X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Tak z ciekawości spytam, ktoś zmaga się z chlestazą ciążowa? albo orientuje się jakie badania trzeba zrobić żeby potwierdzić /wykluczyć chorobę? ;)
    ja na razie jestem zielona w temacie, ale zamierzam intensywnie się wgłębić. Od poniedziałku dokucza mi świąd skóry, to tu to tam, nie taki typowy dla cholestazy, czyli podeszwy stóp i wnętrze dłoni. Do tego od poniedzialku nudności, kompletny brak apetytu, zdarzały się wymioty i ciągły stan pernamentnego wyczerpania. Swędzenie dokucza mi szczególnie wieczorem i nie daje zasnąć. Dzisiaj zrobiłam bilirubinę i wyszła ok, za to alat 43 (norma do 33) i aspat 45 (norma do 32). Trochę spanikowałam, bo dzisiaj nie udało mi się już wbić do żadnego gina, ale przekopałam net i się uspokoiłam, bo dziewczyny leczone na cholestazę miały wyniki w okolicach 100 do nawet 2500. Teraz mam plan, żeby we wtorek ponowić wyniki i dodać do nich jeszcze kwasy żółciowe i fosfatazę alkaiczną. Teraz będę te badania często powtarzać, bo alat i aspat potrafią ponoć bardzo szybko i gwałtownie wzrosnąć. W necie jest generalnie bardzo mało o cholestazie, najwięcej na forach.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Wreszcie Was nadrobilam:-) dzis polatalam troche po sklepach, bylam w pepco kupilam kolejny kocyk bialy z jednej strony taki misiowy a z drugiej z polarku na zime bedzie idealny. Za jedyne 19,99zl! Polecam:-) kupilam tez kilka bodziakow w innych sklepach i leginsy i dresik. Pozniej wpadlam do mieszkania posprzatalam lazienke i kuchnir po remoncie a teraz zdycham:-( mam skurcze od ok 1-1,5godz no spa nie pomogla a nie chce mi sie isc na kapiel bo plecy bardzo bola a ja sama w dodatku w domu:-(

Madzisek wcinaj ta czekolade! Korzystaj bo chyba przy kp trzeba troszke uwazac co sie je i chyba nie mozna za duzo na raz slodyczy- tak mi sie wydaje.

Revvelka, Kate trzymam kciuki za Was.

Kate4 lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg czyli trzeba zbadać poziom bilirubiny, alat i aspat? To są próby wątrobowe podstawowe? Dobrze pisze?
    No właśnie od pewnego czasu zmagam się ze swedzeniem skóry, a dziś mam ochotę dłonie i stopy sobie odciąć ;) nie spałam do 3 w nocy, bo siedziałam i się drapałam.:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

Dżulia lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wcinaj, wcinaj a potem zobaczę na wadze + 20 :-) i bez tego mam już na wadze 13 do przodu i trzeba będzie znowu zacząć zrzucac po porodzie :-) jakos sie powstrzymalam i zjadłam "tylko" lub "aż" cztery rządki :-P

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    czytacie też inne wątki? ja to tylko jak na piszecie, że ktoś urodził :P

No ja czytam październikówki i listopadówki jak mam więcej czasu, ale nie codziennie :D
    Dziś siedzę na uczelni na wykładach, więc sama rozumiesz, że czasu mam duuuużo :)

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala podziwiam ze siedzisz na wykladach, ze dajesz rade, ja w kosciele wysiedziec nie moge godziny, poprostu nie wygodnie i plecy bola, a co dopiero na uczelni:-o jak chodzilam na zajecia w maju a to poczatek ciazy byl to juz ledwo rade dawalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witamy się po wizycie ;) Antoś dalej jest Antosiem, nie ma mozliwości, żeby było inaczej, bo ma pokaźnego siusiaczka :D waży 1550 i ma nie być duży przy porodzie. W ciągu ostatnich 3 tygodni przybrał 400 gram, za to ja rekordowo prawie 4 kg! W szoku byłam jak mnie dziś ważyli!

Dostałam jakieś tabletki na zgagę na receptę, bo mam codziennie i powiedziała, że to nie jest dobre, tym bardziej, że mam bóle żołądka prawdopodobnie spowodowane kwasami, które zalegają i później mogę mieć problemy. Dziś nie spałam całą noc, bo tak mnie żołądek bolał...

Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, genoweffa, justyna14, alicja_, Klara87, Mama-julka, MeGi2986, ZieloneOliwki, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    niania.ogg czyli trzeba zbadać poziom bilirubiny, alat i aspat? To są próby wątrobowe podstawowe? Dobrze pisze?
    No właśnie od pewnego czasu zmagam się ze swedzeniem skóry, a dziś mam ochotę dłonie i stopy sobie odciąć ;) nie spałam do 3 w nocy, bo siedziałam i się drapałam.:/

Dokładnie te badania. Nie są drogie. Ja 18zł płaciłam. Trzymam kciuki żeby to nie było to ;)

Dżulia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wysypka schodzi. A swędzenie było ogromne. Odstawiłam bułki z dynią i żel pod prysznic więc to pewnie było to.

kwiatakacji, Mama-julka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Te trzy badania konkretne wczoraj zlecił mi gin, z tego co doczytałam to dziewczyny robiły różne kombinacje z tych 5, a 5 to full pakiet. Generalnie któraś tam pisała, że miała podwyższoną fosfatazę tylko i na tej podstawie jej stwierdzili, inna pisała, że ta fosfataza to zawsze w ciąży podwyższona... Ja zrobię teraz wszystko plus usg brzucha, ale mam za darmo więc mogę szaleć. Ale pakiet podstawowy to chyba właśnie alat, aspat i bilirubina.
    Bardzo Ci współczuję tego swędzenia, mi gin na razie kazał pić wapno 3 razy dziennie, póki się sytuacja nie wyjaśni, ale kija to daje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:56

Dżulia lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dokładnie te badania. Nie są drogie. Ja 18zł płaciłam. Trzymam kciuki żeby to nie było to ;)
    W poniedziałek rano zrobię wyniki.
    Dziękuję wszystkim za pomoc.
    niania.ogg oby było dobrze! Kiedy robisz wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 21:11

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    W poniedziałek rano zrobię wyniki.
    Dziękuję wszystkim za pomoc.
    niania.ogg oby było dobrze! Kiedy robisz wyniki?
    W poniedziałek pójdę do gina, wezmę skierowania i o wszystko wypytam, przede wszystkim o to jak czytać te wyniki, co by od zmysłów niepotrzebnie nie odchodzić i we wtorek zrobię. Te badania trzeba robić na czczo. Jeśli się dowiem czegoś konkretnego o tym cholerstwie to Ci napiszę. Postaraj się nie myśleć o tym za dużo przez weekend - im człowiek więcej myśli tym gorzej swędzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Ala, a Ty po tych akcjach nie masz leżeć :> uciszylo Ci się wszystko? :)

Miałam nakaz leżenia - to fakt, ale od jakiegoś czasu lekarz dał zielone światło na normlanie funkcjonowanie, bo szyja zamknięta i długa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 21:29

Suerte, balbo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ala podziwiam ze siedzisz na wykladach, ze dajesz rade, ja w kosciele wysiedziec nie moge godziny, poprostu nie wygodnie i plecy bola, a co dopiero na uczelni:-o jak chodzilam na zajecia w maju a to poczatek ciazy byl to juz ledwo rade dawalam

Też ledwo daje rade, ale wolę teraz pochodzić i troche pozarabiać obecności niż później - jak dzidziuś będzie w domu.
    Dziś miałam od 8:15 do 20:20 :O :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek w biedrze beda termometry bezdotykowe.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Też ledwo daje rade, ale wolę teraz pochodzić i troche pozarabiać obecności niż później - jak dzidziuś będzie w domu.
    Dziś miałam od 8:15 do 20:20 :O :(

Doskonale Cię rozumiem, ja w poprzedni weekend sobota i niedziela od 8-20:00 :D Wiktorek nie był zbyt szczęśliwy, szczególnie dawał się we znaki na wyjątkowo nudnych wykładach. Jedna doktor kazała mi spacerować przez 1,5 h niż siedzieć u niej na zajęciach i z automatu mam 5:) więc są jeszcze dobrzy wykładowcy ;-)

74863f63c6.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was noc minęła??? Ja od 3:18 kursuje po domu :/

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ