X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    "Podczas badania ogólnego moczu ocenia się też przejrzystość. Mocz powinien być przeźroczysty lub lekko opalizujący. Mętny mocz może świadczyć o obecności czerwonych krwinek, leukocytów, bakterii lub kwasu moczowego, cząstek tłuszczów i nabłonków."

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/podstawowe-badania-profilaktyczne-badanie-ogolne-moczu_40151.html

Ph moze swiadczyc o tym,ze jem mało miesa,wlasnie doczytałam.
    Wizyte mam w srode po 9

Dzięki.
    A jesz rzeczywiście mało mięsa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale hardcore. Dla mnie on jest za cierpki. Wolę kwaśność kapusty albo ogórków kiszonych.
    Też piłam taki rozrobiony z wodą, lubiłam jak mnie wykręcało :D

"Już w najbliższy weekend - w nocy z 24 na 25 października pożegnamy czas letni, a przywitamy zimowy. " Coraz bliżej grudnia... :P

iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki tak, przyjmą Cię jak będziesz miała skurcze itp. :) Ja polecam w 100% ten szpital.
    Właśnie zrobiłam cynamonki, wkleję Wam zdjęcie. a co :D i jeszcze chleb.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9525345df3d0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d65e2c1cca9a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/843ce55d6172.jpg

MeGi2986, ZieloneOliwki, iNso87, kwiatakacji, Ola_45, gosia mmr, Madzisek, Moniusia89, emilka24, Kate4, Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze o przepis bo wyglada przepieknie

naox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    ZieloneOliwki tak, przyjmą Cię jak będziesz miała skurcze itp. :) Ja polecam w 100% ten szpital.
    Dlatego modlę się żeby Kubuś fiknął główką w dół i żeby akcja porodowa się sama wcześniej rozpoczęła ;)
    Ja miałam przyjemność siedzieć tydzień w Matce Polce... Kilka stron w tył jest zdjęcie kolacji- dla porównania z obiadem w Pro Familii ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dzięki.
    A jesz rzeczywiście mało mięsa?
    tak,jak sie wyprowadziłam w sierpniu to ja rzadko jem obiad,przewaznie je Malz i Laura. ja wole zjeść salatke;p a jak kanapki to ser,dzem,miod,serki topione;) czyli cos w tym jest.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Poprosze o przepis bo wyglada przepieknie

Proszę, tutaj link :)
    http://www.mojewypieki.com/przepis/klasyczne-finskie-cynamonowe-buleczki
    Zrobiłam z połowy porcji i dobrze, bo buły wielkie i chyba z 8 czy 9 wyszło. Poza tym mięciutkie, pachnące i pyszniutkie.

ZieloneOliwki, ja leżałam też w matce polce ponad tydzień latem na kolkę nerkową i pamiętam posiłki. Poznałaś tam taką młodą lekarkę z podwójnym nazwiskiem? Ona jest stażystką, ale baaardzo miła i rzeczowa. Niestety nie pamiętam jej nazwiska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:25

p19uyx8dnezstxe3.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dlatego modlę się żeby Kubuś fiknął główką w dół i żeby akcja porodowa się sama wcześniej rozpoczęła ;)
    Ja miałam przyjemność siedzieć tydzień w Matce Polce... Kilka stron w tył jest zdjęcie kolacji- dla porównania z obiadem w Pro Familii ;)

Trzymam kciuki, żeby się przekręcił. :)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Też piłam taki rozrobiony z wodą, lubiłam jak mnie wykręcało :D

"Już w najbliższy weekend - w nocy z 24 na 25 października pożegnamy czas letni, a przywitamy zimowy. " Coraz bliżej grudnia... :P

Dla mnie to samookaleczenie się :-D

A za wiadomość o zbliżającym się grudniu to dziękuję bardzo :-D Właśnie dzis po długim czasie wzięłam się za wyprawkę. W pralce drugi rzut pościeli plus pieluchy.
    I to oznacza przestawienie zegarków hę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox- do lekarzy akurat nie mam zarzutów, ordynator trochę dziwny ale ujdzie... Natomiast co do położnych- szkoda gadać. Na 10 może 3 były na prawdę w porządku. Cała reszta pracowała od niechcenia z pretensją że ciężarna leży i trzeba ją podłączyć pod ktg, leki podać, ciśnienie zmierzyć...
    Dlatego ucieszyłam się, że Pro Familia się otworzyła i teraz pozostaje czekać. Najbardziej się obawiam że akcja się nie rozpocznie i trzeba będzie wywoływać, albo że się nie odwróci, a w MP czekali z cesarką do samego końca albo jak miejsc brakowało to wtedy. No i pozostanie mi MP...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 31 tc :)

http://oi57.tinypic.com/28v7l06.jpg[url][/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:33

iNso87, kwiatakacji, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Naox- do lekarzy akurat nie mam zarzutów, ordynator trochę dziwny ale ujdzie... Natomiast co do położnych- szkoda gadać. Na 10 może 3 były na prawdę w porządku. Cała reszta pracowała od niechcenia z pretensją że ciężarna leży i trzeba ją podłączyć pod ktg, leki podać, ciśnienie zmierzyć...
    Dlatego ucieszyłam się, że Pro Familia się otworzyła i teraz pozostaje czekać. Najbardziej się obawiam że akcja się nie rozpocznie i trzeba będzie wywoływać, albo że się nie odwróci, a w MP czekali z cesarką do samego końca albo jak miejsc brakowało to wtedy. No i pozostanie mi MP...

Nawet jak Ci sie akcja rozpocznie a nie będzie główką w dół, to zrobią Ci cięcie w pro familii. Także, żeby się rozpoczęła. Oni nie przyjmują póki co na cięcie kobiet ze skierowaniem, albo cc na życzenie. Jak jest konieczność, to robią. A na którym oddziale leżałaś? Ja na piętrze III przy automacie do kawy. :P tam generalnie takie dwie rude położne były tragiczne. Mi się podobało za to, że brzuszka słuchają często. A i salowa była zajebista. Śmieszna jak nie wiem.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox, kobieto, zlituj się! Wczoraj obiad, dziś też pyszności :-D

Zieloneoliwki, a ty też miałaś kolację w szpitalu palce lizać (do kości he he) prosto jak z Grand Hotelu. Zastanów się dobrze, czy nie chcesz tam jeszcze raz się stołować :-D

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka moja siostra po porodzie w matce polce dostala jakiegoś starego serdla i chleb :) Ja nie wiem skąd oni się urwali.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox dziekuje za przepis w weekend tez zrobie na sprobe mojemu M :)

• naox Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Naox dziekuje za przepis w weekend tez zrobie na sprobe mojemu M :)
    Proszę bardzo :) Naprawdę warto.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Mama-julka moja siostra po porodzie w matce polce dostala jakiegoś starego serdla i chleb :) Ja nie wiem skąd oni się urwali.

Jestem w szoku :-D Lepiej w więzieniu karmią, bez kitu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu sie cisza zrobila :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam kilka razy stronę odświeżyć, bo nie wierzyłam że nie prowadzi się tu żadnej żywej dyskusji. :-D ciszaaa

• evvik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie wszystkie dogorywamy;) Ja po spacerze do lekarza i z powrotem dochodzilam do siebie 4 godziny ;)

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ