Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla super wygladasz!! Zazdroszcze figury
no i swietnego zrzucenia wagi, jak to uczyniłas??
Acikk Tobie tylko 1kg do przodu a u mnie az 4
jestem tym zaniepokojona. Za tydzien ide na wizyte a w srode na badania z krwi. Widze po sobie ze jestem strasznie spuchnieta na ciele, ale zeby az tak!!! Jesli chodzi o jedzenie to wydaje mi sie ze teraz jem mniej niz w poprzednich miesiacach.
Misia moze maly sie odwrocil pleckami, albo pogoda tak na niego wplywa?? Moj ogolnie jest leniwy. Czuje jak sie przekreca ale rzadko kiedy kopie. Tez jest glowka w dol. Dzisiaj rano byl tylko nadwyraz aktywny. Strasznie uderzal raczkami w dole brzucha, zmiana pozycji nic nie dawala. Teraz jest spokojny, czasecm tylko kopnie. Przez to boli mnie krocze i coraz mam kurczliwy ból w dole brzucha. Wiec leze i odpoczywam. Na mojego akurat slodycze i lewy bok nie dzialaja. Jedynie to jak troche brzuchem pokołysze albo delikatnie poyciskam tam gdzie ma nozki.
Zieloneoliwki to gratuluje uratowania kibelka
-
nick nieaktualnyChyba juz taki urok tych naszych dzieciaczkow ze pogoda brzydka to i sie rozleniwiaja moze spokojni po porodzie beda :)Musze chyba z moim malentwem rozmowe przeprowadzic zeby nie straszyl mamusi
Na mojego tez slodkie nie dziala zreszta przez cukrzyce za wiele nie moge a i lezenie na lewym boku go nie rusza poruszy sie ze dwa razy i dziekuje ot znudzony 
A jak z dieta podczas karmienia bedziecie stosowac czy jesc normalnie ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 12:13
-
nick nieaktualnyhej witam dziewczyny!
zaciskajcie nogi jaknajdluzej sie da! 
ostatnio sie nie udzielam, bo mam mase roboty, wkoncu moge spac w swojej sypialni niezawalona kartonami i worami
Wyprawka juz prawie gotowa, tylko musze poczekac z praniem, bo jeszcze jest kilka rzeczy do zrobienia zwiazanych z remontem.
U mnie okruszek tez jest dupka do dolu, caly czas czuje go tak samo od ostatniej wizyty... nie mam problemu z chodzeniem, chociaz ostatnio czuje bol w kroczu, jakbym sie uderzyla w kosc lonowa.. no i skurcze i mnie znow dopadaja, a mialam spokoj 3 tygodnie.. zdarzaly sie pojedyncze mocne napiecia, ale wczoraj w ciagu godziny spedzonej w lozku naliczylam ze 4,5 z pobolewaniem i ciagnieciem brzucha w dol.. juz sama nie wiem czy to maly sie tak przeciaga czy to te skurcze.. bo brzuszek przybiera rozne dziwne ksztalty pod wpywem jego ruchow i robi sie mega twardy.
-
nick nieaktualnyWogole Justyna gratuluje przeprowadzki do nowego domu Olek sie napewno zaklimatyzuje potrzeba troszke czasu:) My bedziemy sie budowac w przyszlym roku

Dzis chodze jakas nieprzytomna w nocy spac nie moge a w dzien bym spala jak tylko sie poloze to oczy sie zamykaja same ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 12:18
-
Witajcie dziewczynki.
Nie sądzę, że nadrobię ponad weekend w czytaniu, tyle napisałyście hihi.
U mnie wsjo niby ok, prócz skróconej szyjki z 3.9 na 2.9cm.
W nocy obudził mnie też skurcz jak na okres.
Ale lekarka mówi, że nie sądzi, bym rodziła w ciągu najbliższych 3 tygodni - OBY!
brzuchol nie opadł więc, chyba sie nie zbliża godzina 0.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:19
kwiatakacji, Mama-julka, MeGi2986, Madzisek, pati_zuzia lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej!!
Pchelka- trzymajcie się!
Ja się cieszę,bo już czwartą noc przespałam! i odkąd biorę te tabletki na receptę to nie miałam ANI RAZU zgagi!
no i cieszę się jeszcze bardziej, bo dziś nam przywieźli wózek
w ogóle okazało się, że facet pomylił model i nam policzył go taniej
wziął 1550zł a on kosztuje 1800
super, bo gdyby nam wtedy powiedział, że kosztuje te 1800 to byśmy go nie wzięli 
a wózeczek mamy taki:

Madzisek, revvelka, pati_zuzia, iNso87, kwiatakacji, MeGi2986, naox, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Acikk wrote:A propos pasa to u nas też położna mówiła żeby kupować tylko w sytuacji jeżeli brzuch będzie bardzo wisial - zwijal sie wręcz. A tak to lepiej nie.
Dziewczyny jak u Was teraz że wzrostem wagi? Bo ja się dziś zwazylam i się zdziwilam bo od ostatniej wizyty czyli prawie 4 tyg przybrałam niecały kilogram ?? Nie żeby mnie to martwilo bo i tak mam zdecydowanie za dużo tych kilogramów ale taki mały przyrost?? Jak u Was??
Tylko się cieszyć
ją całą ciążę pięknie się trzymałam a teraz w ciągu 14 dni plus 4 kg. I nie wiem czy to wodę czy coś.ale zdecydowanie widzę powiększenie się brzucha
-
MeGi2986 wrote:Ola super wygladasz!! Zazdroszcze figury
no i swietnego zrzucenia wagi, jak to uczyniłas??
Niestety nie było łatwo . generalnie dietetyk wprowadził mi dietę na podstawie wyników badań z krwi i grupy krwi. Do tego siłownia po pracy i czasem przed. Było ciężko jak sobie pomyśle to mi słabo
dlatego panicznie balam się że w ciąży wszystko wróci ale na szczęście nie. Zapewne jest to też wynikiem cukrzycy ciazowej i chcąc nie chcąc uważam co i ile jem.
Te 4 kg to od zeszlej wizyty Ci przyszło?? Bo mi 4 kg w ciągu dwóch tyg od wizyty. -
Mi$ia26 wrote:Chyba juz taki urok tych naszych dzieciaczkow ze pogoda brzydka to i sie rozleniwiaja moze spokojni po porodzie beda :)Musze chyba z moim malentwem rozmowe przeprowadzic zeby nie straszyl mamusi
Na mojego tez slodkie nie dziala zreszta przez cukrzyce za wiele nie moge a i lezenie na lewym boku go nie rusza poruszy sie ze dwa razy i dziekuje ot znudzony 
A jak z dieta podczas karmienia bedziecie stosowac czy jesc normalnie ??
Ja też mam cukrzycę ciazowa ale jak mała robi mi takie psikusy to zjem trochę czekoladki albo serek. -
A mi koleżanka z pracy która nie widziała mnie 3 tyg. Powiedziała że wcale mi brzuch nie urósł a ja się czuję jak wieloryb. Może jutro wskocze rano na wagę i zobaczę jak to u mnie, ale w przeciągu ostatnich dwóch tygodni poprzednio nic mi nie przybyło co mnie cieszy bo te 13 na plus to już wystarczająco
-
Evka śliczny brzuszek. Taki okrągły . u CB pierw pępek , potem brzuszek a na końcu ty chudzino

Madzia świetny wozeczek !! Mój będzie w połowie Listopada bo o 4-8 tyg oczekiwania
Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
Madzisek wrote:A mi koleżanka z pracy która nie widziała mnie 3 tyg. Powiedziała że wcale mi brzuch nie urósł a ja się czuję jak wieloryb. Może jutro wskocze rano na wagę i zobaczę jak to u mnie, ale w przeciągu ostatnich dwóch tygodni poprzednio nic mi nie przybyło co mnie cieszy bo te 13 na plus to już wystarczająco

U mnie odwrotnie - wszyscy co mnie widza po dłuższej przerwie w szoku są za teraz tak szybko mi brzuch urósł
bo tak to tylko było : "acik po Tobie dalej nic nie widać! " zresztą... Pamietacie jak było
a teraz ciśnie jak szalony, boje się rozstepow
-
nick nieaktualny

[/link]