Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Alicja trzymamy kciuki!!

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi
wczoraj właśnie kupiłam ten test ale nie wiem czy dobrze go zrobiłam bo tak jak mowie nie czuje żeby typowo coś się lalo że mnie tylko po prostu jest mokro więc jak go kupiłam tak wsadzilam i zrobiłam :PP alicja a Ty jak go robisz
?
Moniek, co za głupi lekarz
wiesz co moim zdaniem sciemnial tylko po co? No ale to nie Twój problem czy NFZ mu zwróci a pozatym przecież Ty nie zmieniała lekarza na innego z NFZ więc o co kaman? Ja jak na NFZ robilam jakis wynik to zawsze jeden w kartę a drugi do mnie.
No widzisz a ja o wyniki musiałam się prosić. To jest jakaś pomyłka a nie lekarz. Babeczka w rejestracji (jego żona z resztą) się zdziwiła, że nie dostałam wyniku, bo podobno grupę krwi zawsze wydają (innych nie najwidoczniej). Ale jak powiedziałam, że byłam tylko kilka pierwszych wizyt, a potem zmieniłam lekarza to zrobiła dziwną minę i powiedziała, że tak się nie robi, bo nie dostaną zwrotu za te badania...może jeszcze powinnam im zwrócić koszt?
śmieszne to jest...
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:No mam nadzieję, że wystarczy wpis. Położna na SR wspominała tylko o grupie krwi, żeby mieć oryginał. W przyszłą środę idę do dr Pieli to się zapytam jakie wyniki trzeba mieć

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
Mała na pewno ślicznie podrosła 
No właśnie ja też nie będę brała do szpitala żadnych wyników poza grupą krwi
Daj znać jak u dr.Pieli!
Dzięki.
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Alicja trzymamy kciuki!!

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi
wczoraj właśnie kupiłam ten test ale nie wiem czy dobrze go zrobiłam bo tak jak mowie nie czuje żeby typowo coś się lalo że mnie tylko po prostu jest mokro więc jak go kupiłam tak wsadzilam i zrobiłam :PP alicja a Ty jak go robisz
?
Moniek, co za głupi lekarz
wiesz co moim zdaniem sciemnial tylko po co? No ale to nie Twój problem czy NFZ mu zwróci a pozatym przecież Ty nie zmieniała lekarza na innego z NFZ więc o co kaman? Ja jak na NFZ robilam jakis wynik to zawsze jeden w kartę a drugi do mnie.
Dzięki!
No ja po prostu go wkładam na 10 sekund do pochwy. Musi przylegać do tylnej ściany.
Wyjełam i zabarwił się na żółto - czyli ok:) -
nick nieaktualnyDziewczynki, ale zapłaciłyście za te wizyty

Ja zawsze 120, ostatnio 130zl. Nie wiem czy jakąś podwyżkę se zrobił, ale jakoś wezmę to na klatę... 3D czy 4D nie robiłam i nie pytałam nawet ile u niego kosztuje. Pokazywał mi dwa razy twarz (śliczny!), a ostatnio siusiaka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:03
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś IDE na pierwsze zajęcia do mojego szpitala : Spotkanie I
Fizjologia ciąży, stany emocjonalne
Ocena ruchów płodu,
Wizualizacja nienarodzonego dziecka,
Brzuszek mamy przyjacielem taty,
Krótko o komórkach macierzystych,
Współżycie w ciąży,
Torba do porodu niezbędnik,
Prawidłowa technika oddechowa.
Zajęć jest aż 6 i są raz w tygodniu, ciekawe czy wszystkie ogarne
alicja_, Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tinusia wrote:Acikk ja też miałam obawy że nie dotrzymam do końca a zajęć zostało nam 5 i są raz w tygodniu. Na szczęście położna zrobi nam dłuższe zajęcia żeby się wyrobić

Najważniejsze że torbę do szpitala omowia
Ale ogólnie fajny jest plan np nauka planu dnia wg Tracy Hogg albo wiazanie chusty. Chodziłam na szkole rodzenia ale nawet połowy tych rzeczy nie było co tu maja być więc chętnie bym dotrwała
Tinusia lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Tak tak, mogłaś zaraz poprosić o wydanie rachunku. Pewnie byś długo nie czekała
I nerwów byś nie traciła, a jacy mili by byli...
Masakra, człowiek płaci składki, powinien mieć podstawowe rzeczy zapewnione...ale jak widać za darmo umarło... -
nick nieaktualnyMy juz po obiadku pomidoroweczka i kpytka z sosem babci pychotka raz na jakis czas mozna poszalec

Moniek gnasz do przodu jak szalona zostawiasz nas w tyle:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:36
moniek90 lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Moniek jaka duza już Twoja dzidzia?
Bo ja nie wiem jak wytrzymam jeszcze ten tydzień do wizyty ale licze na 2 kilo
Ostatnią wizytę miałam 3 tygodnie temu, to był 30t6d i ważyła 1680g
teraz też liczę na ponad 2kg, czuję po ciężarze brzucha, że ostro ruszyła do przodu, ale jak jest faktycznie to się okaże za tydzień
-
nick nieaktualny