X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, wydaje mi się, coś przeoczyłam, czy Marta0912 dawno się nie odzywała?

Też to zauważyłam. Nie zawsze coś pisała, było widać po polubieniach, że tu jest. Cisza od tygodnia, jak nic.

• Evka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy moje brzuchatki:D Jak ślicznie:D Pisałam już kiedyś, że podobają mi się kobiety w ciaży? ;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy moje brzuchatki:D Jak ślicznie:D Pisałam już kiedyś, że podobają mi się kobiety w ciaży? ;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Madzia890722 super brzucho! :D

iNso - A takie wysokie pH może się wiązać z jakąs infekcją?
    no wlasnie nie wiem,ale ostatnio mialam drozdzaki

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No... :D na to wychodzi :D
    Ja na początku się martwiłam, że nic nie tyje, a teraz jak RUSZYYYYYŁO to aż sie boje! :D
    Więc chyba lekarz miał racje, bo jem tak samo cały czas.

Ja właśnie przystopowałam z jedzeniem, a waga rośnie. Już nie mam takiego apetytu jak jeszcze 2-3 tyg. temu. Każda z nas ma inaczej.
    Jeszcze przeraża mnie odchudzanie po. Nigdy nie umiałam trzymać diety :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    no wlasnie nie wiem,ale ostatnio mialam drozdzaki

To może coś dostaniesz na doleczenie. A przejrzystość mi się wydaje, że nie ma znaczenia.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To może coś dostaniesz na doleczenie. A przejrzystość mi się wydaje, że nie ma znaczenia.
    możliwe,czytalam,ze jak metna to niezbyt dobrze

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    możliwe,czytalam,ze jak metna to niezbyt dobrze

Jo, a myślałam, że to takie nic. Dziś idziesz do lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzystość może zależeć od tego jak długo mocz leżał w laboratorium zanim go wzięli do badania. Ja odkąd piję żurawinę to mi się wyniki moczu poprawiły.

Mama_Mai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Przejrzystość może zależeć od tego jak długo mocz leżał w laboratorium zanim go wzięli do badania. Ja odkąd piję żurawinę to mi się wyniki moczu poprawiły.

Też piję. Dodaję sobie codziennie trochę soku do herbaty. Trzeba ją posłodzić trzema łyżeczkami, żeby gęby nie wykręcało :-D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Podczas badania ogólnego moczu ocenia się też przejrzystość. Mocz powinien być przeźroczysty lub lekko opalizujący. Mętny mocz może świadczyć o obecności czerwonych krwinek, leukocytów, bakterii lub kwasu moczowego, cząstek tłuszczów i nabłonków."

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/podstawowe-badania-profilaktyczne-badanie-ogolne-moczu_40151.html

Ph moze swiadczyc o tym,ze jem mało miesa,wlasnie doczytałam.
    Wizyte mam w srode po 9

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Też piję. Dodaję sobie codziennie trochę soku do herbaty. Trzeba ją posłodzić trzema łyżeczkami, żeby gęby nie wykręcało :-D

Ja dolewam do wody mineralbej i piję. Nie dosładzam, jakoś w ciąży lubię kwaśne, ale mój mąż nie może przełknąć takiej wody :)

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierzecie jakies witaminy?
    Mi od poczatku lekarz tylko zalecil zbalansowaną diete bogata w witaminy.

Wyniki sa ok, ale z pewnoscia to ma jakis wplyw na malenstwo? mniej rosnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi musialam sie zdrzemnac choc dalej chce mi sie spac niewiem co mi dzis jest a zostawic was na chwile to zaraz 2 strony do nadrobienia ;) Ja narazie zjadlam pierozki ruskie a mojemu cos wymysle na obiadek :) Oj wy nie dobre krowki ptysie i inne pysznosci opisujecie:)

Acikk ty to szalejesz z tym brzuchem przestan bo nas przegonisz i nie bedziemy mogly cie dogonic:)A wogole to sliczne macie brzuszki :)

Evvik gratuluje udanej wizyty :)

Ja przytylam 2 kg w 3 tyg choc jestem na tej nieszczesnej diecie choc ostatnio coraz bardziej sobie pozwalam i cukry ok wredna ta cukrzyca ciazowa ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:43

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie marzy taki kurczak z rozna, dobrze przyprawiony z chrupiaca skorka...

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    bierzecie jakies witaminy?
    Mi od poczatku lekarz tylko zalecil zbalansowaną diete bogata w witaminy.

Wyniki sa ok, ale z pewnoscia to ma jakis wplyw na malenstwo? mniej rosnie ?

Ja biorę witaminy Pregna Plus od początku ciąży, ale w moim przypadku dzidzi zawsze jest w dolnej granicy normy, więc widocznie nie na każdego witaminy powodują że dziecko rośnie szybciej... Chyba że teraz pod koniec będzie więcej i szybciej przybierać... :-)

A i muszę się wam pochwalić że pomimo szału tłumów w lidlu udało mi się zdobyć kombinezon :-P ale nie ukrywam że szmaty latały :-D dobrze że kombinezony ułożyli lekko z boku- dzięki temu uniknęłam staranowania :-D

kwiatakacji, ZieloneOliwki, Ola_45 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę MAMA DHA ;) i też waga dziecka jest zawsze w dolnej granicy normy, więc u mojego też nie powodują raczej wzrostu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrałam ziemniaki, starłam z bufetu, załadowałam pralkę i... leżę plackiem, nie mam siły, a końca sprzątania nie widać... Któraś chętna do pomocy? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja dolewam do wody mineralbej i piję. Nie dosładzam, jakoś w ciąży lubię kwaśne, ale mój mąż nie może przełknąć takiej wody :)

Ale hardcore. Dla mnie on jest za cierpki. Wolę kwaśność kapusty albo ogórków kiszonych.

‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ