Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDżulia wrote:Tez się spotkałam z podobną sytuacją. Babka nic nie chciała. A później mówi, że 2 paczki pampersow Dada. Powiedziałam ze mi się to nie kalkuluje i dziękuję.
Tak, trzeba być asertywnym, a nie potem sobie rwać włosy z głowy.
Jestem zdania, że jak chce ktoś coś dać, to nie powinien nic chcieć w zamian, a czekać ewent. na jakiś gest wdzięczności.
Niektórzy wstydu nie mają i chcą niewiadomo co za jakiś badziew. -
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Ja dziewczyny z Wami mam termin bardziej na koniec:)
Parę nas tu jeszcze jest, np. Matleena, Marta0912.
Będziemy robić obserwacje na bieżąco jak się męczą. I będziemy się wspierać. A te, które już urodziły nie będą dla nas mieć już tyle czasu
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoczywiście gdybym wiedziała że taka sytuacja wyjdzie, to też bym odmówiła. No ale wyszło jak wyszło.Mama-julka wrote:Tak, trzeba być asertywnym, a nie potem sobie rwać włosy z głowy.
Jestem zdania, że jak chce ktoś coś dać, to nie powinien nic chcieć w zamian, a czekać ewent. na jakiś gest wdzięczności.
Niektórzy wstydu nie mają i chcą niewiadomo co za jakiś badziew. -
Zielone oliwki kiepska sytuacja i ja trz sie takich obawiam, ale nauczylam sie od razu pytac `za co?` albo `za ile?`. Jedyny Twoj blad to ze zapytalas co chce lub potrzebuje bo chcesz sie odwdzieczyc.
Ja bedac teraz na weekend u rodzicow od jednej babeczki wzielam brakujace ciuszki na Gabrysie ilosc okolo siatki pieknych malych niezniszczonych ubran. Do tego mnustwo rzeczy na starszego syna caly duzy karton swetrow, koszilek, spodni dresow, pizam! Za 70zl!!!! Normalnie interes zycia! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:Dziewczyny jaki dla Waszego lekarza termin porodu jest bardziej wiarygodny z OM czy z USG ?
a mamusie, które już rodziły jak to było z Wami? który TP się sprawdził?
W pierwszej c. miałam daty takie same, przenosiłam dwa dni.
Teraz, jeśli patrzeć na wagę dziecka to jest w punkt więc daty się pokrywają. Mój nigdy nie mówił o porodzie wcześniej - później. To tu, na forum spotkałam się po raz pierwszy z takim czymś
Hashija mi się wydaje że tu wszędzie tak jest. I w przychodni i w szpitalu termin z OM. USG oszukuje nawet o pół kilo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 17:14
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW Anglii tzrymaja sie terminu z USG z tego w 13 tyg i nazywaja go dating scan, no ale tu jest inaczej niz w Polsce wiec... Ja z pierwszym dzieckiem mialam termin na 1 grudnia a urodzil sie 2, zobaczymy jak bedzie teraz.
Postaram sie nie nastawic,ze urodze w terminie, raczej ze po
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny