X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Szczerze to jesli lekarz powie,ze jest ok to bede szczesliwa.Wole rodzic sn ,nie mam porownania jeszcze ale wierze ,ze jakos zniose ten bol.Ale nie chce tez ryzykowac gdyby cos bylo nie tak bo juz teraz jestem slepa i to duzy dyskomfort w zyciu.Musialam w zyciu ze sporo rzeczy zrezygnowac bo niestety soczewki podraznialy mi oczy i nie moge ich czesto nosic .

No jasne :) wiadomo że decyduje lekarz i nie ma co ryzykować jeśli bedzie miał przeciwwskazania.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Dzięki;) nie wiem kiedy ten koniec będzie;) ją wolalabym już zostać bo do szpitala mam 20 km i wczoraj jak jechała to trochę mnie wytrzepalo i skurcze przez to się nasiliły dlatego nie wyobrażam sobie powrotu do domu bo pewnie zaraz musialabym wracać do szpitala;) lekarze mówią żebym wytrzymała do 34t i będzie git tylko jak to zrobić;P

Leżeć i sciskac nogi :D i przeprowadzić powazna rozmowę z dziećmi, w końcu mamy trzeba słuchać ! :)

Kate4, gosia mmr lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, trzeba było pani powiedzieć że w Twoim przypadku trochę choroba, bo masz np. zagrożoną, czy coś. Zamknęłaby się od razu:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mój mąż nie mógł zrozumieć ze trzeba wyprac nowe ciuszki dziecku i tak się trochę podsmiewal tego, ostatnio byliśmy na zakupach kupił SE jakieś gacie i bluze i w domu do mnie hasło "kochanie, jesteś pewna że mogę włożyć te ciuszki bez uprania??"
    :D

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Flakonik, w jaki sposób przedłużyć włosy?
    http://www.glamour-hair.pl/przedluzanie-wlosow-krakow.html
    Metoda micro rings

alicja_, Dżulia lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u naszych pozostalych bliźniakowych mamuś dagietki i zai. Tez sie dawno nie odzywały.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fryzjerke dopiero na połowę listopada bo moja ma ciężko z terminami i w sumie na każdej wizycie umawiam się na następną i już się doczekać nie mogę, a z racji tego że moja przyjeżdża na wizyty do domu to śmieje się sama do siebie jak sobie wyobraże jak wisze z tym wielkim brzuchem nad brodzikiem w prysznicu żeby farbe spłukać

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was! :)
    Kate4 – Trzymaj się kochana w tym szpitalu.
    Ja też dostałam zastrzyki w 25 tygodniu jakoś i bolały STRASZNIE. Aż mi łzy poleciały :(
    Ale pamiętaj – dla dzidzi wszystko! Ile ma Twoja szyjka?
    Kurcze 120 to dużo troszkę, trzymaj się tam mocno! Fenoterol faktycznie jest mocny, starsznie podnosi ciśnienie, więc trzeba uważać.

Revvelka – Trzymaj się kochana.

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ciekawe co u naszych pozostalych bliźniakowych mamuś dagietki i zai. Tez sie dawno nie odzywały.

Też właśnie jestem ciekawa. Mam nadzieje, że dziewczyny trzymają się w trójpakach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 – miło, że się odezwałaś. Trzymam kciuki za starania!

Flakonik – przepowiadające to ja mam od 17 tygodnia :D haha, ale mną się nie należy sugerować :D Jeszcze się okaże, że Ty przenosisz tą ciąże :) Chyba najlepiej ją przechodzisz z nas wszystkich, a nosisz bliźniaki. Niewiarygodne... :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki jedyne co mi przyszło na myśl w tamtej chwili to powiedzieć, że starość też nie jest chorobą. Taka wredna się zrobiłam w tej ciąży. Chyba hormony szaleją ;p

alicja_, iNso87, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam usmażoną rybkę na obiad a teraz zrobiłyśmy sobie z córcią i syneczkiem w brzuszki seans bajkowy przy serowych chrupkach i czekamy na tatusia ;-)

alicja_, Flakonik, moniek90 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wadę wzroku -2,5 na obydwoje oczu, urodziłam córcię SN i wzrok mi się nie pogorszył, mam wręcz wrażenie że mi się polepszył i widzę lepiej niż kiedyś, ale to już 4 lata temu było. Teraz mam nadzieję też rodzić SN, wspomina swój poród bardzo dobrze.

Skurczy B-H nie odczuwamy, na razie miałam tylko raz serię bolesnych skurczy po za dużym wysiłku fizycznym. Czuję jedynie twardnienia brzucha od jakiś 2-3 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 13:48

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadlam super odżywcza drozdzowe z budyniem :D mniam :D

I umylam dziś lodówkę i wypralam ciuszki Antka :) jak to fajnie wygląda nantej suszarce :P

Flakonik, Madzisek, moniek90, Moniusia89 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Renia7910 – miło, że się odezwałaś. Trzymam kciuki za starania!

Flakonik – przepowiadające to ja mam od 17 tygodnia :D haha, ale mną się nie należy sugerować :D Jeszcze się okaże, że Ty przenosisz tą ciąże :) Chyba najlepiej ją przechodzisz z nas wszystkich, a nosisz bliźniaki. Niewiarygodne... :)
    Nie wiem czy tak najlepiej. tez ladowalam juz w szpitalu pare razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to ten wyjazd do Francji to bylo mega ryzyko.:P wiem ze to bylo dosyc glupie i nieodpowiedzialne tak z dnia na dzien poleciec tam i to w dosc zaawansowanej ciazy ale naprawde czulam sie dobrze. Gin nie mogl ostatnio uwierzyc jak mu powiedzialam gdzie bylam i to samolotem :D i powiedzial ze by mnie nke puscil jakby wiedzial wczesniej. Taki maly OPR dostalam od niego

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czesc dziewuszki moje... Ja dzisiaj mam rewolucje.. Kupilam ten cudowny syropek na zaparcia :/ Idzie gora i dolem. Katastrofa normalnie. Zemdlilo mnie, bo slodkie to cholerstwo jak nie wiem. I siedzialam na kibelku z wiaderkiem pod dziobem jak glupek. Maz sie wystraszyl, polozyl mnie do lozka i mam zakaz wychodzenia z niego.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Pola... To nie ciekawie... Oproznilas się aż za bardzo że tak powiem :P to lez i odpoczywaj teraz mam nadzieję że już lepiej się czujesz???

Flakonik trzeba było już nic nie mówić lekarzowi :D całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 27 ją też miałam przeboje z syropkiem ale pijam go od czasu do czasu. Tym bardziej przy moich hemorojdach co wyszły w ciąży eh.

Dziewczynki a wy trzymajcie nogi zaciśnięte,niech dzieci jeszcze powiedzą tam gdzie ciepło i dobrze. Zastrzyki na plucka bardzo bola też je przerabialam 3 tygodnie temu

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie walnelam bez rozcienczania kielicha tego ulepku i to mnie zabilo. Nastepna dawke rozrobie z woda, ponoc lepiej jest. Poki co leze.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ