :( a i tak napisze

Hematokryt 34,5 % 37 47 L MAM ZA MAŁO
    Neutrofile % 73,3 % 40 70 H MAM ZA DUŻO
    Neutrofile # 7,2 tys/µl 2,50 7,00 H MAM ZA DUŻO

Hemoglobina 12,4 g/dl 12,0 16,0 N
    W NORMIE :) ostatnio miałam 11,8 wzrosła o 0,6

osad w moczu
    bakterie nieliczne w prep. NIE WIEM CO TO ZNACZY? ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania niestety nie pomoge. Nie znam sie na tym :/ nie wiem czy to normalne czy nie

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie pomogę bo się na tym nie znam...

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14, nie to, że Cię olałam, ale nie mam pojęcia. Nie miałam takich wyników :-( to nie wiem. A osad w moczu to nic strasznego, tak mi się wydaje. Bakterie nieliczne, nie wiem czy coś na to dają. Nie zaszkodzi jeśli będziesz piła sok żurawinowy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydalaby sie nam tu jakas pani co pracuje w laboratorium :)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

O tak! Kadrową już mamy :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki proszę trzymać za mnie kciuki :-D Tak za godzinę będę u pani doktor :-) Patrzałam ile syn powinien ważyć. Jak będzie minimum 1200 będę szczęśliwa :-D

Marta0912, Flakonik, Pola_27, Nadulka, justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Ja podejrzewam, że to są przepowiadające ale czy są bezbolesne to nie wiem... raczej mało są przyjemne. Łykam po 3 tabletki magnezu ale jakoś mam wrażenie, że z dnia na dzień jest już gorzej. W poniedziałek mam wizytę to zobaczymy co doktor powie, w zasadzie to już 33tc2d więc mam prawo się tak czuć :D
    Myslalam,ze tylko bolesne jak na okres skurcze sa niebezpieczne.Wczoraj rozmawialam z moja polozna ,ktora tlumaczyla mi,ze jesli sa czeste to tez niedobrze a ja ich mialam juz i kilka razy na godzine do tego zaraz parcie na pecherz.Gdybym sie zczela bardziej oszczedzac juz wtedy moze i z szyjka byloby lepiej a teraz jestem przykuta do wyrka :(.Wiec juz wiem,ze lepiej pytac zawczasu nawet jeli sie cos wydaje normalne.

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Moja teściowa pracuje, czasami cos mogę podpytać ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki. My po dzisiejszej wizycie, mała waży 2134g co mnie się wydaje za dużo jak na ten wiek ciąży ( 31 + 1d ), ale według pomiarów niby 32 tc... Termin przy pomiarach przesunął się na 27 listopada, ale później ostatecznie na 3 grudnia. Mój lekarz sprzęt ma już wiekowy, więc myślę, że to po prostu jakaś pomyłka w pomiarach z tą wagą. No chyba, że urodzę córkę giganta :D

Flakonik, pati_zuzia, Madzisek, Nadulka, Ola_45, justyna14, Mama-julka, genoweffa, kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Jak odebrałaś wyniki to obok nie masz norm laboratorium? Ja będę mieć jutro swoje z Synevo i oni tak drukują.

tak, jest norma 80-99, tylko że przekreślona, a wynik czarny, tłuściutki oznaczony jako zbyt wysoki:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dawno sie nie odzywalam ale regularnie was czytam. Od poltora tygodnia mam pessar ze wzgledu. Na minimalne rozwarcie i miekka szyjke, malutka tydzien temu wazyla 1800g i jest zdrowa. Ogolnie czuje sie ok tyle ze szybko sie mecze i strasznie wolno leci mi czas, chcialabym juz zeby byl to conajmniej 38 tydzien. Czy wy tez nie mozecie sie doczekac porodu? Pozdrawiam serdecznie

genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli fajnie ze sie odezwalas. :) musisz lezec czy normalnie mozesz funkcjonowac?

Ja tez bym chciala juz przytulac moje cudenka ale z drugiej strony chce zeby tam jak najdluzej siedzialy i rosny jeszcze bo widze ze w porownaniu z waszymi dziecmi moje sa dosyc male

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moha lekarka kazala funkcjonowac normalnie, ale w granicach rozsadku. Wiec sie oszczedzam przynajmniej do 34 tygodnia, bo podobno wtedy jest juz bezpiecznie. Flakonik a ile twoje dziewczynki maja gram?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:43

Pola_27, Madzisek, Mama-julka lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    A ja się przyznam że czytam Was regularnie i codziennie, ale jakoś nie miałam odwagi pisać wcześniej. Jestem w 30 tyg ciąży i mam termin na 17.12 więc tematy, które poruszacie są dla mnie bardzo ciekawe. Trzymam kciuki za każdą z Was i za szczęśliwe rozwiązania. :) Pozdrawiam

Pola_27, iNso87, pati_zuzia, Flakonik, Madzisek, ZieloneOliwki, alicja_, justyna14, Nadulka, genoweffa, dorciamw, kwiatakacji, Klara87, ola25, moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:33

Flakonik, Madzisek, pati_zuzia, justyna14, Nadulka, Mama-julka, kwiatakacji, Klara87, ola25, moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Dzień dobry,
    A ja się przyznam że czytam Was regularnie i codziennie, ale jakoś nie miałam odwagi pisać wcześniej. Jestem w 30 tyg ciąży i mam termin na 17.12 więc tematy, które poruszacie są dla mnie bardzo ciekawe. Trzymam kciuki za każdą z Was i za szczęśliwe rozwiązania. :) Pozdrawiam
    Witamy. Milo ze zdecydowalas sie jeszcze dolaczyc :)

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ