X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Pchelka no to super ze jestescie juz na swoim. :) a przeprowadzaliscie sie gdzies do innego miasta czy ta sama miejscowosc?

Ta sama:-) wyprowadzilismy sie od tesciow. Wczesniej mieszkalismy w wynajmowanym w Warszawie i chcielismy tam kupic mieszkanie, ale Warszawa nie dla mnie ;-)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala zeby mi wody odeszly w domu .przynajmniej bym wiedziala ze to juz i ze jechac trzrba rodzic. A jak beda skurxze to niewiadomo kiedu jest ten moment zeby jechac

Pchelkaa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, ponoć nie warto jechać na IP, jeśli skurcze są dłużej niż co 10 min.
    No ale pewnie i tak będzie "panic mode" ;) A fakt, jak wody odejdą trzeba się zebrać i jechać.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wody zaczęły wraz z czopem odchodzić o 3 w nocy, o 7 byliśmy na IP, skurczy brak, rozkręciły się do 15 porządnie i o 17 znów na IP, a Olek urodził się o 23.50 :) ciekawe jak bedzie teraz.

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna w SR mówiła, że lepiej jak najpierw są skurcze a później wody odchodzą.
    A co myślicie o masażu krocza? Ja się zastanawiam, jeżeli tak się rozciągnie to czy później wróci do normalnych rozmiarów.
    Justyna miałaś nacinane krocze czy jak to u Ciebie było?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrr, Wy tu już o odchodzących wodach? :D
    Ja mam czasem uczucie że mi coś "Cieknie" po nogach ciurkiem:P I też się stresuję:D

Ja mam stres że akcja porodowa się będzie bardzo szybko rozwijać i to w najmniej odpowiednim momencie i mąż nie zdąży do domu dojechać... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:-) Matlena poki co nie mam gdzie tego rozpakowac:-D wszystko w kartonach stoi, szafe w tym tug bedziemy mieli dopiero. Wprowadzilismy sie jedynie z lozkiem. No i oczywiscie ze zrobiona kuchnia i lazienka, a mebli zadnuch starych swoich nie mamy, wiec trzeba kupic nowe wszystko, a ze teraz czas na wyprawke to najpierw ogarnac trzeba pokoj Mlodej:-) nie chcielismy dluzej czekac z przeprowadzka bo chcialam przed porodem na spokojnie to zrobic, a w dodatku ciezko juz z tesciowa, caly czas krytykowala wyprawke, ja sie ciesze ze cos kupilam pokazuje jej chwale sie (kupuje rzeczy nowe) a ta ze w lumpach to po 2-3 zl mozna kupic ladne ze szkoda kasy ze cos do mieszkania bym za to kupila. Ok w lumpach fajne rzeczy sa, ale uzywane mam juz po dzieciach siostr, wiec chce miec tez cos nowego.

Co do plaszcza to ja mam zamiar dzis kupic cos takiego
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/hit-sliczny-cieply-wiazany-plaszcz-model-2015-i4556829273.html

W sklepie u Nas w miescie sa takie po ok 130-150 zl, a bede mogla chodzic tez po porodzie, bo napewno w ten sprzed ciazy sie nie zmieszcze od razu.
    Dzieki za liste, kilka rzeczy nie mialam na swojej;-)

Justyna, dzieki za kwiatka! :-) co do ptzeprowadzki to pewnie bardzo doczekac sie nie mozesz, z budowa zawsze troche dluzej czeka sie na ten moment, chociaz my kupilismy mieszkanie pod koniec marca a dopiero teraz sie wprowadzamy;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna- to 4 godziny na luzie szykowałaś się do szpitala po odejściu wód?;)
    ja bym chyba wszystko do góry nogami poprzewalała ze stresu:D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Nam położna w SR mówiła, że lepiej jak najpierw są skurcze a później wody odchodzą.
    A co myślicie o masażu krocza? Ja się zastanawiam, jeżeli tak się rozciągnie to czy później wróci do normalnych rozmiarów.
    Justyna miałaś nacinane krocze czy jak to u Ciebie było?
    miałam ale nawet tego nie czułam, później do zszywania miałam już znieczulenie miejscowe. U mnie ciężko szło z rozwarciem, bo o 15 byłam u swojego gina który już mówił, że skurcze regularne są i na IP mamy jechać, ale szyjka miała jeszcze 0,5 cm. O 17 na IP byliśmy i szyjki już brak ale rozwarcia też, więc całe 10 cm rozwarcia zrobiło się od godz. 17 do 22 - czyli w 5 godzin - i to były koszmarne 5 godzin, bo za szybko wszystko szło i ból był mega, a od 22 do 23.50 próbowałam Olka wyprzeć ale był źle ułożony dlatego tak długo to trwało a ostatecznie lekarz go wypchnął :/ na szczęście wszystko dobrze się skończyło, dostał 10/10 w skali Ap.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    justyna- to 4 godziny na luzie szykowałaś się do szpitala po odejściu wód?;)
    ja bym chyba wszystko do góry nogami poprzewalała ze stresu:D
    hahahaha no od 3 do 7 nie spałam już, łaziłam z podpaską, bo mi wody się sączyły, a nie odeszły jak na filmie za jednym chluśnięciem. Skurczy nie miałam, na forum pisałam, jak czop wyglądał i że się zaczyna , torbę przejrzałam do szpitala, prysznic, nóżki ogoliłam :) najadłam się jeszcze :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no aż mnie brzuch ze stresu rozbolał że Ty tak sobie normalnie funkcjonowałaś... :P Ja się boję że jak mi wody odejdą pierwsze to że jak pójdę się myć to w wannie urodzę :D
    Cały czas się zastanawiam czy będę w ogóle wiedziała że pierwsze skurcze się zaczęły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynato u ciebie nadal niespodzienka kto w brzusku siedzi? Lekarz ani raz nic nie sugerowal?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa oj tak, czekam już na ten moment od dawna. U nas trochę inaczej, bo meble mamy swoje i zabieramy na razie co mamy, a z czasem sobie najwyżej coś wymienimy lub dokupimy. Łazienka i WC już zrobione, meble już złożone, brakuje tylko w łazience szafki, ale dokupimy z czasem, bo teraz nie ma nawet kiedy i gdzie jechać pooglądać. Do WC meble zamówiłam na allegro i całkiem całkiem ten komplecik :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Kate i revelka sie nie odzywaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:28

• akira Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna - sliczne buciki wybralas dla Olka :-) Tez kupuje swojej corce Lasoskiego. Je jezdze do outletu ccc, tam sa o 50% tansze :-) Te buty sa bardzo ladne, skórzane, ale niestety na sniegu przeciekaja, wiec przydalyby sie do tego jeszcze jakies sniegowce na zmiane.

Tak, dziewczyny: pod ponczo na cebulke i dlugie rekaiczki. Ono jest bardzo cieple. Poza tym jezdze samochodem, wiec raczej dlugo na powietrzu nie przebywam. ale fakt, na spacery przydalaby sie puchowka :/

justyna14 lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Evka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała tutaj o uciskaniu na szyjkę przez malucha. Jaki to jest ból? Kłucie?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Justynato u ciebie nadal niespodzienka kto w brzusku siedzi? Lekarz ani raz nic nie sugerowal?
    nom :) nadal nie wiemy, w piątek teraz mam ostatnie usg III trymestru i liczę, że już na powie na 100%. Na usg II trym. powiedział, że na 80% córka, ale żeby się nie sugerować. Olek był 100% córką na tym drugim usg, więc na razie czekam z wyprawką i wszystkim aż się potwierdzi płeć :) ale powiem Wam, że niecierpliwię się. Ten tydzień taki jakiś przełomowy u nas, przeprowadzka, dowiemy się jaka płeć drugiego dzidziusia :)

Madzisek, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no aż mnie brzuch ze stresu rozbolał że Ty tak sobie normalnie funkcjonowałaś... :P Ja się boję że jak mi wody odejdą pierwsze to że jak pójdę się myć to w wannie urodzę :D
    Cały czas się zastanawiam czy będę w ogóle wiedziała że pierwsze skurcze się zaczęły.

Poczujesz skurcze :) Będziesz chodziła do jakiejś szkoły rodzenia albo z położną rozmawiała? Mi np. bardzo dużo dała SR bo wiem, że jak odejdą wody to nie ma sensu jechać od razu (chyba że są zabarwione na jakiś kolor), i trzeba poczekać na skurcze, tak jak właśnie u Justyny było, co z tego że wody odeszły, jak rozwarcia nie było, i byś leżała cały dzień i czekała, a w szpitalu czas leci wolniej.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jade do szpitala odwiedzic znowu moja przyjaciolke z dzieckiem :) Chyba pierwszy raz wczoraj mialam okazje trzymac takie malutkie dziecko . Piekne uczucie :)

justyna14, Nadulka, Madzisek lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Zaraz jade do szpitala odwiedzic znowu moja przyjaciolke z dzieckiem :) Chyba pierwszy raz wczoraj mialam okazje trzymac takie malutkie dziecko . Piekne uczucie :)
    jeszcze trochę i swoje dziewczynki będziesz tulić :)

ja tak sobie myślę, że już zaraz 1 listopada, znicze trzeba kupić, a potem to już zleci do porodu moment.

7w3d 💔
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ