X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia- u mnie Maleństwo jest dupką do dołu i kopie niemiłosiernie po pęcherzu. Czasem ból jest okropny... Dodam że na I USG i na połówkowym był główką, dopiero w 26tc na USG w szpitalu dowiedziałam się że jest ułożony miednicowo. Mam nadzieję że się wkrótce odwróci, zresztą jutro czeka nas USG III trymestru, a i tak się stresuję bo te wymiary były niepokojące... :(

Ola- jaka laska!! :)

Naox- dzięki za odpowiedź;) czyli po ukończonym 40stym tygodniu jak przyjechałabym z rozpoczętą akcją porodową, to by mnie nie przyjęli tak? Obserwuję ich na FB i też jestem zachwycona wszystkim co się dzieje w tym szpitalu, mam nadzieję że będzie mi dane tam rodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:09

ola25, naox lubią tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    ola25 wow, świetnie wyglądasz :) Jejku jak mi się marzy spacerek.

Dziękuje. A musisz cały czas leżeć ??

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Wow ola i w szpileczkach :-) chyba nie dała bym rady :-P

Ja po godzinie miałam dość hehehe

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    ZieloneOliwki mi czasem przejedzie stopą po pęcherzu to aż mnie zakłuje ale jest to inne odczucie niż jak miał główkę w dole... wtedy miałam po prostu parcie na pęcherz spore. U Ciebie jest jeszcze troszkę czasu to może sobie fiknie główką w dół :) u mnie czas na obrócenie mocno się skraca :P
    To fakt, jest jeszcze czas ale byłabym spokojniejsza ;)
    mnie ewidentnie kopie, nie bez [powodu w nocy wstaję na siusiu co 40 minut :P

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Lasencja z Ciebie nie no.

Chyba pas sobie sprawie. Wg wszystkich to brzucha nigdy nie miałam, a ja uważam, że problem był bo denerwowało mnie zawsze lekkie wybrzuszenie. No mam hopla na tym punkcie, lubię być płaska i już :-D

Ja też chce kupić taki pas . nigdy nie miałam bardzo płaskiego brzuszna z racji tego ,że trzy lata temu schudlam 23 kg. I gdzieś to wyszło , mimo silowni

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja kupuje ten pas.
    Po naturalnym porodzie podobno po 2-3 dniach można już nosic:)

A masz już wybrany?? To przed porodem już można kupic

8p3onafaaetblgsa.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam z lozka matko gdyby nie to ze juz po 11 to pewnie bym spala dalej :P
    O 9 pobudke mialam bo kurier lozeczko przywiozl:D

Matko, pchelkaa kochana trzymaj sie tam jak najdluzej mam nadzieje ze masz dobra opieke, cale szczescie ze dzidziulka juz taka duza wiec napewno sobie poradzi :) a wyprawke zamawiaj przez neta co tam Ci brakuje i bedzie git :)

Ola gdzie Ty na spacer w ciazy w takich butach :D chciaz ja nie mowie w sobote tez sie w obcasy odstawilam ale to nacposiadowke:P a dzis mi sie snilo ze bylam taka seksi laska i ubieralam taka obcisla kiece:D wogole dyzo rzeczy mi sie snilo :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja witam z lozka matko gdyby nie to ze juz po 11 to pewnie bym spala dalej :P
    O 9 pobudke mialam bo kurier lozeczko przywiozl:D

Matko, pchelkaa kochana trzymaj sie tam jak najdluzej mam nadzieje ze masz dobra opieke, cale szczescie ze dzidziulka juz taka duza wiec napewno sobie poradzi :) a wyprawke zamawiaj przez neta co tam Ci brakuje i bedzie git :)

Ola gdzie Ty na spacer w ciazy w takich butach :D chciaz ja nie mowie w sobote tez sie w obcasy odstawilam ale to nacposiadowke:P a dzis mi sie snilo ze bylam taka seksi laska i ubieralam taka obcisla kiece:D wogole dyzo rzeczy mi sie snilo :P

Acikk masz melodię do spania ;);D

Generalnie to ją dużo nie chodze bo mam zalecenia oszczędzając tryp życia. Ale jak tak pięknie stały na półce to nie mogłam się im oprzeć. Są niskie na szczęście. Aczkolwiek po godzinie miałam dość .

8p3onafaaetblgsa.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam dosc bo mialy byc na posiadiwe a potem kilometr musialam dymac bo nue bylo blizej gdzie zaparkowac:D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, obudziłam się godzinę temu i czekam aż moje maleństwo zacznie się ruszać. Jakaś spokojna się zrobiła od wczoraj,wole jak buszuje bo wtedy wiem że jest ok. Mam nadzieję, że mój leniuszek się obudzi i uspokoi mamusię:)

Co do pasów poporodowych u nas na SR mówili żeby nie używać, bo rozleniwiają mięśnie brzucha i robią więcej złego niż dobrego. Ja osobiście raczej nie będę kupować.

Tinusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w 35 tyg :) Tutaj pomalu to az strach zagladac czy ktoras nie urodzila :) Pchelkaa trzymaj sie jak najdluzej w dwupaku fajnie ze dzidzia juz taka duza i najwazniejsze ze jestescie pod dobra opieka trzymam kciuki za was :) A wyprawke szybko skompletujesz przez internet :)

Inso oby Laura szybko wyzdrowiala :)

Moj maly jest glowka w dol od samego poczatku praktycznie i mam nadzieje ze sie nie przekreci :)

Ola wow super wygladasz i do tego na spacer w szpilkach ja juz zapomnialam jak sie w tym chodzi:)

Moja dzidzia chyba sie obrazila i niechce sie ruszac od wczoraj i zaczynam sie martwic pomalu i czekam do wieczora czy sie rozkreci :(

Tez zamirzam kupic pas poporodowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:30

iNso87 lubi tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Witam sie i ja w 35 tyg :) Tutaj pomalu to az strach zagladac czy ktoras nie urodzila :) Pchelkaa trzymaj sie jak najdluzej w dwupaku fajnie ze dzidzia juz taka duza i najwazniejsze ze jestescie pod dobra opieka trzymam kciuki za was :) A wyprawke szybko skompletujesz przez internet :)

Inso oby Laura szybko wyzdrowiala :)

Moj maly jest glowka w dol od samego poczatku praktycznie i mam nadzieje ze sie nie przekreci :)

Ola wow super wygladasz i do tego na spacer w szpilkach ja juz zapomnialam jak sie w tym chodzi:)

Moja dzidzia chyba sie obrazila i niechce sie ruszac od wczoraj i zaczynam sie martwic pomalu i czekam do wieczora czy sie rozkreci :(

Tez zamirzam kupic pas poporodowy :)

Zjedz coś słodkiego i połoz się na lewym boku, poczekaj godzinie i zacznij liczyć ruchy. W szpitalu mi tak mówili. Jak mam jakąś niepewność to zawsze ten sposób pomaga

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić- jestem bohaterem w swoim domu! :D
    Zapchałam w sobotę kibelek liśćmi z ogórków kiszonych. Mąż przepychał, kilo kreta nie pomogło, żmijka, nawet ręką wyciągał... Wieczorem poszedł spać, a mnie się tak siusiu chciało, ale mówię no nawet wody nie spuszczę... Wpadłam na bloga pewnej dziewczyny gdzie radziła przepychać kibelek butelką. I o, przepchałam!! Jestem z siebie dumna!! :D

kwiatakacji, MeGi2986, genoweffa, Matleena, gosia mmr, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Muszę się pochwalić- jestem bohaterem w swoim domu! :D
    Zapchałam w sobotę kibelek liśćmi z ogórków kiszonych. Mąż przepychał, kilo kreta nie pomogło, żmijka, nawet ręką wyciągał... Wieczorem poszedł spać, a mnie się tak siusiu chciało, ale mówię no nawet wody nie spuszczę... Wpadłam na bloga pewnej dziewczyny gdzie radziła przepychać kibelek butelką. I o, przepchałam!! Jestem z siebie dumna!! :D

Hahahaha ale się wesoło mi się zrobiło.

8p3onafaaetblgsa.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos pasa to u nas też położna mówiła żeby kupować tylko w sytuacji jeżeli brzuch będzie bardzo wisial - zwijal sie wręcz. A tak to lepiej nie.

Dziewczyny jak u Was teraz że wzrostem wagi? Bo ja się dziś zwazylam i się zdziwilam bo od ostatniej wizyty czyli prawie 4 tyg przybrałam niecały kilogram ?? Nie żeby mnie to martwilo bo i tak mam zdecydowanie za dużo tych kilogramów ale taki mały przyrost?? Jak u Was??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia widzę, że my ten sam termin na suwaczku i ten sam problem z dzidzią od wczoraj. Trzymam kciuki żeby się te nasze leniuszki ruszyły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji jakos wole jak buszuje a ostatnio takie leniwe te ruchy ma niby te 10 ma ale wole szalenstwa w brzuchu czytalam ze po 33 tyg dzieci robia sie mniej ruchliwe a od 37 znow zaczynaja :)

Ola dziekuje za rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:53

kwiatakacji, ola25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A propos pasa to u nas też położna mówiła żeby kupować tylko w sytuacji jeżeli brzuch będzie bardzo wisial - zwijal sie wręcz. A tak to lepiej nie.

Dziewczyny jak u Was teraz że wzrostem wagi? Bo ja się dziś zwazylam i się zdziwilam bo od ostatniej wizyty czyli prawie 4 tyg przybrałam niecały kilogram ?? Nie żeby mnie to martwilo bo i tak mam zdecydowanie za dużo tych kilogramów ale taki mały przyrost?? Jak u Was??

ja mam teraz jakiś dziwny etap bo z dnia na dzien tyje...
    Co rano stane na wage - to mam wiecej ;/

‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ