X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:58

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi ja mam -6,5 i -7.5 i astygmatyzm w lewym oku.A badanie dopiero 2 listopada ,modle sie,zeby dotrwac.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o bezsennosci a ja dalej mam spiaczke:P masakra jakas spie po 11 godzin z dwoma minutowymi doslownie przerwami na siku i to tez tak na polprzytomnego ide:P
    A jeszcze czasem w dzien mi sie jakas drzemka wlaczy moze to tez przez stosunkowo niski cukier? (na czczo mialam 54)

Flakonik moja znajoma urodzila blizniaczki 2900 i 2800 SN wiec i Ty pewnie takie super dziewczyny urodzisz i to bardzo blisko terminu :)

Flakonik, Pola_27 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;) u mnie pierwszą noc w szpitalu oczywiście nie przesłana;/ w nocy nie było dużo skurczy ale nad ranem się zaczęły;/ ktg godzinne wykazało 5 skurczy ponad 120 więc duże ale bezbolesne tylko taki dyskomfort czuć, tylko za często te skurcze;/ lekarz powiedział że muszę być przygotowana na wszystko;( ją jeszcze nie chce!!!;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogorszenia sie nie boje ale odklejenia siatkowki juz tak .Wiec w razie co czeka mnie cesarka.Poza tym problem z siatkowka dotyka tych z mala i duza wada wzroku wiec badac wzrok dziewczyny ,zeby pozniej komplikacji nie bylo.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ale to nie urzad pracy bedzie ten 1000 wyplacal. Pewnie Ci powiedzieli ze u nich nie bedziesz miec zasilku macierzybskiego bo by go miec to musialabys miec prawo do zadilku dla bezrobotnych. A ten 1000 chyba mops bedzie placic.

Justyna nie kazdy dostanie becikowe. Jest dochod ktorego nie mizna przekroczyc.

justyna14, moni1403 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaczki,ki wczoraj miały ok 1900g więc wyglądają na 2 tyg starsze i dobrze niech rosną;)

gosia mmr, Flakonik, pati_zuzia, Madzisek, alicja_, Karola1990, Nadulka, ania14, m@rzenie, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a jakie duze jyz dzidzie?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Moje dzieciaczki,ki wczoraj miały ok 1900g więc wyglądają na 2 tyg starsze i dobrze niech rosną;)

Ojj to faktycznie juz dorodne dzieciaki :) no ale tak czy siak trzymaj sie w calosci ! Jak najdluzej!

Revvelka jak u Ciebie??

Kate4 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    dałabym wszystko za -1,5! Ja mam-10,-11 po ostatniej wizycie u okulisty .. :/

i jestem gotowa na pogorszenie wzroku po porodzie SN. Jakbym poszła na laserową korekte wzroku to miałabym i tak -1 albo właśnie jak ty -1,5

więc bez paniki :) wiele dałabym żeby mieć taką niską (dla mnie) wadę jaką ty masz :)
    o kurczę. Ja się boję bo nie wiem ile może się pogorszyć. A moja prababcia miała zaćmę i jaskrę, dlatego trochę panikuję. Nosisz soczewki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na pierwszą stronę poproszę Kubuś:)

Co prawda jeszcze nie na 100%, ale myślę że już tak pozostanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie daja ci zadnych kroplowek na wyciszenie ?5 na godzine to jeszcze nie przesadza o niczym a najgorszy jest chyba ten stres.Wczoraj po badaniu tez ich mialam kilka serii ale nie tak silne ( do 40) mysle ,ze stres sie przyczynil do tego.Przeszly dopiero w domu jak sie uspokoilami i polozylam .Jestem pewna ,ze i u ciebie sie wycisza powoli .Trzymam kciuki.

Kate4, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Musze tez się wybrać do okulisty,bo mam -5 na lewe i prawe oko.

Co do napinania sie brzucha i skurczy przypowaiadajacych to mam ich teraz tak ok10-15 dziennie. Ale jestem ciagle na lekach - aspargin 8tabletek dziennie,2 nospa forte i 2 relanium 5mg, do tego tabletki na obnizenie cisnienia. Bez lekow pewnie nie bylo by tak kolorowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Kate nie daja ci zadnych kroplowek na wyciszenie ?5 na godzine to jeszcze nie przesadza o niczym a najgorszy jest chyba ten stres.Wczoraj po badaniu tez ich mialam kilka serii ale nie tak silne ( do 40) mysle ,ze stres sie przyczynil do tego.Przeszly dopiero w domu jak sie uspokoilami i polozylam .Jestem pewna ,ze i u ciebie sie wycisza powoli .Trzymam kciuki.
    Dostaje narazie magnez a jak się nie uspokoi to fenoterol a po nim to mi chyba serce składzie bo już po magnesów strasznie się źle czuje;/ no nic trzeba czekać i modlic się;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moni ale to nie urzad pracy bedzie ten 1000 wyplacal. Pewnie Ci powiedzieli ze u nich nie bedziesz miec zasilku macierzybskiego bo by go miec to musialabys miec prawo do zadilku dla bezrobotnych. A ten 1000 chyba mops bedzie placic.

Justyna nie kazdy dostanie becikowe. Jest dochod ktorego nie mizna przekroczyc.
    a to nie doinformowana jestem, moje zarobki raczej z tych nizszych wiec my dostalismy w zeszłym roku.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate twoje maluszki to male koloski juz sa wiec bez stresu.Moja jedna tydzien temu miala niewiele ponad 1500 wiec sie nie martw .Takie dzieciaczki rodza sie zdrowe i szybko nadrabiaja.

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. U mnie nocki ostatnio standardowo, zasypiam koło 24 i po 4 pobódka na siusiu, a od paru dni koniecznie tez delikatne śniadanko bo ssie jak cholera. Mały zmienił sobie pory aktywności i odstawia charce w nocy a w dzień leniuszek.
    Czekam na konserwatora bo niby sezon grzewczy sie zaczal a u nas kaloryfery choc na maxa nastawione to ledwo ciepłe :/
    Wzięłam sie pomału za ostateczne pranie rzeczy małego, kuźwa ile tego jest ;)

I standardowo jak co roku o tej porze uaktywniły mi się zatoki, w nocy nos zapchany cięzko oddychac i co gorsza smarkam z krwia i nie wiem czy to z zatok czy gdzies naczynko peka. Oby tylko nie dopuscic do zapalenia krtani, narazie gardło nie boli ale juz biore sie za domowe kuracje.

Revelka i Kate oby udało się Wam wytrzymac jeszcze troche.

Kate4 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyprałam wczoraj wszystkie ciuszki jakie mam na rozmiary 56 i 62 i jest tego sporo, tylko tak nie chciałabym pakować zaraz tych różowych. jeszcze tydzień niepewności....

7w3d 💔
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużą wadę wzroku, ale z siatkowką nigdy nie miałam problemów. W sierpniu okulista stwierdził, że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN, ale kazał przyjść jeszcze bliżej terminu na wszelki wypadek ;)

Kate, duże dzieciaczki :) mam nadzieję, że skurcze się wyciszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:39

Kate4 lubi tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ