X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Tez się spotkałam z podobną sytuacją. Babka nic nie chciała. A później mówi, że 2 paczki pampersow Dada. Powiedziałam ze mi się to nie kalkuluje i dziękuję.

Tak, trzeba być asertywnym, a nie potem sobie rwać włosy z głowy.
    Jestem zdania, że jak chce ktoś coś dać, to nie powinien nic chcieć w zamian, a czekać ewent. na jakiś gest wdzięczności.
    Niektórzy wstydu nie mają i chcą niewiadomo co za jakiś badziew.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja dziewczyny z Wami mam termin bardziej na koniec:)

Parę nas tu jeszcze jest, np. Matleena, Marta0912.
    Będziemy robić obserwacje na bieżąco jak się męczą. I będziemy się wspierać. A te, które już urodziły nie będą dla nas mieć już tyle czasu ;-)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Tak, trzeba być asertywnym, a nie potem sobie rwać włosy z głowy.
    Jestem zdania, że jak chce ktoś coś dać, to nie powinien nic chcieć w zamian, a czekać ewent. na jakiś gest wdzięczności.
    Niektórzy wstydu nie mają i chcą niewiadomo co za jakiś badziew.
    oczywiście gdybym wiedziała że taka sytuacja wyjdzie, to też bym odmówiła. No ale wyszło jak wyszło.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, albo weź ze sobą kogokolwiek, u mnie w grupie, dziewczyna przychodzi z siostrą, przydaje się do ćwiczeń :) a jak nie to jedź sama, nie zastanawiaj się :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:03

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Parę nas tu jeszcze jest, np. Matleena, Marta0912.
    Będziemy robić obserwacje na bieżąco jak się męczą. I będziemy się wspierać. A te, które już urodziły nie będą dla nas mieć już tyle czasu ;-)

i ja też;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki kiepska sytuacja i ja trz sie takich obawiam, ale nauczylam sie od razu pytac `za co?` albo `za ile?`. Jedyny Twoj blad to ze zapytalas co chce lub potrzebuje bo chcesz sie odwdzieczyc.
    Ja bedac teraz na weekend u rodzicow od jednej babeczki wzielam brakujace ciuszki na Gabrysie ilosc okolo siatki pieknych malych niezniszczonych ubran. Do tego mnustwo rzeczy na starszego syna caly duzy karton swetrow, koszilek, spodni dresow, pizam! Za 70zl!!!! Normalnie interes zycia!

• Evka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, która jest farmaceutką? Z tego co pamiętam, mieliśmy tutaj takiego eksperta :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    oczywiście gdybym wiedziała że taka sytuacja wyjdzie, to też bym odmówiła. No ale wyszło jak wyszło.

I co, zamówiłaś pościel?

• Hashija Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu już dziewczyny co urodzily???

Dla mojego lekarza liczy sie wyliczony OM termin. Bo usg traktuje z przymruzeniem oka.
    Moj synek urodzil sie 2 dni po terminie wyliczonym OM. Zobaczymy jak tym razem bedzie

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Dziewczyny jaki dla Waszego lekarza termin porodu jest bardziej wiarygodny z OM czy z USG ?
    a mamusie, które już rodziły jak to było z Wami? który TP się sprawdził?

W pierwszej c. miałam daty takie same, przenosiłam dwa dni.
    Teraz, jeśli patrzeć na wagę dziecka to jest w punkt więc daty się pokrywają. Mój nigdy nie mówił o porodzie wcześniej - później. To tu, na forum spotkałam się po raz pierwszy z takim czymś ;-)

Hashija mi się wydaje że tu wszędzie tak jest. I w przychodni i w szpitalu termin z OM. USG oszukuje nawet o pół kilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 17:14

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze pod uwagę termin z usg prenatalnego. Wychodzi mi wtedy 11 grudzień a wg om 13. Jak rodziłam z córką to termin z usg miałam na 31 grudnia a Urodziłam 25 i to był dokładnie termin z OM.

1usap07w9hybl9h9.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzis odebralam wyniki moczu. Wszystko ok oprocz ph wynosi 7 co to moze oznaczac? Norma jest do 6,5. Czy ktoras z Was spotkala sie z takim wysokim ph ?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Anglii tzrymaja sie terminu z USG z tego w 13 tyg i nazywaja go dating scan, no ale tu jest inaczej niz w Polsce wiec... Ja z pierwszym dzieckiem mialam termin na 1 grudnia a urodzil sie 2, zobaczymy jak bedzie teraz. :) Postaram sie nie nastawic,ze urodze w terminie, raczej ze po :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez bierze pod uwage ten z Om 1grudnia.
    Z usg wychodzi mi na 6.12 albo na 3.12

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odliczanie na suwaczku mnie przeraza troszk . Jecze 47dni a za pewne jeszcze mniej

Nadulka, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. Pojde sama. Bo szkoda zeby to przepadlo

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:03

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej. Dzis odebralam wyniki moczu. Wszystko ok oprocz ph wynosi 7 co to moze oznaczac? Norma jest do 6,5. Czy ktoras z Was spotkala sie z takim wysokim ph ?
    Ja niestety nie pomoge. Ja zawsze mialam w normie mocz

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Z usg wychodzi mi na 6.12 albo na 3.12

To może się zgadzać :-D Trzeciego urodzisz jedną, a szóstego drugą córkę. I będzie, że USG nie oszukuje :-D :-D :-D

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ