X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Jak u was noc minęła??? Ja od 3:18 kursuje po domu :/

U mnie też straszna Tobi mi chyba na żołądek uciskał bo prawie zawartość zwróciłam (to mnie obudziło) poszturchałam nim trochę to się przekręcił, ale później pół nocy prawie nie spałam, a jeszcze dziś wesele, oj chyba długo nie posiedzimy :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, ja w poprzedni weekend sobota i niedziela od 8-20:00 :D Wiktorek nie był zbyt szczęśliwy, szczególnie dawał się we znaki na wyjątkowo nudnych wykładach. Jedna doktor kazała mi spacerować przez 1,5 h niż siedzieć u niej na zajęciach i z automatu mam 5:) więc są jeszcze dobrzy wykładowcy ;-)

Ale cudowna kobieta!
    Zazdroszczę.

A jak radzisz sobie z pozycją?:D bo ja już pod koniec to nie wiem jak mam siedzieć, prawie leże na tym krześle ;D

_nick00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu dziewczyny!:)
    Ja obudziłam się z bólem gardła :(

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ale cudowna kobieta!
    Zazdroszczę.

A jak radzisz sobie z pozycją?:D bo ja już pod koniec to nie wiem jak mam siedzieć, prawie leże na tym krześle ;D

A jak ma sobie radzić wykłądowca w 8 miesiącu ciąży, k†óry musi te zajęcia prowadzić od 8 do 16:))
    Nie mysłałam ze praca w 8 msc ciazy da mi sie tak we znaki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 09:22

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam paskudna nocke.Mala nie lubi jak leze na prawym boku i tak staram sie spac na lewym ale raz na jakis czas choc na pare minut staram sie lezec na prawym ,zeby mi sie odlezyny nie zrobily :).Zawsze po chwili jesli nie spi wbija mni rece nogi w prawy bok ,ze nie ma bata musze sie odkrecic.Jak zasnie to moge lezec nawet 20 min i nic ale bron boze jak nie spi daje mi wtedy tak popalic ,ze strach .Wczoraj az mnie wystraszyla tak sie zaczela szamotac w brzuchu ,ze trwalo to z 5 dobrych minut.Juz myslalam ,ze moze sie pepowina zakrecila ,glupie mysli do glowy ale po chwili ustala i ruszala sie juz spokojniej.Z rana mysle jesli cos bedzie nie tak to jade do szpitala ale po jedzeniu sie obudzila troche pokopala i spokoj czyli standart.I sama nie wiem co to wczoraj bylo bo nigdy sie tak gwaltownie nie ruszala ,czy jej cos przeszkadzalo czy po prostu mala terrorystka mi w brzuchu rosnie.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) a u mnie zmiana kodu i 3 z przodu :) miłego weekendu :)

Madzisek, Karola1990, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez sie dzis o 6 obudzilam i koniec po spaniu... Dopiero o 8 mi sie przy mezu usnelo jak wrocil z pracy, ah to poczucie bezpieczenstwa:)

Dziewczynki szczerze wspolczuje studiujacym, ja bez ciazy nie umialam dnia na uczelni wysiedziec dovrze ze to juz dawno za mna :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) a u mnie zmiana kodu i 3 z przodu :) miłego weekendu :)

Kurde juz Ci chcialam zyczenia skladac urodzinowe ale gdzies mi sie zakodowalo ze jestes z 87 rocznika i dlugo myslalam zanim doszlam o co chodzi :P

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Ja dziś tuliłam sedes. Ale jaka ulga! I zgaga jakby mniejsza. Tylko brzuch boli i głowa, mdłości ciągle się utrzymują. Noce w większości nieprzespane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:39

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 ja też już miałam składać życzenia :-D
    Mnie się spało dzisiaj nawet dobrze :-) współczuję wszystkim bezsennych nocy :-)
    Ja miałam wczoraj dzień wrażeń, byłam w lumpku, kupiłam sobie płaszczyk na zimę, bo w swoje stare już dawno się nie dopinam, kupiłam też 3 ciuszki dla małej i zapłaciłam za wszystko 29zł :-D Taka byłam uradowana, że napisałam sms do męża jaka to jestem oszczędna a minutę później jak wyjeżdżałam z parkingu to zarysowałam zderzak :-D Taka oto oszczędność :-D Głupia betonowa donica...

justyna14, Mama-julka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie noc b.ciężka, plecy bolały okropnie, przekręcić się nie mogłam. Dziś mamy zamiar zakończyć przeprowadzkę, mam nadzieje ze sie uda, życzę miłego weekendu!:):) ja w najbliższym czasie pewnie nie bardzo będę miała czas zaglądać tutaj;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa to powodzenia :D

Moniek a tos zaoszczedzila jak szlag :D kurde ale ją też jakąś taka nie ogarnięta się zrobiłam byle gdzie się klupne wszystko mi leci z rąk, jedzeniem się uwale... Aż strach jeździć autem :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dziś dobrze spało, pomijając fakt, że wybudzam się przy każdej zmianie pozycji. A nad ranem to już w ogóle wpadłam w głęboki sen. Niestety przed 7 Grześ już zrobił mi pobudkę, a tak bardzo nie miałam ochoty wstawać :(

Gdzieś koło 1 znów się wybudziłam, bo było mi za gorąco i chciałam zamienić kołdrę na koc. Wyciągnełam rękę po niego i wtedy mi coś przeskoczyło z lewej strony brzucha. Ból tak okrutny, że aż pociekły mi łzy. Potem delikatnie się położyłam i bałam się przekręcić. I to pewnie od tego nad ranem bolały mnie oba biodra.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelkaa to powodzenia :D

Moniek a tos zaoszczedzila jak szlag :D kurde ale ją też jakąś taka nie ogarnięta się zrobiłam byle gdzie się klupne wszystko mi leci z rąk, jedzeniem się uwale... Aż strach jeździć autem :P

Grunt to wiedzieć, gdzie szukać oszczędności :-P Ale mój mózg płata mi figle ostatnio, z rąk też mi wszystko leci jak Tobie. Ostatnio prawie się ze śmiechu posikałam w łazience nad własną niezdarnością :-D rozczesywałam włosy i jak szarpnęłam szczotką w dół to ta wyskoczyła mi z ręki i poleciała z impetem tak, że prawie muszlę klozetową zbiłam :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem niezdara... Dziś paznokcie malowałam,w życiu tak nie powychodziłam nawet nodze się dostało :)

Moniek też kupiłam płaszcz z lumpa ale 38 zł dałam taki drogi był ale za to kurtkę kupiłam za 2 więc średnia jest niezła:)

Aneczka też myślałam że będę tuliła ale na szczęście udało się bez.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rewelka Ty też widzę jesteś mistrzem oszczędzania :-) ja gdybym pojechała autobusem też bym była :-P A już było tak blisko :-D

A co do tej niezdarności to jak wstaję rano to po całej nocy strasznie mnie bolą stawy w dłoniach. Dłonie bardzo szybko mi się męczą. Wczoraj jak przesuwałam wieszaki w lumpie to 20 wieszaków i przerwę musiałam robić...mam nadzieję, że to minie bo dziecka nie utrzymam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 11:26

aneczka1983 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) dzisiaj też się nawet wyspałam, standardowo o 4 siusiu ale od razu znowu padłam. Od wczoraj piję herbatkę z miodem i cytrynką bo coś mnie łapie, dziś miałam robić porządki w domu, ale prykaz od męża dostałam , że mam leżeć i się wygrzewać pod kołderką.
    Wczoraj urodziła moja sąsiadka w 39 tc,rodziła przez cc, mała była ułożona poprzecznie więc zabieg był zaplanowany. Fajnie tak, z jednej strony wiesz kiedy urodzisz, idziesz w ustalonym terminie i ciach :) mała ma 55cm i 3190 kg, słodziak :)

Pola27 a jak Twoje samopoczucie po rewolucjach ostatnich??

Pchełkaa to powodzenia i nie przemęczaj się za bardzo, bo późnej będziesz obolała.

Mi mój nie pozwala jeździć autem samej, boi się, że mnie ktoś na drodze wkurzy, a niestety takich nie brakuje, szczególnie tych co się wloką lewym pasem, albo wymuszają i nie patrzą na innych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No rewelka Ty też widzę jesteś mistrzem oszczędzania :-) ja gdybym pojechała autobusem też bym była :-P A już było tak blisko :-D

A co do tej niezdarności to jak wstaję rano to po całej nocy strasznie mnie bolą stawy w dłoniach. Dłonie bardzo szybko mi się męczą. Wczoraj jak przesuwałam wieszaki w lumpie to 20 wieszaków i przerwę musiałam robić...mam nadzieję, że to minie bo dziecka nie utrzymam :-D
    Ostatnio na fb jakas dziewczyna skarzyla sie na bolace stawy rak ,i to mialo cos wspolnego z ciaza.Oczewiscie nic groznego tyle ,ze powodowalo dyskomfort.Pytala sie dziewczyn jak sobie z tym radza ale tylko rzucilam okiem i nie powiem co jej radzili a szkoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy którejś z Was wyszedł podobny wynik?
    na czczo 96
    po 120 min 88?
    jakiś chyba dziwny ten wynik byłam na czczo przecież Mam nudności na samą myśl ze miałabym go poprawiać...

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii myślę, że to dobry wynik. Ją miałam 86, a po 113. Grunt by nie przekroczyć norm...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ