X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Hej Dziewczyny :*
    ostatnio mam jakieś przeczucia, że nie dotrwam do terminu i urodzę wcześniej..
    czy Wy też czujecie się tak ciężko?
    O ja mam takie wrazenie na czwartek to sobie nawet torbe przygotuje i zabiore ze soba.Czuje mala tak nisko i mam wrazenie ,ze zaraz sama wypadnie tfu tfu....Dzisiaj z rana to czulam jak mi sie gdzies na dol wciska na bak sie szykuje.

aneczka1983, Ola_45, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś z Was zrobioną listę do szpitala?

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano to może tak ma być z tym odczuwaniem? Zazdroszczę Wam dziewczyny że biegacie po domu. Mam w sumie sporo siły mimo bóli ale to wrażenie że zaraz wypadnie mnie hamuje.

Marika koniecznie jedź do lekarza. Ja to już od hoho czasu z psem nie wychodzę co by mnie nie szarpnął. Chuchaj na zimne. A i malucha posłuchasz.

House od cards - rewelka

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam listę, dziś mężunio kupił super torbę, część rzeczy już kupiłam i chciałabym w najbliższym tygodniu zakończyć pakowanie

Nadulka lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka- wstawisz swoją listę? chciałabym porównać ze swoją a mam ją w połowie bo ciągle o czymś zapominam.
    Pakujecie wszystko w jedną torbę, czy osobno siebie i osobno dzidzię?

W Rossmannie z kartą Rossnę chusteczki Pampers Sensitive 4x56 za 19,99 a maść Bepanthen za 34,99

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam liste do swojego szpitala ale w Niemczech ,lista zdecydowanie krotsza i dla dzidzi tylko na wyjscie .Z tego to jestem zadowolona .Dziewczyny a co z Revelka i Kate 4 ktos cos wie bo dzisiaj sie nie odzywaja

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:45

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - USG
    Został 1 ❄️
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana podaj mi meila bo nie wiem jak tutaj wstawić. Ja pakuję do jednej dużej sportowej torby i dzielę na trzy jakby osobne sektory, które wkładam do plastikowych torebek co by łatwiej było znaleźć

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka, przepisz może bo na pewno nie tylko mi się przyda:) Albo wstaw fotkę?

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz poszlo mi troche siary . czy tak moze byc? Co to znaczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie ktoras Instagram?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, może tak być:) Siara to przeciwciała, najważniejsze w mleku matki dla dziecka, więc nic tylko się cieszyć że będziesz mogła karmić piersią, choć nie oznacza to od razu że będziesz miała mnóstwo pokarmu :)

edit: O ile będziesz chciała/mogła karmić piersią, bo nie pamiętam czy to Ty chciałaś karmić MM czy mi się coś ubzdrało:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 19:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mm. Ale planuje na samym poczatku odciagnac ta siare i podac corciom

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka i zai2014 blizniakowe mamusie jak sie czujecie?
    Kate u ciebie sie juz uspokoily te skurcze? Mam nadzieje ze nadal w trojpaku lezycie

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:58

d69c20mmk9myteud.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dasz mi znać jak czegoś się dowiesz? Bo ja z kolei jestem studentką i nie należy mi się macierzyński więc też podobno się łapię na tego tysiaka. Wysyłam zaproszenie do przyjaciółek.

Jasne, że dam znać :-) w poniedziałek mama jedzie do ZUS :-) ja też mam status studenta, więc jedziemy na jednym wózku chociaż przed porodem chciałabym już się obronić :-)

Matleena lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    a mogłabyś mi pokazać ta listę bo ja też w Niemczech a jeszcze nie jestem spakowana :)

Ja dziś cały dzień na nogach jakoś usiedzieć spokojnie nie mogę i jeszcze mężowi w pracy pomagałam. Za to synek mało się jakoś dzisiaj rusza ale dobrze że we wtorek mam wizytę i ktg to sprawdzę czy wszystko ok
    https://www.gofeminin.de/.../klinikkoffer_gofeminin....tu mozesz sobie sprawdzic a ja mam bardzo podobnie.Z poprawkami co do dokumentow zabieram tez nasze Anmeldung i miedzynarodowe akty urodzenia i vaterschafts i sorgerecht bo nie jestesmy malzenstwem a w moim szpitalu moge zlozyc juz dokumenty do aktu urodzenia dziecka.Dla mnie nie zabieram z tej listy podpasek bo wszystko bylo biore tylko wiecej gatek.A i wkladki do piersi ,kosmetyki ,suszarke ,troche drobnych .Dla dziecka tylko ubranka na wyjscie :body,pajac,kombinezon,skarpetki,czpeczke cienka i zimowa ,pieluszke tetrowa i kocyk oraz fotelik.A pobyt w szpitalu uwazam ,ze byl super nawet moj moze zjesc ze mna sniadanie i kolacje w kantynie za 5 e.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja nie mam problemu z niezdarnością w ciąży, uff.. :D
    Ale mój narzeka że go niańczę strasznie :D Że go traktuję jak jakieś dziecko, wszystko bym za niego robiła i w ogóle :D No taka już jestem, trochę go za bardzo rozpieszczam, ale to przez to że zawsze wszytko wolałam robić sama bez niczyjej pomocy, taka zosia samosia :D Że niby zrobię to lepiej, takie odchyły mam.. Nie lubię siebie za to ale cóż.. Teraz mi się to pogłębiło bardzo :D
    No i mój na tym cierpi bo przyjdzie taki moment że bedzie musiał coś robić sam a ja go tak rozpuściłam..

Ja mam z kolei tak, że zrobiła się ze mnie taka mama kwoka. Musi mi się liczebność w domu zgadzać :-D Mój dzisiaj pojechał w góry to się martwiłam, żeby się nie zgubił :-P Jak wieczorem gdzieś wyjdzie to też cała w nerwach siedzę i spać idę dopiero jak on wróci do domu...zaczyna mnie to przerażać :-D

Ola_45 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba coś jest w tych opiekuńczych instynktach :P bo ja też się dziś obudzilam o 6 i walalam się do 8 a jak mąż z pracy przyszedł to od razu usnelam dalej :P i wogole jakas taka spokojna i wyrozumiala się zrobilam i cierpliwa, o rzeczy co normalnie bym się wściekła teraz tylko skomentuje albo się osmieje i na tym koniec :P

moniek90, Ola_45 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ