X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką, a wyprawkę spokojnie możesz zrobić przez internet. Ja prawie wszystko tak kupiłam. Poza tym ogólnie lubie robić zakupy w sieci, nie licząc spożywki.

Dziś trochę lepiej pospałam niż poprzedniej nocy. Mały ma katar, a do tego nęka mnie bezsenność. Poprzedniej nocy zasnęłam ok. 5, a wstać musiałam po 8. Tej nocy Grześ wybudził się z płaczem przed 24, a potem cciał się wygłupiać i usnął dopiero po godzinie. Ale od tamtej pory spałam aż do 8.30 :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam sie z Wami po przeczytaniu ostatnich stron

Dzieki Dziewczyny,u Laury juz lepiej,pojechala z Dziadziusiem swoim do Niego i do Babci bo ja z rana bylam na tym pobraniu,odbiore Ja dopiero po 17 bo jeszcze zebranie mam u Niej w szkole o 16:15.

Czekam na wyniki online do poludnia i zobaczymy jak ten mocz wyszedl:p z drugiego strumienia;)

A tak wogole to jestem narazie w lazience bo posciel wlaczylam w pralce do prania i stoje i sprzatam troszku a Mala tak mi tancuje w brzuchu,ze mam wrazenie,ze zaraz bokiem wyjdzie:p chyba lubi sluchac pralki albo Ja to denerwuje;)

Pchelka trzymaj sie dzielnie! Wszystkie musimy,ja juz mniej zaczelam w domu sprzatac,i wogole to w srode ide na wizyte do gina i powiem,ze miewam od tygodnia te skurcze;/ teraz stoje to znowu mnie boli jajnik po prawej jak na @ i tak co jakis czas eh,ale nie daje sie zwariowac poki bol jest w miare. Tlumacze sobie,ze cwiczy msc przed porodem macica. Czasem mam tez dziwne klucie w macicy i to to juz boje sie,ze to mpze byc skracajaca sie szyjka? Ma ktoras tak? Przenikajace szybkie klucie w srodku? Takie momentalne i zaraz puszcza,niezbyt to przyjemnie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:-) sklepiku wlasnie z bielizna nie ma :-S naox, o skurczach to mowia ze na tym etapie moga byc, sa one nieregularne i tylko niektore bolesne, a 6.11 bede miala juz ciaze donoszona, a wedlug usg to nawet 1.11. Szybko jakos ta koncowka ciazy mi zleciala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam po weekendzie, a tu takie coś! :o

Pchełka, trzymaj się jeszcze, nie możesz się rozpakować, nie wyrażam zgody ;>

Naox, ile leżałaś w Pro-Familii? Nie było żadnych przeciwwskazań do pozostawienia Cię na oddziale? Widziałam na FB o tym wcześniaku, super że mają takie warunki że nie trzeba dzidziusia przewozić. Dowiedziałaś się może, czy rzeczywiście poród, znieczulenie i ewentualna opieka na oddziale neonatologicznym jest całkowicie bezpłatna i nie wystawią rachunku przy wypisie? ;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki dziewczyny:-) sklepiku wlasnie z bielizna nie ma :-S naox, o skurczach to mowia ze na tym etapie moga byc, sa one nieregularne i tylko niektore bolesne, a 6.11 bede miala juz ciaze donoszona, a wedlug usg to nawet 1.11. Szybko jakos ta koncowka ciazy mi zleciala.
    o mój Boże, no nawet tak nie mów bo mnie straszysz! :D Jak to leci!

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka uważaj na siebie !! I już każda z nas musi bo te akcję to coraz częstsze u nas. Boje się czasem wchodzić na forum ;) jak wam noc minęła? Ja dzisiaj spalam super, około 1 w nocy poszlam spać obudzilam się po 4 na siusiu i spalam do UWAGA 9:26 ;) dziś będę pracować całą pościel do lozeczka postaram się potem wkleic zdjęcia. A tak wogole to chyba znowu czas pochwalić się brzuszkami ;) bo już niebawem nie będziemy ich miały.

Wszystkim wizytujacym życzę powodzenia i samych dobrych wieści

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, trzymaj się tam dzielnie :) Mi na ktg takie cuda wychodziły, że się nadziwić nie mogli. Wskaźnik czasem wychylał sie poza skalę. I te "skurcze" wychodziły mi zazwyczaj przy ruchach dziecka. A bardzo silnie je ostatnio odczuwam. Wtedy mój brzuch przybiera bardzo dziwne kształty.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    A tak wogole to chyba znowu czas pochwalić się brzuszkami ;) bo już niebawem nie będziemy ich miały.

Brzuszków nie będzie, tylko flak wypompowany zostanie he he. Nie wiem jak Wy, ale po porodzie tak szybko nie wklejam zdjęcia brzucha. Chyba że w bieliźnie modelującej :-D

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cf91d184ce9.jpg

Wczorajsze wyjść na spacerek skończone 33 tyg

revvelka, Ola_45, Pchelkaa, alicja_, MeGi2986, kwiatakacji, rewelka, pati_zuzia, Matleena, genoweffa, gosia mmr lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Brzuszków nie będzie, tylko flak wypompowany zostanie he he. Nie wiem jak Wy, ale po porodzie tak szybko nie wklejam zdjęcia brzucha. Chyba że w bieliźnie modelującej :-D

Hahahaha ją też. A wogole kupuje pas poporodowy???

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wow, świetnie wyglądasz :) Jejku jak mi się marzy spacerek.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mój synek chyba nadal siedzi sobie dupką w dole, bo nie napiera mi na pęcherz ani na szyjkę i można normalnie chodzić a nie jak gejsza :D za to upodobał sobie od kilku dni między 6 a 8 dreptanie stópkami po kościach miednicy tak po bokach :D wydaje się jakby chodził po księżycu :D czasem tylko przejedzie mi po pęcherzu stópką to aż podskoczę ;) ciekawe czy się odwróci jeszcze główką w dół... chyba jest nas kilka z takim problemem ??

Mój od dwóch wizyt jest głową w dół i mam nadzieję że tak zostanie do końca. Jeszcze nie chodzę jak gejsza, a to pewnie dlatego że aż tak nisko nie jest. Za to siadam jak facet, rozkraczona ;-)

genoweffa lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ola i w szpileczkach :-) chyba nie dała bym rady :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cf91d184ce9.jpg

Wczorajsze wyjść na spacerek skończone 33 tyg

Lasencja z Ciebie nie no.

Chyba pas sobie sprawie. Wg wszystkich to brzucha nigdy nie miałam, a ja uważam, że problem był bo denerwowało mnie zawsze lekkie wybrzuszenie. No mam hopla na tym punkcie, lubię być płaska i już :-D

ola25 lubi tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Zaglądam po weekendzie, a tu takie coś! :o

Pchełka, trzymaj się jeszcze, nie możesz się rozpakować, nie wyrażam zgody ;>

Naox, ile leżałaś w Pro-Familii? Nie było żadnych przeciwwskazań do pozostawienia Cię na oddziale? Widziałam na FB o tym wcześniaku, super że mają takie warunki że nie trzeba dzidziusia przewozić. Dowiedziałaś się może, czy rzeczywiście poród, znieczulenie i ewentualna opieka na oddziale neonatologicznym jest całkowicie bezpłatna i nie wystawią rachunku przy wypisie? ;)

Leżałam 3 nocki, przyjmują tylko w momencie rozpoczęcia akcji porodowej, skurczy itp i to po usg, ktg, badaniu. Mnie zostawili, bo test pokazał, że wody płodowe się sączą oraz jest ich niewiele. Na szczęście po dokładniejszych badaniach wykluczono sączenie wód. Jeśli chodzi o o poród, znieczulenie to wszystko jest na nfz. Nie przyjmują kobiet po terminie, bez objawów i ze skierowaniem na cc. Opieka jest genialna. Lekarze wspaniali, nie wspomnę o położnych.

Na oddziale leżały jeszcze dwie brzuchatki z czego jedna poszła rodzić.
    Ja w momencie przyjęcia nawet nie pytałam z mężem czy na nfz. Byliśmy tak zestrachani, że zapłacilibyśmy ile trzeba. My do tego szpitala mamy 5minut maksymalnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:03

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mama-julka mój od dwóch wizyt do ok. 32t6d też był główką w dole a potem mu się odmieniło :P

Wiem, że tak może być i boję się że hej, że będzie na następnej wizycie odwrócony jak u Ciebie, pośladkowo. Do jakiegoś tam czasu bobasy mają na tyle miejsca żeby fikać takie koziołki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hahahaha ją też. A wogole kupuje pas poporodowy???

Ja kupuje ten pas.
    Po naturalnym porodzie podobno po 2-3 dniach można już nosic:)

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ