X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się nadrobić wszystko z wczorajszego dnia, widzę, że był pokaz brzuszków ciążowych ;) Właśnie wypoczywam po "męczącej" czynności, jaką jest gotowanie :D Jeszcze chyba będę musiała upiec coś, bo jutro mają teściowie przyjechać,a strasznie mi się nie chce...

Flakonik wrote:
    Czy wyvwszystkie macie juz skurcze przepowiadajace? I jak czesto?
    Ja jeszcze nie miałam,albo po prostu nie odnotowałam ich ;) Może to i dobrze.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Część;) u mnie pierwszą noc w szpitalu oczywiście nie przesłana;/ w nocy nie było dużo skurczy ale nad ranem się zaczęły;/ ktg godzinne wykazało 5 skurczy ponad 120 więc duże ale bezbolesne tylko taki dyskomfort czuć, tylko za często te skurcze;/ lekarz powiedział że muszę być przygotowana na wszystko;( ją jeszcze nie chce!!!;)
    revvelka wrote:
    Dzięki Dziewczyny za tyle miłych słów :) Dzisiaj już lepiej, ból ustał a i na ktg nie widziałam takich strasznych skoków jak wczoraj. Polipa na razie nie ruszają, może sam odpadnie. Brzuch twardy ale taki mam od 2 miesięcy. Podają mi magnez i sterydy

Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Już w sumie niedługo pojawią się Dzieciaczki :)

Kate4 lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dzis w ten mily dzien;) a mily bo w koncu moje grzejniki sa cieplutkie i w mieszkaniu jest cieplusio i przytulnie ooooo a ja mimo,ze urodzilam sie 30.11 to jestem taki zmarzlak...moj Malz sie zawsze ze mnie smieje,ze gowno to i w puchu marznie;/ bardzo kurde smieszne.. ;D No i wyplaty przyszly to zamowilam lozeczko,materac,i duperele z posciela :D i w nast msc kupie tylko laktator i wanienke i powinnam wszystko juz miec. :)
    Ponadrabiam Was teraz troche dopuki mam czas,tylko naleje se swiezutenkiej zupki z dyni na mleku:D mniammm dynia prosto z ogrodka Mamy;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja mam fryzjerke dopiero na połowę listopada bo moja ma ciężko z terminami i w sumie na każdej wizycie umawiam się na następną i już się doczekać nie mogę, a z racji tego że moja przyjeżdża na wizyty do domu to śmieje się sama do siebie jak sobie wyobraże jak wisze z tym wielkim brzuchem nad brodzikiem w prysznicu żeby farbe spłukać
    Ala nawet nie wiem ile ma szyjka no jakiś lekarz gbur mnie wczoraj przyjmował, ale mówił że szyjka długa jak na bliźniaki tylko tyle wiem;) najgorsze te skurcze nadal są, muszę się sama uspokoić to może się wycisza;)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:28

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu powyżej zachowało mi Madzisek a nie Ale;) ten moj tablet coś nawala;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co tez nie odnotowałam zadnych skurczy, nawet nie pamiętam jaki to rodzaj bolu.. ;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ala nawet nie wiem ile ma szyjka no jakiś lekarz gbur mnie wczoraj przyjmował, ale mówił że szyjka długa jak na bliźniaki tylko tyle wiem;) najgorsze te skurcze nadal są, muszę się sama uspokoić to może się wycisza;)

Leż dużo na lewym boku i odpoczywaj!
    Staraj się nie myśleć o skurczach i nie głaskać brzucha. Będzie dobrze!

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

Chichibi, balbo, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mam dokładnie to samo odczucie :-D

Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ogladacie dalej 600 gramów? Was też wkurza ta matka bliźniaczek? ona bardziej ta Edyta Górniak przeżywa niż poród własnych dzieci!! o.O

już się bałam, że jestem z tym sama hahha... wkurzyłam się jak w odcinku jednym pisała list do Edyty zaraz po porodzie... bo dziwne dla mnie było to, ze zamiast cieszyć się z dzieci to ona przeżywa ten list... i WCALE się nie zdziwie, jak w pewnym odcinku edyta sie pojawi

Suerte, Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości spytam, ktoś zmaga się z chlestazą ciążowa? albo orientuje się jakie badania trzeba zrobić żeby potwierdzić /wykluczyć chorobę? ;)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak słyszę Edyta Górniak, to mi się nóż w kieszeni otwiera... Nie cierpię baby do tego stopnia, że nawet patrzeć na nią nie mogę.

Dżulia, alicja_, Suerte, Ola_45, ola25 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu powstrzymajcie mnie... Zaraz zjem całą dużą milke z orzechami :-(

Dżulia, Matleena lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Was podczytuję i jakiś czas temu któraś z Was polecała jakiś dobry syrop na kaszel. Dopadło i mnie przeziębienie ale szczególnie doskwiera kaszel.. pomożecie? :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ogladacie dalej 600 gramów? Was też wkurza ta matka bliźniaczek? ona bardziej ta Edyta Górniak przeżywa niż poród własnych dzieci!! o.O

dziewczyny na październikówach też o tym pisały! :D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Jezu powstrzymajcie mnie... Zaraz zjem całą dużą milke z orzechami :-(
    Jedz, jedz po ciąży pomartwimy się jak zwalić zbędne kilogramy. ;P

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Tak z ciekawości spytam, ktoś zmaga się z chlestazą ciążowa? albo orientuje się jakie badania trzeba zrobić żeby potwierdzić /wykluczyć chorobę? ;)

Annielica się nie zmaga, ale na pewno będzie wiedzieć dużo o badaniach które należy wykonać (miała podejrzenie cholestazy). Odezwij się do niej :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Annielica się nie zmaga, ale na pewno będzie wiedzieć dużo o badaniach które należy wykonać (miała podejrzenie cholestazy). Odezwij się do niej :)
    Dzięki :)

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ