X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:58

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi ja mam -6,5 i -7.5 i astygmatyzm w lewym oku.A badanie dopiero 2 listopada ,modle sie,zeby dotrwac.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o bezsennosci a ja dalej mam spiaczke:P masakra jakas spie po 11 godzin z dwoma minutowymi doslownie przerwami na siku i to tez tak na polprzytomnego ide:P
    A jeszcze czasem w dzien mi sie jakas drzemka wlaczy moze to tez przez stosunkowo niski cukier? (na czczo mialam 54)

Flakonik moja znajoma urodzila blizniaczki 2900 i 2800 SN wiec i Ty pewnie takie super dziewczyny urodzisz i to bardzo blisko terminu :)

nick nieaktualny, Pola_27 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;) u mnie pierwszą noc w szpitalu oczywiście nie przesłana;/ w nocy nie było dużo skurczy ale nad ranem się zaczęły;/ ktg godzinne wykazało 5 skurczy ponad 120 więc duże ale bezbolesne tylko taki dyskomfort czuć, tylko za często te skurcze;/ lekarz powiedział że muszę być przygotowana na wszystko;( ją jeszcze nie chce!!!;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogorszenia sie nie boje ale odklejenia siatkowki juz tak .Wiec w razie co czeka mnie cesarka.Poza tym problem z siatkowka dotyka tych z mala i duza wada wzroku wiec badac wzrok dziewczyny ,zeby pozniej komplikacji nie bylo.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ale to nie urzad pracy bedzie ten 1000 wyplacal. Pewnie Ci powiedzieli ze u nich nie bedziesz miec zasilku macierzybskiego bo by go miec to musialabys miec prawo do zadilku dla bezrobotnych. A ten 1000 chyba mops bedzie placic.

Justyna nie kazdy dostanie becikowe. Jest dochod ktorego nie mizna przekroczyc.

justyna14, moni1403 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaczki,ki wczoraj miały ok 1900g więc wyglądają na 2 tyg starsze i dobrze niech rosną;)

gosia mmr, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, Karola1990, Nadulka, ania14, m@rzenie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a jakie duze jyz dzidzie?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Moje dzieciaczki,ki wczoraj miały ok 1900g więc wyglądają na 2 tyg starsze i dobrze niech rosną;)

Ojj to faktycznie juz dorodne dzieciaki :) no ale tak czy siak trzymaj sie w calosci ! Jak najdluzej!

Revvelka jak u Ciebie??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    dałabym wszystko za -1,5! Ja mam-10,-11 po ostatniej wizycie u okulisty .. :/

i jestem gotowa na pogorszenie wzroku po porodzie SN. Jakbym poszła na laserową korekte wzroku to miałabym i tak -1 albo właśnie jak ty -1,5

więc bez paniki :) wiele dałabym żeby mieć taką niską (dla mnie) wadę jaką ty masz :)
    o kurczę. Ja się boję bo nie wiem ile może się pogorszyć. A moja prababcia miała zaćmę i jaskrę, dlatego trochę panikuję. Nosisz soczewki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na pierwszą stronę poproszę Kubuś:)

Co prawda jeszcze nie na 100%, ale myślę że już tak pozostanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie daja ci zadnych kroplowek na wyciszenie ?5 na godzine to jeszcze nie przesadza o niczym a najgorszy jest chyba ten stres.Wczoraj po badaniu tez ich mialam kilka serii ale nie tak silne ( do 40) mysle ,ze stres sie przyczynil do tego.Przeszly dopiero w domu jak sie uspokoilami i polozylam .Jestem pewna ,ze i u ciebie sie wycisza powoli .Trzymam kciuki.

nick nieaktualny, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Musze tez się wybrać do okulisty,bo mam -5 na lewe i prawe oko.

Co do napinania sie brzucha i skurczy przypowaiadajacych to mam ich teraz tak ok10-15 dziennie. Ale jestem ciagle na lekach - aspargin 8tabletek dziennie,2 nospa forte i 2 relanium 5mg, do tego tabletki na obnizenie cisnienia. Bez lekow pewnie nie bylo by tak kolorowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Kate nie daja ci zadnych kroplowek na wyciszenie ?5 na godzine to jeszcze nie przesadza o niczym a najgorszy jest chyba ten stres.Wczoraj po badaniu tez ich mialam kilka serii ale nie tak silne ( do 40) mysle ,ze stres sie przyczynil do tego.Przeszly dopiero w domu jak sie uspokoilami i polozylam .Jestem pewna ,ze i u ciebie sie wycisza powoli .Trzymam kciuki.
    Dostaje narazie magnez a jak się nie uspokoi to fenoterol a po nim to mi chyba serce składzie bo już po magnesów strasznie się źle czuje;/ no nic trzeba czekać i modlic się;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moni ale to nie urzad pracy bedzie ten 1000 wyplacal. Pewnie Ci powiedzieli ze u nich nie bedziesz miec zasilku macierzybskiego bo by go miec to musialabys miec prawo do zadilku dla bezrobotnych. A ten 1000 chyba mops bedzie placic.

Justyna nie kazdy dostanie becikowe. Jest dochod ktorego nie mizna przekroczyc.
    a to nie doinformowana jestem, moje zarobki raczej z tych nizszych wiec my dostalismy w zeszłym roku.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate twoje maluszki to male koloski juz sa wiec bez stresu.Moja jedna tydzien temu miala niewiele ponad 1500 wiec sie nie martw .Takie dzieciaczki rodza sie zdrowe i szybko nadrabiaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. U mnie nocki ostatnio standardowo, zasypiam koło 24 i po 4 pobódka na siusiu, a od paru dni koniecznie tez delikatne śniadanko bo ssie jak cholera. Mały zmienił sobie pory aktywności i odstawia charce w nocy a w dzień leniuszek.
    Czekam na konserwatora bo niby sezon grzewczy sie zaczal a u nas kaloryfery choc na maxa nastawione to ledwo ciepłe :/
    Wzięłam sie pomału za ostateczne pranie rzeczy małego, kuźwa ile tego jest ;)

I standardowo jak co roku o tej porze uaktywniły mi się zatoki, w nocy nos zapchany cięzko oddychac i co gorsza smarkam z krwia i nie wiem czy to z zatok czy gdzies naczynko peka. Oby tylko nie dopuscic do zapalenia krtani, narazie gardło nie boli ale juz biore sie za domowe kuracje.

Revelka i Kate oby udało się Wam wytrzymac jeszcze troche.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyprałam wczoraj wszystkie ciuszki jakie mam na rozmiary 56 i 62 i jest tego sporo, tylko tak nie chciałabym pakować zaraz tych różowych. jeszcze tydzień niepewności....

7w3d 💔
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużą wadę wzroku, ale z siatkowką nigdy nie miałam problemów. W sierpniu okulista stwierdził, że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN, ale kazał przyjść jeszcze bliżej terminu na wszelki wypadek ;)

Kate, duże dzieciaczki :) mam nadzieję, że skurcze się wyciszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:39

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ