X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ja słyszałam, że jak pies sika w domu to, żeby nie zwracać na to uwagi, tzn powycierać bez żadnego upominania, mówienia do psa. Bo podobno pies zwracając na siebie w ten sposób uwagę liczy na jakąkolwiek uwagę ze strony właściciela, nie ważne czy karę czy powiedzenie, że nic się nie stało. Podobno najlepsze jest ignorowanie tego. Jak zobaczy, że to nie działa przestanie. Tak gdzieś wyczytałam ;)

Racja :-) Pies nie rozumie czy się do niego powie "no i co narobiłeś" czy "dobry piesek", liczy się zwrócenie na niego uwagi, a to jest nagroda :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy wyvwszystkie macie juz skurcze przepowiadajace? I jak czesto?

Ja mam skurcze przepowiadające i to coraz częściej. Kiedyś były sporadyczne w ciągu dnia. Teraz bardziej występują seriami, po 3-4 skurcze. Nie bolą, powodują tylko dyskomfort, występują co 10-15 minut i nie trwają nigdy dłużej niż 40 sekund więc się tym nie martwię :-) Takich serii w ciągu dnia mam około 3 :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy wyvwszystkie macie juz skurcze przepowiadajace? I jak czesto?

Ja nie miałam jeszcze ani jednego. Chyba jeszcze u mnie za wcześnie.

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:29

Acikk lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak te skurcze bola czy co?
    Bo mi się czasami tak brzuch spina że jest twardy jak kamień ale nie boli to ani nic. To tak ma wyglądać?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży żadnych przepowiadaczy nie czułam a teraz są dni kiedy jest ich kilka a są i takie kiedy jest cisza,czesto pojawiają sie kiedy jestem zmeczona a chodzę.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mówicie o tych napinianach/stawianiach się macicy, to mam takie już od 20 tyg ciąży. Nie zauważyłam ich zwiększonej częstotliwości. Góra kilka w ciągu dnia, czasem tylko jeden z rana. Napina się również po wysiłku fizycznym i po czułościach z moim.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No właśnie jak te skurcze bola czy co?
    Bo mi się czasami tak brzuch spina że jest twardy jak kamień ale nie boli to ani nic. To tak ma wyglądać?

Tak, to właśnie są te skurcze :-) w książce kiedyś wyczytałam, że kiedy odczuwa się skurcz to trzeba wyszukać dno macicy, w czasie skurczu macica jest twarda jak czoło, a po skurczu powinna być miękka jak policzek :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja miałam chyba 3 czy 4... przechodził jak zmieniałam pozycję...

kurde wczoraj oglądałam brzuch i było ok, dzisiaj patrzę, a tam szlaczek... :/

Jaki szlaczek?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie rozstęp :(

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Tak, to właśnie są te skurcze :-) w książce kiedyś wyczytałam, że kiedy odczuwa się skurcz to trzeba wyszukać dno macicy, w czasie skurczu macica jest twarda jak czoło, a po skurczu powinna być miękka jak policzek :-)

To ja mam często jak w wannie leże :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy to w ciagu dnia ja mam kilka razy ale nie licze, przy zmianie pozycji przechodzi. A w nocy mam bolesne skurcze, ale nie kazdej nocy. To wyglada tak ze brzuch napina sie ale i boli normalnie jakby skurcz wszedl az do ud jakby dretwialy? Ciezko wyjasnic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ostatnio zaczely sie w wannie jak probowalam sie ogolic nieprzyjemne uczucie i tak juz mam co jakis czas :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja jak leze w wannie to córcia ucieka chyba przed woda bo sie bardzo wypina i brzuch twardnieje wlasnie:-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik ja jak leze w wannie to córcia ucieka chyba przed woda bo sie bardzo wypina i brzuch twardnieje wlasnie:-D

Mi się też tak śmiesznie wypina w wannie :D

Ale jak tak patrzę na ten mój coraz większy brzuch to ogarnia mnie coraz większe przerażenie jak ja go wypcham stamtąd !

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja nie mqm prawie zadnych tych skurczy ale na razie uwazam to za dobry znak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie daje sie we znaki bezsennosc ale nauczylam sie spac w dziencwiec potemcnadrabiam :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tak bezsenność. Nie spie już od 5:00. Zrobiła mężowi kanapki do pracy, grzanki na śniadanie. Jeszcze wstawilam wszystkie warzywa na sałatek jarzynowowa

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ