X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super wygladasz!! Zazdroszcze figury :) no i swietnego zrzucenia wagi, jak to uczyniłas??

Acikk Tobie tylko 1kg do przodu a u mnie az 4 :( jestem tym zaniepokojona. Za tydzien ide na wizyte a w srode na badania z krwi. Widze po sobie ze jestem strasznie spuchnieta na ciele, ale zeby az tak!!! Jesli chodzi o jedzenie to wydaje mi sie ze teraz jem mniej niz w poprzednich miesiacach.

Misia moze maly sie odwrocil pleckami, albo pogoda tak na niego wplywa?? Moj ogolnie jest leniwy. Czuje jak sie przekreca ale rzadko kiedy kopie. Tez jest glowka w dol. Dzisiaj rano byl tylko nadwyraz aktywny. Strasznie uderzal raczkami w dole brzucha, zmiana pozycji nic nie dawala. Teraz jest spokojny, czasecm tylko kopnie. Przez to boli mnie krocze i coraz mam kurczliwy ból w dole brzucha. Wiec leze i odpoczywam. Na mojego akurat slodycze i lewy bok nie dzialaja. Jedynie to jak troche brzuchem pokołysze albo delikatnie poyciskam tam gdzie ma nozki.

Zieloneoliwki to gratuluje uratowania kibelka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba juz taki urok tych naszych dzieciaczkow ze pogoda brzydka to i sie rozleniwiaja moze spokojni po porodzie beda :)Musze chyba z moim malentwem rozmowe przeprowadzic zeby nie straszyl mamusi :) Na mojego tez slodkie nie dziala zreszta przez cukrzyce za wiele nie moge a i lezenie na lewym boku go nie rusza poruszy sie ze dwa razy i dziekuje ot znudzony :)

A jak z dieta podczas karmienia bedziecie stosowac czy jesc normalnie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam dziewczyny! :) zaciskajcie nogi jaknajdluzej sie da! :)
    ostatnio sie nie udzielam, bo mam mase roboty, wkoncu moge spac w swojej sypialni niezawalona kartonami i worami :D

Wyprawka juz prawie gotowa, tylko musze poczekac z praniem, bo jeszcze jest kilka rzeczy do zrobienia zwiazanych z remontem.

U mnie okruszek tez jest dupka do dolu, caly czas czuje go tak samo od ostatniej wizyty... nie mam problemu z chodzeniem, chociaz ostatnio czuje bol w kroczu, jakbym sie uderzyla w kosc lonowa.. no i skurcze i mnie znow dopadaja, a mialam spokoj 3 tygodnie.. zdarzaly sie pojedyncze mocne napiecia, ale wczoraj w ciagu godziny spedzonej w lozku naliczylam ze 4,5 z pobolewaniem i ciagnieciem brzucha w dol.. juz sama nie wiem czy to maly sie tak przeciaga czy to te skurcze.. bo brzuszek przybiera rozne dziwne ksztalty pod wpywem jego ruchow i robi sie mega twardy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole Justyna gratuluje przeprowadzki do nowego domu Olek sie napewno zaklimatyzuje potrzeba troszke czasu:) My bedziemy sie budowac w przyszlym roku :)

Dzis chodze jakas nieprzytomna w nocy spac nie moge a w dzien bym spala jak tylko sie poloze to oczy sie zamykaja same ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 12:18

• Evka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki.
    Nie sądzę, że nadrobię ponad weekend w czytaniu, tyle napisałyście hihi.

U mnie wsjo niby ok, prócz skróconej szyjki z 3.9 na 2.9cm.
    W nocy obudził mnie też skurcz jak na okres.
    Ale lekarka mówi, że nie sądzi, bym rodziła w ciągu najbliższych 3 tygodni - OBY!

brzuchol nie opadł więc, chyba sie nie zbliża godzina 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:19

kwiatakacji, Mama-julka, MeGi2986, Madzisek, pati_zuzia lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka super brzuszek a jak Ci fajnie pępek wyszedł :D mój dalej płaski :P - pępek, nie brzuch :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nie wiem czemu to zdjęcie jest odwrócone, skoro oryginał jest pionowo...hmmm

No pępek jest różny, czasami płaski, czasami jak wulkan, zależy chyba jak się mała układa i wszystkie flaki ;P

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dwóch tygodni przybyło mi 1,5kg. Ważyłam się wczoraj u mamy 64,5, czyli 12,5 do przodu, ech... A w trzecim trymestrze niby dużo się nie tyje :-( Przede mną jeszcze dwa miesiące tycia :-(

haen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! :) Pchelka- trzymajcie się!

Ja się cieszę,bo już czwartą noc przespałam! i odkąd biorę te tabletki na receptę to nie miałam ANI RAZU zgagi! :)

no i cieszę się jeszcze bardziej, bo dziś nam przywieźli wózek <3
    w ogóle okazało się, że facet pomylił model i nam policzył go taniej :D wziął 1550zł a on kosztuje 1800 :D super, bo gdyby nam wtedy powiedział, że kosztuje te 1800 to byśmy go nie wzięli ;)
    a wózeczek mamy taki:

7d5157a1bbcb4704med.jpg

22cfd583dff5c146med.jpg

cdb947501b8adc2fmed.jpg

Madzisek, revvelka, pati_zuzia, iNso87, kwiatakacji, MeGi2986, naox, genoweffa lubią tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A propos pasa to u nas też położna mówiła żeby kupować tylko w sytuacji jeżeli brzuch będzie bardzo wisial - zwijal sie wręcz. A tak to lepiej nie.

Dziewczyny jak u Was teraz że wzrostem wagi? Bo ja się dziś zwazylam i się zdziwilam bo od ostatniej wizyty czyli prawie 4 tyg przybrałam niecały kilogram ?? Nie żeby mnie to martwilo bo i tak mam zdecydowanie za dużo tych kilogramów ale taki mały przyrost?? Jak u Was??

Tylko się cieszyć ;) ją całą ciążę pięknie się trzymałam a teraz w ciągu 14 dni plus 4 kg. I nie wiem czy to wodę czy coś.ale zdecydowanie widzę powiększenie się brzucha

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja mam teraz jakiś dziwny etap bo z dnia na dzien tyje...
    Co rano stane na wage - to mam wiecej ;/

Witaj w klubie ;( z dnia na dzień .doslownie

8p3onafaaetblgsa.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja mam teraz jakiś dziwny etap bo z dnia na dzien tyje...
    Co rano stane na wage - to mam wiecej ;/

Alicja ale to nie Ty - to Sara ! :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia śliczny wózek :) ja już się nie mogę doczekac na nasz :) a ma być dopiero na początku listopada :( mój mąż się że mnie śmieje że taka frajde mam z tego wszystkiego :P

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ola super wygladasz!! Zazdroszcze figury :) no i swietnego zrzucenia wagi, jak to uczyniłas??

Niestety nie było łatwo . generalnie dietetyk wprowadził mi dietę na podstawie wyników badań z krwi i grupy krwi. Do tego siłownia po pracy i czasem przed. Było ciężko jak sobie pomyśle to mi słabo :) dlatego panicznie balam się że w ciąży wszystko wróci ale na szczęście nie. Zapewne jest to też wynikiem cukrzycy ciazowej i chcąc nie chcąc uważam co i ile jem.

Te 4 kg to od zeszlej wizyty Ci przyszło?? Bo mi 4 kg w ciągu dwóch tyg od wizyty.

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Chyba juz taki urok tych naszych dzieciaczkow ze pogoda brzydka to i sie rozleniwiaja moze spokojni po porodzie beda :)Musze chyba z moim malentwem rozmowe przeprowadzic zeby nie straszyl mamusi :) Na mojego tez slodkie nie dziala zreszta przez cukrzyce za wiele nie moge a i lezenie na lewym boku go nie rusza poruszy sie ze dwa razy i dziekuje ot znudzony :)

A jak z dieta podczas karmienia bedziecie stosowac czy jesc normalnie ??

Ja też mam cukrzycę ciazowa ale jak mała robi mi takie psikusy to zjem trochę czekoladki albo serek.

8p3onafaaetblgsa.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi koleżanka z pracy która nie widziała mnie 3 tyg. Powiedziała że wcale mi brzuch nie urósł a ja się czuję jak wieloryb. Może jutro wskocze rano na wagę i zobaczę jak to u mnie, ale w przeciągu ostatnich dwóch tygodni poprzednio nic mi nie przybyło co mnie cieszy bo te 13 na plus to już wystarczająco :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr a u mnie stoją pudła z lozeczkiem w przedpokoju a nie mogę ich otworzyć bo przecież nie będę ich sama taszczyc :D:P a mezus sobie śpi :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka śliczny brzuszek. Taki okrągły . u CB pierw pępek , potem brzuszek a na końcu ty chudzino ;)

Madzia świetny wozeczek !! Mój będzie w połowie Listopada bo o 4-8 tyg oczekiwania

Madzia890722 lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A mi koleżanka z pracy która nie widziała mnie 3 tyg. Powiedziała że wcale mi brzuch nie urósł a ja się czuję jak wieloryb. Może jutro wskocze rano na wagę i zobaczę jak to u mnie, ale w przeciągu ostatnich dwóch tygodni poprzednio nic mi nie przybyło co mnie cieszy bo te 13 na plus to już wystarczająco :-)

U mnie odwrotnie - wszyscy co mnie widza po dłuższej przerwie w szoku są za teraz tak szybko mi brzuch urósł :P bo tak to tylko było : "acik po Tobie dalej nic nie widać! " zresztą... Pamietacie jak było :D a teraz ciśnie jak szalony, boje się rozstepow :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja ale to nie Ty - to Sara ! :)

jasne :D!
    Sarka 0,5 kg a ja w tym czasie 2kg :D 4 razy więcej :D

gosia mmr lubi tę wiadomość

‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ