X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:03

genoweffa lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja urodzilam synka 3,750kg, a ja z mężem tez nie bylismy mniejsi przy narodzinach. Ja mam tyle wzrostu co Ty a maz 184cm. Nie martw sie. Co lekarz mowil?

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Hej ;)
    My mieliśmy dzisiaj USG ;)
    Mój Fifi waży 1575g, to nie za mało jak na 31 tydzień?
    Któraś też nosi takiego maluszka? :)
    nie denerwuj sie jest tu kilka mam z taka waga lacznie ze mna.
    Melduje sie po wizycie szyjka taka jak byla . wane ze twarda i zamknieta wiec tylko odpoczynek w domu mnie czeka .Lekarka mi mowi do zobaczenia za 4 tygodnie a mnie zatkalo.O bym dala rade .W dalszym ciagu mam zaleco ne lezenie przynajmniej kolejne 2 tygodnie.A Amelka urosla mi przez 2 tygodnie 0.5 kilo wiec jest super byleby tak dalej :) mozae rzeczywiscie sie rozkreca teraz .Ja chce tylko ,zeby wazyla ponad 2.7 i tak wiem ,ze nie bedzie z niej koloska ale to mi juz wystarczy.
    Wlasnie czytalam watek o przescieradle w zamniam za ubranka . I ja mam wrazenie ,ze troche przesadzila. Najnormalniej kupic jakas zabawke dla dziecko bo to mi ona wyglada troche na naciagaczke.
    Dzis w szpitalu termin porodu wpisali na 1 grunia ale z OM mam na 6 grudnia .PH mam od samego poczatku 4.

pati_zuzia, Ola_45, Nadulka, Mama-julka, MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    A ja mam pytanie...
    Czy ktoras z Was ma lub miala skorcze przepowiadajace? One sa jak te z pierwszej fazy porodu czy inaczej?
    Boli mnie brzuch w ogkolicy spojenia, pecherza i to takie skorcze chwytajace na chwile co jakis czas. Nieregularne.
    U mnie wyszedl skurcz przepowiadajacy na ktg i to bylo troche mocniejsze twardnienie brzucha ale wskaznik mi podskoczyl do prawie 40 jezeli rozumiesz o czym mowie .Wczesniej tez twardnial mi brzuch podczas ktg ale wskaznik byl zawsze kolo 20 i polozna mowila ,ze to BH ten przepowiadajacy byl taki sam tylko troche mocniejszy i obejmowal caly brzuch . I wez tu badz madra ja juz sie przestalam przejmowac .Pytalam sie pozniej ginki czy to normalne i niby,ze trzeba sie powoli przygotowywac na nie .Jak sie bedzie zaczynal porod to niby maja byc bolesniejsze (jak na okres) i regularne .I tyle sie dowiedzialam .Ktg bede miala za tydzien wiec zobaczymy jak bedzie nastepnym razem

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i im maluch jest aktywniejszy tym skurcze sa czesciej bo pobudza on swoimi ruchami do skurczy.

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczynki, która jest farmaceutką? Z tego co pamiętam, mieliśmy tutaj takiego eksperta :)

Ja jestem farmaceutką ale żaden ze mnie ekspert bo nie pracuję w zawodzie. A wiadomo wiedza nieużywana szybko znika. Ale jak będę potrafiła to chętnie pomogę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 – moja mała też w 31t6d ważyła 1580g i było to na dolnej granicy, ale w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 19:31

Ola_45 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie:
    Dziś 33t2dzień i Sarka ma 2054g! :) Ucieszyłam się, bo w 10 dni przybyło jej 0,5kg. Wiem, że to wciąż na dolnej granicy, ale ważne, że jest progres i że magiczna granica 2kg przekroczona.

Poza tym...
    Szyjka już mocno skrócona (ale jeszcze zamknięta więc ufff), a Sarka ma głowę baardzo nisko w kanale rodnym (nawet nie da się już zrobić zdjęcia buźki, bo cięzko tam wjechać)... same wiecie co to oznacza - chyba będę pierwsza do odstrzału :D

Nadulka, rewelka, Madzisek, genoweffa, MeGi2986, moniek90, pati_zuzia, Hashija, justyna14, kwiatakacji, maya34, ola25, Klara87, Karola1990, iNso87 lubią tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, też mało się udzielam, choć zaglądam tu praktycznie codziennie, ale jak jest jakiś ciekawy temat, do którego mogłabym się odnieść to już dawno jest nieaktualny. :D No i o.

Melduję się tylko, że miałam dziś wizytę i się trochę zdołowałam. Tak jak od 22 tygodnia mały był ułożony główkowo, tak teraz obrócił się i ma główkę u góry. :( Lekarz powiedział, że powinien się obrócić w tym, najpóźniej w następnym tygodniu, bo potem to już marne szanse. Nastawiałam się od początku na sn, a teraz mam przed oczami cc i wcale mi się to nie podoba. :(

Poza tym synek zdrowy, waży już 2 kilogramy. Mimo wszystko to jest najważniejsze. No nic, jest jeszcze nadzieja, że się obróci. Trzymajcie kciuki. ;)

Nadulka, Ola_45, Madzisek, genoweffa, MeGi2986, moniek90, pati_zuzia, kwiatakacji, maya34, ola25, Klara87 lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:04

Piegus lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:21

Pchelkaa lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja
    Piegus

super że wizyty poszły dobrze.

Alicja, przygotowana widzę jesteś na wszystko ;-)

Piegus - oby się syn obrócił. 3mam kciuki :-)

alicja_, Piegus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja byłam w takiej sytuacji. Nigdzie o tym nie mówią, ale musi iść do dziekanatu i ubezpieczy ja uczelnia. Ale nie wiem co z dzieckiem. Musi iść dopytać w dziekanacie.
    Przepraszam, że teraz piszę, ale nie sposób Was nadrobić od razu.

No właśnie, przepraszaj :-D
    To ja musze wejść na Wesołą porodówkę, żeby się dowiedzieć co z Tobą. Najpierw tu powinnaś dać znać :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Zielone oliwki kiepska sytuacja i ja trz sie takich obawiam, ale nauczylam sie od razu pytac `za co?` albo `za ile?`. Jedyny Twoj blad to ze zapytalas co chce lub potrzebuje bo chcesz sie odwdzieczyc.
    Ja bedac teraz na weekend u rodzicow od jednej babeczki wzielam brakujace ciuszki na Gabrysie ilosc okolo siatki pieknych malych niezniszczonych ubran. Do tego mnustwo rzeczy na starszego syna caly duzy karton swetrow, koszilek, spodni dresow, pizam! Za 70zl!!!! Normalnie interes zycia!
    Ale napisałam już że kobita nie chciała nic, Mama pytała nawet czy dać jej jakieś pieniądze, to nie chciała. Po czym jak zobaczyłam już w domu w jakim stanie są ciuszki to zaproponowałam że kupię coś małemu, bo są naprawdę ładne- nie jakieś tam szmaty. Powiedziałam mamie żeby zapytałaco on lubi, to kupię (mama stwierdziła że ona kupi ) bo nie wiedziałam nawet ile ma dokładnie lat- to stwierdziła żeby kupić mu pościel...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 moj synus w 30t5d wazyl tylko 1370g i lekarz mowil mi, ze to nie jest powod do zmartwienia. Chociaz oczywiscie ja panikuje ze to tak malutko, bo po waszych wizytach liczylam wtedy chociaz na 1500g.
    Mam nadzieje, ze troche urosl przez ostatnie 3 tygodnie, przekonamy sie w srode na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko.
    Od kilku dni jak wstaję czuje taki ból, ciągnięcie bardzo nisko na dole takie jakby napieranie na szyjkę. Do tego pojawiły się bóle takie jak miesiączkowe. Miała tak któraś? Zaczynam się martwic a wizyta dopiero za tydzień...

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Piegus gratuluje udanych wizyt milo sie czyta ze wszystko jest ok:)\

Alicja mala to niech jeszcze troche posiedzi ae fakt jestes jedna z tych ktora moze urodzic pierwsza:)

Teraz byla u mnie szwagierka i mowi ze brzuch mi sie troche opuscil czy to nie za wczesnie?? troche sie zmartwilam :(

Matleena tez czytalam twoj wpis na Wesolej Porodowce:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny pytanko.
    Od kilku dni jak wstaję czuje taki ból, ciągnięcie bardzo nisko na dole takie jakby napieranie na szyjkę. Do tego pojawiły się bóle takie jak miesiączkowe. Miała tak któraś? Zaczynam się martwic a wizyta dopiero za tydzień...
    To ciągnięcie czujesz po bokach czy w jednym miejscu?
    Jeśli po bokach to mogą to być więzadła, a jeśli w jednym miejscu to być może dzidzia ciągnie za pępowinę, ja też czuję taki ból. Teraz podobno właśnie może chcieć się bawić pępowiną:)
    Ale bóle brzucha są na pewno niepokojące i jeśli trwają już kilka dni to proponowałabym jechać na IP. Brałaś jakieś leki na ten ból?

‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ