X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:29

iNso87 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:29

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Zdziwiłabyś się ile można zrobić jak się musi. Ja w drugim trymestrze zalegałam w łóżku a teraz prawie codziennie robię 120km samochodem, a jak wracam do domu to jeszcze rozpakowuję kartony. Za to podziwiam takie dziewczyny jak Ty, które są w ciąży a jeszcze zajmują się starszym dzieckiem.

INso87, zdrowia dla Laury!

Półtora miesiąca temu miałam remont to dałam radę, ale dużo też pomogła moja mama.
    Z synem nie jest źle, zrobić jedzenie, przypilnować lekcji. Nie zawsze jest różowo, muszę czasem ryknąć :-D Albo tłumaczyć przez pięć minut dlaczego coś "nie". Plus taki, że mogę wysłać po drobne zakupy.
    Gorzej bym to znosiła gdybym miała roczniaka albo parolatka za którym trzeba wszędzie biegać ;-)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A mi na szczęście wyszedł GBS ujemny. Uf..
    Ale... nie byłabym sobą gdybym się nie zaczęła zastanawiać, co będzie jak złapie tego paciorkowca np. teraz... Przecież GBS nie bede miała już drugi raz robionego, a na wyniku poprzednim mam, że ujemny.

gosia mmr trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte:)

nam polozna mowila, ze dlatego powinno sie go robic pozniej tak nie wczesniej niz 36tc ale moj gin z łubinowej na kolejnej wizycie mowil ze zleci a mam ja 30 pazdziernika, wiec tez zrobie wczesniej

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna te podlogi to moze niech ktos pomoze Ci myc, bo z Twoimi zylakami zaraz chodzila nie bedziesz mogla :-S Oluś napewno sie zaklimatyzuje a w przyszlosci jak uda sie ogarnac pokoik dla niego to pewnie szal bedzie i bardzo bedzie mu sie podobalo:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa jak się dzisiaj czujesz??

Justyna14 super że już u siebie, nie szalej tam tylko z wprowadzką, dbaj o siebie i niech Wam się w nowym domku super mieszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi wyjatkowo dobrze:-) noc przespana cala, ktg wporzo bez skurczy wiec moze dzis mnie puszcza i w domu bede musiala lezec i lykac te tabsy. Mam nadzieje bo mam syraszny provlem z zalatwieniem sie w szpitalu:-( i czuje jak corci ciasno z tych zawalonych jelit

genoweffa, maya34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jednak nie jest dobrze, bo zostaje do konca tyg, nie chca ryzykowac , bo szyjka krotka, niby zamknieta no ale.. Na ktg skurcze ok 30-40, tyle ze tetno Mlodej skacze od 108-170. I chca zebym wytrzymala jeszcze ze 2 tyg:-o kurcze a ja wyprawji do konca nie mam. Musimy zamowic lozeczko posciel i wozek. I jakas czapeczke bawelniana chcialam kupic jej po kapieli, sweterek jakis jeszcze i spodenki i body z jedno dwa. I nie mam stanika do karmienia i majtek poporodowych :-o Boziu to juz tak blisko...

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa ciesze sie ze lepiej sie czujesz i 3mam kciuki żebyś jeszcze wytrzymała troche w dwupaku :) co do wyprawki to chcieliscie w sklepach pokupowac czy na allegro się rozglądałaś??

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena to współczuję nocki. My wczoraj tez pizze jedlismy ale na szczescie obeszlo sie bez zgagi. Uwazaj tam dzisiaj zeby Ci sił starczylo na te zalatwianie spraw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka trzymaj się ! Justyna 14 Gratuluje przeprowadzki :-) Nam też rodzice i teściowie bardzo pomogli, żebyśmy mogli być na swoim ;-) Ja mam parolatka, ale nie czuję, żeby trzeba było za nim dużo biegać, prędzej zabraniać czegoś, ale i tak mam wrażenie że jest grzeczny :-) Synuś w przedszkolu ja pędzę do kosmetyczki, może to już ostatni zabieg przed porodem, jaki będę mogła sobie zrobić. Jutro fryzjer ;-) POd tym kątem tez trzeba się przyszykować do porodu ;-) Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepach wlasnie, ale najwyzej zamowie przez internet. Jedynie po wozek meza wysle do sklepu bo mamy juz wybrany i jestesmy umowieni z babeczka ze w ciagu tyg od zamowienia bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tyle dobrego :) maz na pewno sobie poradzi z reszta zakupow ;)

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) Was nadrobić- to graniczy z cudem.
    Pchelkaa a co mówią na te Twoje skurcze 30-40?
    Jak ja zobaczyłam na usg 120, to byłam przerażona. Później spadło do 50-70. W dzień wypisu max 14.

Matleeena u nas też była pizza i zgada jak 150... Przymierałam cały wieczór.

Ja ogarnęłam w domu po weekendzie i lenie się. Michał dokazuje w brzuchu, aż cały lata. :D

Ile macie pajacyków na r56? Bo ja mam 5 i zastanawiam się czy starczy. Mam jeszcze sporo bodzików i półśpiochów/spodenek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 09:50

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a ja właśnie wstałam i od razu się zalamalam :-( boziu mam od psa tyle sierści w domu że to jest jakiś dramat, owczarek niemiecki długowłosy, prawie codziennie jest czesana a sierści jest tyle że szok, pierwsze co robię rano po obudzeniu to odkurzanie a potem i tak w ciągu dnia kilka razy zamiatam i jest tego tyle że mogła bym robić poduszki :-( a co tu począć jak już mały się urodzi :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:03

1usap07w9hybl9h9.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek ja planuje kupić rodzicom na prezent coś w rodzaju irobota, mają ten sam problem z sierścią. Można by ulepić drugiego psa codziennie z tej sierści. A tak urządzonko będzie sobie jeździło i zbierało kłaczki. U nas w rodzinie ma to ciotka i działa cuda. :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka musisz dać radę dla malutkiej, a resztę wyprawki jakoś się skompletuje. W szpitalu nie macie sklepu gdzie stanik dla mam karmiących możesz kupić? I mężu niech myka na dniach po wózek.

Co do ilości ciuszków to ja się nie wypowiadam bo już mówiłam że mam ich tyle że starczyło by mi chyba dla bliźniaków albo trojaczków :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Inso a robilas testy alergiczne? U mnie to z chorych zatok tak leci. Ale ja to troche zaniedbalam niestety.
    Co do moczu to pewnie masz racje i jak cos jest nie tak to i tak wykryja.
    No wlasnie nie,nigdy mnie nawet nikt nie wyslal na nie i tu pewnie jest pies pogrzebany,moge sie zalozyc,ze mam jakies uczulenie na cos pylacego,bo na jedzenie to watpie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ