Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
podłogi pomyte, od razu lepiej wygląda
u nas rozpakowywanie szło sprawnie bo najpierw wszędzie porządki porobiłam, popakowałam tak, żeby trzeba było tylko wyjąć i włożyć
więc gitara.
Acikk Ty masz duży brzuch? to ja przy Tobie to chyba jak orka wyglądam... ciekawe ile na wadze więcej, dziś wizyta o 17.15 . Zobaczymy też czy z moczem znów problemów nie mam. Ah i witam się w 32 tyg
czas to zapierdziela. Dam sobie czas do końca października na porządki i ogarnięcie się, a potem ostre przygotowania do porodu, bo nie mam nawet torby do szpitala skompletowanej, ciuszki dla Poli wyprane ale trzeba poprasować. no i najprzyjemiejsza część - zakupy 
Olek już dziś się lepiej odnajduje w nowym domu, lata jak szalony
u dziadków nie miał takiej przestrzeni, a tu? kilometry robi 
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnymniam, też bym zjadłaMeGi2986 wrote:Dobra dobra nie zwalaj na psa

U mnie dziś gotowce, ja pierogi z miesem, maz z kapusta i grzybami

Nie wiem co musiałabym zjeść żeby takie "zapachy" z siebie produkować
U mnie dziś rybka, ziemniaczki surówka z kiszonej kapusty
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej, wrocilam od lekarza.
sophie konczy 29 tydzien i wazy 1380:)
ktg i serducho wszlo na 10 pkt (10 mozliwych)
mama tez ok.
wyniki wszystkie ok.
widzialam mala, ziewala i mlaskala;) super uczucie. Wy tez tak macie jak widzicie swoje malenstwa?
nick nieaktualny, nick nieaktualny, justyna14, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, ania14, nick nieaktualny, gosia mmr, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:

Zieloneoliwki proszę specjalnie dla Ciebie pozujemy z Antkiem
Nie strasz! Wygięłaś się jak żagiel na wietrze dla lepszego efektu
Biedny Antek, będzie miał odciski od Twojego kręgosłupa na ciałku he he.
nick nieaktualny, Acikk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje, fajnie że wszystko ok:) Ja jutro (29t6d) też mam USG, modlę się żeby wymiary jednak okazały się prawidłowe i waga też w porządku...evvik wrote:hej, wrocilam od lekarza.
sophie konczy 29 tydzien i wazy 1380:)
ktg i serducho wszlo na 10 pkt (10 mozliwych)
mama tez ok.
wyniki wszystkie ok.
widzialam mala, ziewala i mlaskala;) super uczucie. Wy tez tak macie jak widzicie swoje malenstwa? -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:otoz to,ja mam tak samo ;p
dziewczyny jakie tam tycie.. ja wlasnie zjadlam tort i zagryzam ptysiem..
Ja w srode spojrze u gina co tam cudownego bedzie na wadze od ostatniej wizyty;p
ja z Laura miedzy 34-35tyg ciazy w 10 dni 3kg przybiłam,wiec ktora to mowi,ze na koniec sie nie przybiera na wadze?;ppp
Też tak mam, tylko bym leżała
Ja nie mówiłam że na koniec się nie przybiera na wadze, ale że w III trym. mniej się tyje niż w drugim. Nie wiem kto to wymyślił
iNso87 lubi tę wiadomość
-
evvik super że wszystko ok
tak, ja też uważam, że widok dziecka jest wspaniały, zwłaszcza własnego 
to moja Pola to kawał kluchy, bo w 30t6d ważyła 2 kg ! rany już się zastanawiam jak ja ją urodzę i co zostanie z mojej....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 13:54
7w3d 💔 -
no to ma wyniki i nie powalają:
Morfologia krwi
Leukocyty 10,9 tys/µl norma 4,0-10,0
Neutrofile 7,80 tys/µl norma 2,50-7,00
Eozynofile 0,08 tys/µl norma 0,10-0,50
to taka lipa we krwi ale za to hemoglobina wystartowala jak przed ciaza jest 12,6;)
Badanie ogólne moczu
tu tez lipa
Przejrzystość lekko mętny
pH 8,0 5,0-7,0
i nie wiem czemu magnezu nie mam;\ zapomnieli;\
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Alicja! dlaczego mi to robisz? ooo taaak! KRÓWKI!

ja zaraz jadę, bo nie wytrzymam bez nich.
Mam nadzieje, że na stacji benzynowej będą
W ciąży najgorsze jest to, że jak ktoś o czymś wspomni to od razu Ci się tego chce. Mam to samo!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA to my dzisiaj
sorki za ten wystający spod koszulki brzuchol, ale ja już w moje XS żadne się nie mieszczę 
nick nieaktualny, justyna14, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, nick nieaktualny, Evka, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, rewelka, nick nieaktualny, ola25, gosia mmr, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDajcie spokój, ja już nie wychodzę z domu! Zapcham się chyba do 16 czekoladą z bakaliami a później męża wyślę po ptysie albo krówki.alicja_ wrote:
W ciąży najgorsze jest to, że jak ktoś o czymś wspomni to od razu Ci się tego chce. Mam to samo!
Jak tu nie tyć... -
nick nieaktualnyMoja waga rośnie systematycznie ale w różnym tempie - ostatnio kilogram przez 3 tygodnie. W sumie mam ok 7 kg na plusie.
Obiad dzisiaj na mieście. Idę zrobić tego GBSa to odrazu skorzystam z okazji , że wyszłam z domu i umowiliśmy się z mężem, że pójdziemy sobie na obiadek.
Mi też leżenie nie służy, czuję się zdechła, ale jakoś te 1.5 tygodnia spróbuję poleżeć. Wychodzę tylko na badania i w weekend dni otwarte do szpitala.
Fakt faktem , że jak się tylko za coś wezmę to sapie jak lokomotywa i zaraz muszę odpocząć. Mam wrażenie, że mam jakieś problemy z oddychaniem. Czekam na paczkę z ciśnieniomierzem, bo ostatnio miałam 130/85 co jak na mnie było dość wysokie i lekarz kazał mierzyć.
A skoro dzisiaj dzień brzuszków to i mój skończony 34 tydzień - tylko u mnie jak zwykle bieliźniano - piżamowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:07
nick nieaktualny, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:
A ja już w ciąży miałam smak na krówki raz, ale dałam radę
po kilku dniach dopiero przez przypadek zaspokoiłam, bo teściowa mi kupiła i to takie wypasione! bo najbardziej lubie takie, które się ciągną
były kiedyś "modne" takie batoniki z krówkowe, nazywały się mordoklejki, jeszcze czasem je widzę w sklepie, są super!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Jestem zdruzgotana!!! Od lekarza to wiadomość z pierwszej ręki więc musi to być prawda

No...
na to wychodzi 
Ja na początku się martwiłam, że nic nie tyje, a teraz jak RUSZYYYYYŁO to aż sie boje!
Więc chyba lekarz miał racje, bo jem tak samo cały czas. -
nick nieaktualny