X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Madzisek to tez nie dobrze, bo co bedzie jak malenstwo sie urodzi??
    Ja dzis mialam ciezka noc :( zoladek bolal, brzuch ciagnal niewazne jakbym sie polozyla, rece dretwialy strasznie i bolaly od razu, zgaga masakryczna ze nawet gaviscon za bardzo nie pomogl. Jestem zmeczona i pewnie padne w ciagu dnia.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja dziś miałam dobrą noc, bo Olek nie spał z nami :) przespał całą noc w swoim łóżeczku, niestety mąż cały weekend choruje i mam wrażenie, że już i Olek lekko noskiem pociąga, także dziś cały dzień w domu siedzimy i zdrowiejemy, a miał mieć szczepienie w tym tyg i trzeba bedzie przełożyć :/

widzę, że sporo z nas się teraz przeprowadza :) grunt, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie :)ja jutro znów pakowanie, w piątek kuchnie przenosimy a w sobotę reszte mebli.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:59

aneczka1983, genoweffa lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Evka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie:) Robię herbatkę i Was nadrabiam.
    Pada, pada śnieg...:) I niech pada - to tylko kolejny znak, że do spotkania z małą coraz bliżej ;)

Nadulka, ZieloneOliwki, Flakonik, Ola_45, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) u mnie też pada śnieg :-( ja nie lubię zimy bo jestem bardzo ciepłolubna ;-) Zaprowadziłam dziś moją małą do przedszkola i dotarło do mnie że niedługo będzie chodzić z nami Joasia, i jak do mnie dotarło, że w taką pogodę będę ją musiała 2 razy dziennie ciągnąć ze sobą to mnie jakiś dół złapał :-(

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski. Ja pamietam jak pisalyscie,ze jeszcze Wam tyle do przeprowadzki zostalo I tyle rzeczy do zrobienia w nowych gniazdkach a to co juz o prawie wszystkie na swoim :) gratulacje.
    Co do dretwienia rak to I mi dretwieja od czasu do czasu,ale nie bola wiec nie jest to jakies uciazliwe. Gorzej z pecherzem bo chodze siku czesto co jest denerwujace I dopiero co zrobilam I maly ruszy sie kilka razy I znowu trzeba gonic ;) w pierwszej ciazy nie chodzilam az tak czesto. No ale coz trzeba przywyknac. :)
    Nadulka jaki snieg,choc mi sie chce zimy ze sniegiem I bialych swiat,zeby Gabrys mogl doswiadczyc zabaw w sniegu,jazdy na sankach. W liscie sie rxuca I ma ogromna frajde wiec mysle ze ze sniegu by mial jesxcze wieksza. Ale jak narazie u nas ponownie zakwitly mi prymulki I bratki,choc tu pogoda potrafi bardzo szybko sie zmienic. Zobaczymy. Ja czekam az mi dziecko wstanie I przydrepcze do mnie to I ja wstaje I bedziemy czekac na moja kolezanke,ma nas dzis odwiedzic w koncu. Pdzy obiedzie duzo roboty nie mam bo wszystko przygotowane aby wstawic,dom tez w miare ogarniety wiec dzis spokojny dzien,lubie tak jak nie mam nic na glowie :) milego dnia wszystkim. Aaaa ktoraz pytala o instagram,ja mam, ale nie uzywam go zbyt czesto :)

Nadulka, justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U mnie sniegu nie ma,ale jest strasznieeee zimno.
    Siedze wlasnie w poczekalni i czekam na drugie pobranie krwi po glukozie, to juz drugi raz.. Eh.. duzo bym dala zeby tym razem wyniki byly dobre. Bo jak nie to szpital na kilka dni. Trzymajcie kciuki.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pada :(
    Balbo trzymam kciuki żeby dobre wyniki były.

Któraś coś kiedyś pisała o zupie cebulowej, mogłabym o przepis poprosić w necie jest dużo a wolałabym jakiś sprawdzony :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Wszystkie:)
    Moja druga noc z kolei okropna, Kubuś tak kopie po pęcherzu od dwóch dni że nie dość że chodzę siusiu co 40 minut, to tak mnie wczoraj pokopał że myślałam że znowu coś się dzieje i pojadę na IP... :(
    I mam od groma pryszczy na twarzy!!

Jaka ta lista długa, moja lista była bardzo króciutka, połowy rzeczy bym nie miała, dziękuję aneczka:)

Śniegu u mnie nie ma, ale tak jak napisała któraś z Was- to dobry znak:)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam ;)jestem ciepło a wręcz gorącolubna. Ale Zimę chyba zacznę lubić, właśnie ze względu na Anule :)

A na serio - tez nie będę musiała w czym wyjść na dwór, kurtki zimowej nie dopnę, ba nawet nie zbliżę jej brzegów do siebie. I co teraz? hmmmm właśnie się zastanawiam...

Szukałam ostatnio jakiś kurtek czy płaszczy, ale są za szerokie w ramionach jak na brzuchu dobre ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:23

wnidzbmhunwbroqa.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupilam takie ponczo:
    24c5ca3b2edb6648med.jpg
    Po ciazy tez w nim pochodze. Kupowac typowo ciazowa kurtke na niecale 2 miesiace, to bez sensu. Tym bardziej, że ubrania ciazowe tanie nie sa. Musialam sobie w koncu kupic dzinsy ciazowe, zaplacilam 2 stowy, a szalu nie ma. Ale przynajmniej wygodne są, a przymierzylam chyba ze 20 par.

justyna14, Flakonik, aneczka1983 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poludniu pada snieg czy na polnocy? W centrum, póki co, jeszcze zielone-zolte liscie na drzewach

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Łodzi lekko prószy;)

Ja kupiłam dwie kurtki w lumpeksie, jedną zwykłą na suwak czarną na teraz w rozmiarze 16, akurat starczy do zimy;)
    A drugą taką a'la płaszczyk ale krótki- dwurzędowy więc mogę przeszyć guziki. Namierzyłam dużo, miałam ten sam problem że wszystko wisiało w ramionach ale po jakiś piętnastu sztukach udało się wybrać;) obie kosztowały mnie 40zł :)

Evka lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na allegro płaszczyk ciążowy nowy za 50 zł wylicytowałam jak już się chwaliłam kiedyś, więc nie przepłaciłam a na te dwa miesiące czy 1,5 akurat będzie. Kurtkę dostałam od mamy starą, z racji, że jest ciut grubsza ode mnie to się dobrze na mnie zapina nawet z brzuszkiem a że ciut luźniejsza w rękawach to trudno, na spacery z Olkiem jak znalazł i też nic już nie kupuje. Na szczęście stopy mi nie urosły i moje kozaczki są na mnie dobre :)

Ja właśnie Olka uśpiłam, trochę pociąga tym noskiem, ale nic mu nie leci a fridą też nic nie wyciągnęłam więc może poflika poflika i mu przejdzie. Psiukam mu wodą morską i daje wit C. Oby pomogło i choroba się nie rozwinęła. Gorączki nie ma.

U nas pogoda typowo jesienna, zimno, ponuro i wietrznie. Śnieg nie pada, ale za to w połowie tygodnia ma padać śnieg z deszczem - tego nie lubię najbardziej :/

Wczoraj Olkowi pierwsze buty na zimę kupiłam - ciężko się wybiera buty i mierzy dla takiego szkraba ale był dzielny i dał mamie poprzymierzać ile chciałam :) zdecydowałam się na takie :
    http://ccc.eu/pl/kids/catalog/Lasocki%20Kids/304848
    Mam nadzieje, że z romiarem dobrze wybrałam i na zimę mu wystarczą :)

A u nas od rana porządki i pakowanie na tyle na ile mogę w ciąży i z dzieckiem :) powoli nam dom pustoszeje, a kartony i worki się piętrzą :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Ja sobie kupilam takie ponczo:
    24c5ca3b2edb6648med.jpg
    Po ciazy tez w nim pochodze. Kupowac typowo ciazowa kurtke na niecale 2 miesiace, to bez sensu. Tym bardziej, że ubrania ciazowe tanie nie sa. Musialam sobie w koncu kupic dzinsy ciazowe, zaplacilam 2 stowy, a szalu nie ma. Ale przynajmniej wygodne są, a przymierzylam chyba ze 20 par.
    ładne, ale rozumiem, że coś pod to ciepłego będziesz wkładać, bo ja to już w takiej prawie zimowej kurtce popylam :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po niesprzespanej nocy. U nas w Krk sypie nadal

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek pokazuje tylko 50dni do porodu :O

ZieloneOliwki, Evka, Madzisek, justyna14, moniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ponczo, ale na śnieg i deszcz już się nie nadaje :(

• Evka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano ano, Flakonik:D Szok. hihi

Wczoraj leżałam sobie i poczułam coś ciepłego między nogami, odrazu stres i ręka w majty - MYSLE K$^&*A! WODY ODESZŁY.
    Nie wiem skąd to uczucie ciepła tam, ale nic się nie wydarzyło ani nie wyciekło.
    I tak później myślałam, że już wiem jak zareaguje jak rzeczywiście odejdą - wielkim stresem :/

Byłam na ciuchach ale nic nie znalazłam, tylko trochę swetrów oversize kupiłam. No nic, będę musiała iść znowu za kilka dni. Może coś upoluję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:51

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ