X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    jasne :D!
    Sarka 0,5 kg a ja w tym czasie 2kg :D 4 razy więcej :D

Oj tam oj tam :D reszta w cycki :D

ZieloneOliwki, gosia mmr lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już się wcale nie ważę, bo nie chcę się stresować :D Swoją drogą puchnę niemiłosiernie, wszystko mnie boli a w nocy zwykle śpię w skarpetkach bo tak mi zimno w stopy, ale dziś musiałam je zdjąć bo się nie dało wytrzymać, tak mi się w łydki wbijały ;<

Dziewczyny, Wy też się tak męczycie? Kurcze, wyszłam na osiedle do Rossmanna, do sklepu z gospodarsdtwem domowym i po wędlinę i normalnie jestem tak zasapana i spocona jakbym jakiś maraton przebiegła!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U mnie odwrotnie - wszyscy co mnie widza po dłuższej przerwie w szoku są za teraz tak szybko mi brzuch urósł :P bo tak to tylko było : "acik po Tobie dalej nic nie widać! " zresztą... Pamietacie jak było :D a teraz ciśnie jak szalony, boje się rozstepow :/
    Acikk zdjęcie proszę, bo jakoś nie mogę uwierzyć:P
    O Kochana, ja Ci mogę zdjęcie mojego tyłka zrobić jak chcesz, oba wielkie poślady w czerwonych krechach! Brzuch jeszcze nie tknięty, mam nadzieję że tak pozostanie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki ją mam wrażenie że mnie już nawet siedzenie męczy :D i najlepiej bym tylko leżała ale wtedy to wogole się czuje taka zdechla :P

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki ją mam wrażenie że mnie już nawet siedzenie męczy :D i najlepiej bym tylko leżała ale wtedy to wogole się czuje taka zdechla :P
    otoz to,ja mam tak samo ;p

dziewczyny jakie tam tycie.. ja wlasnie zjadlam tort i zagryzam ptysiem.. ;D Ja w srode spojrze u gina co tam cudownego bedzie na wadze od ostatniej wizyty;p
    ja z Laura miedzy 34-35tyg ciazy w 10 dni 3kg przybiłam,wiec ktora to mowi,ze na koniec sie nie przybiera na wadze?;ppp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja mam ochotę sprzątać, ale pokręcę się 10 minut i sapię jak lokomotywa i kładę się na kolejne 15 minut i tak mi schodzi cały dzień. A burdel mam niemiłosierny bo w zeszłym tygodniu przyjechała i nowa lodówka i nowa sofa i łóżeczko dla Małego i wszystko stoi nie po ustawiane, a jeszcze stara kanapa nie wyniesiona... (dla przypomnienia-mieszkamy w kawalerce :D ) i jeszcze moja sunia ma cieczkę od dwóch tygodni i mam wszystko zapaprane krwią... Właśnie zamoczyłam prześcieradło i narzutę, ale obawiam się że trzeba będzie zakupić nowe.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zieloneoliwki proszę specjalnie dla Ciebie pozujemy z Antkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:17

ZieloneOliwki, kwiatakacji, Madzisek, MeGi2986, alicja_, iNso87, Evka, pati_zuzia, naox, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, kurde, giganty z Was!! ;) rzeczywiście rośniecie jak na drożdżach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ale mi zrobiłaś ochotę na Ptysia z bitą śmietaną... :D

iNso87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja mam ochotę sprzątać, ale pokręcę się 10 minut i sapię jak lokomotywa i kładę się na kolejne 15 minut i tak mi schodzi cały dzień. A burdel mam niemiłosierny bo w zeszłym tygodniu przyjechała i nowa lodówka i nowa sofa i łóżeczko dla Małego i wszystko stoi nie po ustawiane, a jeszcze stara kanapa nie wyniesiona... (dla przypomnienia-mieszkamy w kawalerce :D ) i jeszcze moja sunia ma cieczkę od dwóch tygodni i mam wszystko zapaprane krwią... Właśnie zamoczyłam prześcieradło i narzutę, ale obawiam się że trzeba będzie zakupić nowe.

Ja sprzątam teraz już na dwa dni haha kiedyś całe mieszkanie w 3 godzinki a teraz dziś trochę jutrto trochę... :P ale to Ci powiem że musisz mieć niezly sajgon :D no ale przecież kanapy sama nie wyniesiesz :P nie Twoja wina ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:31

iNso87 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja sprzątam teraz już na dwa dni haha kiedyś całe mieszkanie w 3 godzinki a teraz dziś trochę jutrto trochę... :P ale to Ci powiem że musisz mieć niezly sajgon :D no ale przecież kanapy sama nie wyniesiesz :P nie Twoja wina ;)
    najgorsze jest to że mąż też sam jej nie wyniesie, bo go kręgosłup boli od kilku dni. Może dziś uda się wynieść ją chociaż rozkręconą na balkon, to w pokoju mniejszy bałagan będzie, a balkon się nie liczy :P Musimy poprzestawiać caaaały pokój, żeby zrobić kącik Kubusiowi, a te meble są tak cholernie ciężkie, że nie zdziwię się jak nie zdążymy do mojego porodu. Dwa razy potknęłam się dzisiaj o odkurzacz , bo przejścia nie ma. aaa! no i do tego wszystkiego suszarka stoi z ciuchami w pokoju, więc jest bosko :D

Edit: a pies do tego wszystkiego puszcza bąki leżąc koło łóżka!

Co dzisiaj w menu na obiad macie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 13:33

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki moja jak ma cieczke to chodzi w gaciach :-) kupiliśmy jej specjalne w sklepie zoologicznym i jak jeszcze była Młodziutka zanim cieczki zaczęła to jej zakładaniem żeby się przyzwyczajala i nie mamy teraz problemy, podpachami w gacie i gania po mieszkaniu, tylko mojemu mężowi kilka razyvzapomnialo się te gacie ściągnąć jak z nią na dwór wychodził bo są czarne tak jak ona :-)

No Acikk jestem pod sporym wrażeniem :-) do porodu jeszcze pewnie niektóre z nas przegonisz ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dokładnie w 3 tyg tak mi przybyło. Co do Twojego schudnięcia to gratuluje samozaparcia i dyscypliny ;) teraz po ciazy tez pewnie szybko wrocisz do formy!:)

Inso jak mozesz :P za mną kremówka chodzi od tygodnia, ale mi nie po drodze do sklepu, na szczescie bo teraz zamiast jednej to bym pewnie kupila z 4 i wszystkie wpierdoliła na raz ;)

kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    otoz to,ja mam tak samo ;p

dziewczyny jakie tam tycie.. ja wlasnie zjadlam tort i zagryzam ptysiem.. ;D Ja w srode spojrze u gina co tam cudownego bedzie na wadze od ostatniej wizyty;p
    ja z Laura miedzy 34-35tyg ciazy w 10 dni 3kg przybiłam,wiec ktora to mowi,ze na koniec sie nie przybiera na wadze?;ppp

Mi lekarz powiedział, że właśnie od 30tygodnia najbardziej sie tyje :D

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Zielone oliwki moja jak ma cieczke to chodzi w gaciach :-) kupiliśmy jej specjalne w sklepie zoologicznym i jak jeszcze była Młodziutka zanim cieczki zaczęła to jej zakładaniem żeby się przyzwyczajala i nie mamy teraz problemy, podpachami w gacie i gania po mieszkaniu, tylko mojemu mężowi kilka razyvzapomnialo się te gacie ściągnąć jak z nią na dwór wychodził bo są czarne tak jak ona :-)

No Acikk jestem pod sporym wrażeniem :-) do porodu jeszcze pewnie niektóre z nas przegonisz ;-)
    Nie zdaje to u mnie egzaminu, próbowałam najpierw jej zrobić ze swoich starych majtek, wycięłam dziurę na ogon, bo bokach związałam, wkleiłam podpachę i kazałam chodzić :D Ale chwila mojej nieuwagi i nie dość że wszystko zdjęte, to podpaska pogryziona na strzępki. Szkoda byłoby mojej inwestycji :P

alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną chodzą krówki! :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia śliczny wózek :) ja już się nie mogę doczekac na nasz :) a ma być dopiero na początku listopada :( mój mąż się że mnie śmieje że taka frajde mam z tego wszystkiego :P

I znowu widzę między nami podobieństwo! ;) bo mój mąż też się śmieje i mówi, że kobiety to zupełnie inaczej przezywają to wszystko ;) bo ja to tylko chodzę i oglądam te wszystkie rzeczy dla dziecka po sto razy, cieszę się tym, rozkładam, składam, proszę go, żeby mi po raz kolejny tą gondolę założył, albo zrobił z niego spacerówkę, pokazuje mi po kilka razy ciuszki itp a on mówi, że jemu wyatrczy jak raz zobaczy,stwierdzi, że mu się podoba i tyle :D i smieje się, że ja tak mam ;) to jest chyba ten syndrom wicia gniazda :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Edit: a pies do tego wszystkiego puszcza bąki leżąc koło łóżka!

Co dzisiaj w menu na obiad macie? ;)
    Dobra dobra nie zwalaj na psa :P
    U mnie dziś gotowce, ja pierogi z miesem, maz z kapusta i grzybami ;)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ