X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja moze nadopiekuńcza nie jestem wobec męża, ale na pewno tęsknota za nim jak jest w pracy jest o wiele silniejsza i to nie jest spowodowane brakiem zajec i nuda tylko poprostu mi go brakuje. I tak jak u Acikk jak wraca po pracy to nie moge się od niego odkleić ;)

maya34, Ola_45 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też raczej nasopiekuncza nie jestem ale mam jakas zwiększoną potrzebę miłości heheh :) a może po prostu podświadomie wiem że nigdy już tak nie będzie bo już nigdy nie będziemy sami dla siebie. Ciekawe jak to będzie jak już będziemy prawdziwą rodzinka :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa jak to będzie, kiedy dziecko pojawi się na świecie. Na pewno wiele się zmieni, ale oboje się cieszymy i nie możemy się doczekać :-) Ja nie wiem z czego wynika moja nadopiekuńczość. Może podświadomie potrzebuję poczucia bezpieczeństwa i staram się eliminować zagrożenia...

Ola_45 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ty pracujesz na uczelni, czy tylko porównujesz pracę? Ja nie wiem jak czuje się wykładowca w 8 miesiącu ale za to wiem jak się czuje w 7.

Muszę ponarzekać. Nie wydalam już z tą zgagą. Mało jem a i tak mam ja cały dzień :( Mam dość :(

Nadal Was nadrabiam.

Kate, Revvelka, trzymajcie się jak najdłużej w wielosztukach.

Nie no ja to mówie ze swojej strony:) wukładowcy praktyka w 8 miesiacu ciązy:)

Matleena lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:33

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zobaczylam ,że już czerwcowe mamusie są. Ale ten czas leci ....

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dopiero polozylam,byly u mnie kumpele i cholera przypomnialo mi sie jak to bylo wychodzic fajnie w sobote wieczorem:p eh upilam Je troche i poszly Dziewczyny w miasto poszalec na parkietach:D ale co tam,ani dzieciate ani mezate;) tak troche sie zwiesilam bo nie powiem ale lubilam wychodzic ;) ale jak po 45min przyszedl moj biedny Malz zmeczony z pracy to spowrotem przestawilam sie na program Matka polka,zona,kura domowa:ppp i wole chyba byc ta Zona w domu;) ze swoim Staruchem:D

Wogole to nazarlam sie salatki z fety bo dzis robilam i strasznie mnie wzdelo po brokule...ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 21:46

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba oszaleje nie wiem co mój Antek dziś wyprawia ale chodze sikac co 20 min :/ masakra nie idzie polezec w spokoju :P

Inso ją też teraz tak mam bo moje koleżanki też nie maja dzieci i są w trybie imprezowym :P ale jakos tak zawsze imprezowalismy razem i odkąd ją przestałam to one też jakos mniej :) smiejemy się że jak ja już bede w mogła to one po zachodzą ww ciążę ;) jakos mi nie brakuje imprezowania bardziej alko-wieczorkow z mężem :)

Ola_45, iNso87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Acik mi brakuje %:D wczoraj polalam im domowych nalewek,likierow... baileysa nawet znalazlam tego sprzed ciazy:D mhmmmmm jeszcze troche poczekac trzeba ;D

Matko dzis 11 pazdziernik:o jeszcze msc rowno i moge rodzic,bo mam ciaze donoszona.. masakra jakas:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 07:36

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Milego dnia. Wlasnie jem sniadanko w lozku zrobione przez meza :)

Czy macie juz za soba szkole rodzenia? My wybieramy sie w przyszla sb i nd. Troche pozno ale musialam dostosowac do meza

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi zostały na szkole rodzenia 2 zajęcia. 6 juz za mną :P czy późno? Ważne żeby przed porodem skończyć. U nas były 2 pary, które nie dotrwały do końca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musielismy sie na weekendowe zapisac bo w tyg maz pracuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez wekend taka tu cisza a w tyg to po kilkanascie stron na dzien produkcja :D

Tesciowa znowu nas powalila bo przyslala jakies super lozeczko do blizniakow i w tym momencie sie wkurzylam...bo nie mamy tego gdzie postawic . bez sensu. W sypialni mamy juz to co kupilismy podwojne a w pokoju do dziewczynek kazda ma swoje. A co zrobic z tym? :/ tylko musze przyznac ze najladniejsze jest ...

A i przyslala jeszcze smoczki z namisami z literek Jolie i Kate. Bo ostatnio jej powiedzialam ze zmienilismy imiona...ale po tym mam ochote nazwac je jednak po polsku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 09:05

• lilianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w ten niedzielny poranek... Brrr jak zimno, aż się wychodzić z lozka nie chce a co dopiero z domu. U nas tylko 2°C ... :-( a jak u was?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż zdjęcie ;)
    Skoro ładniejsze to może podmienicie łóżeczka?
    Z drugiej strony te pieniądze wydane na łóżko mogłoby pójść na coś innego. Z tego co pamiętam, wózek wam wcześniej kupiła tak? I co nim zrobiliście?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos kupowania rzeczy dla dzidzi. Z jednej strony zazdroszcze a z długiej troszkę "wspolczuje" w sensie gdy ta pomoc przekracza już pewne granicę rozsądku np. gdy rodzice/teściowie kupują to co oni uważają za fajne i potrzebne bez konsultacji z przyszłymi rodzicami.
    Ja osobiście póki co to z mężem kupujemy wszystko sami, od teściów jeszcze pomocy nie uswiadczylismy. A moi rodzice wyszli z propozycja że jak wybierzemy sobie np wózek to oni pokryją jego koszty.
    Nie powiem bo pomoc osób trzecich w takich sytuacjach jest fajna ale problem pojawia się tak jak u Ciebie Flakonik- gdy coś już mamy... :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Witam was w ten niedzielny poranek... Brrr jak zimno, aż się wychodzić z lozka nie chce a co dopiero z domu. U nas tylko 2°C ... :-( a jak u was?
    U nas 0°

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Pokaż zdjęcie ;)
    Skoro ładniejsze to może podmienicie łóżeczka?
    Z drugiej strony te pieniądze wydane na łóżko mogłoby pójść na coś innego. Z tego co pamiętam, wózek wam wcześniej kupiła tak? I co nim zrobiliście?
    Taak. Wozek tez kupila. Zostawilismy no bo nie wyrzuce go przeciez. A na razie nie zdecydujemy sie sorzedac bo nie wiemy ktory sie lepiej bedzie sprawdzal.
    Tylko jeszcze ubiore w posciel i pokaze

‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ