Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:No...
na to wychodzi
Ja na początku się martwiłam, że nic nie tyje, a teraz jak RUSZYYYYYŁO to aż sie boje!
Więc chyba lekarz miał racje, bo jem tak samo cały czas.
Ja właśnie przystopowałam z jedzeniem, a waga rośnie. Już nie mam takiego apetytu jak jeszcze 2-3 tyg. temu. Każda z nas ma inaczej.
Jeszcze przeraża mnie odchudzanie po. Nigdy nie umiałam trzymać diety -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Przejrzystość może zależeć od tego jak długo mocz leżał w laboratorium zanim go wzięli do badania. Ja odkąd piję żurawinę to mi się wyniki moczu poprawiły.
Też piję. Dodaję sobie codziennie trochę soku do herbaty. Trzeba ją posłodzić trzema łyżeczkami, żeby gęby nie wykręcało -
"Podczas badania ogólnego moczu ocenia się też przejrzystość. Mocz powinien być przeźroczysty lub lekko opalizujący. Mętny mocz może świadczyć o obecności czerwonych krwinek, leukocytów, bakterii lub kwasu moczowego, cząstek tłuszczów i nabłonków."
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/podstawowe-badania-profilaktyczne-badanie-ogolne-moczu_40151.html
Ph moze swiadczyc o tym,ze jem mało miesa,wlasnie doczytałam.
Wizyte mam w srode po 9 -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Też piję. Dodaję sobie codziennie trochę soku do herbaty. Trzeba ją posłodzić trzema łyżeczkami, żeby gęby nie wykręcało
Ja dolewam do wody mineralbej i piję. Nie dosładzam, jakoś w ciąży lubię kwaśne, ale mój mąż nie może przełknąć takiej wody -
nick nieaktualnyNoi musialam sie zdrzemnac choc dalej chce mi sie spac niewiem co mi dzis jest a zostawic was na chwile to zaraz 2 strony do nadrobienia
Ja narazie zjadlam pierozki ruskie a mojemu cos wymysle na obiadek
Oj wy nie dobre krowki ptysie i inne pysznosci opisujecie:)
Acikk ty to szalejesz z tym brzuchem przestan bo nas przegonisz i nie bedziemy mogly cie dogonic:)A wogole to sliczne macie brzuszki
Evvik gratuluje udanej wizyty
Ja przytylam 2 kg w 3 tyg choc jestem na tej nieszczesnej diecie choc ostatnio coraz bardziej sobie pozwalam i cukry ok wredna ta cukrzyca ciazowa ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:43
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
evvik wrote:bierzecie jakies witaminy?
Mi od poczatku lekarz tylko zalecil zbalansowaną diete bogata w witaminy.
Wyniki sa ok, ale z pewnoscia to ma jakis wplyw na malenstwo? mniej rosnie ?
Ja biorę witaminy Pregna Plus od początku ciąży, ale w moim przypadku dzidzi zawsze jest w dolnej granicy normy, więc widocznie nie na każdego witaminy powodują że dziecko rośnie szybciej... Chyba że teraz pod koniec będzie więcej i szybciej przybierać...
A i muszę się wam pochwalić że pomimo szału tłumów w lidlu udało mi się zdobyć kombinezonale nie ukrywam że szmaty latały
dobrze że kombinezony ułożyli lekko z boku- dzięki temu uniknęłam staranowania
kwiatakacji, ZieloneOliwki, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny