X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką, a wyprawkę spokojnie możesz zrobić przez internet. Ja prawie wszystko tak kupiłam. Poza tym ogólnie lubie robić zakupy w sieci, nie licząc spożywki.

Dziś trochę lepiej pospałam niż poprzedniej nocy. Mały ma katar, a do tego nęka mnie bezsenność. Poprzedniej nocy zasnęłam ok. 5, a wstać musiałam po 8. Tej nocy Grześ wybudził się z płaczem przed 24, a potem cciał się wygłupiać i usnął dopiero po godzinie. Ale od tamtej pory spałam aż do 8.30 :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam sie z Wami po przeczytaniu ostatnich stron

Dzieki Dziewczyny,u Laury juz lepiej,pojechala z Dziadziusiem swoim do Niego i do Babci bo ja z rana bylam na tym pobraniu,odbiore Ja dopiero po 17 bo jeszcze zebranie mam u Niej w szkole o 16:15.

Czekam na wyniki online do poludnia i zobaczymy jak ten mocz wyszedl:p z drugiego strumienia;)

A tak wogole to jestem narazie w lazience bo posciel wlaczylam w pralce do prania i stoje i sprzatam troszku a Mala tak mi tancuje w brzuchu,ze mam wrazenie,ze zaraz bokiem wyjdzie:p chyba lubi sluchac pralki albo Ja to denerwuje;)

Pchelka trzymaj sie dzielnie! Wszystkie musimy,ja juz mniej zaczelam w domu sprzatac,i wogole to w srode ide na wizyte do gina i powiem,ze miewam od tygodnia te skurcze;/ teraz stoje to znowu mnie boli jajnik po prawej jak na @ i tak co jakis czas eh,ale nie daje sie zwariowac poki bol jest w miare. Tlumacze sobie,ze cwiczy msc przed porodem macica. Czasem mam tez dziwne klucie w macicy i to to juz boje sie,ze to mpze byc skracajaca sie szyjka? Ma ktoras tak? Przenikajace szybkie klucie w srodku? Takie momentalne i zaraz puszcza,niezbyt to przyjemnie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:-) sklepiku wlasnie z bielizna nie ma :-S naox, o skurczach to mowia ze na tym etapie moga byc, sa one nieregularne i tylko niektore bolesne, a 6.11 bede miala juz ciaze donoszona, a wedlug usg to nawet 1.11. Szybko jakos ta koncowka ciazy mi zleciala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam po weekendzie, a tu takie coś! :o

Pchełka, trzymaj się jeszcze, nie możesz się rozpakować, nie wyrażam zgody ;>

Naox, ile leżałaś w Pro-Familii? Nie było żadnych przeciwwskazań do pozostawienia Cię na oddziale? Widziałam na FB o tym wcześniaku, super że mają takie warunki że nie trzeba dzidziusia przewozić. Dowiedziałaś się może, czy rzeczywiście poród, znieczulenie i ewentualna opieka na oddziale neonatologicznym jest całkowicie bezpłatna i nie wystawią rachunku przy wypisie? ;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki dziewczyny:-) sklepiku wlasnie z bielizna nie ma :-S naox, o skurczach to mowia ze na tym etapie moga byc, sa one nieregularne i tylko niektore bolesne, a 6.11 bede miala juz ciaze donoszona, a wedlug usg to nawet 1.11. Szybko jakos ta koncowka ciazy mi zleciala.
    o mój Boże, no nawet tak nie mów bo mnie straszysz! :D Jak to leci!

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka uważaj na siebie !! I już każda z nas musi bo te akcję to coraz częstsze u nas. Boje się czasem wchodzić na forum ;) jak wam noc minęła? Ja dzisiaj spalam super, około 1 w nocy poszlam spać obudzilam się po 4 na siusiu i spalam do UWAGA 9:26 ;) dziś będę pracować całą pościel do lozeczka postaram się potem wkleic zdjęcia. A tak wogole to chyba znowu czas pochwalić się brzuszkami ;) bo już niebawem nie będziemy ich miały.

Wszystkim wizytujacym życzę powodzenia i samych dobrych wieści

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, trzymaj się tam dzielnie :) Mi na ktg takie cuda wychodziły, że się nadziwić nie mogli. Wskaźnik czasem wychylał sie poza skalę. I te "skurcze" wychodziły mi zazwyczaj przy ruchach dziecka. A bardzo silnie je ostatnio odczuwam. Wtedy mój brzuch przybiera bardzo dziwne kształty.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    A tak wogole to chyba znowu czas pochwalić się brzuszkami ;) bo już niebawem nie będziemy ich miały.

Brzuszków nie będzie, tylko flak wypompowany zostanie he he. Nie wiem jak Wy, ale po porodzie tak szybko nie wklejam zdjęcia brzucha. Chyba że w bieliźnie modelującej :-D

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cf91d184ce9.jpg

Wczorajsze wyjść na spacerek skończone 33 tyg

revvelka, Ola_45, Pchelkaa, alicja_, MeGi2986, kwiatakacji, rewelka, pati_zuzia, Matleena, genoweffa, gosia mmr lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Brzuszków nie będzie, tylko flak wypompowany zostanie he he. Nie wiem jak Wy, ale po porodzie tak szybko nie wklejam zdjęcia brzucha. Chyba że w bieliźnie modelującej :-D

Hahahaha ją też. A wogole kupuje pas poporodowy???

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wow, świetnie wyglądasz :) Jejku jak mi się marzy spacerek.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mój synek chyba nadal siedzi sobie dupką w dole, bo nie napiera mi na pęcherz ani na szyjkę i można normalnie chodzić a nie jak gejsza :D za to upodobał sobie od kilku dni między 6 a 8 dreptanie stópkami po kościach miednicy tak po bokach :D wydaje się jakby chodził po księżycu :D czasem tylko przejedzie mi po pęcherzu stópką to aż podskoczę ;) ciekawe czy się odwróci jeszcze główką w dół... chyba jest nas kilka z takim problemem ??

Mój od dwóch wizyt jest głową w dół i mam nadzieję że tak zostanie do końca. Jeszcze nie chodzę jak gejsza, a to pewnie dlatego że aż tak nisko nie jest. Za to siadam jak facet, rozkraczona ;-)

genoweffa lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ola i w szpileczkach :-) chyba nie dała bym rady :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cf91d184ce9.jpg

Wczorajsze wyjść na spacerek skończone 33 tyg

Lasencja z Ciebie nie no.

Chyba pas sobie sprawie. Wg wszystkich to brzucha nigdy nie miałam, a ja uważam, że problem był bo denerwowało mnie zawsze lekkie wybrzuszenie. No mam hopla na tym punkcie, lubię być płaska i już :-D

ola25 lubi tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Zaglądam po weekendzie, a tu takie coś! :o

Pchełka, trzymaj się jeszcze, nie możesz się rozpakować, nie wyrażam zgody ;>

Naox, ile leżałaś w Pro-Familii? Nie było żadnych przeciwwskazań do pozostawienia Cię na oddziale? Widziałam na FB o tym wcześniaku, super że mają takie warunki że nie trzeba dzidziusia przewozić. Dowiedziałaś się może, czy rzeczywiście poród, znieczulenie i ewentualna opieka na oddziale neonatologicznym jest całkowicie bezpłatna i nie wystawią rachunku przy wypisie? ;)

Leżałam 3 nocki, przyjmują tylko w momencie rozpoczęcia akcji porodowej, skurczy itp i to po usg, ktg, badaniu. Mnie zostawili, bo test pokazał, że wody płodowe się sączą oraz jest ich niewiele. Na szczęście po dokładniejszych badaniach wykluczono sączenie wód. Jeśli chodzi o o poród, znieczulenie to wszystko jest na nfz. Nie przyjmują kobiet po terminie, bez objawów i ze skierowaniem na cc. Opieka jest genialna. Lekarze wspaniali, nie wspomnę o położnych.

Na oddziale leżały jeszcze dwie brzuchatki z czego jedna poszła rodzić.
    Ja w momencie przyjęcia nawet nie pytałam z mężem czy na nfz. Byliśmy tak zestrachani, że zapłacilibyśmy ile trzeba. My do tego szpitala mamy 5minut maksymalnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:03

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mama-julka mój od dwóch wizyt do ok. 32t6d też był główką w dole a potem mu się odmieniło :P

Wiem, że tak może być i boję się że hej, że będzie na następnej wizycie odwrócony jak u Ciebie, pośladkowo. Do jakiegoś tam czasu bobasy mają na tyle miejsca żeby fikać takie koziołki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hahahaha ją też. A wogole kupuje pas poporodowy???

Ja kupuje ten pas.
    Po naturalnym porodzie podobno po 2-3 dniach można już nosic:)

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ