Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia890722 wrote:Ja słyszałam, że jak pies sika w domu to, żeby nie zwracać na to uwagi, tzn powycierać bez żadnego upominania, mówienia do psa. Bo podobno pies zwracając na siebie w ten sposób uwagę liczy na jakąkolwiek uwagę ze strony właściciela, nie ważne czy karę czy powiedzenie, że nic się nie stało. Podobno najlepsze jest ignorowanie tego. Jak zobaczy, że to nie działa przestanie. Tak gdzieś wyczytałam
RacjaPies nie rozumie czy się do niego powie "no i co narobiłeś" czy "dobry piesek", liczy się zwrócenie na niego uwagi, a to jest nagroda
-
Flakonik wrote:Czy wyvwszystkie macie juz skurcze przepowiadajace? I jak czesto?
Ja mam skurcze przepowiadające i to coraz częściej. Kiedyś były sporadyczne w ciągu dnia. Teraz bardziej występują seriami, po 3-4 skurcze. Nie bolą, powodują tylko dyskomfort, występują co 10-15 minut i nie trwają nigdy dłużej niż 40 sekund więc się tym nie martwięTakich serii w ciągu dnia mam około 3
-
Jeśli mówicie o tych napinianach/stawianiach się macicy, to mam takie już od 20 tyg ciąży. Nie zauważyłam ich zwiększonej częstotliwości. Góra kilka w ciągu dnia, czasem tylko jeden z rana. Napina się również po wysiłku fizycznym i po czułościach z moim.
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:No właśnie jak te skurcze bola czy co?
Bo mi się czasami tak brzuch spina że jest twardy jak kamień ale nie boli to ani nic. To tak ma wyglądać?
Tak, to właśnie są te skurczew książce kiedyś wyczytałam, że kiedy odczuwa się skurcz to trzeba wyszukać dno macicy, w czasie skurczu macica jest twarda jak czoło, a po skurczu powinna być miękka jak policzek
-
nick nieaktualny
-
moniek90 wrote:Tak, to właśnie są te skurcze
w książce kiedyś wyczytałam, że kiedy odczuwa się skurcz to trzeba wyszukać dno macicy, w czasie skurczu macica jest twarda jak czoło, a po skurczu powinna być miękka jak policzek
To ja mam często jak w wannie leże -
nick nieaktualnyCo do skurczy to w ciagu dnia ja mam kilka razy ale nie licze, przy zmianie pozycji przechodzi. A w nocy mam bolesne skurcze, ale nie kazdej nocy. To wyglada tak ze brzuch napina sie ale i boli normalnie jakby skurcz wszedl az do ud jakby dretwialy? Ciezko wyjasnic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Acik ja jak leze w wannie to córcia ucieka chyba przed woda bo sie bardzo wypina i brzuch twardnieje wlasnie:-D
Mi się też tak śmiesznie wypina w wannie
Ale jak tak patrzę na ten mój coraz większy brzuch to ogarnia mnie coraz większe przerażenie jak ja go wypcham stamtąd ! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny