X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie namówisz mnie. Jak to zobaczyłam bleee. I na samą myśl mi słabo :-P
    blee blee ale jak dziecko ma katar to gruszke możesz sobie w d... wsadzić i bez fridy ani rusz. Ale rozumiem, że każdy musi się nauczyć na własnej skórze, pamiętaj tylko, że coś takiego jest w razie "W".

edit: mój Olek też za fridą nie przepada, ale po 2-3 użyciach zaczyna już kumać o co chodzi i nie płacze już i nawet rączkami nie odpycha. Ale pierwszy raz podczas katarku to ryk że hej. Ale tłumacze mu , że to dla jego zdrówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 14:49

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    blee blee ale jak dziecko ma katar to gruszke możesz sobie w d... wsadzić i bez fridy ani rusz. Ale rozumiem, że każdy musi się nauczyć na własnej skórze, pamiętaj tylko, że coś takiego jest w razie "W".

Jak już naprawdę trzeba będzie, to kupię fridę, a gruszkę se wsadzę w d :-P Ale jestem pewna, że uniknę tego bólu i gruszka da radę jak zwykle ;-)

rewelka, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję pomocy!
    koleżanka mojej mamy z pracy przyniosła jej kilka ciuszków dla mnie, dla małego.
    Nic nie chciała, ale ciuszki naprawdę ładne, niektóre nie zniszczone. Więc poprosiłam mamę żeby zapytała co kupić, bo mi głupio tak za darmo, a ja nie wiem co jej synek lubi. Chodziło mi generalnie o jakiś drobiazg... Natomiast ta koleżanka powiedziała, żeby jej kupiła pościel dla dzieciaka, w samochodziki. No i teraz mi głupio bo mama wzięła na siebie że jej coś kupi, a teraz się okazuje że musi wydać więcej niż to wszystko było warte... Znacie jakieś strony internetowe z tanią pościelą? albo sklepy, gdzie tanio kupię?(na kołdrę i poduszkę do 50zł z przesyłką max). Wymiary ma jej jeszcze podać, ale chyba to będzie 140x200. Zdenerwowałam się strasznie, bo za te 50zł to bym miała od groma ciuszków używanych w dobrym stanie z lumpeksu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 14:53

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie ciesze ze jestem na poczatku im pozniej tym bardziej bym sie chyba stresowalata bomba:)

Moniek ale pomysl jak bedziemy ci zazdroscic ze bedziesz tulic dzieciatka a my jeszcze w dwupaku chociarz miedzy nami to zaledwie 3 dni roznicy:)

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek :D no właśnie, ja to się ciesze że jestem początkowa grudniowa nie wyobrazam sobie jak wszystkie by się rozpakowywalu a ja bym siedziała jak na bombie do sylwestra np :P

Jestem zbulwersowana Twoją wypowiedzią :-\

Zieloneoliwki, będziemy się uczyć na ich błędach ;-)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a książeczka z krwiodawstwa z wpisaną grupą krwi nie wystarczy?:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam Was :) co z matleną? bo chyba od wczoraj cisz, chyba że coś mi umknęło?

U mnie pakowanie, pakowanie. Niestety nie wiem czy w sobote damy rade się wynieść bo dopiero dziś maż kończy malowanie i boje się że może być czuć jeszcze farbe, jak sądzicie? niby maluje już tylko pomieszczenia na piętrze a my na parterze będziemy ale jednak...

ja czuję się strasznie osłabiona, za każdym razem jak podnoszę Olka to modlę się, żeby poród się nie zaczął ani wody nie odeszły. Czuję czasem taki chlupanie w brzuchu :) Dziecko od kilku dni bardzoooo aktywne, jutro dowiem się ile waży mierzy i czy wszystko ok. No i coś więcej o płci i terminie porodu. Przy Olku mi się potwierdził mniej więcej termin porodu z ostatniego usg, zobaczymy jak teraz będzie.

ala trzymam kciuki.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Tego akurat nie wiem, wiem że musi być oryginał z pieczątką i podpisem :)

Mama-julka ja to się boję że u mnie będzie trzeba wywoływać, czy coś, a do szpitala w którym chcę rodzić przyjmują tylko z rozpoczętą akcją porodową...
    Ja się zestresuję jak one tu będą pisać że rodzą i opowiadać o tym wszystkim :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    u mnie musi być wynik z lab. wpięty do karty ciąży, nic innego nie wchodzi w grę.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    koleżanka mojej mamy z pracy przyniosła jej kilka ciuszków dla mnie, dla małego.
    Nic nie chciała, ale ciuszki naprawdę ładne, niektóre nie zniszczone. Więc poprosiłam mamę żeby zapytała co kupić, bo mi głupio tak za darmo, a ja nie wiem co jej synek lubi. Chodziło mi generalnie o jakiś drobiazg... Natomiast ta koleżanka powiedziała, żeby jej kupiła pościel dla dzieciaka, w samochodziki. No i teraz mi głupio bo mama wzięła na siebie że jej coś kupi, a teraz się okazuje że musi wydać więcej niż to wszystko było warte... Znacie jakieś strony internetowe z tanią pościelą? albo sklepy, gdzie tanio kupię?(na kołdrę i poduszkę do 50zł z przesyłką max). Wymiary ma jej jeszcze podać, ale chyba to będzie 140x200. Zdenerwowałam się strasznie, bo za te 50zł to bym miała od groma ciuszków używanych w dobrym stanie z lumpeksu...
    oj kiepska sytuacja :/ zaraz poszukam na allegro, na pewno coś się znajdzie :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Nic nie chciała, ale ciuszki naprawdę ładne, niektóre nie zniszczone. Więc poprosiłam mamę żeby zapytała co kupić, bo mi głupio tak za darmo, a ja nie wiem co jej synek lubi. Chodziło mi generalnie o jakiś drobiazg... Natomiast ta koleżanka powiedziała, żeby jej kupiła pościel dla dzieciaka, w samochodziki. No i teraz mi głupio bo mama wzięła na siebie że jej coś kupi, a teraz się okazuje że musi wydać więcej niż to wszystko było warte... Znacie jakieś strony internetowe z tanią pościelą? (na kołdrę i poduszkę do 50zł z przesyłką max). Wymiary ma jej jeszcze podać, ale chyba to będzie 140x200. Zdenerwowałam się strasznie, bo za te 50zł to bym miała od groma ciuszków używanych w dobrym stanie z lumpeksu...

Jest to niedźwiedzia przysługa.
    Trochę przesada z tą pościelą. Za taki podarek to można podziękować drobną zabawką. Nie znam takich stron. Oglądam ulotki Lidla itp. sklepów, to minimum jest za 59,99.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale gdybym była końcowa grudniowa to chcialabym przenosić na kolejny rok :P zawsze to lepiej dla dzidzi :) więc wszystko ma swoje plusy i minusy dziewczynki :*

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:

Moja się nie liczyła w zeszłym roku gdy byłam w szpitalu. Mówiłam im, że sprzed 16 lat, to może dlatego? Dla szpitala to nie problem badanie zrobić, to kwestia paru godzin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 14:59

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhh zieloneoliwki widzisz jak to jest... Nie rób komu dobrze a nie będzie Ci zle. Skoro nic nie chciała to trza było kupić jakiś drobiazg i tyle... A co za baba swoją droga... Mogla powiedzieć że chce te ciuszki SPRzedac...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloneOliwki może coś z tych? http://allegro.pl/posciel-dziecieca-140x200-przescieradlo-bawelna-i5455432810.html

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wogole co za matka że mnie... Tak kupowalam te ciuszki małemu i jak teraz poparłam to tak patrzę że mam same bodziaki i pajace a spiochow i polspiochow ledwo kilka par :| i muszę dokupić bo będzie Antek w grudniu leżał z gołymi nogami :P taka matka że mnie ;(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moja się nie liczyła w zeszłym roku gdy byłam w szpitalu. Mówiłam im, że sprzed 16 lat, to może dlatego? Dla szpitala to nie problem badanie zrobić, to kwestia paru godzin.

Nie jest problemem gorzej jak krew jest potrzebna na już :\

Zieloneoliwki a to jakaś dobra znajoma? Może powiedz że nie mogłaś znaleźć i kup samochodzik, czy jakąś zabawkę?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sądziłam, że skoro nic nie chciała i mama zapytała co kupić małemu to powie- samochodzik, książeczkę, kolorowankę, słodycze... A tu masz. Kobita chyba nie wie ile pościel kosztuje, jeszscze ma być w samochodziki...
    Inna też przyniosła jej ciuszki, to poprosiła o kawę, to rozumiem...

justyna, widziałam te pościele, nawet tą bez prześcieradła tylko nie znam się na składach, żebym nie kupiłą jakiegoś badziewia sztucznego, takiego jak chińskie.
    "bawełny satynowej policotton I gatunku."- dobre to? ja to muszę pomacać zawsze, nie znam się na materiałąch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha ale gdybym była końcowa grudniowa to chcialabym przenosić na kolejny rok :P zawsze to lepiej dla dzidzi :) więc wszystko ma swoje plusy i minusy dziewczynki :*

Te parę tygodni w grudniu nie robi różnicy żadnej :-P

Nie ode mnie zależy czy przenoszę tylko od tego w brzuchu :-)

W wieku 9 lat zaciera się różnica, nie ma już takiego znaczenia czy dziecko z początku czy końcówki roku ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Nie jest problemem gorzej jak krew jest potrzebna na już :\

Zieloneoliwki a to jakaś dobra znajoma? Może powiedz że nie mogłaś znaleźć i kup samochodzik, czy jakąś zabawkę?
    nie, zwykła znajoma z zakładu gdzie pracuje mama. Usłyszała że jestem w ciąży to przyniosła, nawet nie pytała... Mama powiedziała że mi powie to poszukam w internecie, bo ona się nie zna na obsłudze komputera ;) Ale kurde no, chciałam kupić drobiazg za 15zł, żeby chłopcu miło było, a tu masz...

Dokładnie, w szpitalu też mi mówili że nie byłoby problemu z tym wynikiem na stare nazwisko, bo po przyjęciu pobraliby krew, ale czasem liczą się sekundy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 15:10

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ