X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Pchelka no to super ze jestescie juz na swoim. :) a przeprowadzaliscie sie gdzies do innego miasta czy ta sama miejscowosc?

Ta sama:-) wyprowadzilismy sie od tesciow. Wczesniej mieszkalismy w wynajmowanym w Warszawie i chcielismy tam kupic mieszkanie, ale Warszawa nie dla mnie ;-)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala zeby mi wody odeszly w domu .przynajmniej bym wiedziala ze to juz i ze jechac trzrba rodzic. A jak beda skurxze to niewiadomo kiedu jest ten moment zeby jechac

Pchelkaa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, ponoć nie warto jechać na IP, jeśli skurcze są dłużej niż co 10 min.
    No ale pewnie i tak będzie "panic mode" ;) A fakt, jak wody odejdą trzeba się zebrać i jechać.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wody zaczęły wraz z czopem odchodzić o 3 w nocy, o 7 byliśmy na IP, skurczy brak, rozkręciły się do 15 porządnie i o 17 znów na IP, a Olek urodził się o 23.50 :) ciekawe jak bedzie teraz.

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna w SR mówiła, że lepiej jak najpierw są skurcze a później wody odchodzą.
    A co myślicie o masażu krocza? Ja się zastanawiam, jeżeli tak się rozciągnie to czy później wróci do normalnych rozmiarów.
    Justyna miałaś nacinane krocze czy jak to u Ciebie było?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrr, Wy tu już o odchodzących wodach? :D
    Ja mam czasem uczucie że mi coś "Cieknie" po nogach ciurkiem:P I też się stresuję:D

Ja mam stres że akcja porodowa się będzie bardzo szybko rozwijać i to w najmniej odpowiednim momencie i mąż nie zdąży do domu dojechać... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:-) Matlena poki co nie mam gdzie tego rozpakowac:-D wszystko w kartonach stoi, szafe w tym tug bedziemy mieli dopiero. Wprowadzilismy sie jedynie z lozkiem. No i oczywiscie ze zrobiona kuchnia i lazienka, a mebli zadnuch starych swoich nie mamy, wiec trzeba kupic nowe wszystko, a ze teraz czas na wyprawke to najpierw ogarnac trzeba pokoj Mlodej:-) nie chcielismy dluzej czekac z przeprowadzka bo chcialam przed porodem na spokojnie to zrobic, a w dodatku ciezko juz z tesciowa, caly czas krytykowala wyprawke, ja sie ciesze ze cos kupilam pokazuje jej chwale sie (kupuje rzeczy nowe) a ta ze w lumpach to po 2-3 zl mozna kupic ladne ze szkoda kasy ze cos do mieszkania bym za to kupila. Ok w lumpach fajne rzeczy sa, ale uzywane mam juz po dzieciach siostr, wiec chce miec tez cos nowego.

Co do plaszcza to ja mam zamiar dzis kupic cos takiego
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/hit-sliczny-cieply-wiazany-plaszcz-model-2015-i4556829273.html

W sklepie u Nas w miescie sa takie po ok 130-150 zl, a bede mogla chodzic tez po porodzie, bo napewno w ten sprzed ciazy sie nie zmieszcze od razu.
    Dzieki za liste, kilka rzeczy nie mialam na swojej;-)

Justyna, dzieki za kwiatka! :-) co do ptzeprowadzki to pewnie bardzo doczekac sie nie mozesz, z budowa zawsze troche dluzej czeka sie na ten moment, chociaz my kupilismy mieszkanie pod koniec marca a dopiero teraz sie wprowadzamy;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna- to 4 godziny na luzie szykowałaś się do szpitala po odejściu wód?;)
    ja bym chyba wszystko do góry nogami poprzewalała ze stresu:D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Nam położna w SR mówiła, że lepiej jak najpierw są skurcze a później wody odchodzą.
    A co myślicie o masażu krocza? Ja się zastanawiam, jeżeli tak się rozciągnie to czy później wróci do normalnych rozmiarów.
    Justyna miałaś nacinane krocze czy jak to u Ciebie było?
    miałam ale nawet tego nie czułam, później do zszywania miałam już znieczulenie miejscowe. U mnie ciężko szło z rozwarciem, bo o 15 byłam u swojego gina który już mówił, że skurcze regularne są i na IP mamy jechać, ale szyjka miała jeszcze 0,5 cm. O 17 na IP byliśmy i szyjki już brak ale rozwarcia też, więc całe 10 cm rozwarcia zrobiło się od godz. 17 do 22 - czyli w 5 godzin - i to były koszmarne 5 godzin, bo za szybko wszystko szło i ból był mega, a od 22 do 23.50 próbowałam Olka wyprzeć ale był źle ułożony dlatego tak długo to trwało a ostatecznie lekarz go wypchnął :/ na szczęście wszystko dobrze się skończyło, dostał 10/10 w skali Ap.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    justyna- to 4 godziny na luzie szykowałaś się do szpitala po odejściu wód?;)
    ja bym chyba wszystko do góry nogami poprzewalała ze stresu:D
    hahahaha no od 3 do 7 nie spałam już, łaziłam z podpaską, bo mi wody się sączyły, a nie odeszły jak na filmie za jednym chluśnięciem. Skurczy nie miałam, na forum pisałam, jak czop wyglądał i że się zaczyna , torbę przejrzałam do szpitala, prysznic, nóżki ogoliłam :) najadłam się jeszcze :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no aż mnie brzuch ze stresu rozbolał że Ty tak sobie normalnie funkcjonowałaś... :P Ja się boję że jak mi wody odejdą pierwsze to że jak pójdę się myć to w wannie urodzę :D
    Cały czas się zastanawiam czy będę w ogóle wiedziała że pierwsze skurcze się zaczęły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynato u ciebie nadal niespodzienka kto w brzusku siedzi? Lekarz ani raz nic nie sugerowal?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa oj tak, czekam już na ten moment od dawna. U nas trochę inaczej, bo meble mamy swoje i zabieramy na razie co mamy, a z czasem sobie najwyżej coś wymienimy lub dokupimy. Łazienka i WC już zrobione, meble już złożone, brakuje tylko w łazience szafki, ale dokupimy z czasem, bo teraz nie ma nawet kiedy i gdzie jechać pooglądać. Do WC meble zamówiłam na allegro i całkiem całkiem ten komplecik :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Kate i revelka sie nie odzywaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:28

• akira Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna - sliczne buciki wybralas dla Olka :-) Tez kupuje swojej corce Lasoskiego. Je jezdze do outletu ccc, tam sa o 50% tansze :-) Te buty sa bardzo ladne, skórzane, ale niestety na sniegu przeciekaja, wiec przydalyby sie do tego jeszcze jakies sniegowce na zmiane.

Tak, dziewczyny: pod ponczo na cebulke i dlugie rekaiczki. Ono jest bardzo cieple. Poza tym jezdze samochodem, wiec raczej dlugo na powietrzu nie przebywam. ale fakt, na spacery przydalaby sie puchowka :/

justyna14 lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Evka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała tutaj o uciskaniu na szyjkę przez malucha. Jaki to jest ból? Kłucie?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Justynato u ciebie nadal niespodzienka kto w brzusku siedzi? Lekarz ani raz nic nie sugerowal?
    nom :) nadal nie wiemy, w piątek teraz mam ostatnie usg III trymestru i liczę, że już na powie na 100%. Na usg II trym. powiedział, że na 80% córka, ale żeby się nie sugerować. Olek był 100% córką na tym drugim usg, więc na razie czekam z wyprawką i wszystkim aż się potwierdzi płeć :) ale powiem Wam, że niecierpliwię się. Ten tydzień taki jakiś przełomowy u nas, przeprowadzka, dowiemy się jaka płeć drugiego dzidziusia :)

Madzisek, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no aż mnie brzuch ze stresu rozbolał że Ty tak sobie normalnie funkcjonowałaś... :P Ja się boję że jak mi wody odejdą pierwsze to że jak pójdę się myć to w wannie urodzę :D
    Cały czas się zastanawiam czy będę w ogóle wiedziała że pierwsze skurcze się zaczęły.

Poczujesz skurcze :) Będziesz chodziła do jakiejś szkoły rodzenia albo z położną rozmawiała? Mi np. bardzo dużo dała SR bo wiem, że jak odejdą wody to nie ma sensu jechać od razu (chyba że są zabarwione na jakiś kolor), i trzeba poczekać na skurcze, tak jak właśnie u Justyny było, co z tego że wody odeszły, jak rozwarcia nie było, i byś leżała cały dzień i czekała, a w szpitalu czas leci wolniej.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jade do szpitala odwiedzic znowu moja przyjaciolke z dzieckiem :) Chyba pierwszy raz wczoraj mialam okazje trzymac takie malutkie dziecko . Piekne uczucie :)

justyna14, Nadulka, Madzisek lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Zaraz jade do szpitala odwiedzic znowu moja przyjaciolke z dzieckiem :) Chyba pierwszy raz wczoraj mialam okazje trzymac takie malutkie dziecko . Piekne uczucie :)
    jeszcze trochę i swoje dziewczynki będziesz tulić :)

ja tak sobie myślę, że już zaraz 1 listopada, znicze trzeba kupić, a potem to już zleci do porodu moment.

7w3d 💔
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ