X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mówiłam że szybko wszystko wyszukuje ale jestem z robotą głęboko w lesie :-P praktycznie wszystko jest ale nie mogę się wziąć za pranie, prasowanie, układanie. Mój cel to mieć wszystko skończone do listopada :-) Zobaczymy czy się uda :-P mąż dzisiaj przyniósł materacyk ze strychu żeby się dobrze przewietrzył i pokrowiec już do prania ściągnęłam, jutro chyba też się wezmę za fotelik i wkoncu porządek zrobię w szafie to przynajmniej będę miała gdzie ciuszki układać :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jest zapisana na 1str z terminem na 25.12 ;) chyba ze termin mam zmienic?

Oj, źle patrzałam, dzięki ;-) Termin pomimo taki sam :-D

• ania14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chyba żadna nie zainteresowała się moim postem :( a i tak napisze

Hematokryt 34,5 % 37 47 L MAM ZA MAŁO
    Neutrofile % 73,3 % 40 70 H MAM ZA DUŻO
    Neutrofile # 7,2 tys/µl 2,50 7,00 H MAM ZA DUŻO

Hemoglobina 12,4 g/dl 12,0 16,0 N
    W NORMIE :) ostatnio miałam 11,8 wzrosła o 0,6

osad w moczu
    bakterie nieliczne w prep. NIE WIEM CO TO ZNACZY? ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania niestety nie pomoge. Nie znam sie na tym :/ nie wiem czy to normalne czy nie

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie pomogę bo się na tym nie znam...

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14, nie to, że Cię olałam, ale nie mam pojęcia. Nie miałam takich wyników :-( to nie wiem. A osad w moczu to nic strasznego, tak mi się wydaje. Bakterie nieliczne, nie wiem czy coś na to dają. Nie zaszkodzi jeśli będziesz piła sok żurawinowy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydalaby sie nam tu jakas pani co pracuje w laboratorium :)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

O tak! Kadrową już mamy :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki proszę trzymać za mnie kciuki :-D Tak za godzinę będę u pani doktor :-) Patrzałam ile syn powinien ważyć. Jak będzie minimum 1200 będę szczęśliwa :-D

Marta0912, Flakonik, Pola_27, Nadulka, justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Ja podejrzewam, że to są przepowiadające ale czy są bezbolesne to nie wiem... raczej mało są przyjemne. Łykam po 3 tabletki magnezu ale jakoś mam wrażenie, że z dnia na dzień jest już gorzej. W poniedziałek mam wizytę to zobaczymy co doktor powie, w zasadzie to już 33tc2d więc mam prawo się tak czuć :D
    Myslalam,ze tylko bolesne jak na okres skurcze sa niebezpieczne.Wczoraj rozmawialam z moja polozna ,ktora tlumaczyla mi,ze jesli sa czeste to tez niedobrze a ja ich mialam juz i kilka razy na godzine do tego zaraz parcie na pecherz.Gdybym sie zczela bardziej oszczedzac juz wtedy moze i z szyjka byloby lepiej a teraz jestem przykuta do wyrka :(.Wiec juz wiem,ze lepiej pytac zawczasu nawet jeli sie cos wydaje normalne.

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Moja teściowa pracuje, czasami cos mogę podpytać ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki. My po dzisiejszej wizycie, mała waży 2134g co mnie się wydaje za dużo jak na ten wiek ciąży ( 31 + 1d ), ale według pomiarów niby 32 tc... Termin przy pomiarach przesunął się na 27 listopada, ale później ostatecznie na 3 grudnia. Mój lekarz sprzęt ma już wiekowy, więc myślę, że to po prostu jakaś pomyłka w pomiarach z tą wagą. No chyba, że urodzę córkę giganta :D

Flakonik, pati_zuzia, Madzisek, Nadulka, Ola_45, justyna14, Mama-julka, genoweffa, kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Jak odebrałaś wyniki to obok nie masz norm laboratorium? Ja będę mieć jutro swoje z Synevo i oni tak drukują.

tak, jest norma 80-99, tylko że przekreślona, a wynik czarny, tłuściutki oznaczony jako zbyt wysoki:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dawno sie nie odzywalam ale regularnie was czytam. Od poltora tygodnia mam pessar ze wzgledu. Na minimalne rozwarcie i miekka szyjke, malutka tydzien temu wazyla 1800g i jest zdrowa. Ogolnie czuje sie ok tyle ze szybko sie mecze i strasznie wolno leci mi czas, chcialabym juz zeby byl to conajmniej 38 tydzien. Czy wy tez nie mozecie sie doczekac porodu? Pozdrawiam serdecznie

genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli fajnie ze sie odezwalas. :) musisz lezec czy normalnie mozesz funkcjonowac?

Ja tez bym chciala juz przytulac moje cudenka ale z drugiej strony chce zeby tam jak najdluzej siedzialy i rosny jeszcze bo widze ze w porownaniu z waszymi dziecmi moje sa dosyc male

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moha lekarka kazala funkcjonowac normalnie, ale w granicach rozsadku. Wiec sie oszczedzam przynajmniej do 34 tygodnia, bo podobno wtedy jest juz bezpiecznie. Flakonik a ile twoje dziewczynki maja gram?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:43

Pola_27, Madzisek, Mama-julka lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    A ja się przyznam że czytam Was regularnie i codziennie, ale jakoś nie miałam odwagi pisać wcześniej. Jestem w 30 tyg ciąży i mam termin na 17.12 więc tematy, które poruszacie są dla mnie bardzo ciekawe. Trzymam kciuki za każdą z Was i za szczęśliwe rozwiązania. :) Pozdrawiam

Pola_27, iNso87, pati_zuzia, Flakonik, Madzisek, ZieloneOliwki, alicja_, justyna14, Nadulka, genoweffa, dorciamw, kwiatakacji, Klara87, ola25, moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:33

Flakonik, Madzisek, pati_zuzia, justyna14, Nadulka, Mama-julka, kwiatakacji, Klara87, ola25, moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Dzień dobry,
    A ja się przyznam że czytam Was regularnie i codziennie, ale jakoś nie miałam odwagi pisać wcześniej. Jestem w 30 tyg ciąży i mam termin na 17.12 więc tematy, które poruszacie są dla mnie bardzo ciekawe. Trzymam kciuki za każdą z Was i za szczęśliwe rozwiązania. :) Pozdrawiam
    Witamy. Milo ze zdecydowalas sie jeszcze dolaczyc :)

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ