X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) podłogi pomyte, od razu lepiej wygląda :) u nas rozpakowywanie szło sprawnie bo najpierw wszędzie porządki porobiłam, popakowałam tak, żeby trzeba było tylko wyjąć i włożyć :) więc gitara.

Acikk Ty masz duży brzuch? to ja przy Tobie to chyba jak orka wyglądam... ciekawe ile na wadze więcej, dziś wizyta o 17.15 . Zobaczymy też czy z moczem znów problemów nie mam. Ah i witam się w 32 tyg :) czas to zapierdziela. Dam sobie czas do końca października na porządki i ogarnięcie się, a potem ostre przygotowania do porodu, bo nie mam nawet torby do szpitala skompletowanej, ciuszki dla Poli wyprane ale trzeba poprasować. no i najprzyjemiejsza część - zakupy :)

Olek już dziś się lepiej odnajduje w nowym domu, lata jak szalony :) u dziadków nie miał takiej przestrzeni, a tu? kilometry robi :)

ZieloneOliwki, alicja_, MeGi2986, iNso87, Madzisek, pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dobra dobra nie zwalaj na psa :P
    U mnie dziś gotowce, ja pierogi z miesem, maz z kapusta i grzybami ;)
    mniam, też bym zjadła :P

Nie wiem co musiałabym zjeść żeby takie "zapachy" z siebie produkować :D
    U mnie dziś rybka, ziemniaczki surówka z kiszonej kapusty :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A za mną chodzą krówki! :D

Alicja! dlaczego mi to robisz? ooo taaak! KRÓWKI! <3 <3 <3

alicja_ lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wrocilam od lekarza.

sophie konczy 29 tydzien i wazy 1380:)
    ktg i serducho wszlo na 10 pkt (10 mozliwych)
    mama tez ok.
    wyniki wszystkie ok.

widzialam mala, ziewala i mlaskala;) super uczucie. Wy tez tak macie jak widzicie swoje malenstwa?

ZieloneOliwki, MeGi2986, justyna14, iNso87, kwiatakacji, Mama-julka, Madzisek, ania14, pati_zuzia, gosia mmr, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    155kw49.jpg

Zieloneoliwki proszę specjalnie dla Ciebie pozujemy z Antkiem :D

Nie strasz! Wygięłaś się jak żagiel na wietrze dla lepszego efektu ;-) Biedny Antek, będzie miał odciski od Twojego kręgosłupa na ciałku he he.

MeGi2986, Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    hej, wrocilam od lekarza.

sophie konczy 29 tydzien i wazy 1380:)
    ktg i serducho wszlo na 10 pkt (10 mozliwych)
    mama tez ok.
    wyniki wszystkie ok.

widzialam mala, ziewala i mlaskala;) super uczucie. Wy tez tak macie jak widzicie swoje malenstwa?
    Gratulacje, fajnie że wszystko ok:) Ja jutro (29t6d) też mam USG, modlę się żeby wymiary jednak okazały się prawidłowe i waga też w porządku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    otoz to,ja mam tak samo ;p

dziewczyny jakie tam tycie.. ja wlasnie zjadlam tort i zagryzam ptysiem.. ;D Ja w srode spojrze u gina co tam cudownego bedzie na wadze od ostatniej wizyty;p
    ja z Laura miedzy 34-35tyg ciazy w 10 dni 3kg przybiłam,wiec ktora to mowi,ze na koniec sie nie przybiera na wadze?;ppp

Też tak mam, tylko bym leżała :-(

Ja nie mówiłam że na koniec się nie przybiera na wadze, ale że w III trym. mniej się tyje niż w drugim. Nie wiem kto to wymyślił :O

iNso87 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik super że wszystko ok :) tak, ja też uważam, że widok dziecka jest wspaniały, zwłaszcza własnego :)

to moja Pola to kawał kluchy, bo w 30t6d ważyła 2 kg ! rany już się zastanawiam jak ja ją urodzę i co zostanie z mojej.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 13:54

kwiatakacji lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ma wyniki i nie powalają:
    Morfologia krwi
    Leukocyty 10,9 tys/µl norma 4,0-10,0
    Neutrofile 7,80 tys/µl norma 2,50-7,00
    Eozynofile 0,08 tys/µl norma 0,10-0,50
    to taka lipa we krwi ale za to hemoglobina wystartowala jak przed ciaza jest 12,6;)
    Badanie ogólne moczu
    tu tez lipa
    Przejrzystość lekko mętny
    pH 8,0 5,0-7,0

i nie wiem czemu magnezu nie mam;\ zapomnieli;\

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Alicja! dlaczego mi to robisz? ooo taaak! KRÓWKI! <3 <3 <3

<3 ja zaraz jadę, bo nie wytrzymam bez nich.
    Mam nadzieje, że na stacji benzynowej będą :D

W ciąży najgorsze jest to, że jak ktoś o czymś wspomni to od razu Ci się tego chce. Mam to samo!

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wydaje mi się, coś przeoczyłam, czy Marta0912 dawno się nie odzywała?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj ;) sorki za ten wystający spod koszulki brzuchol, ale ja już w moje XS żadne się nie mieszczę :P

87c3100c3d7b69b3med.jpg

alicja_, justyna14, ZieloneOliwki, kwiatakacji, iNso87, Mama-julka, Evka, Madzisek, MeGi2986, pati_zuzia, rewelka, Kate4, ola25, gosia mmr, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

W ciąży najgorsze jest to, że jak ktoś o czymś wspomni to od razu Ci się tego chce. Mam to samo!
    Dajcie spokój, ja już nie wychodzę z domu! Zapcham się chyba do 16 czekoladą z bakaliami a później męża wyślę po ptysie albo krówki.
    Jak tu nie tyć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga rośnie systematycznie ale w różnym tempie - ostatnio kilogram przez 3 tygodnie. W sumie mam ok 7 kg na plusie.

Obiad dzisiaj na mieście. Idę zrobić tego GBSa to odrazu skorzystam z okazji , że wyszłam z domu i umowiliśmy się z mężem, że pójdziemy sobie na obiadek.

Mi też leżenie nie służy, czuję się zdechła, ale jakoś te 1.5 tygodnia spróbuję poleżeć. Wychodzę tylko na badania i w weekend dni otwarte do szpitala.
    Fakt faktem , że jak się tylko za coś wezmę to sapie jak lokomotywa i zaraz muszę odpocząć. Mam wrażenie, że mam jakieś problemy z oddychaniem. Czekam na paczkę z ciśnieniomierzem, bo ostatnio miałam 130/85 co jak na mnie było dość wysokie i lekarz kazał mierzyć.

A skoro dzisiaj dzień brzuszków to i mój skończony 34 tydzień - tylko u mnie jak zwykle bieliźniano - piżamowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:07

ZieloneOliwki, iNso87, alicja_, Mama-julka, Madzisek, MeGi2986, pati_zuzia, Kate4, gosia mmr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mi lekarz powiedział, że właśnie od 30tygodnia najbardziej sie tyje :D

Jestem zdruzgotana!!! Od lekarza to wiadomość z pierwszej ręki więc musi to być prawda :-(

alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

A ja już w ciąży miałam smak na krówki raz, ale dałam radę :D po kilku dniach dopiero przez przypadek zaspokoiłam, bo teściowa mi kupiła i to takie wypasione! bo najbardziej lubie takie, które się ciągną <3 były kiedyś "modne" takie batoniki z krówkowe, nazywały się mordoklejki, jeszcze czasem je widzę w sklepie, są super!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji- niezła z Ciebie chudzina!! Dobrze dobrze, niech Cię mąż dokarmi dzisiaj porządnie! ;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 super brzucho! :D

iNso - A takie wysokie pH może się wiązać z jakąs infekcją?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Jestem zdruzgotana!!! Od lekarza to wiadomość z pierwszej ręki więc musi to być prawda :-(

No... :D na to wychodzi :D
    Ja na początku się martwiłam, że nic nie tyje, a teraz jak RUSZYYYYYŁO to aż sie boje! :D
    Więc chyba lekarz miał racje, bo jem tak samo cały czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji jaka chudzina!
    Ręce i nogi patyki! Tylko brzuszek piłka:) Super

kwiatakacji, MeGi2986 lubią tę wiadomość

‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ