X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny pochwale mijego meza :)
    Oto wlasnorecznie przez niego wyszyte na maszynie literki dla synusia <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65eedd738fc3.jpg

Wooow, super :-) jak zakupione :-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dzisiaj cicho... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena no cos Ty! Zlote rady tesciowej sa bezcenne! :-D Ty jeszcze sie zastanawiasz? Pakuj sie i jedz:-D

Moja tesciowa ma ur 30.10 i moj maz tez jak dzis dr powiedziala mi ze za dwa tyg moge nawet urodzic i moze cc jak Mala sie nie obroci to tesciowa do mnie ze jak beda umawiali mnie na cesarke to zeby 30.10 bo to jej urodziny i mialaby prezent! No mysle se napewno, uwazaj bo, chocbym miala nogi zaciskac to tego 30.10 nie urodze! Wogole co za chore pomysly, nawet ja czy moj na to nie wpadlismy. W dodatku byla u mnie w szpitalu i moj maz byl i tesciowa do mojego: cos schudles, a moj ze nie, a ona ze tak ze widac, a moj ze wage ma taka sama, a ona dojebala: od Mamusi sie wyprowadziles i od razu widac ze mizerniej wygladasz.
    Myslalam ze jebne ja!! Na szczescie moj powiedzial ze ja gotuje nawet lepsze przysmaki i zeby sie o wage jego nie martwila:-D

A maz jeszcze byl u niej na obiedzie dzis (przed ta sytuacja w szpitalu) powiedzialam mu ze na obiad jezdzili do niej nie bedziemy! Niech sama sobie je wpieprza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 17:36

Matleena, ania14, Madzisek lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:28

kwiatakacji lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no z jakiejś przyczyny powstały te dowcipy o tesciowych :)

Jeszcze odnośnie urlopów to mężom będą przysługiwały dwa dni opieki za ten rok ( na SR nam dziś zwróciła na to uwagę :)

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena złote rady teściowej potrafią obrzydzić nawet najbardziej udany pobyt w szpitalu, wiec ja tez bym wolała swój spokój w gorszych warunkach ;)

Pchełkaa dobrze Twoj maz dogadał :) nie ma to jak zimny prysznic dla mamusi :P

Matleena lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:28

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:29

MeGi2986, genoweffa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pewnie posprzatalaby tesciowa bo ona by zrobila to najlepiej, nawet wiedzialaby lepiej jak ciuchy Wasze poukladac i w czym powinnas chodzic ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mowilam swojemu zeby wzial zaraz po porodzie 2tyg zwolnienia na Zone,a 2 tyg te co mu przyslyguja wykorzystamy w nast roku w cieplesze dni;)
    A ja dzis bylam na IP ze swoja Laura pp tej ciezkiej nocy i lekarka wypisala antybiotyk,ma angine a raczej zaczyna sie bo gardlo powiedziala Laura,ze dzis od rana Ja zaczelo bolec no i goraczka 38,5C. Na szczescie narazie jest juz ok,mialam dac Jej dawke o 1 w nocy bo co 12h ale wale to i dam Jej o 20 a potem juz normalnie o 8 rano itp,nie mam zamiaru budzic Ja i sama wstawac w nocy. Pn i wt bedzie siedziala w domu a potem tak sie zastanawiam czy Ja do szkoly puszcze. Hmm,nie chce zeby inne dzieci pozarazala.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju leze i zdycham bo sie frytek nazarlam..jakie one ciezkostrawne....:p masakra jakas,jak mi ciezko na zoladku blee

genoweffa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Inso to zdrówka dla Twojej Laury :* co do szkoły to mi się wydaje że za wczesnie bedzie, ale sama ocenisz. Ja czesto mialam angine zanim wycieli mi migdałki i troche wtedy siedzialam w domu.

iNso87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, jak Was czytam to chyba pojde do kościoła podziękować Bogu za tesciowa :D

iNso87, Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi miejmy nadzieje,ze to jutro juz Jej przejdzie a reszta to tylko kuracja bedzie bezobjawowa,dlatego myslalam,ze moze wczesniej pojdzie. Katar miala od czwartku z zolta juz wydzielina ale inhalacje robilam,psikalam woda nosek i czyscilam Jej doac czesto go,niestety w sobote z rana wstala juz z bolem glowy,bardziej mysle.ze to od tego czestego flukania Ja zaczela bolec,ale potem goraczka sie przypaletala i wczorajszy dzien na nurofenie co 5-6h do dzis do rana az stwierdzilam,ze moze sie gorzej rozkrecic to nie ma co czekac do wieczora a potem w nocy jechac na ip,i wziela dawke o 13 antybiotyku,nurofen raz jeszcze,jakies psiki w gardlo,w nos i poki co ani raz jeszcze ptfu ptfu nie powiedziala.ze boli cos,takze mysle.ze jutro bedzie juz ok po 3 dawce antybiotyku. Moim zdaniem to,ze lekarz powiedziala,ze to angina to troche naciagane,bo poki co gardlo dopiero pare godz przed wizyta Ja zaczelo bolec a tak naprawde to pewnie ta wydzielina z nosa zaczela sciekac po sciane gardla i stad bol bo nawet kaszlu nie ma,ale to moje zdanie;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to pojechala z Nia na pogotowie sama i myslalam,ze tam kuzwa skonam... tak mi slabo sie zrobilo w pewnym momencie o matko,tak tam na tej poczekalni goraco bylo...jakies kuzwa 30C przysiegam,zalalam sie normalnie takim zimnym potem i slabo,mialam pisac juz do Malza ale zaraz weszlysmy do gabinetu. Nie pojechal z nami bo wyszedl z rana sprawunki pozalatwiac i nawet nie wiedzial,ze bylysmy na pogotowiu:p
    Jak stalam przy rejestracji na dole to z gory zeszla kobieta z dzieckiem z pytaniem czy nie ma tu jeszcze jednego lekarza bo Jej dziecko zaraz mdlec bedzie z tej duchoty i tego czekania i wogole przed przyjazdem wymiotowalo z 15razy:0 az sie przerazilam i se odrazu pomyslalam,ze jest odwodnione pewnie,to zrezygnowali i pojechali gdzies do szpitala ktoregos.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak jak mowisz to nie angina a podraznione gardelko. Najwazniejsze ze czuje sie lepiej no i zeby temp spadla:) Mi odkad wycieli migdałki to wydzielina z zatok jak scieka to podraznia do tego stopnia ze zaraz mam ostre zapalenie krtani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa jak czytam o tym co sie wyprawia na ip i ogolnie w szpitalach to az mnie szlag trafia :/ w pracy nie raz musiałam byc na ip i cholera mnie brała jak na korytarzu czekało z 20-30 osob a te chujki sobie siedzialy w gabinecie i pieprzyly glupoty. A jak o cos sie spytasz to nikt nic nie wie. Nieuprzejmi i lekcewazacy, czlowiek umarlby na korytarzu to by sie moze zorientowali po paru godzinach :/

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi kurde to normalnie z deszczu pod rynne u Ciebie sytuacja patrze. Ja tez mam problemy z wydzielina z nosa,czesto mam zapchany nos,czesto tez mi wlasnie splywa po sciane to cus;/ i zaden lekarz nie potrafi mi tego wyleczyc ale juz sie przyzwyczailam..

A ja kurde jestem dobra,po aptekach latam,jutro mam do diagnostyki na pobranie krwi i oddanie moczu a kuzwa pojemnika brak! Nozesz kurde... ale jutro o 8 ma przyjechac moj Tata to po drodze kupi bo juz nie chce mi sie z naszego zadupia wysylac Malza po jeden durny pojemnik... i teraz pytanie czy cos sie stanie jak wysiusiam do pojemnika nie pierwszy a drugi mocz? Bo podejrzewam,ze jak wstane to odrazu polece siku a to pewnie bedzie jeszcze zanim moj Tata przyjedzie..hmm?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi no szkoda mi sie dziecka zrobila bo ta matka w przerazeniu stala,tam kolejka jak nie wiem co,zaduch jeszcze,a ta jeszcze zapomnialam dodac,ze dziecko ma problemy sercowe..mnie sama zamurowalo i wcale sie nie dziwie,ze pojechali gdzie indziej ale takie jezdzenie to tez po huju jak dzieciakowi gorzej sie zrobi.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że fajnie byłoby gdyby mocz ileś tam czasu był w środku. Ale to czasami jest niemożliwe bo kobieta w ciąży czasami co chwile w nocy chodzi siku.

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ