Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Haha
a co bedzie jak jedna urodze przed polnoca a druga po polnocy? 
Był taki przypadek, mówią niekiedy takie newsy w tv. To zależy już od Was, czy będziecie chcieli mieć jedną czy dwie daty na aktach ur. Dla lekarzy godzina w te czy wewte nie robi różnicy. -
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:Dziewczyny, potrzebuję pomocy!
koleżanka mojej mamy z pracy przyniosła jej kilka ciuszków dla mnie, dla małego.
Nic nie chciała, ale ciuszki naprawdę ładne, niektóre nie zniszczone. Więc poprosiłam mamę żeby zapytała co kupić, bo mi głupio tak za darmo, a ja nie wiem co jej synek lubi. Chodziło mi generalnie o jakiś drobiazg... Natomiast ta koleżanka powiedziała, żeby jej kupiła pościel dla dzieciaka, w samochodziki. No i teraz mi głupio bo mama wzięła na siebie że jej coś kupi, a teraz się okazuje że musi wydać więcej niż to wszystko było warte... Znacie jakieś strony internetowe z tanią pościelą? albo sklepy, gdzie tanio kupię?(na kołdrę i poduszkę do 50zł z przesyłką max). Wymiary ma jej jeszcze podać, ale chyba to będzie 140x200. Zdenerwowałam się strasznie, bo za te 50zł to bym miała od groma ciuszków używanych w dobrym stanie z lumpeksu...
kup uzywana posciel;p
kwiatakacji, Nadulka, rewelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPuli ja miałam długo ph 7 lekarz mówił, że ok. Odkąd piję dużo soku z żurawiny mam ph niższe.
Flakonik ja chodziłam sama na szkołę rodzenia, bo mąż akurat był w delegacji. Na Twoim miejscu teź bym tak zrobiła. Zawsze coś się dowiesz, a mężowi możesz powtórzyć.
My wróciliśmy z ikei, parę wyprawkowych rzeczy kupionych. W ikei tabuny kobiet w ciąży
-
Mama-julka wrote:Krótko i na temat. To mi się podoba

jestesmy w ciazy nie wolno nam sie stresowac :p
A ta sytuacja stresuje kobiete w ciazy. Ubranka byly uzywane, wiec wlascicielka powinna oddac za darmo, jesli chciala sprzedac powinna poinformowac o tym wczesniej. Rozumiem ZieloneOliwki, ze czuje sie zobowiazana. Jednak w mojej opini nie powinna sie stresowac, a laska jak poprosila o posciel to dla mnie ponizej poziomu. Uzywana posciel powinna ja nauczyc czegos;)
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy juz po obiadku :)U nas termin z OM i z 2 pierwszych USG wychodzi 02.12 a w 27 tyg przesunal sie na 05.12 wiec mysle ze u mnie bedzie ten pierwszy a wogole to mam przeczucie ze urodze wczesniej:)
Flakonik oj niedobra Ty kusisz czekolada:/
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:45
genoweffa, Mama-julka, Madzisek, Nadulka, pati_zuzia, moniek90, kwiatakacji, MeGi2986, Karola1990 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:Dziewczyny jaki dla Waszego lekarza termin porodu jest bardziej wiarygodny z OM czy z USG ?
a mamusie, które już rodziły jak to było z Wami? który TP się sprawdził?
u mnie wychodzi TP
z OM 9.12
z USG 1.12
W mojej pierwszej ciąży miałam termin z OM na 10.10, ale nie brałam go pod uwagę bo mam bardzo długie cykle, bardziej liczyłam na termin z pierwszego USG w 8 tyg i to był 24.10. Urodziłam 25.10
Teraz mam skomplikowaną sytuację bo nie mam terminu z OM, tylko z USG. Moja Pani dr liczy wg terminu na 17.12 z pierwszego usg w 7 tyg. Z USG w 12 tyg był 16.12. Chciała bym przenosić do nowego roku ale raczej nie ma takiej opcji.
-
nick nieaktualny
-
Ola_45 wrote:Hej

My mieliśmy dzisiaj USG
Mój Fifi waży 1575g, to nie za mało jak na 31 tydzień?
Któraś też nosi takiego maluszka?
Moja Gabrysia w 32,0 tyg wazyla 1970kg
ale u nas w rodzinie nie ma drobinek tylko ciezkie kalibry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:20
-
A ja mam pytanie...
Czy ktoras z Was ma lub miala skorcze przepowiadajace? One sa jak te z pierwszej fazy porodu czy inaczej?
Boli mnie brzuch w ogkolicy spojenia, pecherza i to takie skorcze chwytajace na chwile co jakis czas. Nieregularne. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :