X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:59

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu!
    I z górki już będzie :-D

Nadulka, Flakonik, emilka24, Dżulia, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy już wózek i fotelik :) Jeszcze kilka rzeczy "kosmetyczno-lekowych" i można powiedzieć, że wyprawka będzie skompletowana :)

Wczoraj cały dzień gości mieliśmy i nie miałam nawet okazji poleżeć trochę. Za to wieczorem nie mogłam się już podnieść z łóżka, żeby iść do kuchni czy łazienki :D

Też ostatnio mam przeczucia, że nie dotrwam do grudniowego terminu. A z drugiej strony kiedy jest tak ciężko się ruszać, mam wrażenie, że specjalnie dotrwam do 40 tyg.,żeby się jak najdłużej pomęczyć (taka złośliwość losu) ;)

Nadulka lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) wczoraj był temat uczucia ciężkości i kurczę od kilku dni rzeczywiście jakoś tak gorzej jest... mały już w pęcherz nieźle kopie i w żołądek... no i wczoraj miałam cały dzień taki twardy brzuch, ale przesadziłam, bo wysprzatałam cały dom. Strasznie niemiłe uczucie jest z tego twardego brzucha, taki dyskomfort...

A dziś jestem nie do życia! spałabym cały dzień.

Też rak czujecie presję czasu? Niby 8 tygodni to dużo a z drugiej strony jak się myśli o tych 8 tygodniach w kontekście porodu to się ma wrażenie, że to już za chwilę. Tym bardziej, że zawsze jest ryzyko, że może się to wydarzyć wcześniej! I w sumie ten listopad to już taki na szpilkach będzie, a przecież listopad już jest za 20 dni!
    Jakoś tak mnie zaczyna to stresować, tym bardziej, że mamy jeszcze niedokończony pokój. Z wyprawki mam tylko ubranka i łóżeczka, koce, kombinezony. Ale w środę jedziemy już po wyprawkę więc się doczekać nie mogę ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wreszcie.

Mnie po wczorajszym weselu plecy bola jak wstaje że szok, a dziś jeszcze na 10 w szkole rodzenia byliśmy... Więc jestem padnięta. Flakonik moim zdaniem nie za późno na szkołę bo będziesz na bieżąco i nie po zapominasz :) u nas zapisują tak żeby było w sam raz np. Na październik grudniowe w listopadzie styczniowe mamy itp :)

Ja nie wiem jak z odwiedzinami wiem że mama mi nie odpuści rodzeństwo też, ale chyba resztę będziemy odsyłali na później jak będziemy w domu.

Ps. Tobi chyba nie lubi kościołów tak mi się ułożył że siedzieć i stać mi było źle, a do tego jeszcze cały czas słabo... Ale muszę pochwalić jego zachowanie na weselu bo super współpracował :)

Madzia Ja mam w drugą stronę cały czas mi się wydaje że mam duuuuzo czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:53

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala nikogo nie zapraszam , zreszta nie mam tu rodziny tylko znajomych a moj kuzynostwo wiec i tak nie ma niebezpieczenstwa.W domu do pomocy bedzie moja mama ale ja tak chcialam bo mam naprawde super mame i wspanialy kontakt z nia .Wiem ,ze nie bedze sie wtracac .A znajomi chcieli wpdac zaraz po porodzie ale juz ich uprzedzilam ,ze jak bedziemy gotowi to zadzwonimy .Oczewiscie niektorzy sie obrazili mowiac,ze pewnie za rok zadzwonie ale mam to gdzies.Zrozumialam,ze nie warto dostosowywac sie do innych ,bo to dziecko i ja jestesmy najwazniejsi i nasz komfort a nie innych.Nawet tesciowa sie uspokoila albo obrazila jedno z dwoch bo juz nie gada ,ze przyjedzie i dobrze bo ostatnio chciala zabierac psa wiedzac,ze jestem uczulona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Czy któraś z was oglądała Poród w dziczy na Lifetime?
    Oglądałam odcinek gdzie para mająca już 8 dzieci zdecydowała się na poród 9 w lesie. Dookoła drapieżniki, do najbliższego szpitala daleko, a temperatura w nocy mogła spaść poniżej zera. Do pomocy tylko akuszerka, która odradzała ten poród ze względu na możliwość hipotermii u noworodka, ale kobita była uparta i rodziła w środku lasu, pod kilkoma kołdrami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Hej Dziewczyny. Czy któraś z was oglądała Poród w dziczy na Lifetime?
    Oglądałam odcinek gdzie para mająca już 8 dzieci zdecydowała się na poród 9 w lesie. Dookoła drapieżniki, do najbliższego szpitala daleko, a temperatura w nocy mogła spaść poniżej zera. Do pomocy tylko akuszerka, która odradzała ten poród ze względu na możliwość hipotermii u noworodka, ale kobita była uparta i rodziła w środku lasu, pod kilkoma kołdrami.

Serio? moim zdaniem to brak odpowiedzialności... bo raczej nie myślę w takim momencie o swoim widzimisię tylko o dziecku, żeby ono było bezpieczne... żenada moim zdaniem,nie wiem skąd ludziom takie pomysły do głowy przychodzą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Serio? moim zdaniem to brak odpowiedzialności... bo raczej nie myślę w takim momencie o swoim widzimisię tylko o dziecku, żeby ono było bezpieczne... żenada moim zdaniem,nie wiem skąd ludziom takie pomysły do głowy przychodzą...

Pewnie żeby udowodnić, że tak można bo tak kobiety kiedyś rodziły. Jestem za tym by korzystać ze swoich przywilejów i pofatygować się do szpitala, ewent. za porodem w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 16:02

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Jestem tego samego zdania co Ty. Ci ludzie świadomie narażali życie dziecka. Gdyby ktoś chciał obejrzeć kolejny odcinek to będzie w Piątek o 21. na Lifetime.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie oglądam "Porody" na ipla.tv ;) Nie przerażają mnie a wiem dzięki temu czego się spodziewać ;) tylko nie wiem czemu ostatni odcinek jest z kwietnia :( chyba już nie kręcą...

A "Moje 600 gramów szczęścia" mnie jakoś nie wciągnęło. Pierwszy odcinek był ciekawy, ale teraz to już trochę nudne jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeryyy chłop mi się rozchorował! I przez jeden dzień marudzi więcej niż ja przez całą ciążę! Masakra, znacie jakieś cudowne sposoby na szybkie wyleczenie grypska? Bo długo z nim nie wytrzymam... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    dziewczyny możecie polecić jakiś laktator? nie mam pojęcia jaki zamówić

Ja zamówiłam taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-tommee-tippee-laktator-wkladki-butelka-x3-i5705290782.html
    Znajoma mi poleciła, bardzo sobie chwaliła. Nie wiem jak w użyciu ale wykonany bardzo solidnie i z wyglądu wszystko ok. Butelki też ładne, solidne. Ale tak na prawdę to ja nie znam się totalnie na laktatorach i kupiłam go tylko dlatego, że po prostu zaufałam znajomej. Jedna koleżanka miała z AVENT-u i narzekała że coś tam jej się z rączką działo i co chwile był w reklamacji. Ale to może sporadyczny przypadek był. Nie wiem. Nie oceniam bo ja się totalnie nie znam na laktatorach. Jak zaczniemy używać to pewnie dopiero się okaże czy dokonałyśmy dobrego wyboru :)

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Jeryyy chłop mi się rozchorował! I przez jeden dzień marudzi więcej niż ja przez całą ciążę! Masakra, znacie jakieś cudowne sposoby na szybkie wyleczenie grypska? Bo długo z nim nie wytrzymam... :P

Nie znam faceta, który nie jest umierający przy najmniejszej chorobie ;-)

Masz jakieś saszetki do rozpuszczania i picia na ciepło? Typu fervex czy podobne. Syrop z malin sam lub do ciepłej herbaty.
    Zawsze się podleczyłam domowymi sposobami i w końcu musiałam i tak iść do lekarza żeby się grypy pozbyć :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie znam faceta, który nie jest umierający przy najmniejszej chorobie ;-)

Masz jakieś saszetki do rozpuszczania i picia na ciepło? Typu fervex czy podobne. Syrop z malin sam lub do ciepłej herbaty.
    Zawsze się podleczyłam domowymi sposobami i w końcu musiałam i tak iść do lekarza żeby się grypy pozbyć :-(
    Gdyby faceci mieli rodzić dzieci to nasza populacja byłaby o połowę mniejsza :)
    Zwykła grypa ich powala ;-)
    Zaniosłam mu jakieś "rozgrzewacze", zaraz zrobię herbatę. Oby szybko wyszedł z tego bo ja chyba oszaleję ;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 32 Tygodniu i właśnie dostałam informację że moja przyjaciółka urodziła :-) miała termin na 23.10 a rozmawiałam z nią jeszcze po 10 i było wszystko ok :-)

Nadulka, justyna14, moniek90 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja się witam w 32 Tygodniu i właśnie dostałam informację że moja przyjaciółka urodziła :-) miała termin na 23.10 a rozmawiałam z nią jeszcze po 10 i było wszystko ok :-)

No ładnie, to gratulacje dla przyjaciółki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

Flakonik to strzel fotke i pochwal sie efektem :)

Nie wiem cyz pamietacie ale kiedys mialam takie bardzo krotkie brazowe wlosy a teraz wyglada efekt tak :
    http://iv.pl/images/9068279181196802147.jpg
    http://iv.pl/images/6639927738184321651.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 19:27

pati_zuzia, Madzisek, lilianna, MeGi2986, kwiatakacji, Chichibi, m@rzenie, emilka24, Pchelkaa, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam was za mój spaming dzisiaj fotkami :D Ale bylam w szpitalu w odwiedzinach i to zdjecie jest z coreczka mojej przyjaciołki. Jest cudowna <3
    http://iv.pl/images/2301674375055195050.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:05

Mama-julka, pati_zuzia, Madzisek, kwiatakacji, m@rzenie, emilka24, Pchelkaa, Ola_45, aneczka1983, Madzia890722, Nadulka, justyna14, moniek90, Matleena, Dżulia, Acikk, Klara87, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, to Ty :O
    Pierwsze zdjęcie jak z lat '70 :-D
    Włosy super :-)

‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ