X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny pochwale mijego meza :)
    Oto wlasnorecznie przez niego wyszyte na maszynie literki dla synusia <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65eedd738fc3.jpg

Wooow, super :-) jak zakupione :-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dzisiaj cicho... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena no cos Ty! Zlote rady tesciowej sa bezcenne! :-D Ty jeszcze sie zastanawiasz? Pakuj sie i jedz:-D

Moja tesciowa ma ur 30.10 i moj maz tez jak dzis dr powiedziala mi ze za dwa tyg moge nawet urodzic i moze cc jak Mala sie nie obroci to tesciowa do mnie ze jak beda umawiali mnie na cesarke to zeby 30.10 bo to jej urodziny i mialaby prezent! No mysle se napewno, uwazaj bo, chocbym miala nogi zaciskac to tego 30.10 nie urodze! Wogole co za chore pomysly, nawet ja czy moj na to nie wpadlismy. W dodatku byla u mnie w szpitalu i moj maz byl i tesciowa do mojego: cos schudles, a moj ze nie, a ona ze tak ze widac, a moj ze wage ma taka sama, a ona dojebala: od Mamusi sie wyprowadziles i od razu widac ze mizerniej wygladasz.
    Myslalam ze jebne ja!! Na szczescie moj powiedzial ze ja gotuje nawet lepsze przysmaki i zeby sie o wage jego nie martwila:-D

A maz jeszcze byl u niej na obiedzie dzis (przed ta sytuacja w szpitalu) powiedzialam mu ze na obiad jezdzili do niej nie bedziemy! Niech sama sobie je wpieprza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 17:36

Matleena, ania14, Madzisek lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:28

kwiatakacji lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no z jakiejś przyczyny powstały te dowcipy o tesciowych :)

Jeszcze odnośnie urlopów to mężom będą przysługiwały dwa dni opieki za ten rok ( na SR nam dziś zwróciła na to uwagę :)

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena złote rady teściowej potrafią obrzydzić nawet najbardziej udany pobyt w szpitalu, wiec ja tez bym wolała swój spokój w gorszych warunkach ;)

Pchełkaa dobrze Twoj maz dogadał :) nie ma to jak zimny prysznic dla mamusi :P

Matleena lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:28

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:29

MeGi2986, genoweffa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pewnie posprzatalaby tesciowa bo ona by zrobila to najlepiej, nawet wiedzialaby lepiej jak ciuchy Wasze poukladac i w czym powinnas chodzic ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mowilam swojemu zeby wzial zaraz po porodzie 2tyg zwolnienia na Zone,a 2 tyg te co mu przyslyguja wykorzystamy w nast roku w cieplesze dni;)
    A ja dzis bylam na IP ze swoja Laura pp tej ciezkiej nocy i lekarka wypisala antybiotyk,ma angine a raczej zaczyna sie bo gardlo powiedziala Laura,ze dzis od rana Ja zaczelo bolec no i goraczka 38,5C. Na szczescie narazie jest juz ok,mialam dac Jej dawke o 1 w nocy bo co 12h ale wale to i dam Jej o 20 a potem juz normalnie o 8 rano itp,nie mam zamiaru budzic Ja i sama wstawac w nocy. Pn i wt bedzie siedziala w domu a potem tak sie zastanawiam czy Ja do szkoly puszcze. Hmm,nie chce zeby inne dzieci pozarazala.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju leze i zdycham bo sie frytek nazarlam..jakie one ciezkostrawne....:p masakra jakas,jak mi ciezko na zoladku blee

genoweffa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Inso to zdrówka dla Twojej Laury :* co do szkoły to mi się wydaje że za wczesnie bedzie, ale sama ocenisz. Ja czesto mialam angine zanim wycieli mi migdałki i troche wtedy siedzialam w domu.

iNso87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, jak Was czytam to chyba pojde do kościoła podziękować Bogu za tesciowa :D

iNso87, Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi miejmy nadzieje,ze to jutro juz Jej przejdzie a reszta to tylko kuracja bedzie bezobjawowa,dlatego myslalam,ze moze wczesniej pojdzie. Katar miala od czwartku z zolta juz wydzielina ale inhalacje robilam,psikalam woda nosek i czyscilam Jej doac czesto go,niestety w sobote z rana wstala juz z bolem glowy,bardziej mysle.ze to od tego czestego flukania Ja zaczela bolec,ale potem goraczka sie przypaletala i wczorajszy dzien na nurofenie co 5-6h do dzis do rana az stwierdzilam,ze moze sie gorzej rozkrecic to nie ma co czekac do wieczora a potem w nocy jechac na ip,i wziela dawke o 13 antybiotyku,nurofen raz jeszcze,jakies psiki w gardlo,w nos i poki co ani raz jeszcze ptfu ptfu nie powiedziala.ze boli cos,takze mysle.ze jutro bedzie juz ok po 3 dawce antybiotyku. Moim zdaniem to,ze lekarz powiedziala,ze to angina to troche naciagane,bo poki co gardlo dopiero pare godz przed wizyta Ja zaczelo bolec a tak naprawde to pewnie ta wydzielina z nosa zaczela sciekac po sciane gardla i stad bol bo nawet kaszlu nie ma,ale to moje zdanie;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to pojechala z Nia na pogotowie sama i myslalam,ze tam kuzwa skonam... tak mi slabo sie zrobilo w pewnym momencie o matko,tak tam na tej poczekalni goraco bylo...jakies kuzwa 30C przysiegam,zalalam sie normalnie takim zimnym potem i slabo,mialam pisac juz do Malza ale zaraz weszlysmy do gabinetu. Nie pojechal z nami bo wyszedl z rana sprawunki pozalatwiac i nawet nie wiedzial,ze bylysmy na pogotowiu:p
    Jak stalam przy rejestracji na dole to z gory zeszla kobieta z dzieckiem z pytaniem czy nie ma tu jeszcze jednego lekarza bo Jej dziecko zaraz mdlec bedzie z tej duchoty i tego czekania i wogole przed przyjazdem wymiotowalo z 15razy:0 az sie przerazilam i se odrazu pomyslalam,ze jest odwodnione pewnie,to zrezygnowali i pojechali gdzies do szpitala ktoregos.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak jak mowisz to nie angina a podraznione gardelko. Najwazniejsze ze czuje sie lepiej no i zeby temp spadla:) Mi odkad wycieli migdałki to wydzielina z zatok jak scieka to podraznia do tego stopnia ze zaraz mam ostre zapalenie krtani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa jak czytam o tym co sie wyprawia na ip i ogolnie w szpitalach to az mnie szlag trafia :/ w pracy nie raz musiałam byc na ip i cholera mnie brała jak na korytarzu czekało z 20-30 osob a te chujki sobie siedzialy w gabinecie i pieprzyly glupoty. A jak o cos sie spytasz to nikt nic nie wie. Nieuprzejmi i lekcewazacy, czlowiek umarlby na korytarzu to by sie moze zorientowali po paru godzinach :/

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi kurde to normalnie z deszczu pod rynne u Ciebie sytuacja patrze. Ja tez mam problemy z wydzielina z nosa,czesto mam zapchany nos,czesto tez mi wlasnie splywa po sciane to cus;/ i zaden lekarz nie potrafi mi tego wyleczyc ale juz sie przyzwyczailam..

A ja kurde jestem dobra,po aptekach latam,jutro mam do diagnostyki na pobranie krwi i oddanie moczu a kuzwa pojemnika brak! Nozesz kurde... ale jutro o 8 ma przyjechac moj Tata to po drodze kupi bo juz nie chce mi sie z naszego zadupia wysylac Malza po jeden durny pojemnik... i teraz pytanie czy cos sie stanie jak wysiusiam do pojemnika nie pierwszy a drugi mocz? Bo podejrzewam,ze jak wstane to odrazu polece siku a to pewnie bedzie jeszcze zanim moj Tata przyjedzie..hmm?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi no szkoda mi sie dziecka zrobila bo ta matka w przerazeniu stala,tam kolejka jak nie wiem co,zaduch jeszcze,a ta jeszcze zapomnialam dodac,ze dziecko ma problemy sercowe..mnie sama zamurowalo i wcale sie nie dziwie,ze pojechali gdzie indziej ale takie jezdzenie to tez po huju jak dzieciakowi gorzej sie zrobi.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że fajnie byłoby gdyby mocz ileś tam czasu był w środku. Ale to czasami jest niemożliwe bo kobieta w ciąży czasami co chwile w nocy chodzi siku.

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ