X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się nadrobić wszystko z wczorajszego dnia, widzę, że był pokaz brzuszków ciążowych ;) Właśnie wypoczywam po "męczącej" czynności, jaką jest gotowanie :D Jeszcze chyba będę musiała upiec coś, bo jutro mają teściowie przyjechać,a strasznie mi się nie chce...

Flakonik wrote:
    Czy wyvwszystkie macie juz skurcze przepowiadajace? I jak czesto?
    Ja jeszcze nie miałam,albo po prostu nie odnotowałam ich ;) Może to i dobrze.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Część;) u mnie pierwszą noc w szpitalu oczywiście nie przesłana;/ w nocy nie było dużo skurczy ale nad ranem się zaczęły;/ ktg godzinne wykazało 5 skurczy ponad 120 więc duże ale bezbolesne tylko taki dyskomfort czuć, tylko za często te skurcze;/ lekarz powiedział że muszę być przygotowana na wszystko;( ją jeszcze nie chce!!!;)
    revvelka wrote:
    Dzięki Dziewczyny za tyle miłych słów :) Dzisiaj już lepiej, ból ustał a i na ktg nie widziałam takich strasznych skoków jak wczoraj. Polipa na razie nie ruszają, może sam odpadnie. Brzuch twardy ale taki mam od 2 miesięcy. Podają mi magnez i sterydy

Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Już w sumie niedługo pojawią się Dzieciaczki :)

Kate4 lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dzis w ten mily dzien;) a mily bo w koncu moje grzejniki sa cieplutkie i w mieszkaniu jest cieplusio i przytulnie ooooo a ja mimo,ze urodzilam sie 30.11 to jestem taki zmarzlak...moj Malz sie zawsze ze mnie smieje,ze gowno to i w puchu marznie;/ bardzo kurde smieszne.. ;D No i wyplaty przyszly to zamowilam lozeczko,materac,i duperele z posciela :D i w nast msc kupie tylko laktator i wanienke i powinnam wszystko juz miec. :)
    Ponadrabiam Was teraz troche dopuki mam czas,tylko naleje se swiezutenkiej zupki z dyni na mleku:D mniammm dynia prosto z ogrodka Mamy;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja mam fryzjerke dopiero na połowę listopada bo moja ma ciężko z terminami i w sumie na każdej wizycie umawiam się na następną i już się doczekać nie mogę, a z racji tego że moja przyjeżdża na wizyty do domu to śmieje się sama do siebie jak sobie wyobraże jak wisze z tym wielkim brzuchem nad brodzikiem w prysznicu żeby farbe spłukać
    Ala nawet nie wiem ile ma szyjka no jakiś lekarz gbur mnie wczoraj przyjmował, ale mówił że szyjka długa jak na bliźniaki tylko tyle wiem;) najgorsze te skurcze nadal są, muszę się sama uspokoić to może się wycisza;)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:28

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu powyżej zachowało mi Madzisek a nie Ale;) ten moj tablet coś nawala;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co tez nie odnotowałam zadnych skurczy, nawet nie pamiętam jaki to rodzaj bolu.. ;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ala nawet nie wiem ile ma szyjka no jakiś lekarz gbur mnie wczoraj przyjmował, ale mówił że szyjka długa jak na bliźniaki tylko tyle wiem;) najgorsze te skurcze nadal są, muszę się sama uspokoić to może się wycisza;)

Leż dużo na lewym boku i odpoczywaj!
    Staraj się nie myśleć o skurczach i nie głaskać brzucha. Będzie dobrze!

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

Chichibi, balbo, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mam dokładnie to samo odczucie :-D

Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ogladacie dalej 600 gramów? Was też wkurza ta matka bliźniaczek? ona bardziej ta Edyta Górniak przeżywa niż poród własnych dzieci!! o.O

już się bałam, że jestem z tym sama hahha... wkurzyłam się jak w odcinku jednym pisała list do Edyty zaraz po porodzie... bo dziwne dla mnie było to, ze zamiast cieszyć się z dzieci to ona przeżywa ten list... i WCALE się nie zdziwie, jak w pewnym odcinku edyta sie pojawi

Suerte, Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości spytam, ktoś zmaga się z chlestazą ciążowa? albo orientuje się jakie badania trzeba zrobić żeby potwierdzić /wykluczyć chorobę? ;)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak słyszę Edyta Górniak, to mi się nóż w kieszeni otwiera... Nie cierpię baby do tego stopnia, że nawet patrzeć na nią nie mogę.

Dżulia, alicja_, Suerte, Ola_45, ola25 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu powstrzymajcie mnie... Zaraz zjem całą dużą milke z orzechami :-(

Dżulia, Matleena lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Was podczytuję i jakiś czas temu któraś z Was polecała jakiś dobry syrop na kaszel. Dopadło i mnie przeziębienie ale szczególnie doskwiera kaszel.. pomożecie? :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ogladacie dalej 600 gramów? Was też wkurza ta matka bliźniaczek? ona bardziej ta Edyta Górniak przeżywa niż poród własnych dzieci!! o.O

dziewczyny na październikówach też o tym pisały! :D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Jezu powstrzymajcie mnie... Zaraz zjem całą dużą milke z orzechami :-(
    Jedz, jedz po ciąży pomartwimy się jak zwalić zbędne kilogramy. ;P

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Tak z ciekawości spytam, ktoś zmaga się z chlestazą ciążowa? albo orientuje się jakie badania trzeba zrobić żeby potwierdzić /wykluczyć chorobę? ;)

Annielica się nie zmaga, ale na pewno będzie wiedzieć dużo o badaniach które należy wykonać (miała podejrzenie cholestazy). Odezwij się do niej :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Annielica się nie zmaga, ale na pewno będzie wiedzieć dużo o badaniach które należy wykonać (miała podejrzenie cholestazy). Odezwij się do niej :)
    Dzięki :)

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ