X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    "Podczas badania ogólnego moczu ocenia się też przejrzystość. Mocz powinien być przeźroczysty lub lekko opalizujący. Mętny mocz może świadczyć o obecności czerwonych krwinek, leukocytów, bakterii lub kwasu moczowego, cząstek tłuszczów i nabłonków."

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/podstawowe-badania-profilaktyczne-badanie-ogolne-moczu_40151.html

Ph moze swiadczyc o tym,ze jem mało miesa,wlasnie doczytałam.
    Wizyte mam w srode po 9

Dzięki.
    A jesz rzeczywiście mało mięsa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale hardcore. Dla mnie on jest za cierpki. Wolę kwaśność kapusty albo ogórków kiszonych.
    Też piłam taki rozrobiony z wodą, lubiłam jak mnie wykręcało :D

"Już w najbliższy weekend - w nocy z 24 na 25 października pożegnamy czas letni, a przywitamy zimowy. " Coraz bliżej grudnia... :P

iNso87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki tak, przyjmą Cię jak będziesz miała skurcze itp. :) Ja polecam w 100% ten szpital.
    Właśnie zrobiłam cynamonki, wkleję Wam zdjęcie. a co :D i jeszcze chleb.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9525345df3d0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d65e2c1cca9a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/843ce55d6172.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, nick nieaktualny, Ola_45, gosia mmr, Madzisek, Moniusia89, emilka24, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze o przepis bo wyglada przepieknie

naox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    ZieloneOliwki tak, przyjmą Cię jak będziesz miała skurcze itp. :) Ja polecam w 100% ten szpital.
    Dlatego modlę się żeby Kubuś fiknął główką w dół i żeby akcja porodowa się sama wcześniej rozpoczęła ;)
    Ja miałam przyjemność siedzieć tydzień w Matce Polce... Kilka stron w tył jest zdjęcie kolacji- dla porównania z obiadem w Pro Familii ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dzięki.
    A jesz rzeczywiście mało mięsa?
    tak,jak sie wyprowadziłam w sierpniu to ja rzadko jem obiad,przewaznie je Malz i Laura. ja wole zjeść salatke;p a jak kanapki to ser,dzem,miod,serki topione;) czyli cos w tym jest.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Poprosze o przepis bo wyglada przepieknie

Proszę, tutaj link :)
    http://www.mojewypieki.com/przepis/klasyczne-finskie-cynamonowe-buleczki
    Zrobiłam z połowy porcji i dobrze, bo buły wielkie i chyba z 8 czy 9 wyszło. Poza tym mięciutkie, pachnące i pyszniutkie.

ZieloneOliwki, ja leżałam też w matce polce ponad tydzień latem na kolkę nerkową i pamiętam posiłki. Poznałaś tam taką młodą lekarkę z podwójnym nazwiskiem? Ona jest stażystką, ale baaardzo miła i rzeczowa. Niestety nie pamiętam jej nazwiska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:25

p19uyx8dnezstxe3.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dlatego modlę się żeby Kubuś fiknął główką w dół i żeby akcja porodowa się sama wcześniej rozpoczęła ;)
    Ja miałam przyjemność siedzieć tydzień w Matce Polce... Kilka stron w tył jest zdjęcie kolacji- dla porównania z obiadem w Pro Familii ;)

Trzymam kciuki, żeby się przekręcił. :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Też piłam taki rozrobiony z wodą, lubiłam jak mnie wykręcało :D

"Już w najbliższy weekend - w nocy z 24 na 25 października pożegnamy czas letni, a przywitamy zimowy. " Coraz bliżej grudnia... :P

Dla mnie to samookaleczenie się :-D

A za wiadomość o zbliżającym się grudniu to dziękuję bardzo :-D Właśnie dzis po długim czasie wzięłam się za wyprawkę. W pralce drugi rzut pościeli plus pieluchy.
    I to oznacza przestawienie zegarków hę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox- do lekarzy akurat nie mam zarzutów, ordynator trochę dziwny ale ujdzie... Natomiast co do położnych- szkoda gadać. Na 10 może 3 były na prawdę w porządku. Cała reszta pracowała od niechcenia z pretensją że ciężarna leży i trzeba ją podłączyć pod ktg, leki podać, ciśnienie zmierzyć...
    Dlatego ucieszyłam się, że Pro Familia się otworzyła i teraz pozostaje czekać. Najbardziej się obawiam że akcja się nie rozpocznie i trzeba będzie wywoływać, albo że się nie odwróci, a w MP czekali z cesarką do samego końca albo jak miejsc brakowało to wtedy. No i pozostanie mi MP...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 31 tc :)

http://oi57.tinypic.com/28v7l06.jpg[url][/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:33

iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Naox- do lekarzy akurat nie mam zarzutów, ordynator trochę dziwny ale ujdzie... Natomiast co do położnych- szkoda gadać. Na 10 może 3 były na prawdę w porządku. Cała reszta pracowała od niechcenia z pretensją że ciężarna leży i trzeba ją podłączyć pod ktg, leki podać, ciśnienie zmierzyć...
    Dlatego ucieszyłam się, że Pro Familia się otworzyła i teraz pozostaje czekać. Najbardziej się obawiam że akcja się nie rozpocznie i trzeba będzie wywoływać, albo że się nie odwróci, a w MP czekali z cesarką do samego końca albo jak miejsc brakowało to wtedy. No i pozostanie mi MP...

Nawet jak Ci sie akcja rozpocznie a nie będzie główką w dół, to zrobią Ci cięcie w pro familii. Także, żeby się rozpoczęła. Oni nie przyjmują póki co na cięcie kobiet ze skierowaniem, albo cc na życzenie. Jak jest konieczność, to robią. A na którym oddziale leżałaś? Ja na piętrze III przy automacie do kawy. :P tam generalnie takie dwie rude położne były tragiczne. Mi się podobało za to, że brzuszka słuchają często. A i salowa była zajebista. Śmieszna jak nie wiem.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox, kobieto, zlituj się! Wczoraj obiad, dziś też pyszności :-D

Zieloneoliwki, a ty też miałaś kolację w szpitalu palce lizać (do kości he he) prosto jak z Grand Hotelu. Zastanów się dobrze, czy nie chcesz tam jeszcze raz się stołować :-D

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka moja siostra po porodzie w matce polce dostala jakiegoś starego serdla i chleb :) Ja nie wiem skąd oni się urwali.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox dziekuje za przepis w weekend tez zrobie na sprobe mojemu M :)

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Naox dziekuje za przepis w weekend tez zrobie na sprobe mojemu M :)
    Proszę bardzo :) Naprawdę warto.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Mama-julka moja siostra po porodzie w matce polce dostala jakiegoś starego serdla i chleb :) Ja nie wiem skąd oni się urwali.

Jestem w szoku :-D Lepiej w więzieniu karmią, bez kitu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu sie cisza zrobila :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam kilka razy stronę odświeżyć, bo nie wierzyłam że nie prowadzi się tu żadnej żywej dyskusji. :-D ciszaaa

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie wszystkie dogorywamy;) Ja po spacerze do lekarza i z powrotem dochodzilam do siebie 4 godziny ;)

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ